2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

bollbuarada benim makinada simens aynı sorun bendede olmuştueşim yaptı ama musluk az açıkmış sanırım makina su az alıyomuş öyle dedi

işe başlamak gibi bi niyeti yok canım şimdilik, o da rahatına fazla düşkün, ona göre çalışmak çok yorucu, bana göre ev işi yapmak çok sıkıcı
birbirimizi tamamladık böyle, tencere kapak hesabı... o böyle olunca kendimde sorumluluk da hissetmiyorum, o da çalışsa mecburen yapıcam yine, ama bu durum da olmadığından...

sanmam nigarım yazmış bak randevu varmış
ya bilmiyorumki bende ne yapacağımı şaşırdım hergün hergün mantı pişiriyim en iyisi dolapta hazır varken
cumartesi ben de yalancı mantı yapmıştım, eşim yine istiyo ısrarla bugün kıyma alıyım bari

işte istemek önemli canım.. biyerlerden başlamak gerek...

bebek kolay bişey değilki..onun bakımı o uykusuz geceler stres sinir ev işlerinden daha beterdir eminim ..nekadar içinden gelirse gelsin elbet herkesin içinden bebeğine bakmak gelir...

bak birlikte girmişiniz mutfağa..gir böyle sen yapmasan da bak..zamanla "ver bide ben deneyim"ler başlar..öyle öyle yaparsın

bekarken insan rahata çok alışıyo demi :))) ben balayından sonra denize gitmiştik eşimle denizden gel yorgun baygın duşa gir...e deniz kıyafetleri havlular yıkancak..ayyy ağlıcaktım resmen yaa...
bekar olsam annem yapardı, ben duşa gir küt yat modundaydım hep :))

zuzunun suçu ne
sırnaşık olması:89::89:
nektar hadi bak sana fikir oldu bu akşamki yemeğin hazır bu akşamıda atlattık:13:darısı yarına

bollbuarada benim makinada simens aynı sorun bendede olmuştueşim yaptı ama musluk az açıkmış sanırım makina su az alıyomuş öyle dedi

hadiya ben baktirim ozaman eşime saol canım modelini hatırlıyomusn cnm makinenin benimki şu şu üstünde sentetik,renkliler,beyazlar diye ayrı ayrı bölüm olandan ama çok memnun değilim yaa(

nektar yalancı mantıyı yufkaylamı yapıyosun cnm?

cumartesi ben de yalancı mantı yapmıştım, eşim yine istiyo ısrarla bugün kıyma alıyım bari

nasıl yaptın yalancı mantı :)))
bizim bi komşu yapmıştı içinde lor vardı ama mantı gibi küçük değil...kapaktan kesme bilirmisiniz o boylarda..yoğurtlu soslu falan..güzeldi
...

nektarım ben yarenayın tarifini yapcam ..şakşuka ve bulgur pilavı

biliyorum çok zor bebek bakmak
ama ben daha önce abimin bebeğine baktım, eşi çalıştığı için
benimde okulum çok rahattı gitmiyordum bile, bu konuda deneyimliyim en azından

ikizler canım :26:
hiç anlamam burclardan ben, acaba bunnla alakası varmıdır ki

İkizler burcu insanları her işe yatkınlıkları ve çift karakterleri ile tanınırlar. Entelektüel bir burç olan ikizleri Merküri yönettiği için bu burçta doğan kişiler çabuk düşünür, çabuk hareket ederler. Aynı anda birkaç işi birden yapabilirler. Neşeli ve mutlu oldukları bir anda suratsız yada huysuz olabilirler. Dışarıdan izleyen birkaç kişi onları anlamakta güçlük çekebilir.

Hep haklı olduklarını ileri sürerek görüşlerini değiştirmezler. Bazen tümüyle başka bir tutuma bürünüp bu değişkenlik tavırları ile karşısındaki insanı çileden çıkarılabilecek duruma getirebilirler. Bir konuda bilgisi az olsa bile bu bilgileri ustaca sıralayarak çok iyi biliyormuş gibi gösterebilir. Blöf yapmakta şaşılacak derecede ustadırlar.

