ohh yarasın bebişe de annesine de
buzlukta küçücük bir yer Ayşam, neresine sığdırıcaz
benim şuan buzluğumda 1 poşet tart var, azcık nohut, bir-kaç paket kıyma, burger salam ve yarısı dolu görünüyo(
ev salçası süper oluyo yaa, domates, sarımsak, havuç, kırmızı biber mmmekmeğine sür ye
buray kış geldi kızlar ondan yapıp koymak lazım hatta yarın iş yerinde kaloriferler yanacak artık şuan 2 çorap avr ayagımda üzerimde de hırkaooo maşallah fatmacım baya hazırlık yapmışsın sen ya. ben hiç bir hazırlık yapmadım kış için. fundam ya ben de kaç gündür karışık kızartma istiyorum. bu akşam yapcam çok kararlıyım
kız maşallah neler yapmışsın öyle..
ya biz eşimle sevmiyoruz buzluğa girmidi sebzelerin tadı değişiyo geçen yıl domatesle fasulye koymuştum..
domatesi ama konserve yaptıysan o güzel olur konserve tadı değişmez çünkü nasıl yaptın?acaba bende izne ayrılıncamı yapsam konserve zor değilse?
Ben özellikle közleyip koymadım amaYap yarenim üşenme
Ya bende dolaba bişeyler yapıp stoklamak istiyorum çalıştığımız için dolaptan çıkarıp pişirmek kolay oluyo varmı siizn yapıp koyduğunuz şeyler??????????
Bide patlıcanı közleyip nasıl koyuyosunuz anlamadım:44:
Ha size bişey deyimde gülün bizde yağlama diye bişey var lahmacun gibi düşünün onun yuvarlak yuvarlak hamurları oluyo (şebit)onlardan yaptık 20 tane kayseride annemle getirdim buzluğa attımkıyma sosunu hazırla üzerine sür bitti onu bile buzluğa attım yani
buray kış geldi kızlar ondan yapıp koymak lazım hatta yarın iş yerinde kaloriferler yanacak artık şuan 2 çorap avr ayagımda üzerimde de hırka
domates buzdolabında hiç ii olmuyo sulanıyo ondan konserve daha iyi oluyo şöle yaptım biz 3 kasa falan aldık domates ıgdır dan geliyo buraya ama köylü domatesi olsun bi güzel domatesleri yıkadım kabuklarını soydum yemeklik gibi dogradım büyükçe biraz sonra içine biraz acı biberlerden dogradım büyük tencerme koydum iri tuzlardan attım kaya tuzu dediklerinden öle kaynattım kaynamaya başladıktan 10 dk falan kaynattım öle sonrada kavanozlara doldurdum sıcakken hemen agzını kapattım kapatma işi hilmiye aitti tai sonra ters çevirdim koydum yere öle sabaha kadr bekledi çevirince kapak kısmında bombe yoksa tutmuş demektir
hoşgeldin luxxorr
fatmacım maşallah sen baya hazırlık yapmışsın. aslında o domates konserveleri süper oluyor ya hazır domat bolken alıp yapmak lazım. bi de kaynanam acı biber sosu yapar domates turşuluk biber maydonoz soğan falan o da güzel olur bak hatırlatiim de birlikte yapalım :)))
kızlar ben de 10 poşet aze fasulye koydum ama biz çiğden ayıklayıp kırıp yıkayıp poşetliyoruz o zaman tazesi gibi oluyor birazcık geç pişiyor sadece mısır haşlayıp ayıklayıp koydum. 5 şişe konserve domates yaptım çünki buzlukta sulanıyor çıkardığınızda. (domatesleri kare kare doğrayıp pişirdim şişelere doldurup sıcak sıcak ters çevirdim. annem çiğden şişeleyip düdüklüde 20 dk kaynatıyor.) patlıcanı közleyip soyup poşetledim dolaba attım. kabak doğrayıp koydum çorbasını seviyorum kabak ve dolmalık biber kuruttum. sivri biber doğrayıp attım dondurucuya. bağdaki kapya biberler kızarsın onları közleyip atcam dolaba. evde 10 kiloya yakın yer domatesi var geçen hafta bağdan getirmiştim ama hamileliğin ilk zamanları olduğundan mıdır nedir elim değmedi gitti. öylece duruyor.
