2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

ebru :)) onu yapıcam beğendim..çıktısını alayım...

başka ne yapayım.. benm annemler kaynanamlar bide babanessi dedesi ve biz olcaz..yetmez o sadece

Düğmeli kurabiyeler 30-35 adet

Malzemeler: 180 gr tereyağı, oda sıcaklığında, dörtte üç su bardağı toz şeker, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı vanilya, 2 su bardağı kekun (ya da 2 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu), 2 veya 3 yemek kaşığı kayısı reçeli, 2 veya 3 yemek kaşığı ahududu reçeli

Yapılışı: Fırını 155 C’ye getirin. İki fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Tereyağı ve şekeri iyice birbirine yedirin. Varsa bunun için mikserinizin düz başlığını kullanın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu ilave edip özleşene kadar karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin. Her bir kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bir miktar bastırın. (Hamurun derinliğini ortalayacak kadar) Oluşan boşluklara 1 çay kaşığı reçel doldurun. Birinci tepsiyi fırının orta gözüne koyup 12 dakika pişirin. Pişince fırın teline alıp soğutun, aynı işlemi ikinci tepsi içinde gerçekleştirin. Hepsi soğuyunca servis tabağına alın.

tatlım bi tarif daha vereym

Malzemeler:

- 4,5 su bardağı un
- 1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
- 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
- 1 tatlı kaşığı şeker
- bir kahve fincanı süt
- 3 yumurta (1 tanesi üzeri için)
- susam, çörekotu
- 3 kahve kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam,çörekotu serpilir.Tepsiye dizilip orta hararetli fırında (160-170 derecede) pişirilir.

kürdan böreği - Google'da Ara
kürdan böreği yapsana zuzu, hem kolay, hem lezzetli, hem de cidden doyurucu oluyo

tarifinide verseydin barii :))
neyse gogıl amcaya sorarım...

http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/421640-cok-pratik-krem-santili-kurabiye-resimli.html

zuzum bak bu tuzlu değil tatlı ama un kurabiyesi gibi oluyor, çok güzel. ben kaç kere yaptım lezzet garanti hem de çok pratik.

ben bunu yaptım galiba

şu bloga bayıldım LEZZET-İ MEKAN: POĞAÇALAR
çok hoş tarifler var eve gidince kaydedim klasörüme :)))

bakayım canm

avatardaki resmimiz yeni kızımla çekildik oynarken :)

varsa gusel tarifler yazın bende yapayım kocama akşama :82:

ay zuzcum yeni okudum ya okadar sinirliyimki gözüm bişe görmüyor tariflerim var ama evdeki defterimde kızlar güzel tarifler vermiş ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…