2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

bende güzel bi hafta sonu geçirdim cumartesi güya evde dinlenecektim eşim 3 e kadar çalıştı ben çarşıya indim bilekliğim kopmuştu onu sarafa verdim mini kot bi etek aldımfazla gezemedim eşim geldi beni aldı eve gittik dinlendik kumpir yaptım onu yedik akşama kayınvaldem geldi hazır yufkadan baklava yaptımnefis oldu..pazar günüde temizlik yaptım 4 gibi evden çıktık eşimle yemeğe gittik ordan bana elbise baktık bitane beğendim belki onu alırım fiyatıda iyiydiordan iş yerinden arkadaş davet etmişti oraya gittik ben çağırdım ya artık sıraya bindi sanırımgüzel bi hafta sonuydu..

ay kahvaltıda 1 dilim ekmek 1 bardak çay içtim yani hersabahki kahvaltım ..ama halen nasıl açım yaa
gittim simit aldım çay yaptım, gelin beraber yiyelim:)))

Afiyet oslun ben daha kahvaltı yapmadım ya bi kahvaltımı yapayım şimdi.

Oh sende piknikteymişsin ne güzel. Haftayada kuzenlere sözümüz vardı eğer cumartesi izin alabilirsem kadın cumartesi gelecek pazar günüde yine pikniğe gidicez.

Browni tarifi verin bana ya bende yapmak istiyorum

:))) elfii bizde haftaya gene gidebiliriz canım büyük ihtimal :)

çünkü eniştem pazar izinli olucak hep birlikte piknik yapmak istiyordu, belki hem piknik hem deniz yaparız :) tabii hastalanmazsam

..

fundamm sende gezmişsin gene hee :))hani dinlencektin :))

dün tam misafirliğe giderken eşimin halası aradı size geliyoruz diye nerdeyse 1 yıl olacak daha ilk geleceklerbizde gezmeye gidiyoruz dedik..hafta içi bi gün gelecekler ne zaman çağırsam ev temizken bugün çağırıyım diyorum

evet canımn yine duramadımama pazar günü baya geç kaltım biraz dinlendim iyi oldu..pikniğe gitmişiniz süper dikili güzel bi yer sanırım..burda pek piknik alanı yok

hmmm valla sen bilirsin canım al kurtul istersen

kaynayan tencereye atılarak 15 dakika kadar haşlanır
haşlanan börülcelerin üst kısmından tutularak aşağıya doğru sıyrılır(sapları elinizde kalacak)
sıyırdığınız börülcelerin üzerine sarımsak limon ve zeytinyağı dökülerek güzelce karıştırılır
(deniz börülcesi tuzlu olduğu için ayrıca tuz atmayın)
(alıntı)

valla canım denizbörülcesini bilmiyorum

yni normal börülce gibi olmazmıki:44:
bizim markette promosyon yapmışlardı 3 bağı 2 tl aldım nasıl yapılacağını bilmiyorum, yemekteyizde görüyodum hep ama nasıl yapıyolardı aklımda yok

Ev Cini: Deniz Börülcesi
burda detaylı tarif etmiş burdan bi bak istersen..
açılmıyo bu site bende Funda, şirket tarafından engellenmiş ama saol :)))

teşekkürler zuzuş, en azından bi fikrim oldu :26:
yemek sitelerinin çoğunu engellemiş bilgi işlem :44:

Son düzenleme:
Deniz Börülcesi Salatası

malzemeler:
500 gr. deniz börülcesi - ben bir deste yeni model deniz börülcesi kullandım
2 çorba kaşığı zeytinyağı-ben yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı kullandım
4 diş sarmısak - ben 1 diş kullandım
1 çorba kaşığı limon suyu - ekşi sevdiğim için yarım limonun suyunu kullandım
süzme yoğurt

tarif:
deniz börülcelerinin çamurlu kısımlarını kesip atın , topraklı kalan kısımlarını iyice yıkayın , dallarını ayırın.
bir tencereye soğuk su koyarak kaynatın , içine deniz börülcelerini atın , diriliklerini kaybetmiyecek kadar pişirin.
börülceleri sıcakken delikli kepçeyle çıkartın, soğumaya bırakın.
soğuduktan sonra herbir büyük sapı alt kısmından tutarak parmaklarınızla ince dallardaki yeşil börülceleri bir salata tabağının içine sıyırın, üzerlerine zeytinyağı dökün ve karıştırın.
sofraya getirmeden önce bir havanda sarmısakları dövün, limon suyunu ilave edin,karıştırıp önceden yağlanmış deniz börülcelerinin üzerinden gezdirin.
çırpılmış süzme yoğurtla servis yapabilirsiniz.(Adem Işık-İzmir)

benim tarif:2 kişilik
deniz börülcesinin köklerini kesip atın, iyice yıkayın.
kaynayan suyun olduğu tencereye deniz börülcelerini alın ve 5 dakika haşlayın.
süzdürüp , yeşil rengini kaybetmemesi için buz gibi suyun altından geçirin.
iyice süzdürüp bir kaseye koyun ve üzerine sızma zeytinyağı , limon suyu , ezilmiş sarmısak ve tuzu gezdirin
karıştırıp servis yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…