hadi yaben özellikle közleyip koymadım ama
kayınvalidemlerde ızgara yaptığımızda patlıcan közletmiştim kendime bir sürü
onların kabuklarını soyup bi kutuya koyup kaldırmıştım buzluğa
1 ay sonra felan mı ne kullandım
çözüldü ve tadı aynısı gibiydi mis gibi köz kokuyodu
yalnız senin buzluk tam hazine değerndedir anne eli değmiş yemekler stokta orada yenmeyi bekliyor süper ya :))))
buray kış geldi kızlar ondan yapıp koymak lazım hatta yarın iş yerinde kaloriferler yanacak artık şuan 2 çorap avr ayagımda üzerimde de hırka
domates buzdolabında hiç ii olmuyo sulanıyo ondan konserve daha iyi oluyo şöle yaptım biz 3 kasa falan aldık domates ıgdır dan geliyo buraya ama köylü domatesi olsun bi güzel domatesleri yıkadım kabuklarını soydum yemeklik gibi dogradım büyükçe biraz sonra içine biraz acı biberlerden dogradım büyük tencerme koydum iri tuzlardan attım kaya tuzu dediklerinden öle kaynattım kaynamaya başladıktan 10 dk falan kaynattım öle sonrada kavanozlara doldurdum sıcakken hemen agzını kapattım kapatma işi hilmiye aitti tai sonra ters çevirdim koydum yere öle sabaha kadr bekledi çevirince kapak kısmında bombe yoksa tutmuş demektir
hadi yatadı değişmemesi süper işten geliyoruz ya yorgun oluyorum patlıcan kzöleyesim olmuyo bide onları soyup uğraşmak zaman alıyo 1 ay dayanması süpermiş bende koyuyum
canım benim ya herkes buzluğundakileri yazmış bende mi yazsam
Ben özellikle közleyip koymadım ama
kayınvalidemlerde ızgara yaptığımızda patlıcan közletmiştim kendime bir sürü
onların kabuklarını soyup bi kutuya koyup kaldırmıştım buzluğa
1 ay sonra felan mı ne kullandım
çözüldü ve tadı aynısı gibiydi mis gibi köz kokuyodu
sen yazmaaaaaaaaaaaaYazık acı bizeee
Dilşad maşallah sen de epey atmışsın buzluğa helal walla
canım konserveyi kapatınca şişenin kapağına artı seklinde bıçağın arkasıyla çizgi atarsan tutuyor bir de biz 24 saat sonra düz şekline getiriyoruz şişeyi.
canım konserveyi kapatınca şişenin kapağına artı seklinde bıçağın arkasıyla çizgi atarsan tutuyor bir de biz 24 saat sonra düz şekline getiriyoruz şişeyi.
uğurderindondurucuevet nek yaa şahsen bizimki full sayılır. 3 tür ethazır patates mısır sosis kaşar nohut fasulye et suyu (kaynanamın) bi de acil durumlar için ",5 lt buzlu su ee buzlukta yer kalır mı...kalmaz...
ama bi düzene sokup bişiler atıcam ben de buzluğa kararımı verdim şu andan itibaren
biz hala klima, vantilatöre yapışık yaşıyoruz, hele benim evim hamam gibii :84: kışın bile kalorifer yakma rahat yaşarsın yaniiburay kış geldi kızlar ondan yapıp koymak lazım hatta yarın iş yerinde kaloriferler yanacak artık şuan 2 çorap avr ayagımda üzerimde de hırka
hepsi süper pratik olmuş, sadece kabak kötü oluyor buzluktan çıkınca.. yeşil kabaktan bahsedilmişse tabii..kızlar ben de 10 poşet taze fasulye koydum ama biz çiğden ayıklayıp kırıp yıkayıp poşetliyoruz o zaman tazesi gibi oluyor birazcık geç pişiyor sadece mısır haşlayıp ayıklayıp koydum. 5 şişe konserve domates yaptım çünki buzlukta sulanıyor çıkardığınızda. (domatesleri kare kare doğrayıp pişirdim şişelere doldurup sıcak sıcak ters çevirdim. annem çiğden şişeleyip düdüklüde 20 dk kaynatıyor.) patlıcanı közleyip soyup poşetledim dolaba attım. kabak doğrayıp koydum çorbasını seviyorum kabak ve dolmalık biber kuruttum. sivri biber doğrayıp attım dondurucuya. bağdaki kapya biberler kızarsın onları közleyip atcam dolaba. evde 10 kiloya yakın yer domatesi var geçen hafta bağdan getirmiştim ama hamileliğin ilk zamanları olduğundan mıdır nedir elim değmedi gitti. öylece duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?