2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

1 saatte yetişir canım bezelye çabuk pişiyor.

Valla yaprak sarmasını sevdiğim için değer. Ama k.validemden bi tanesini sarması için bile yardım istemicem sinir oldum görümceme. Geçen yaprak saracaktım dolapta bi kaç gün beklediği için yumuşamıştı ayırmak çok zordu kaynanam dedi yardım edeyimde bitsin yoksa 1den aşağı uyuyamazsın. görümcemde cumartesi kızını yıkamak için annesinden yardım istedi oda dediki pazartesi yıkıyayım yorgunum ne dese beğenirsiniz; Yaprakları sararken yorgun değilsin tabi biz istesek yapmazsın sonra kaynanama söyledim yani bu ne istiyor senden diye. Seninde evin orası sen evde misafir falanmısın dedim

ben bu akşam patates ve tavuk göğüsünü minik minik doğrayıp fırına atıcam, yanına salata
yeter

ben anlamadım senin görümceni kaynanan seninle kalıyosa evi orası ve sana yardım edecek artık kız onun evinden çıkmış tabiki sana yardım edecek evin ahalisi sensin artık ne sanıyo kendini bilemedim

ben anlamadım senin görümceni kaynanan seninle kalıyosa evi orası ve sana yardım edecek artık kız onun evinden çıkmış tabiki sana yardım edecek evin ahalisi sensin artık ne sanıyo kendini bilemedim

Ben sahiden bunaldım ondan artık bozucam onu söylediği laflardan diyorum susuyorum yine

Benim çocuğum olsa düşünemiyorum yapacaklarını. Kaynanam ne alsa bizede alın der kesin

kızlar belki biliyorsunuzudr ama bilmiyorsanız da size bir püf noktası; tavukları limonlu suda yıkarsanız hem yumuşak oluyor hem de bembeyaz kalıyor. Ben dün kayınvlidemlerde tavuğu kendi suyuyla yağda çevirdim haşlandı gibi oldu sonra üzerine kızartığım patatesleri ve yağda hafif öldürdüğüm mantarları attım hepsini tencerede kaynattım çok güzel sulu yemek olmuştu.

Bu tür yemekleri az olduğunuz için tepside falan yapmıyorsun dimi? Bu akşamki yemeğinin tarifini yazabilirmisin canım?
küçük tepside yapıyorum elfim, hem kalın olmuyo daha çabuk pişiyo
musakkalık doğruyorum patateslerimi, minik minik küpler halinde
tavuk göğüslerimi de küçük kuşbaşı yapıyorum
tepsiyi z.yağlı becelle iyice yağlıyorum, etlerimi tuzlayıp atıyorum fırına
10-15 dk sonra patateslerimi de ekliyorum yarım bardak su ile birlikte,
istediğin baharatları da ekle, ben kekik, çok az kırmızı biber ve köri kullanıyorum..
suyunu çekene kadar pişiriyorum.. folyo sarmayı unutma
hafif oluyo, biz çok severiz bu halini :))

Küçük tepsim yok borcamda yapsam nasıl olur

Sirken geçen gün kıyma almıştım senin verdiğin püf nokta gibi attım difrize..bugün çıkarıp test eicem :))

c.ertesi ben naptıum biliyomusun:26: Patlıcanları közledim...sonra patlıcanları bütün olarak kıymayla doladım..fırına attım...
Köfteli patlıcan kebabı yapıcaktım :) bide pidesini yapayım dedim, hani iskender gibi yapıcam sözde :26:
Ay hamur bi tuhaf oldu yarım saat dinlendirdim kabarmadı ellerim yapıştı falan , attım çöpe

Bide eşime telde demiştim gelirken yoğurt al akşama dehşet bişey yapıcam diye

Küçük tepsim yok borcamda yapsam nasıl olur
olur bence canım, ama daha ağır pişer :112:

ay kıyamam
hazır pide alsaydın ya

Ben sahiden bunaldım ondan artık bozucam onu söylediği laflardan diyorum susuyorum yine

Benim çocuğum olsa düşünemiyorum yapacaklarını. Kaynanam ne alsa bizede alın der kesin

insan bunalır ya bu kadar da olmazki.çocuğun olsa hep fena olur.çocuğuma bak dese kaynanan işim var dese senin çocuğun için ona bakıyosun der bişe alsa banada al der.halamın gelinide onla kalıyor geline ne alırsa kızına ve torununada aynısını alıyor.almasa kıyamet kopuyor.

yazık kıyamam ya

zuzum ctesi kahvaltıya ben de patlıcan közledim. Ama fırında közledim. Tepsiye patlıcanları koymadan önce bıçak darbesiyle üzerine bir kaç delik açtım kolay pişsinler diye. Bir de tepsimin altına pişirme kağısı serdim; hiç tepsim de kirlenmedi :)))) patlıcanlr pişip iişiim bitince kağıdı kaldırıp çöpa attım :)))

az mı yedin öğlen ? :))

evett şuan nohut yiyorum(taze)

olur bence canım, ama daha ağır pişer :112:

Ay kıyamam
Hazır pide alsaydın ya

yazık kıyamam ya

valla ya rezil oldum bide dedi bidahakine kıymalarını dışa değilde içine koysan daha makbule geçer dedi...c.ertesi ofsayt yani :))
ay bide demezmi annem şöylesini yapardı diye...bi bakış atmışımki mutfaktan kaçtı resmen

Nektar oturduğum semt öyle biyerki , kuruyemişçi bile yok Fırın nerde bilmiyorum

kızlar ya çarşamba izinliiym patates püresi ve kuşbaşı kavurma yapıcam ama etler nasıl yumuşak olucak .daha önce sebzeli kavurdum ama sert oldu sizink, nasıl oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…