- 19 Mart 2008
- 7.459
- 12
- 358
ya ama borç olunca verilmiodu zekat dimi
Selam kızlar...bütün mesajları okucak vaktim yok pek, ara ara okurum
çok yoğunum yafs
dün gece arkilerle sarımsaklıya lunaparka gittik...çarpısan arabalara bindik eşimle yuppihemde 2 kere :119:
Gece 1 i geçiyodu geldik..tabi sahur falan sabah geç kaldım....8,30 da müşteriyle buluşcaktım v.dairesinde saat 9 da gittim :) daha 2 saat anca oluyo geleli :)
Alo fetva hattını aradım
Dedimki banka kredisi ile ev borcuna girdik ama 1 yılı dolan altınlarımda var bu altınların zekatını vermem gerekiyormu dedim
Altınlar durduğuna göre banka kredisini ödeyebiliyorsunuz o zaman dedi evet dedim. O zaman altınların zekatını vermeniz gerekiyor dedi.
Zaten eşim araştırmıştı ona göre verdi ama yinede sorayım dedim
kayınvalidemler taktığı 4 bileziği geri aldı canım,nigoşum senin bilezikler nereye gitti sorması ayıptır? düğün borçlarına falan mı
başka bir albüm daha oluşturdum ama yine resim yükle işlemi başarısız çünkü pencereyi kapatıyor tekrar yapıoum olmuo. Başka bi yolu yok mu yaa kime sorabilirim burda diğer arkadaşta uğraşıo olmuo
kırkta biri nasıl oluyo yahu? mesela şimdi bi evimiz olsa 100 bin tl
nekadar zekat verilecek, misal? kafam karıştı :26:
kayınvalidemler taktığı 4 bileziği geri aldı canım,
annemlerin ve benim akrabalarımın taktığı bilezikleri ve büyük kaynımın taktığı iki bileziği (hediyelikti zaten ince) bozdurup borçlara verim..hala da borç var gerçi
..
yukarıda uyumuşum ikli koltukta yarım saat, daha kötü oldum ama yaa :44:
hayret ya niye böyle oluyor ki sende? ben daha dün ekledim albüm bir problem çıkmadı:44::44: yöneticilere ulaştın mı problemle ilgili?
biz de sadece çeyrekler var. onun dışında evimiz de yok eşyamız da. soruşturmam gerekiyor zekat düşüyor mu diye. eğer düşüyorsa vercez. ama bilezik falan kalmadı ben de zaten. iyi ki çeyrekleri satmamışız diyorum ben de.
seduşum siz ne kadar peşinat vermiştiniz? kredi ne kadar ödüyorsunuz aylık? 160,000 di yanlış hatırlamıyorsam evin fiyatı
Evet kızlar kocişim geldi yemek yedik ve vedalaştık GİTTİİ..............
cnm biz 20.000 nakit verdik geri kalan 110.000 çektik 130.000 almıştık evi aylık ödememiz baya fazla 1500((
110.000 tl nin geri ödemesi 180.000 mi oldu
bizim 100.000 tl nin geri ödemesi 183.000 tl
cnm oranlara bağlı o yüzden öledir biz çektiğimizde baya düşüktü çünkü..
anneme sorim bir de, çok karışık..onlar napıyo acaba her sene, ben hiç ilgilenmediğimden.. :44:100.000 tl yi 40 a bölüyorsun yani 2.500 tl si zekat oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?