2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

amin canım sağol allahım herkese tattırsın bu sevinci sana nasıl verdiler 30tlye anlamadım ben 2veya 3tlye alıyorum

benim de poğaçalarım hep yumuşacık oldular. geçen gün annem de yedi hatta, maşallah kızıma, ne marifetler varmış da bize göstermemiş diyor bekarken mutfağa adım atmazdım ben. hiçbir şey yapmayı da bilmiyordum evlendiğimde. çok şükür hiç aç kalmadık, yenmeyecek birşey yapmadım. hatta ne yaptıysam herkes bayıldı.

Canım onun mutlaka bi püf noktası vardır...

Bende bikeresinde ekler yapmıştım...keklerini 1 er yemek kaşığı alıp hamurdan, öyle diziyon tepsiye....pişerken hepsi kabardı (ortasını yarıp sosu içine dökcektim) oh sevindim falan....fırını kapattım olunca ama kapağını açmadım, sıcağıyla biraz daha pembeleşsin diye...anaaam söndü bu..

Meğersem fırında bekletmememiz gerekiyomuş o hamuru, çıkartcakmışız ben tam tersini düşündüm

aynı sorun benim fırındada var ben annemin fırınında bi poğaça yapardım hem yumuşacık olurdu hemde pofidik olurdu burda 2 kere yaptım vasattı resmen oondan beri poğaça yapmamama kek börek okadar sert olmuyo ben bu fırının huyuna geçemedim daha

evlenince iş başa düşüyo yarenim son 3 gün bu arada

ya bence o sakallının tarifinde de vardı bi sıkıntı. Benim de aynı seninki gibi oldu. Fırında bekletmedim de ama söndü içine peynir koyacaktım sözde, mümkün mü. Hatta pişerken o kadar kabarmıştı ki ark. ile bizim sakallılar double oldu dedik ama çıkınca küçüldüler :)) başka bi tarif denicem. Nigarcım sen versene o haşhaşlı poğaçanın tarifini. Ama püf noktalarına kadar lütfen! Ufacık bişi bile önemli lezzette, kıvamda.

yuh artık yaaa ne pislik nsanlar var hayret bi şey yani elfi bu ne yaaaa milletin işi güücü yok seninle uğraşıyor. walla bırak kime gösterirse göstersin hem patrona neymiş o ne karışır adamın banane bunlar sizin aranızda siz çözün falan demesi alzım zaten. hem ne var yani zaten belli diil mi o pislik kızla problemli olduğunuz nolmuş yani başkasına derdin anlattıysan manyak hemen üste çıkacak açığını buldu ya!!!

afiyet bal şeker olsunnn :) cnm sen şeker diyince aklıma gelmişti geçenlerde ben o poğaçaların şekerini kafama göre koyuom hiç tarifteki gibi yapmadım bana da fazla tatlı olur gibi gelmişti bi de öyle dene

ben de dün regl oldum allahtan bütün gün evdeydim kıvrıldım yattım. Akşam da eltimler ve kuyrukları (eltimin abisi yengesi) geldiler bebişi falan sevdk biraz ama hastaydım ya keyfim yoktu pek, anladılar hemen zten yüzün soluk falan dediler

benim fırınım da annemindi o kullanmıyorum diye bana verdi daha yeniydi zaten. ama hani o üstü ocaklı fırınlardan. bi tarafını hep daha fazla pişiriyor hatta yakıyor. kek falan yaparken mesela bi süre sonra o tarafa folyo örtmek zorunda kalıyorum yanmasın diye hiç beğenmedim

benim fırınla ilgili yorumları okudum süper falan yazıyo canım yemekleri allah var çok güzel pişiriyoama ben tam huyuna geçemedim fırınımın sanırım..bide biz hamur işi çok yaparız kete poğaça börek artık kayseriye gidince güzel bi poğaça yapıp yicem özledim vallaseninki daha fenaymış canımcım uğraştırıyo seni değiştirin biraz durumları toparlayınca

Son düzenleme:

aslında bi mini fırın alıyım diyorum bu hamur işleri için orda da güzel oluyor

tamam özel mesajla gönderiyorum bazı ölçülerim gözkararı ama benim :26: resmini de çekmiştim akşam resmini de ekliyim

mini fırın hiç kullanmadım canım güzel oluyomuymuş sana tavsiye edebileceğim fırın markası bosch süperrr

ablam mini fırın aldı bosch un bakalım nasıl çıkcak....
Turbo ydu onun ilk...bu eve sığmayınca set üstü+mini yle değiştiler ocağı

Hiç istemedi ablam mini yi ama yapcak bişey yok...benmki turbo anneminki de öyle...o da ona alışmış....

ayy fundam sözde servis geldi bakı ama bişe yok dedi fırın normal ama haftasonu börek yaptım bi tarafı kızardı bi tarafı beyaz çevirmek zorunda kaldım sonra diğer tarafı pişti sinir olmaya başladım valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…