23 haziran çarşamba kontrolümüz vardı. Doktor perşembe yokum ya çarşamba ya da cuma görüşelim demişti. Biz de çarşamba gidelim dedik. Çünkü herzaman bebeği görmek için can atıyorduk. Bu arada bebeğim yaklaşık iki gün pek hareket etmedi. Hatta neredeyse hiç. Kime söylediysem çok büyüdü ondandır falan dedi. Ben de nasılsa çarşamba kontrol var orada söylerim diye üzerinde durmadım. Eşim sürekli çarşamba doğursan ne güzel olur falan diyodu. Buradaki arkadaşlara yarın gelmezsem anlayın ki doğurmuşum demiştim. Sabah uyku tutmadı randevu almamıştık ama erkenden gidecektik NST de çok beklememek için. Sabah 6 buçukta kendiliğinden kalktım. Bulaşıklarımı makineye dizdim. Etrafı bir güzel toparladım. Duş aldım. Hazırlandık eşimle. Bir de bu sefer kardeşime dedim ki sen de gel neredeyse doğacak doktorumuzu da gör bebişin son halini de dedim. Annem de gelmek istedi. Cümbür cemaat yola koyulduk. Önce NST ye girdik, sonra alttan muayene olduk. NST de kalp atışlarını duyunca içim rahatladı. Ama ne sancı var ne açılma. Doktorumuzun odasına girdik herzamanki gibi tartıldık 31 kilo almıştık toplamda. Normal doğumu çok istiyordum. Doktorumuz da normal doğum yapabileceğimi söylüyordu. NST ye baktı sancı yok daha doğuma var gibi gözüküyo dedi. Kalp atışları güzel dedi. Ultrasonda bakarken senin bir problemin var mı deyince bebeğin pek hareket etmediğini söyledim. Büyüdüğü için olabilir mi dedim. Hemen telaşlandı bu çok önemli birşey emin misin dedi ben de evet çok dikkat ettim dedim. Ultrasonda da hareket etmedi. Doktor da karnımı tutup salladı uyuyordur diye. Yok yine etmedi bir daha salladı yine yok. Dedi ki bu çok önemli birşey. Bebeğinin kalp atışları çok güzel hiç bir problem yok ama hareket etmemesi çok önemli seni bu şekilde yollayamam doğuma almam lazım dedi. Ama bir 15 dk yürü bakalım. Sonra yine bakalım dedi yürüdüm geldim yine yok. Acil sezeryana alacağım dedi ve o gün doğumu olan tüm hastalrın önüne aldı acil olarak. Tabi ben şok. Böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Önce odaya alındım. damar yolu açıldı ama ben ağlıyorum. Anneme ve eşime hakkınızı helal edin çok sıkıntı çektirdim size dedim. Sonra babamla kardeşim geldi onlardan da ağlaya ağlaya helallik aldım. Sedyeyle yolculuk başladı. Ameliyathaneye geldik. Belimden iğne yapıldı ve sonra yatırdılar masaya konuşmaya başladık ama ben çok heyecanladığım için sakinleştirici yaptılar ve ben de bayılmışım. Uyandığımda odaya götürüyorlardı. Hemen ayıldım zaten. Hiç sıkıntım olmadı o açıdan. Eşim bebeği kucağına almış resim bile çektirmiş :) Çok tatlı bebeğimiz dedi. Sonra bitanem geldi ben aşık oldum ona. Emzirdim. Çok muhteşem birşey. Muhammed Emir'imiz 3940 gr 52 cm olarak dünyaya geldi. Pembiş oğlum benim. Bu arada kızlar bebeğimin bacağında doğduğunda morluk ve şişlik varmış. Meğer hareket edemediği için orası kan toplamış. Ollduğu yerde iki gün yatıp kaldı kimbilir neler çekti. Yavrum benim yaa. O kadar üzüldüm ki. Eğer çarşamba değil de cuma gitseydik bebeğimin her yeri öyle olacaktı belki de ölecekti.Allah bağışladı onu bize. Bu arada doktor konusunda çok şanslıydım muhteşem bir insan o olmasaydı herşey daha zor olurdu. Şimdi o izler de yokoldu gitti. O kadar uslu ki maşallah beni hiç üzmüyor. Ama çok güçlü bir bebek. Aslan oğlum. Babasıyla başında bekliyoruz geceleri uyuyamıyoruz. Onun için herşeye değer artık planlarımızda hep o var. Çok uzun oldu biliyorum ama herşeyi yazmak istedim. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin.
Canım ALLAH analı babalı buyutsun.. kızında cokkkk tatlııı4 yılın sonunda bu mutluluğu yaşayacağımı tahmin bile edemezdim inanın.kızım kollarımda şimdi.mışıl mışıl uyuyor.epidural sezeryan oldum.sancı çekiyorum geceleri uykusuz kalıyorum ama bebeğim için derin'im için herşeye değer.
