2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

baştan beri hiç kapris hiç mızmız yapadın ya bize canım çekiyo diye, biz de alıştık tabi
dikkat edelim evet

Funda tavuk ciğeri yapıcan dimmi?

valla bencede öle canım ama bu ciğerden canım istiyo geçen yapim dedim tarifi anlattım ben yemem öle dedi bende tek başıma yapmak istemedim benim çok seçici yemek konusnda..

Ayy ben tavuk ciğer seemiom ya kuzu ya da dana ciğerden olur mu bu?

valla bencede öle canım ama bu ciğerden canım istiyo geçen yapim dedim tarifi anlattım ben yemem öle dedi bende tek başıma yapmak istemedim benim çok seçici yemek konusnda..

Bolcum var ya biz tarif arlatmakla yapıos hatayı ben de öyle birkaç yeni denediğim şeyi anlattım eşime işte şöle yapılıo böle yapılıo die ayy içinde şu mu var ay ben bunu yemem diyip diyip duruo ya a tarife karışıo şöle yapsan daha iyi olur bunun yerine bunu koysan diye. Dedim hata bende bidaha sölemedim hiç önüne koyuyom bayıla bayıla yiyo ne var bunda diyince de meslek sırrı diom artık

ne yapılırki canım hergün farklı iştesin zaten sabahtan akşama kadar alışmış hergün ne konuşulurki ben aradığımda bazen bulamıyorum bişe
dimi yani ne yapabilirizki işteyiz iştehuy işte

aferin sana:13:sonunda çözümü bulmuşun ..bizimkine tarif ettimde tarifi çok acıktım diyo iştahı kabarır hemendeğişik şeylere bayılır

Son düzenleme:
Bende yapmıştım bu ciğerde hatta fotosunu bile çekmişim :))
Ama ekleyemem bol un canı çeker

normal kuzu ciğeri olurmu canım:44:evet ya ben olsam hepsinden canım istemişti şimdiye
bilmem ki Fundam, olur herhalde :26:

bence beğenecek bu halini, çok lezzetli oluyo.. ben ciğeri bi böyle yiyorum fırında yani

Ayy ben tavuk ciğer seemiom ya kuzu ya da dana ciğerden olur mu bu?
kuzu yada dana ciğerinin pişme oranı nekadar bilmiyorum canım, ama olur bence :26:
Bende yapmıştım bu ciğerde hatta fotosunu bile çekmişim :))
Ama ekleyemem bol un canı çeker
nasıl oldu elfi? sevdiniz mi..

Oo eşimde bende çok beğendik senden almıştım zaten tarifi nektar

Ama görünüşü pek bi güzel olmadı sankim :))

Albüme ekliyim mi bol bakmasın :)))

aynen canım aynenn.
dün "ben karalahana sarıcam" diyorum "ayy ben yemem karalahana" dedi
geldi eve bi tabak koydum burun kıvırdı, sonra bitane yiyince 2. tabağı istedi söylemiycen, sormiycan en iyisi

Oo eşimde bende çok beğendik senden almıştım zaten tarifi nektar

Ama görünüşü pek bi güzel olmadı sankim :))

Albüme ekliyim mi bol bakmasın :)))
görüntüsü de kötü olmuyo elfim yaa

Kzılar kaynanamdan çorba istedim yarın için dolma doldurmuş içi kalmış getireyim mi dedi getir kara lahana sarması yaparım dedim. tabi nekkk senden çaldım bu fikri o da bayıldı ay ben çok severim sahi yaparmısın dedi yaparım dedim ama sor kara lahana nasıl bişey görmedim bile yaprakları nasıl oluyor sarması kolaymı aynı üzüm yaprağı gibi haşlıyorsun galiba dimi.

elfim evet görüntüsü güzel olmamış.. benim görüntüsü hiç böyle olmuyo :26:
domatesleri iri iri doğramışsın, ben rendeliyorum pişince kayboluyolar
bir de salçalı su koymadın mı, suyu çok duru bunun :)))

Salçayıda bol koydum demekki tam tutturamamışım neyse bi dahakine domatesleri rendelerim salçayıda biraz çok koyarım :)) soğanları da küçük doğradım sanırım

AĞLAYAN PASTA
MALZEMELER:
Keki İçin:
4 tane yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Islatmak İçin:
2 su bardağı soğuk süt

Üst Katı İçin:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt

Çikolata Katı İçin:
2 paket çikolata sos
1 kilo süt

YAPILIŞI:Keki yapmak için,yumurtayla şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpalım.ayrı bir kapta un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu karıştıralım.Yumurtalı karışıma sütü ve unlu karışımı ekleyip karıştıralım.Dikdörgen büyük borcamı yağlayıp hamuru borcama boşaltalım.Fırını 170'Cye ısıtıp keki fırına verelim.Pişince fırından çıkarıp sıcakken soğuk sütü kekin heryerine gezdirerek dökelim ve soğumaya bırakalım.Bu arada krem şantiyi çırpıp dolaba koyalım.Çikolata sosu pişirip arada bir karıştırarak soğutalım.Kek iyice soğuyunca üzerine krem şantiyi sürelim.Krem şantinin üzerine çikolata sosu yayalım.Bir kaç saat dolapta dinlendirip servis yapalım...
bende misafirime bunu yapıcam hem kolay hem lezzetli

elfim ggogle görsellerde var canım resmi, tencerede su kaynat 1 tatlı kaşığı tuz at içine
iyice kaynayınca tek tek yıkadığın yaprakları at suya.. ama hemen alt üst et yaprakları..5-6 dk haşla sadece.. sonra kapat ocağı.. 5 dk dinendir çıkart..
karalahana daha sert olur, sert yerlerini tek tek kesiyosun sarmadan, üzerinden incecik alırsan da oluyo..
içini biliyosundur zaten :26:
ama hafta içi yapılacak şey değil yaaa, yorucuuu

Salçayıda bol koydum demekki tam tutturamamışım neyse bi dahakine domatesleri rendelerim salçayıda biraz çok koyarım :)) soğanları da küçük doğradım sanırım
evet soğanlar yarım ay şeklinde ve iri iri olması gerekiyo

ama nektarcım tadı çok güzeldi
güzeldir tabi elfim, tüm malzemeleri eklemişsin ki :))))))

Tarifçi abla olduuum afferim ama bana

nigoş şef peki suyunu iyice çekiyomu
şef sevdim bunu

çekiyo canım, çook az kalıyo ona da ekmek banıyosun süper oluyo, salçalı suyunu duru yapma..koyu olsun azcık ama çok koyu da değil

zuzu nerde :26: :26:
bolu da unuttuk yine :18: :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…