2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

7 dk mıakannehir iyimiş yaa

ama benim normal düdüklü işte markasını hatırlamıyom:sm_confused:

ozaman şöyle yapıyorum 2,5 pilav - 2 su bardğı fasulye bu ölçüde yapıcam inş yüzümü kara çıkartmaz Allahım

teşekkür ederimm zuzucum
kocam şu işsizlik durumundan kurtulsa daha iyi gidecek ama şuana kadar çok şükür bi sıkıntı yok kaydirigubbakcemile

canım benimde seninki gibi düdüklüm,ben kayınvalidemin düdüklüsünü kullanıyorum,almadım,sahibinden az kullanılmış,bu arada eşimin evi kayınvalidemin eviydi,borcamlarını falan da kullanıyorum şuan,ben sorun etmiyorum neyse :) konuyu saptırdım
kaynayıp fışlayınca düdüğünü indiriyosun ya en 25 dk haşla,benim fasulyelerim bayatmış pişmek bilmedi 35 dk kaynattım geçende piyaz yapcaktım,çok pişmişti,ama sen 20-25 dk kaynat az pişsede daha domates ve soğanlarıyla da kaynayıp birbirine özleşsin

isildemir önemli olan anlaşmak zaten aranızda bi sorun yoks en güzeli inş akın zamanda işinide bulur :)

ajikal tamm 25 dk pişircem

kızlar daha var pazara ama şimdiden aldı telaşı:)))
napayım ilk defa geniş ailemi yemeğe çağırıyorum:))))

menümü güncelleyim:)))

- sucuklu kuru fasulye
- pirinç pilavı
- çorba (ne çorbası olduğuna daha karar vermedim ama tarhana olmayacağı kesin)
- salata

- sütlaç
- kakaolu puding (aşkım sütlaç sevmez bununla idare etcek)

bizim ailede çok sevilir mercimek :))
benimde aklıma şehriye geldi şimdi:)) arpa şehriye fena olmaz şöyle limonuda sıkcan üzerine ıımmhhh

bence yanına tavuk gibi bişeylerde yapabilirsin zuzucum,iftar yemeği biraz zengin olur,hele ki bu senin ilk davetin olucak

aslında doğru söylüyorsun ajikalcim ama dayanabilirmiyim hepsine oruç oruç
o düşündürüyor beni

fasulyeyi seçmemin nedeni kocam. e onun yanına pilav gider çorba salata ben böyle düşündüm

olmadı kasaba hazırlatırım tavukları derisini alsınlar baharatlasınlar bana kızartmak kalsın pilavlada iyi gider aslında

dayanırsın cnm zaman gecer hemde..

evet iftar yemegi farklı olmalıdır...
tavuk çok kolay hemde

kız o zaman vermicen yemek,dayanabilirmiyim diyede olmaz ki sempatiksalakcinni
merak etme çiğ çiğ canın çekmez,ben senin yerinde olsam şöyle güzel bir fırında tavuk yapardım,bütün malzemeleri fırın poşetine koyup hazır çeşnilerden satılıyor,onlarla karıştırır poşete koyarsın hop fırına ,,bide patates de koyabilirsin yanına,ben genelde poşetli yapmıyorum garnitürlü yapıyorum ama öylede yumuşacık lokum gibi oluyor,hiç uğraşma zaten kesmeye oruçlu oruçlu tavuk ayırmaya,bide ilk defa ayırcaksan katliam yaparsın valla kaydirigubbakcemile3 marketten hazır al,derisini çıkarmaya da uğraşma kızarsın çıtır çıtır olsun,,
ben artık butları kemiklerinden sıyırabiliyorum,
ay ne çok karıştım dimi , kusura bakma benneyaptımki

:roflol::roflol:

ben yemek verdigim gün perişan derce yorgun oluyorum yani

hayır ajikal söylüceksin tabiki :)))

ya kızlar aslında dedm ya en başından fasulyeyi çıkaramam menümden ona uycak şeyler yapmam gerk benimde bunlar geldi aklıma:)))

ufff şimdi ozaman pilav fasulye tamam
yanına tavuk

ozaman düzgün ver bakem tarifini kaydirigubbakcemile

olur süpercim ver istersen fikir olsun

tamm ozamn tavuk da ekliyorum

ekle tabeklava: çok güsel oluyor vereyim...

kasap bir bütün tavuk al...tavugu parçalattır..kızartıcam diye belirt...

tavugu yıkarsın önce zaten..

tencereye su koy ardında tavukları...su haşlansın tavuklar....bembeyaz olcak hemen haşlanıyor..15 dk..işte kaynasın al ocaktan....sonra al eline bir tava
tavaya diz tavukları...bol kekik..bol pul biber...at..tavukların üstüne...
sonra o tencere tavugu haşladıgımız suyu sakına dökmeyesin..çünkü kendi yagında kızartıcaz..tavugu..göz kararı.tencereden normal yag koyar gibi..koy..biraz yagdan fazla olsun..evir çevir kızart ..bu kadar ...
afiyet olsun..cokacimcoook

ama derisini istemem pişimem öyle banane pratik bişy söle derisi için hıhhh:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…