Ales'e giricem cnm bu ay. Ayıp olmasın diye biraz mat. bakayım diyorum ama çevremde bilen insan olmayınca zor oluyor. Şıklardan falan yapmaya çalışıyorum soruları, ya da deneyerek. Kaç farklı sayı alıyor demesi zor geldi zaten bi de şıklara baksana cevaplarda 80 falan var nasıl olur ya 80 farklı sayı çıkar mı burdan :)
ay ne alaka diceksiniz ama nerden ne buldum
-4 < a küçük eşit 3
-6 küçük eşit b <8 ise
a = -7
b = 2
a+b =9
a kare + b kare toplamının değeri dediği için de;
a+b (kare) = 9* 9 = 81
:))
-7 ile 2 yi topladıgında -5 çıkar canım
- 4 ve 3 ün toplamı -7 yapar
-6 ve 8 de ,2 ye eşittir
eksinin önündeki rakam artıdan büyük olduğu için , toplarız ve eksi işareti koyarız...
eksinin önündeki küçük , artının büyükse; çıkartıtırız ve artı işareti koyarız :))
böle hatırladım yaptım..sonuç da şıklardan biri çıktı :)))
- (+) - = +
+ (+) + = +
+ (+)- = -
- (+) + = -
diye hatırlıyom ama yinede şıklara uydurdum ya..napayım :))) çaktırma
o çarpmada öle canım ..neyse çaktırmıyorum
inşallah kazanırsın yüksek lisans mı yapacaksın aok..bende onu anlayamadım canım çok yüksek sonuçlar ama istersen akşam eşime sorarım o full yapmıştı sınavda
full yapmıştı haa hey maşallah :))) yaptım cnm yüksek lisansımı ales sonucumun bu sene geçerliliği bitiyor o yüzden tekrar giriyorum akademisyenlik için. Sorarsan sevinirim fundacım içimde kalmasın soru sağol
Kızlar walla yordum sizi çok teşekkürler zuzunun mantığı işime geldi ben öyle devam edeyim
Fatma çıkmış herale akşam menülerini yazalım mı kızlar o yokken :))
hayıııırr burdayım.... soruyu çözmeye çalışıyorum kafaya taktım
full yapmıştı haa hey maşallah :))) yaptım cnm yüksek lisansımı ales sonucumun bu sene geçerliliği bitiyor o yüzden tekrar giriyorum akademisyenlik için. Sorarsan sevinirim fundacım içimde kalmasın soru sağol
Kızlar walla yordum sizi çok teşekkürler zuzunun mantığı işime geldi ben öyle devam edeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?