Bu burcun insanları her şeyi nitelendirip sınıflandırmak, konuşmaları daha anlamlı kılabilmek için sözcük üretmek isterler. Konuşmak çalışmalarının temel taşı olduğu için özel bir önem verirler. Zihinleri sürekli olarak bir konudan diğerine atladığından sözcükleri bir bağlayıcı öğe olarak kullanmaya önem gösterirler. Rahat konuşma yeteneklerinin gevezeliğe dönüşmemesine çalışmamalıdırlar. Zeki, akıllı ve çekicidirler. Bu burcu tanımlayan cümle "DÜŞÜNÜYORUMDUR" dır. Öğrenmeyi sever entelektüel konuların tümüyle ilgilenirler. En büyük kusurları kararsızlıkları ve yüzeysel tartışmalarıdır. Çalışmalarında fazla ciddi olmaz, kitaplara şöyle bir göz gezdirirler. Sürekli oturup çalışmak onlara zor gelir. Yeni bir şeyler arayıp düşünen bir kafaları olmasına karşın katı konular üzerinde çalışmayı yeğ tutarlar.

Merküri haberleşmeyi yönettiğinden konuşmaya olan düşkünlükleri onların telefonda saatlerce dedikodu yapmasına neden olur. Gazete , radyo ve televizyonda en sevilen konuşmacılar herhalde ikizler burcundandır. İkizler insanları için eğitim doğdukları andan itibaren gereklidir. İyi eğitilmiş ikizler ne kadar hoş ve zarif ise, zayıf eğitim görmüş olanlar da yaşamı başkaları için çekilmez hale getirirler.

Bu burcun insanlarının anı anına uymaz. Değişkenlikten büyük zevk alır ama bu yüzden huzursuz olurlar. Gerginliklerinden ötürü zihinsel ve bedensel rahata kavuşamazlar. Aynı anda ilgilenebilecekleri birden fazla konu varsa mutlu olurlar. Zor zamanda kontrollerini kaybetmez , beklenmeyen çözümleri sağlayabilirler.

İkizler burcu sinirleri olduğu gibi el ve ayakları da yönettiği için düşüncelerini elleri ile biçimlendirmeyi severler. Bedenlerini de kafaları kadar eğitmeli; işe el ayaklarını hareketsiz tutmaya, yavaş yemek yemeye alışmakla başlamalıdırlar.

İkizler eğlenceli konuşmaları, terbiyeli davranışları ile kendilerini hemen sevdirir ama bir yere yada bir şeye bağlı kalmayı sevmezler. Bu yüzden aşk ve aile yaşamlarını pek iyi olduğu söylenemez. Değişikliğe meraklı olduklarından devamlı arayış içindedirler; bu yüzden de ortam değişikliğinden ve gezmeden çok hoşlanırlar.

Paraya özel bir düşkünlükleri yoktur ama güç ve özgürlük için isterler. Kendi paralarına karşı tutumlu olmalarına karşın başkalarının paralarını kolayca harcaya bilirler. Çoğu ikizler fazla maddeci olup kazançları konusunda kurnazca davranırlar.

Bazı ikizler yalana yatkın olurlar. Sevdiklerini, arkadaşlarını çok eleştirirler. Yasal olmayan işlere kolayca bulaşabilirler. Kavgacı değildirler ama tartışmayı severlere. Bu insanlar burçlar kuşağının anarşistleridirler. Ayrıcalıklarını vurgular, kurulu düzene baş kaldırır, kuralları çiğner, kişilere karşı koyarlar. Olgunlaştıkları zaman başkaları ile iyi geçinmek gerektiğini öğreneceklerdir.

