2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

meltemsahin ve dineva cok cok teşekkür ederim hemen şimdi önerdiginiz şekliyle yapıcam.

pırasayı normal klasik yemek seklinde yapmıştım. zeytinyagında havuçları biraz kavuruyorum,üzerine pırasaları ekleyip biraz daha... sonra üzerine biraz pirinc ve azıcık oglum icin bulgur ve su.kısık ateste pişirdim.aydın icin havuc,pirinc bol koydum. icine biraz pekmez koyup blendırladım. Aydın 1 dolu kase yedi

aydının sevdigi bir sebze maması daha: patates,havuc,kabak ve 2 kayısıyı minik dograyıp düdüklünün tel süzgecinde 5 dak pisirdim, hepsini yine blendırdan gecirdim icine biraz zeytinyagıyla lezzetli bi mama oldu....

simdi yogurt yapmaya calışiyim.....bakalım :1rolleyes:

Arkadaşlar ben bu keçi sütünü her markette arıyorum, bulamıyorum siz nereden aldınız? Bir de bu elmaları ısıtınca vitaminler yok olmuyor mu?

Ben bu ara yaptığım köfteleri yediriyorum, isterseniz deneyin. Sote eti 5 kere çektirdim, içine maydanoz, irmik, domatesin etli kısmını, yumurta sarısı ve soğan attım. Kaynatıyorum sonra da ezip yediriyorum. Doktor blender yasak dedi, pek kullanmıyorum.

valla süpersiniz kızlar ya ben ne yaptıysam yogurt olmadı ben de sütaş tava yogurdu veriyorum yeni açılmışken bir iki yudum başladım yemeye başladı..her bebek farklı zamanlarda farklı şeyler yiyor galiba.. biz bu ara tane seyleri -elden- yiyoruz.. kaşık istemiyor biberon almıyor zaten.. bu sabah mesela kendime peynirli gözleme yaptım baktım yerken bana bakıyor ona da verdim yedi.. agzında dişiyle ezip yiyor gibi.. ya da bana öyle geliyor hayal kuruyorum galiba..:)
kaşığı istemediğinden zorlanıyoruz ama geçen köfte de verdim balık da xside nin dediği gibi elle verirsem yiyor başka yok yogurdu da parmakla veriyorum ama ne olacak bu halimiz bilmiyorum ellerim kurur dezenfenkte etmekten :))cokacimcoook

Son düzenleme:

canım benim oğlumda kaşığı kabul etmiyo artık.iştahıda gitti.dişlerden diyodum ama onlarda çıktı.sanırım şu şuruplardan ilaçlardan dolayı kaşıktan soğudu oğlum.kaşığı gördümü tadına bile bakmıyo.hiç bişey yemez odu.bakma yoğurt yapıyorum ama yemiyo onuda doğru düzgün.zaten kilo sorunumuz var bakalm sonumuz ne olur...

Canım neden tuzlu bilenen yemeklerin içine tatlı şeyler koyuyorsun?
Artık 8 ayı devirdiler damak tatı oluşumunu engeller tatlı-tuzlu karışık besinler..Nacizane..

Canım neden tuzlu bilenen yemeklerin içine tatlı şeyler koyuyorsun?
Artık 8 ayı devirdiler damak tatı oluşumunu engeller tatlı-tuzlu karışık besinler..Nacizane..

mafoldumben haklısın canım, ben aslında mamayı tatlandırmak icin degil de besin degerini yükseltmek icin öyle yapıyordum.icinde c vitamini olan sebzeyle demir olan baska bir yiyecegi karıstırarak demir emilimini arttırmak yada havuc ve atates kabızlıga neden oldugu icin icine kayısı koyarak oglusun bagırsaklarını rahatlatmak icin....
maalesef ogluma her mamaya zeytinyagı,armut yada kayısı eklemem gerekiyor hergün...

buarada yogurt cok güzel oldu tekrar teşekkürler arkadaşlar.

keçi sütü büyük marketlerde var...

oglusa dün ıspanak corbası yapmıştım,icine biraz ekmek ici atarak cok sevdi.tarif verebilirim denemeye deger...

ıspanak 1 yaşından önce böbreklerde taş oluşumuna neden oluyor zararlı ek bilgi

Uyy sen benden de beter çıktın yazdığını anlamak için 3-5 kez okudum cümlelerikaydirigubbakcemile3
Burcu duy bak sana gelsin bu lafımlülülülülülü

Artıkın alışsın bünyesi yaf kabız olcak diye düşünme:sinifsinif:
Bu saydıklarını sürekli eklediysen,eklemen gerekir tabi,alışmış çocuğun sindirim sistemi..Kademeli olarak geçiyoruz ek besine,bu arada da alıştırıyoruz her yediğini yeni şeyi sindirmeyi.Ay sen böyle düşünüyonmu sürekli ne yerse sindiremez falan diye yazık sana kız bilmiyorumkismile

:roflol: cok hossun,ya okadar kötü mü cümleler 7 yıl yurtdısındaydım ondandır belki... dur dikkatli yazayım....

6,5 aylıkken ek gıdaya basladık. pirinç,patates,... maalesef kabızlık yapıyo.Aydın okadar zorlanıyokii! erkek kardeşim bebekken bu şekilde fıtık olmuş,korku benimki de...

