2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

selam ciciler işim gücüm var ama bi yandan da sizi okuyacağım katılamasam da

kışa hazırlık mevzusunda bu sene, 20 adet domates konservesi yaptım karnıyarık şeklinde patlıcan koydum patlıcan közleyip koydum kırmızı biberden hep dolmalık hem kızartmalık koydum 3 poşet yeşilfasulye koydum. küçük biber turşusu yaptım birsürü

ooo maşallah fatmacım baya hazırlık yapmışsın sen ya. ben hiç bir hazırlık yapmadım kış için. fundam ya ben de kaç gündür karışık kızartma istiyorum. bu akşam yapcam çok kararlıyım

kız maşallah neler yapmışsın öyle..
ya biz eşimle sevmiyoruz buzluğa girmidi sebzelerin tadı değişiyo geçen yıl domatesle fasulye koymuştum..
domatesi ama konserve yaptıysan o güzel olur konserve tadı değişmez çünkü nasıl yaptın?acaba bende izne ayrılıncamı yapsam konserve zor değilse?

ayy babam kıymasız yemek sevmez
kaynanamda dolmalık biber attı patlıcam biber közlemiş...fasulye haşlamış, geçen bamya haşladı...hep buzluklara attı yarısı bana yarısı ona koydu dolaba :)
belkim fikir olur...hee bence börülcede stoklayın :)

üşenme yap :)
ben ogün yaptım kızartma :))

hoşgeldin luxxorr

fatmacım maşallah sen baya hazırlık yapmışsın. aslında o domates konserveleri süper oluyor ya hazır domat bolken alıp yapmak lazım. bi de kaynanam acı biber sosu yapar domates turşuluk biber maydonoz soğan falan o da güzel olur bak hatırlatiim de birlikte yapalım :)))

biz de köydeyken yapıyoduk bunların hepsini, ne güzel oluyo yaa
kardeşim bir sürü salça yapmış geçen telefonda söyledi bana da göndericek inş, akasya balı çekmişler ondan da göndericek :)) büyük şehirlerde her mevsimde herşeyi rahat bulabildiği için yapmıyo insanlar galiba bu tür şeyler

Kışın domates iyi oluyor...ben pek salça sevmiym yemekte....kaynanam hep yaptığı domateslerden kullanır güzel oluyor ....
Bembeyaz hormonlu dometeslerdense yapın koyun kızlar üşenmeyin :))) ( diyene bak )

benimde annem kahvaltilik yapmis bana yollayacak esim ekimde gidiyor onunla yollayacak.

zuzum kaynana konusunda ne şanslısın ya yemeğiniz bir olabilir ama eviniz ayrı kadın hep senide düşünüyor. Halını bile yıkıyor. Benim kaynana ile aynı evde olmamıza rağmen elini tek bi işe sürmüyo. İşyerinde yoruluyor o da haklı ama bende yoruluyorum :95:

ya evet ama aslında yapmak lazım mevsiminde alınan sebzeler kışın satılanlara göre mutlaka farkediyor (tabi artık eskisi kadar farkı kalmamış olsa da) annem kışın doru dürüst hiç eve sokmaz domates salatalığı mesela...özendim haa zaten ne duysam özeniom ben de yapıcam. bu hafta dersim yok evdeyim hep belki böyle şeylerle oyalanırım. ama önce buzluğu bi düzene sokmak lazım...

dondurulmuş sebze ben de denemedim hiç cesaret edemedim ya olmazsa diye yani tadı olmazsa diye...

Yap yarenim üşenme
Ya bende dolaba bişeyler yapıp stoklamak istiyorum çalıştığımız için dolaptan çıkarıp pişirmek kolay oluyo varmı siizn yapıp koyduğunuz şeyler??????????
Bide patlıcanı közleyip nasıl koyuyosunuz anlamadım:44:

benimde annem kahvaltilik yapmis bana yollayacak esim ekimde gidiyor onunla yollayacak.
ohh yarasın bebişe de annesine de

buzlukta küçücük bir yer Ayşam, neresine sığdırıcaz
benim şuan buzluğumda 1 poşet tart var, azcık nohut, bir-kaç paket kıyma, burger salam ve yarısı dolu görünüyo (
ev salçası süper oluyo yaa, domates, sarımsak, havuç, kırmızı biber mmm ekmeğine sür ye

Allah razi olsun benim kaynamam da benim halilarimi yikamis biz ttürkiyedeyken hepsini gelmis toplamis kayinpederim ile

Tesekküredriz...

Ha size bişey deyimde gülün bizde yağlama diye bişey var lahmacun gibi düşünün onun yuvarlak yuvarlak hamurları oluyo (şebit)onlardan yaptık 20 tane kayseride annemle getirdim buzluğa attımkıyma sosunu hazırla üzerine sür bittionu bile buzluğa attım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…