Yeteneklerini tam olarak kullana bilmek için hiçbir bağlamaları olmadığını düşünürler. Flörtçü kişilerdir. Aşk mektupları birer edebiyat yapıtı sayılabilir. Evlendikten sonra canlılık istediklerinden ikil duyguları metres ya da sevgilileri olmasına yol açar.

İyi bir gazeteci , radyocu, öğretmen, yazar, sekreter, gezgin satıcı, postacı ya da zanaatkar olabilirler.

Gazetecilik konuşma, yazma ve değişiklik iç güdülerini doğuracağından onlar için biçilmiş kaftandır.

Çocukların ilgisini uyandırabilir, onlara okumaları için birçok kitap verebilir.

İkizler bucunda doğan çocuklar, arkadaşları elma şekeri yerken kitaplar devirirler. Bu çocukların yüzeysel olmalarına ve başladığı işi bitirmeye alışmalarına özen gösterilmelidir. Disiplinden hoşlanmaz , okulda arkadaşlarının konuştuklarını konuşturdukları için sık sık öğretmenden azar işitebilirler. Disiplini ile ünlü okullarda okutulmaları öğütlenir. Bir defter ve bir kutu kalem onları günlerce oyalayabilir tabi başka bir konu bulana dek...

nigar bu mesaj niye boş silindimi
iki kere yazmışım yawruş

zuzunun suçu ne
sırnaşık olması:89::89:
nektar hadi bak sana fikir oldu bu akşamki yemeğin hazır bu akşamıda atlattık:13:darısı yarına
yok kuzu, onu cumartesi yapıcam sarımsaklı ya pazar iş yok ondan :26:

kızlar yok hiç öyle kesmeli, yufkalı değil resmen yapyalancı benimkisi
makarnayı haşlıyorum, üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum, en üstüne de rendelenmiş domatesle kavrulmuş kıyma döküyorum
ama süper oluyo valla

:89::89::89:

mantının yanına ne ayranı yaa..zaten yoğurtlu yiyosun mantıyı :))))

YALANCI MANTI:))
Malzemeler

4 kişiliktir
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan,tuz,karabiber
SUYU:
3 su bardağı su
1 et bulyon,
çok az salça(renk vermesi için)
SOS:
1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ
ve tabi ki de sarımsaklı yoğurt:)
Tarifimiz adından da anlaşılacağı gibi yalancı:)neden???benim gibi yufka açmayı bilmeyenler ve canı eşiyle birlikte ev mantısı çekenler için.

Hazırlanışı

Yufkalarımızı üst üste yayıyor ve ortadan ikiye bölüyoruz.Bu arada kıymanın içine soğanımızı güzelce doğrayıp içine karabiber ve tuzumuzu atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Kestiğimiz parçalardan her birinin kestiğimiz taraflarına kıymalı harcımızı koyuyor ve kol böreği şeklinde sarıyoruz. Bunu 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Bu parçaları borcama güzelce dizip ,200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada bir tencerede çok az salça ile sıvıyağı kavurup üstüne 3 bardak su ekliyoruz ve et bulyonu atıyoruz. Su iyice Kaynıyor. Pişen mantıyı fırından alıp bu suyu onun üzerine güzelce gezdiriyoruz.
10-15 dk yani suyunu çekene kadar tekrar fırınlıyoruz. Bu esnada 1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ ile sosumuzu hazırlıyoruz. Mantımız suyunu çekince fırından alıp,tabaklarımıza koyuyoruz. Üzerine de yoğurdumuzu ve sosumuzu döküyoruz…Ve eşimize senin için ellerimle mantı açtım:)deyip afiyetle yiyoruz:):)afiyet olsunnnn:)

aslında normalde kola içerizde ama kolayı yasakladım kendime:82:bakalım kaçgün dayanabilicemkız mantıyı salçalı soslu yapıcamüzerine sarımsaklı yoğurt yaparsam eğer ayran yapmam zatenaman nigar düşündüğün şeye bak dişlerini fırçala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…