buna benzer yapıyorum ben, içine kıyma sarp fırına veriyorum amaYALANCI MANTI:))
Malzemeler
4 kişiliktir
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan,tuz,karabiber
SUYU:
3 su bardağı su
1 et bulyon,
çok az salça(renk vermesi için)
SOS:
1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ
ve tabi ki de sarımsaklı yoğurt:)
Tarifimiz adından da anlaşılacağı gibi yalancı:)neden???benim gibi yufka açmayı bilmeyenler ve canı eşiyle birlikte ev mantısı çekenler için.
Hazırlanışı
Yufkalarımızı üst üste yayıyor ve ortadan ikiye bölüyoruz.Bu arada kıymanın içine soğanımızı güzelce doğrayıp içine karabiber ve tuzumuzu atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Kestiğimiz parçalardan her birinin kestiğimiz taraflarına kıymalı harcımızı koyuyor ve kol böreği şeklinde sarıyoruz. Bunu 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Bu parçaları borcama güzelce dizip ,200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada bir tencerede çok az salça ile sıvıyağı kavurup üstüne 3 bardak su ekliyoruz ve et bulyonu atıyoruz. Su iyice Kaynıyor. Pişen mantıyı fırından alıp bu suyu onun üzerine güzelce gezdiriyoruz.
10-15 dk yani suyunu çekene kadar tekrar fırınlıyoruz. Bu esnada 1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ ile sosumuzu hazırlıyoruz. Mantımız suyunu çekince fırından alıp,tabaklarımıza koyuyoruz. Üzerine de yoğurdumuzu ve sosumuzu döküyoruz…Ve eşimize senin için ellerimle mantı açtım:)deyip afiyetle yiyoruz:):)afiyet olsunnnn:)
fırçalıyorum herhalde yatmadan fundamaslında normalde kola içerizde ama kolayı yasakladım kendime:82:bakalım kaçgün dayanabilicemkız mantıyı salçalı soslu yapıcam üzerine sarımsaklı yoğurt yaparsam eğer ayran yapmam zaten aman nigar düşündüğün şeye bak dişlerini fırçala
buna benzer yapıyorum ben, içine kıyma sarp fırına veriyorum ama
sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum
kızdırılmış yağ, k. bibersosyete mantısı diyolar ona galiba
yufkayı haşlayınca tuhaf olur bu tarifi yapan var mı :26:
fırçalıyorum herhalde yatmadan fundamkalkınca da fırçalıyorum ama işte ne bilim hafta içi yemem sarımsak
buna benzer yapıyorum ben, içine kıyma sarp fırına veriyorum ama
sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum
kızdırılmış yağ, k. bibersosyete mantısı diyolar ona galiba
yufkayı haşlayınca tuhaf olur bu tarifi yapan var mı :26:
fırçalıyorum herhalde yatmadan fundamkalkınca da fırçalıyorum ama işte ne bilim hafta içi yemem sarımsak
ay kıyamamnigar sana bişey söyleyimde gül ben şimdi kayseriliyim ya ee doğal olarak pastırma falan çok seviyorum kayseriden gelirken almıştım eşimde çok seviyo bu aradaneyse duramıyoz hafta içi canımız istiyo yiyoruz ama hemen duş alıyoruz ama kokusu gitmiyo vücuttan deli olduk kaç günde anca çıkıyo kokusu bizde genelde hafta sonları yemeye karar verdik senin gibi
biraz kuruyo, ama kızartma da kuru olur :44:banada haşlayıp tekrar fırına koymak saçma geldi doğrusu.ben yapmadım böle senin dediğini biliyorum cnm bende.ama fırına koymak değilde kızartmalıydı sanırım yıllar önce yapmıştık.fırında çok kuru oluyomu nektar?
ay süper görünüyo buuu :122: :122:http://lezzetinrengi.com/wp-content/2009/09/ya%C4%9F-mant%C4%B1s%C4%B1.JPG için Google Görsel Sonuçları
buda çok lezzetli bi mantı tavsiye edeerim belki bunu yaparım
ay kıyamamben de bayılırım pastırmaya
ama vücuttan nasıl gitmiyo kokusu :26: orayı anlamadımm
biraz kuruyo, ama kızartma da kuru olur :44:
yoğurt dökünce yumuşuyo, çok severim benn
ay kıyamamben de bayılırım pastırmaya
ama vücuttan nasıl gitmiyo kokusu :26: orayı anlamadımm
biraz kuruyo, ama kızartma da kuru olur :44:
yoğurt dökünce yumuşuyo, çok severim benn
bol yufkanı açınca içine kıyma koymadan 1 yumurtayı 2-3 kaşık yoğurt ile çırp fırça ile yufkana azcık sür hafif böyle o zaman hiç bir böreğin kurumaz, dene canım bakalım nasıl olucakakşam erken çıkabilirsem deneyim bakalım değişik olur en azından..
siz çok yiyosunuz o zamanterlediğin zaman falan kokuyo pastırma içinde baharat sarımsak falan varya2günde falan gidiyo tamamen kokusu ama tadı çok güzel
bol yufkanı açınca içine kıyma koymadan 1 yumurtayı 2-3 kaşık yoğurt ile çırp fırça ile yufkana azcık sür hafif böyle o zaman hiç bir böreğin kurumaz, dene canım bakalım nasıl olucak
siz çok yiyosunuz o zamanaz yiyince olmaz o
annem geçen şey yapmış..
biber, domatesi minik kesip kavurmuş, pastırmayı da minik minik kesip eklemiş azcık kavurmuş, birazcıık salça
makarnaya sos yapmış ama süperdiii :78:
bol dışarda yapıldığını hiç bilmiyodum..
hazır hamur alıpta yapabilirsiniz kızlar bekleyecek vaktiniz yoksaçok lezzetli ben çok yaparım
zuzu nereye gitti
vallaha okudukca acıktım haaaa mantılar pastırmalar falan derkennnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?