21 haziran sabahı kahvaltı sofrasına oturmuştuk eşimle.şakalaşıyorduk.ona diyordum ki bugün doğurasım var.gülüyordu sen doğuramazsın diyordu.onu işe gönderdikten sonra birden hafif hafif sancım başiladı.sanki büyük tuvaletim varmış gibi.tuvalete gidiyordum fakat birşey yok.ogün zaten sağlık ocağında rutin kontrolüm vardı.sağlık ocağındaki ebeye durumu anlattım.hemen doktorunu ara dedi.aradım gelmemi söyledi.eşimi çağırdım hemen gittik.açılmam varmış 2 cm.üstelik suyumda hafif hafif gelmeye başlamış.fakat bebeğim yerleşmemiş.hemen hastaneye yatırdılar beni.serumlar falan filan 3 gün hastanede yattım.23 haziran sabahı ultrason kontrolünden sonra doktorum acil sezeryana alınmam gerektiğini söyledi.çok korktum inanın.ve 24 haziran sabahı...açlıkla ve heyecanla geçen bir gecenin sonu.saat9 45 ve ben sezeryana giriyorum.sonda dedikleri şeyin ilk takıldığında acıtmadığını düşündüğüm gibi ameliyat sonrası yaşadığım o acı sonda tecrübesinin canımı nasıl yaktığını anlatarak moralinizi bozmak gibi bir niyetim yok.ameliyathanenin o soğuk sedyesinin üzerine yattıklarında o korkulu fakat belki biraz sonra herşeyin düzeleceğini bilerek mutlulukla kapanan gözlerin açılacağı anda bir mucizenin yanlarında olacağı o en mutlu anı yaşamak kadar güzel birşey yok bence.belime bir iğne vurdular.tekrar yattım masanın üzerine.bacaklarım buz gibi oldu önce.sonra ılık ılık ve sonra doktorumun herşey iyi olacak demesi...kollarım bağlı..midem bulanıyordu sürekli.kusacak gibi oluyordum fakat yoktu ki midemde birşey..hemşire hava veriyordu sürekli.o beni rahatlatıyordu.kızıma birşey olmasından çok korkuyordum.birden bir sallantı ve ciyak ciyak bir ses..yanıma getirdiler kızımı..yüzüme sürdüler yüzünü.bembeyaz bir yağ tabakası vardı üzerinde..ağladım ağladım..yavrumun o sesi bile bana en narin sesleri hatırlatıyordu o an.3.400 gr doğdu meleğim.48 cm di.amelyathanenin kapısından beni sedyeyle cıkarırlarken eşimi gördüm..yine ağladım.tıpkı sana benziyor dedim..yatağıma yatırdılar beni.ayaklarımı kaldırıyorlar ben garip garip bakıyorum bu benim ayakalrım mı diye.eşim gülüyor,bende gülüyorum bu sefer.kızımı 1 saaat sonra yanıma getirdiler.kucağıma alamadım.çünkü yerimden bile kıpırdıyamıyordum.üzerime yatırdılar meleğimi.kokladım cennet kokulumu.3 gün hastanede yattık.şimdi evdeyiz.zilli kızım karanlıkta uyuyamıyor.o yüzden gündüzleri uyuyor.geceleri ışık açıkken uyutuyorum ancak.olsun varsın canımdan can gitsin..kızım için herşeye değer..babasını sorarsanız onu yanımda ağlatma diyor.o ağlayınca odadan cıkıyor.altını bile değiştireyim istemiyor.ağlıyor diye.yani okadar farklı bir duygu babalık annelik..ben anneliği sanki daha önceden yaşamışım ama farkında değilmişim..kızım benim..canım benim..allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin..
işte kızım DERİN karşınızda...
bütün anneleri tebrik ediyorum ben sadece sayfaları okuyordum inanın agladım benimde olsun da varsı uyutmasın o heyecanı bende yaşayım ama nerde yok olmuyor allah yavrularınızla mutlu bir aile olmanızı nasip etsin bizleride unutmayın ne olur dua edin
cok güzel dile getirmişsin duygularını allah analı babalı saglıklı sıhhatlı büyütmeyi nasip etsin insallah .
katremcim maşallah canımm allahım yavrunuzu size bağışlamış. bundan sonrası içinde allahım hepinize hayırlı sağlıklı mutlu ve uzun bir ömür versin :))
ALLAHIM bir ömür mutluluk ve saglık versin....:Saruboceq:
Okurken bir tuhaf oldum... neyseki sağ sağlim oglun yanında....
15 yakın temmuz annesi dogum yaptı ama kımsede çıt yok.. kızlaar dogum hıkayeleri nerede..CADIARZU
tekrar gözün adın canım..
