kızlar bende albüm yapayım diyorum ama nasıl yapıldığını unutmuşum(biri bana tarif etsin yaa (
kuşbaşı etim var ama buzlukta, çözülene kadar çok geç olucakben geçen gün yapamadığım güveci yapacam etin varsa sende yap canım..
kızlarrrrrrrrrrrrrr nerdesiniz çok sıkıldmmmmmmmmmmmmmmm..
zuzum salata değil yemek gibi bişi lazım bana :26:nektar kabağı hşlayıp z.yağlı limonlu salatasını yapıyolar...arkim söledi bende kabak aldırttım denicem bugün :))
bayılırım yoğurlu sarımsaklı kabağabuda yoğurtlusu :)
YOĞURTLU KABAK SALATASI
MALZEMELER
6 adet orta boy kabak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
10-15 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
tuz
Karabiber
pulbiber
Kabakları yıkayıp soyduktan sonra isteğinize göre küçük küpler halinde doğrayın veya rendeleyin.
Büyükçe bir teflon tavaya ya da tencereye zeytinyağı ve hazırladığınız kabakları koyun ve pişirmeye başlayın.
Kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve ocaktan almadan önce 2 çay kaşığ tuz ile 1'er çay kaşığı pul biber ve karabiber ilave edin.
3-4 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bu arada sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın.
Soğumuş kabakları sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın.
Soğuk servis yapın.
zuzu benim foto lar büyük geliyo çözünürlükleri, o yüzden ekleyemiyorum, çok eskiden ekleyip silmiştikya . şimdi yapayım dedim sadece arki ler görebiliyo nasılsa , dış mihraplara yasakkkkk :))ama olmuyo, şimdi fotoları küçültmeye çalışıyorum.
kuşbaşı etim var ama buzlukta, çözülene kadar çok geç olucakben de çok sıkıldım bugünn
zuzum salata değil yemek gibi bişi lazım bana :26:
bayılırım yoğurlu sarımsaklı kabağa
ama hafta içi sarımsak yemiyoruz, cumartesi için aklımda bu ve çılbır
zuzu benim foto lar büyük geliyo çözünürlükleri, o yüzden ekleyemiyorum, çok eskiden ekleyip silmiştikya . şimdi yapayım dedim sadece arki ler görebiliyo nasılsa , dış mihraplara yasakkkkk :))ama olmuyo, şimdi fotoları küçültmeye çalışıyorum.
elfi küçültmelri yaptım zaten sorun yokta, albüme nasıl ekliyoruz, gözat dedim resimleri seçip yükledim, sonra pencereyi kapatmı diyoruz ? kaydet falan yazmıyo hiçbiryerde ???Yarenaydan öğrendim fotoyu paintte aç üstte resim e tıkla uzat /eğ var ordan resmi küçültebilirsin oranı %70 falan yaparsın sonra farklı kaydet yap baya bi bayt ı düşüyor
elfi küçültmelri yaptım zaten sorun yokta, albüme nasıl ekliyoruz, gözat dedim resimleri seçip yükledim, sonra pencereyi kapatmı diyoruz ? kaydet falan yazmıyo hiçbiryerde ???
havuç eklemeyi denememişitm hiç, yaparım bunu da, tşk canımbendende bi tarif kabakları rendele içine rendelenmiş havuç koy azıcık yağ damlat ocakta hafif öldür soğuyunca içine süzme yoğurt (sarımsaklı yada sarımsaksız) karıştır üstünede dere otu koy çok güzel olur ama yemek yerine geçmez meze gibi.
hımm evet buzlu koyabilirim tencereye :26:nektarcım benim etimde buzlukta zaten sen patlıcanları,domatesleri hazırlayana kadar o ocakta erir pişer ben öyle yaparım hep..
mikrodalgara çözülmüyo kuzu ya, pişmeye başlıyo kenarlarımikrodalgada çözdür canım
havuç eklemeyi denememişitm hiç, yaparım bunu da, tşk canım
hımm evet buzlu koyabilirim tencereye :26:
mikrodalgara çözülmüyo kuzu ya, pişmeye başlıyo kenarları
kıyma inceyse çabuk çözülüyo, ama top gibiyse ıhh o da aynı1 dk ayarla en düşüğe ver canım olmuyomu ben kıyma çözdürdüm et hiç denemedim:26:
nektar bugün bitsinn artıkk
kıyma inceyse çabuk çözülüyo, ama top gibiyse ıhh o da aynı
evet bitsinn, sen çıkmadın mı daha canım
Gözattan sonra resim eklenip ama upload çıkmıyorsa boyutu büyüktür ondan çıkmıyordur hatta boyutu büyük olduğu için yanında çarpı işareti olması gerekiyor sanırsam öyle hatırlıyorumefi bende gözat deyip ekle dedikten sonra upload gibi birşey çıkmıyoki(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?