2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

Günayyddıııınnnn

Ay geç kaldım bugün, anca geldim :) bıcıbıcı yaptım da

ahh ahh canım bu durumdan nefret ediyorum canım banada çoğu zaman söylemez eşim kavga çıkacağını bilir çünkü bizim tartışmalarımızın %90 onlar yüzündendir zaten.(

ayy evt ya bide buna sinir oluyorum biz okadar birbirimizi yiyoruz ve bunları ruhları bile duymuyor umurlarında değil istedikleri gibi harcıyolar ediyorlar bizde sıkıntısını çekiyoruz ne gıcık bişe yaa.

haklısın canımsonuçta beraber çalışıyosunuz
aynen canım, ama karışmiycam hiç devam etsin .. ailesinde 2 yetişkin kardeşi var çalışan utanmıyosa parasını vermeye devam estin ..
konuşulmayınca, konu açıklığa kavuşmayınca da her bir çatlaktan sızıp gündeme geliyo sirkencim (

erkeğin evlendikten sonra hala ailesine yardım etmesi zor bir durum. sonuçta yeni bir aile kuruluyor ve her kuruşa ihtiyacı oluyor ilk zamanlar. arada bir yardım yapılması tabii ki problem olmaz ama nigarım niye sana bunu 3 ay sonra söylüyor? baştan söylese belki de hiç tartışılmayacak bu konuda. siz birbirinizin hesabını bilmiyor musunuz canım? nasıl senin haberin olmadan yardım edebilmiş ki???

hadi yaa üzüldüm ( peki canm, sana sorup yapsaydı izin verirmiydin maddi desteğine

elfişş fena değil diyor ama görcez

allah tekrarınıda göstersin canım
Ayrıcana birkaçını değil hepsini istiyorum banane akşam yap ozaman

biz bir kere konuştuk ama çok üzüldük; ondan sonra da karar verdik bi daha aynı konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme getirip birbirimizi üzmeyelim diye. Ondan sonra rahatladık işte.

madem sizden gizli ailelerine para veriyorlar; aynı şeyi siz de yapsanız ailenize yardımda bulunsanız haber vermeden gizli gizli ve sonra ay sonunu getiremeyip bütçeniz açık verse; onlar razı olurlar mı acaba çok merak ediyorum.

canım ben son 3 aydır onun maaşını hiç sorgulamadım.. zaten kredi borcumuz, kira, faturalar felan tam kapatıyo..
ama faturaları yatırmamış.. ya bi insan evinin faturasını yatırmayıp başka yeri mi düşünür? sanıyorum ki babasının kredi borcunu ödüyo 3 aydır

hadi yaa üzüldüm ( peki canm, sana sorup yapsaydı izin verirmiydin maddi desteğine
1 defa olsa evet, 2 olsa tamam ama bu sanırım devam edecek 1-2 yıl..babasının kredisi bitene kadar zuzum..

aynen canım bende öyle taytüyü kumaşı yumuşak ve çabuk çıkıyo lekelerkadifenin temizliği zor ve sildikçe yıpranır

evet benim herşeyden haberim olur mesela maaşlarımızı alırız ortak bi cüzdanımız var oda durur harcamalarımızı ordan yaparız hatta o cüzdan bendedir

Benim kasa defterim var :))) ne girdi ne çıktı yazarım :)) benden kaçmaz yanii:82:

Hesap verme amaçlı değil zaten o defter, başka türlü neyin nereye gittiğini anlamıyoz elimizde para kalmıyo Yazınca biliyoruz enazından ona göre ayarlıyoruz kendimizi

Bizdede mesela kardeşi eşimden daha yüksek maaş alır..ama sigara parasını bile eşim verir:101:..ama kaynımda yeri geldimi hiç esirgemez kredi kartını sağolsun

Başta tuhafıma gidiyodu, sigara parasını eşim verince ama artık hiç düşünmüyorum bile, kardeşidir versin banane...yeri geldimi bende kardeşime veriyorum para nolcak

bizim de tartışmalarımızın %90 ı onun ailesi

aileler yüzünden tartışmak çok kötü ya. onlar ne de olsa ailem diyip çıkıveriyorlar işin içinden, konuşmaya, anlaşmaya çalışmıyorlar. objektif de bakamıyor erkekler

tamam canım mutlaka ekliyorum akşam

biz bir kere konuştuk ama çok üzüldük; ondan sonra da karar verdik bi daha aynı konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme getirip birbirimizi üzmeyelim diye. Ondan sonra rahatladık işte.

sirken bir daha aynı durum yaşanmadıysa süper. ama bizde genelde bir konunun çok üstünde durmazsam belli bir zaman sonra tekrar yaşıyoruz ve bu sefer çok sinirleniyorum ben. daha çok büyütüyorum. daha ilk yıldan iki kişi arasında gizli saklı olur mu ya, ilk yıl güvenemeyeceksek biz eşlerimize sonrasında ne yapcaz? hep diken üstünde mi beklicez?

nektar babasının kredisi niçin? sizin düğün için filan çekilmiş bir kredi mi ki eşin faturaları bile umursamayacak kadar gidip krediye yardımcı oluyor?

Sana tavsiyem nereye ne kadar harcama yapıyorsunuz aylık gelir gider diye tek tek hesaplayın eğer aylık unutuyorsanız haftalık yaptığınız harcamaları bir not defterine yazın. Bu sadece kontrol etmek için degil;ilerde çok faydasını görürsünüz; olur ya bir yatırıma girişecek olursanız aylık mutfak temizlik faturalar filan ortalama ne kadar oluyor bilip daha cesur atılabilirsiniz.

ben de düşündüm aynısını..anneme belli miktar bi para versem, en azından annemde birikim yapıyomuşum gibi olur çünkü benim annem kuruşuna bile dokunmaz..

Son düzenleme:

nigarcım peki ailesi krediyi sizin içinmi çekmiştikikendi ödeyemiyomuki babası bi geliri yokmu

Canm sizinde kredi borcunuz var..ayrıca kendi faturanız dururken başkasına yardımevet haklısın....
Hadi ortak hesap yapıp ,işte ne bilim şukadarınıda annemlere verelim destek olalım kredide dese anlıcamda...gizli olması hoş olmamış..bende kızarım öle bi durumda, çok afadersin başçavuşun bişeysimi var burda, tek başına yaşıyo sanki

zuzucum bizde de aynıdır kasa defteri gibi tutuyorum bende aynen nereye harcadığımız belli olsun diye. Bu ay hesabı eşime bıraktım çünkü k.validem 100 tl harçlık istedi kendi maaşını bankaya atıyor 250 tl sini kızına veriyor bakıcı parası için yardımda bulunuyor bende dedim ay sonunu zor getiriyoruz kızıdır tabi yardımda bulunacak ama bizden niye harçlık istiyor deyip kızıp bu ay hesabı eşime bıraktım bırakmaz olaydım laptopunu yeniledi onun için bu ay tekrar devir alıcam hesabı. Artık kaynanayada harçlık verecekmişiz sözde ev için kendi parasını biriktiriyormuş ama eşim bende gizli annesine para verse bende bozulurum sonuçta kasamız bir.

Ayrıca önce sizin eviniz önemli faturalarınız dururken ailesine yardım etmesi hiç hoş olmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…