Allah analı babalı büyütsün.a.s.
katrem canım gözün aydın olsun tekrardan.
allah bebeğini sana bağışlamış. :Saruboceq:
senağlamasenağlama ne güzel anlatmışsın
bende geceleri bebeğimn başında beklemek istiyorummsenağlama
Katrem çok güzel anlatmışsın, Allah analı babalı büyütsün yavrunu...
katremcim Allah analı babalı büyütsün. okurken ağlamıcam dedim ama yarısına kadar dayanabildim. annemle eşimden helallik aldım dedikten sonra bende başladım hüngür hüngür burda... çok duygulandım :gitme:
katremcanım allah analı büyütsün ...çok güzel bir duygu..alahım bağışlamış meleğinizi..ama bir yandanda endişelendim..bebeğin hareket etmemesinin nedeni neymiş acaba.çünki bnm bebeğimde önceleri daha hareketliydi.artık o kadar azaldıkı hareketlerii korktum valla.
Bende ağladım yaa. katremcim Allah analı babalı büyütsün maşallah yavruna..
katremcim inanamıyorum çok mutlu oldum allah analı babalı büyütsün oğlunu doğum hikayemi yazayım diye girmiştim görünce şaşırdım satlarımız aynıydı bikaç saat arayla aynı gün doğum yapmışız :) tekrar tebrik ediyorum:hooray:
katremcimm canım gözün aydın
Allah analı babalı büyütsüna.s.
darısı başımıza...
gozun aydin canim Muhammet Emirini saba bagislamis Rabbim insallah bizde saglicakla kucagimiza alabiliriz bebislerimizi .. o kadar istiyorum ki buraya guzel haberlerimi yazabilmeyi cok korkuyorum cokk sanki son anda bi akslik cikicak yolu nerdeyse bitirmek uzereyken bir seyler olucak hersey ters gidicekmis gibi geliyo ...
Canım benim çok duygulandım okurken.
allah yavrunuzu size bağışlasın.
Mutluluğunuz daim olsun.
Tebrikler ederim güzel annecik.
Rabbim bize de meleklerimizle buluşmayı nasip etsin inşallah.
kızlar bugün yeni okudum daha bu forumu. doğum yapan tüm annelerimizin hikayelerini okudum tek tek Allah bebeklerinize uzun ömür sağlık versin. oyacım artvinli katrem ve aşiyan kızlar bebeklerinizle size sağlık mutluluk diliyorum. bizlere de örnek oluyor hikayeleriniz. oyanın hikayesinden çok fazla stres yapmamayı katremden bebek hareketlerine dikkat etmeyi öğreniyoruz. ama çok şükür ki herkesin bebeği kucağında ve sağlıklı. bundan sonra ailenize huzur sağlık ve mutluluklar diliyorum. mDarısı başımıza artık. bizler de buraya güzel doğum hikayeleri yazarız inşallah.
katrem,melekkimsi,aşiyan hepinizin bebeklerini Allah bağışlasın.sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim.darısı başımıza.ben nezaman yazcam doğum hikayemi acababilmiyorumkismile çokk yakınmış gibi geliyo ama...nasip:CüvCüv:
bütün anneleri tebrik ediyorum ben sadece sayfaları okuyordum inanın agladım benimde olsun da varsı uyutmasın o heyecanı bende yaşayım ama nerde yok olmuyor allah yavrularınızla mutlu bir aile olmanızı nasip etsin bizleride unutmayın ne olur dua edin
katrem çok şükür sende kavuştun oğluşuna sağ salim:) hayırlı evlat olsun:) allah sizi çok mutlu etsin
melekkimsi oldukça zor geçmiş ama sonunda herşeye değmiiş analı babalı büyüsün hayırlı evlat olsun cnm
aşiyan2010 allah korusun cnm kısını 41 kere maşallah çok güzel.kendi gübi güzel olsun ömrü
darısı tüm annelerimizin başına
bende eşimi çok merak ediyorum ne yapıcak diye.kızlar çok teşekkür ederim Allah hepinize bu güzel duyguları tattırsın
öyle farklı ki ona baktıkça içinize sokasınız geliyor
eşim de aynı kucağıma alamam diyordu şimdi kucağından indirmiyor
neyseki sağ salimm kucağına aldın yaaa gerisini boşverbu arada doktorun dediğine göre bebeğin hareket etmemesinin sebebi aldığı besinlerin sadece fetal büyümeye yetmiş olması, hareket etmek için enerjisi kalmamış dedi 1 hafta önce haftada 400 gr almıştı o hafta ise 200 gr almış ayrıntılı soramadım çünkü duyunca çok kötü oldum benim için beklenmeyen bişeydi insan sadece güzel haberler duyacağını sanıyor
bende eşimi çok merak ediyorum ne yapıcak diye.
kayınvalideme dedim eğerki ben göremezsem ilk kucağına aldığı anı bana anlatıcaksın dedimsempatiksalakcinni
neyseki sağ salimm kucağına aldın yaaa gerisini boşver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?