ıspanak zararlı demek..... hazır mamaların icinde olunca ben de deniyim demiştim. vermiyim bundan sonra sagol

valla cnm sumay gibi ben de srekli tuvalet derdindeyim sorma 1 gün yapamasa uyuyamıyor bile ınliyor nasıl düşünmesin.. bizim de aynı sorunumuz var karın ağrısı vs.. mamalara bile kabak rende koyuyorum olmadı kuru erik suyuyla pekmezli kahvaltı hazırlıyorum
yada baktım yiyor hemen içine elma rendesini tıkıyorum ki bağırsakları çalışsın yoksa çalışmıyor -5 günde 1 mutlaka fitile ihtiyac duyuyoruz yoksa uyuyamıyor ne yapacağımıben de sasırdım bırakayım 7 gün mü sürer kendi yapsın dedim 4.cü günde inledi durdu yavrum gene fitil yaptık ve kendi kadar tuvalet çıktı içinden düşün ne kadar zor.. inşallah ömür boyu böyle olma zmecbur çalıştırıcıları koyuyorum.. ne yapalım..herkesin bebeği çatır çatır yeyip çatır çatır yapamıyor..:sinifsinif:

yok kötü olduğundan asla değil.Burcu arkadaşımız bana takılıyor halk ağzıyla yaz falan diye.Gayet düzgün olmuş cümlelerin.Zaten ondan dedim,içine c vitamini ve demir emilimi artsın falan filankaydirigubbakcemile3
Bi uzman yazısı okur gibi oldum yani onçün dedim arkadaşım yannış anlamakaydirigubbakcemile3

:sinifsinif::sinifsinif:
Haklısın canım o kadarını düşünemedim bu da bana gelsinalsanaalsanasmile

işin cok zormuş senin de kolay gelsin canım....
ben zorlandıgı icin üzülüyorum,seninki fitille falan....Allah sifa versin diyim bebişe...
yalnız elma tam teers etki yapar. en iyisi armut,kayısı,pırasa,kayısı,erik kompostosu

Zeyl haklısın cümleler fazla uzunmuş ama benim günlük konuşmam da öyle...:kedi: annem edebiyat ögretmenydii bizde genetik ve kronik!ohaoldumsmile

yerimseniben

Escos yulaf unuyla kuru kayısıyla gece maması yapıyorum ben.Yulafta sindirimi güçlendirir biliyosun.İstersen tarifini vereyim,ay üzüldüm şimdi kendimi kötü hissettim:sinifsinif:

özlem ben ylaf unu koyuyorum senden sonra günde 1 yaparken artık 2 yapıyor işe yarıyor valla deneyin kızlar

yulaf unlu mamanın tarifini rica etsem? yulaf unu bulabilirim marketlerde herhalde? hiç dikkatimi cekmemişti,kullanmadım.

:sinifsinif::sinifsinif:
Haklısın canım o kadarını düşünemedim bu da bana gelsinalsanaalsanasmile

kızlar yok ya ben de biraz buluttan nem kapar haldeyim galiba.. ya gece gündz bu sorunla ilgilenince boyle oldu.. ben de etinin yulaf ı varya nu deneyecektim ama üzerinde küçük bir uyarı yazmışlar bence buyuk olmalıydı.. yuksek oranda lif içerdiğinden süt ccuklarına tavsiye edilmez yazıyor.. kepekli ekmek vs. gibi yasak..
yulaf unlu mama aldım ben de bebelac ın var onu veriyorum geceleri.. yani işe yarıyor mu?? bilmiyourm bizimki de pek yemiyor ama olsun oyle boyle gidiyor.. elma lifli değilmiydi?? olsun arut ve kabak br de kuru erik idare ediyoruz.. şaşırtıcı ama mercimek çorbası da çalıştırdı anlayamadım ben patates pirinç ve havucu hiç veremiyorum.. çok sıkıntılı bi durum nasıl aşılır bilmiyorum bi doktor diyor 2 gunde bi mutlaka yapmazsa fitille yaptırt alışsın vucut diğeri bebek mi bu bekle elbet yapar diyor ama netten gordugum dışkı kusan bile olmuş.. ıyy.. allah kolaylıkla atlatmamızı sağlasın bebeğim de tüm liflileri yesin hemen rahatca yapsın.. amin!!

yulaf unlu mamanın tarifini rica etsem? yulaf unu bulabilirim marketlerde herhalde? hiç dikkatimi cekmemişti,kullanmadım.

1bardak (200 cc) su yahut süte,
2 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı tam buğday unu
çekilmiş ceviz ve kuru meyve

Bulabilrsin marketlerde.Aktardan alıyorum ben.

Conformil mamayı denedin mi canım iyi geldiğini söylüyolar..

merhaba benim kızım 22 şubat doğumlu mart 13 doğması gerekiyordu ama erken geldi benim kızımın kaka olayı çok problemdi yavrum 5 gün yapamadığı oluyordu ek gıdaya başlayınca düzeldi nedeni ise yeşil yapraklı sebzeler ben çorbalarına maydonoz pırasa kereviz brokoli karnıbahar havuç yarım patets koyuyorum bence yeşil yapraklıları arttır ve koyu yapma faydasını göreceksin ve elma çok öenmli ben saat 11 gibi 200 c elma suyu veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…