2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

nigarrrr hünkar beğendini gördüm. görüntüsü çok hoş olmuş, eminim tadı da öyledir.

uyanınca söylersin artık senin hünkar beğendi mi

Fatmacım geciktide dün test bile yaptım tek çizgi çıktı şimdi hastalandım

hayırlı olsun elfim. kızlarrr bu arada dün akşam tartıldım 57 kiloya düşmüşüm. yaza kadar 2 kilo daha verirsem tamamdır bu iş. ama dün akşam sporumu yapamadım:26::26:

canım biz facede ekledik birbirimizi. bol, nektar ve ben. ordan gördüm fotolarını. bu arada gayet marifetliymiş yani nektarımız da. fok kurabiyeler, ıspanaklı börekler

facede eklemek isteyen olursa bekleriz anacımmm

günaydın kızlarrr.......
gerizekalı müdür dün bütün gün sinirimi bozdu yatamadımda gece uykumda bile rahat bırakmadı benle uğraştı silahla kovaladı resmen rüyamda allahım bana sabır versin başak bişe istemiyorum.

YARENAY, ELFİİİ
AŞKIN GÖZYAŞLARINI OKUDUNUZMU....

AY BENİM OKUYASIM GELDİ....

Şems bildiğimiz Şems…sert mizaçlı,kibirli,sözünü esirgemeyen ve tüm bilgilere vakıf… Mevlana’yı bulana dek,tüm İslam coğrafyasını geziyor,çeşitli dergahlarda konaklıyor, sohbetlere katılıyor fakat görüyor ki şeyh diye geçinenlerin çoğu soytarı ve O,soytarıları deşifre etmekte sınır tanımıyor.Konya’ya gelip de Mevlana’yı bulduğunda aşkı buluyor. Mevlana bir alimdir,Konya’nın gözbebeği…Onu ayırıyor sevenlerinden,vaazlar terk ediliyor,sahip olunan tüm kitaplar imha ediliyor; çünkü onlar başkalarının sözüdür.Mevlana’nın sözü yok mudur söylenecek,Şems onu konuşturmak,söylenmemişi söyletmek için uğraşıyor. Mevlana onunla pişiyor.Günlerce kapandıkları odadan çıkmıyor,ibadet ediyor,sohbetlerde bulunuyorlar.Bu durum insanları rahatsız ediyor ve rahatsızlıklarını artık dillendiriyorlar.

Şems Konya’yı terk ediyor,Mevlana dünayayı…Ayrılık katlanılmaz bir acı,iki sevgili özlem ateşiyle yanıyor,Mevlana mektuplar yazıyor,Şems dönüyor.Ancak gene terk etme olasılığı vardır,halk gene rahat durmayacaktır,dedikodular ayyuka çıkacaktır.Mevlana çözüm olarak Şems’i evlatlığı Kimya ile evlendirmede bulur.Kimya tam bir teslimiyet abidesidir,kendinden 50 yaş büyük bu ihtiyarla evlenmekte hiç tereddüd göstermez.Şems huzursuzdur,bu yaşa kadar kadını,şehveti uzak tutmuştur kendinden,nasıl olur da evlenir; ama Mevlana’sı arzu etmektedir bunu,bu evlilik onu mutlu kılacaktır,o da kabul eder.Görür ki Kimya öyle bir kızdır ki kimyasını alt üst eder kendinin.Der ki Mevlana’da aşkın yumuşaklığını yaşadım,Kimya’da taşkınlığını…Mevlana’dan önce Kimya’yı bilse,Kimya’yı tanısa tüm bu halvetler,tüm bu yolculuk Kimya ile olacaktır.Geçtir vakit,onun gönlünde tek aşk vardır Mevlana….Kimya ölür evliliğin yılı dolmadan,Şems perişan olur,Mevlana ile oğlu sultan Veled zor teselli ederler onu.Allaaddin’de bu evlilik üzerine evi terk etmiştir zaten,üstelik konuşulur ki içki alemlerinden çıkmaz.Şems ile sultan Veled de Mevlana’yı teselli etmektedir.
Evde hüzün günleri yaşanmaktadır.

Şems için de gitme vakti yaklaşmıştır,Mevlana’ya anlatır,Mevlana kabullenemez,gitme diye çok yalvarır,ama sözü yerine getirme vaktidir vakit…Celladlarından gönderilen mektup üzere onların kaldığı hana gider.7 kişi 7 soru…bunu istemiştir onlardan,kim vereceği cevabı beğenmezse o öldürsün…6 adam Şems’ten aldıkları cevaplar üzerine ya ona biat etmiş,ya ağlayarak ondan uzaklaşmışlardır,7. adam da aldığı cevaplardan tatmin olmuştur aslında,ama ölüm gerçekleşmelidir ve konuşma uzadıkça niyetten de uzaklaşılacaktır,çeker bıçağını boynuna saplar,sonra ardı ardına gelen diğer darbeler,Şems düşer yere,alır bir kuyuya atarlar.

Şems’in son bir isteği de öldükten sonra Mevlana’ya verilmek üzere yazdığı notun ona ulaştırılmasıdır.Eline geçer Mevlana’nın bu not,nottan önce Şems’in kokusudur ona gelen.Kuyuya giderler,çıkarırlar,evin bahçesine gece yarısı defnederler.Ve nasihatıdır Mevlana’nın öldüğünde sevgilisinin yanına gömülmek.

Elif Şafak Aşk ve Ahmet Ümir Bab-ı Esrarda Mevlana ve Şems i anlatıyor.

Ben Şems hastasıyım ama. :)

hadi ya...nasıl güzlmi...
Benim şukafdarcık bölümü bile çok hoşuma gitti.

50.sayfalardayım Şemsin hayatını anlatıyor . Aynı şeyleri aşk ve Bab-ı Esrarda okuduğum için tanıdık geliyor bana ama Şems mükemmel bi insan. Aşkın gözyaşları 2 çıkmış 1 bitsin 2 yide alıcam

Şimdilik güzel gidiyor

ben o dediklerini okumadım ama :)) bu kitabi ,sonrasında 2.yi okumayı düşünüyorum...merak ettim gerçekten :))
burda bi kitapçı var oraya bakayım barii...

ruyada silah görmek, kuvvete ve dusmanları alt etmeye ve zafer kazanmaya yorumlanır. silahı oldugu halde kullanamıyorsa onun olgunluguna ve muradına erismesine yorumlanır.

ben o dediklerini okumadım ama :)) bu kitabi ,sonrasında 2.yi okumayı düşünüyorum...merak ettim gerçekten :))
burda bi kitapçı var oraya bakayım barii...

Bu aralar hiç zaman bulamıyorum işyerine mi getirsem ne yapsam :) Bu yanımdaki salak ispiyonlar kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…