ayyyy zeynepcimm benimd tüylerim diken diken oldu sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin allahım....
benim şu 30 lira ya aldığım test hiç cizgi çıkmadığı için çöp oldu eşime dedim akşam gelirken al bitane diye almayı unutmuş
miray ilk ben demişimdir sana merhabahem yaren de demiş topiğin minişi aydanında dediği gibi .....diye... ağlarım mamane maname....
aynı sorun benim fırındada var ben annemin fırınında bi poğaça yapardım hem yumuşacık olurdu hemde pofidik olurdu burda 2 kere yaptım vasattı resmen oondan beri poğaça yapmamgeçen sakallı poğaça yaptım hamur yumuşacıktı çokta güzel kabardı pişerken fırından çıktı söndü resmen( fırınım aslında kurutmuo yemekleri keki yufka ile yaptığım böreği falan. Ama poğaça olmuo işte.
benim de poğaçalarım hep yumuşacık oldular. geçen gün annem de yedi hatta, maşallah kızıma, ne marifetler varmış da bize göstermemiş diyorbekarken mutfağa adım atmazdım ben. hiçbir şey yapmayı da bilmiyordum evlendiğimde. çok şükür hiç aç kalmadık, yenmeyecek birşey yapmadım. hatta ne yaptıysam herkes bayıldı.
Canım onun mutlaka bi püf noktası vardır...
Bende bikeresinde ekler yapmıştım...keklerini 1 er yemek kaşığı alıp hamurdan, öyle diziyon tepsiye....pişerken hepsi kabardı (ortasını yarıp sosu içine dökcektim) oh sevindim falan....fırını kapattım olunca ama kapağını açmadım, sıcağıyla biraz daha pembeleşsin diye...anaaam söndü bu..
Meğersem fırında bekletmememiz gerekiyomuş o hamuru, çıkartcakmışız ben tam tersini düşündüm
benim de poğaçalarım hep yumuşacık oldular. geçen gün annem de yedi hatta, maşallah kızıma, ne marifetler varmış da bize göstermemiş diyorbekarken mutfağa adım atmazdım ben. hiçbir şey yapmayı da bilmiyordum evlendiğimde. çok şükür hiç aç kalmadık, yenmeyecek birşey yapmadım. hatta ne yaptıysam herkes bayıldı.
aynı sorun benim fırındada var ben annemin fırınında bi poğaça yapardım hem yumuşacık olurdu hemde pofidik olurdu burda 2 kere yaptım vasattı resmen oondan beri poğaça yapmamama kek börek okadar sert olmuyo ben bu fırının huyuna geçemedim daha
evlenince iş başa düşüyo yarenim son 3 gün bu arada
benim fırınım da annemindi o kullanmıyorum diye bana verdi daha yeniydi zaten. ama hani o üstü ocaklı fırınlardan. bi tarafını hep daha fazla pişiriyor hatta yakıyor. kek falan yaparken mesela bi süre sonra o tarafa folyo örtmek zorunda kalıyorum yanmasın diyehiç beğenmedim
benim fırınla ilgili yorumları okudum süper falan yazıyo canım yemekleri allah var çok güzel pişiriyoama ben tam huyuna geçemedim fırınımın sanırım..bide biz hamur işi çok yaparız kete poğaça börek artık kayseriye gidince güzel bi poğaça yapıp yicem özledim valla seninki daha fenaymış canımcım uğraştırıyo seni değiştirin biraz durumları toparlayınca
tamam özel mesajla gönderiyorumya bence o sakallının tarifinde de vardı bi sıkıntı. Benim de aynı seninki gibi oldu. Fırında bekletmedim de ama söndü içine peynir koyacaktım sözde, mümkün mü. Hatta pişerken o kadar kabarmıştı ki ark. ile bizim sakallılar double oldu dedik ama çıkınca küçüldüler :)) başka bi tarif denicem. Nigarcım sen versene o haşhaşlı poğaçanın tarifini. Ama püf noktalarına kadar lütfen! Ufacık bişi bile önemli lezzette, kıvamda.
tamam özel mesajla gönderiyorumbazı ölçülerim gözkararı ama benim :26: resmini de çekmiştim akşam resmini de ekliyim
aslında bi mini fırın alıyım diyorum bu hamur işleri için orda da güzel oluyor
mini fırın hiç kullanmadım canım güzel oluyomuymuş sana tavsiye edebileceğim fırın markası bosch süperrr
benim fırınla ilgili yorumları okudum süper falan yazıyo canım yemekleri allah var çok güzel pişiriyoama ben tam huyuna geçemedim fırınımın sanırım..bide biz hamur işi çok yaparız kete poğaça börek artık kayseriye gidince güzel bi poğaça yapıp yicem özledim valla seninki daha fenaymış canımcım uğraştırıyo seni değiştirin biraz durumları toparlayınca
ayy canım tşk ederim. Bu arada sen hala burda tarif paylaşmamaya kararlısın sanırım(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?