2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

Ben sabah 6 buçukta ağlayarak uyandım rüyamda önce annem sonra dedem ve eşim öldü. çok kötüydü çok sarıldı ömrümüz uzamış ağlama dedi ama hala etkisindeyim.
ben de ömürleri uzamış diye biliyorum canım, korkma hayır olsun

yemekteyizin menüsü geçiyor ekrandan gibi oldum "eşiliğinde" felan
güzel yemekler, mısırlı pilavı çıkart diğer hepsini de ben çok severimm
çorba iki tane yapmiycaksın dimmi, domates ve mercimek arasında seçim şeysi o değil mi?

menü süper ne güzel yazmışın
Ben sabah 6 buçukta ağlayarak uyandım rüyamda önce annem sonra dedem ve eşim öldü. çok kötüydü çok sarıldı ömrümüz uzamış ağlama dedi ama hala etkisindeyim.
canım ömürleri uzayacak inş korkma
aminnn birde öyle bir rüyadan uyanınca insan neredeyse gerçek olmadığına üzülüyor, tuhaf bir duygu yaa :97:
evet bi garip oluyo insan çok tatlıydı çok şimdi olsa öpsem sevsem
"ben buna çok rahat bakarım"
minnacık olunca insan nası tutulur die endişe edio dimi

baktın mı canım rüya yorumlarına :44:

evet korkuyorum sürekli ben minicik bebeğe nasıl bakarım tutamam falan diye bilinç altıma yerleşmiş sanırımbakmadım canım şimdi bakıyım
diziyi izledim bittiçok güzeldi cemreyi beğenmiyorum ama ben ya

arsecim bence gayet iyi seçimler. kabak hariç hepsini zevkle tüketebilirim
kız ben zeytinyağlı kabağı bir yaparım parmaklarını yersin , benim sevgilim evlenene kadar kabak hayatta yemezmiş, evde kabak pişirildiğinde ona başka yemek pişirilirmiş, yani kuşda kondursalar kabağa yemiyodu. evlendikten sonra bu zeytinyağlı kabağı dedimki bir kere yapıcam beğenmezsen yeme ve bidaha ısrar etmiycem, adam bir yedi şimdi her gün yapsam yer yani.çok farklı oluyo

nasıl yapıyoosun tarif ver bakim

Kabağı nasıl yapıyorsun ki canım?
Ben eskiden kabak yerdim ama babam kabak kızartmasını çok sever hemen her gün olsa yer yaz aylarında. Annem çok yapmış olack ki kabak tadı verdi :))) tiksindim sanırım. şimdi sadece çorbasını yiyorum. Eşimse hiç sevmez. çorbasını da yemez.

çikolata dün çıkış saatiydi kise görmemiştir sanıyodum teşekür ederim evet 2 doğruyla tutmuş tebrikler

nek domates çorbasına karar verdim, mevsimi tam geçmeden domatesin zamanı yapayım dedim

kız yemekteyiz gibi oldu gerçekten dalgasına yazdım böyle bide gelecek arkadaşların maillerine attım ,

hepsi yerli/ yersiz içki ne oluyo diye kopmuşlar . aklıma geldi geyiğine yani :)))

funda teşekkür ederim

benim eşimde hayatta kabak yemez bu yüzden tarifi merakla ve dört gözle bekliyorum

nasıl yapıyoosun tarif ver bakim

yarın foto çekeyim görüntü süper oluyo bence ama anlataym .

bende ilk başta kızartma düşündüm kolay olsun diye ama iki arkadaş diyette olunca vazgeçtim

Domates çorbasına süt koyuyor musunuz kızlar? Mmm ben çok severim sütlü.

evet süt ve unla kıvam veriyorum ben .

Ben de çoğu zaman canımız kızartma istediğinde annemden öğrendiğim şekilde yaparım çok da hafif ve lezzet olarak kızartmaya çok yakın oluyor.
Sebzeleri dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine yanyana diziyoruz. Yumurta fırçasıyla üstlerine sıvıyağ sürüp fırına veriyoruz. Denemelisiniz :)

tuzu kesmeye çalış tatlım vücutta su tutumuna yol açıyo kesinlikle çok zararı var vücuda bol su tüketirsen daha kolay kilo verirsin

ayyy ne güzel bi rüya bende evlenmeden baya önce böyle bi rüya görmüştüm...
bide geçen gün bi rüya gördün halka etkisindeyim;bu iş yerinin sahibi bayanın bi bağ evleri varmış beni oraya davet etmişler f.hanım bana diyo ki kızım atları severmisin bende bayılırım atlara çok severim diyorum bana bi at hediye ediyo böyle iri çok güzel bembeyaz ama kar beyaz bi at senin artık diyo ben biniyorum ata böyle dümdüz yeşil ovalarda 4 nala gidiyorum sanki at benle konuşuyo böyle ne düşünsem söylemeden yapıyo güneş böyle içimi ısıtıyo o çimenlerin kokusu at muhteşemdi

arse kabağın tarifini ve resmini bekliyoruz canım. görüntüsüne göre karar vercem deneyip denemeyeceğime

ZEYTİNYAĞLI KABAK

kızlar aslında normal zeytinyağlılardan pek farkı yok. ölçüler bende göz kararıdır

yarım kilo kabak 3 tane orta boy falan yapıyo galiba.
orta boy sağonın yarısı
mevsimiyse orta boy 2 adet domates, değilse 1 yemek kaşığı (tepeleme değil silme) salça
1 adet havuç
zeytinyağı, tuz, 2 adet küp şeker

yapılışı

soğan n minik görünmez haliyle doğranır, çok az miktarda (belki 1 damla diye tabir edebilirim) zeytinyağında az pembeleşene kadar kavrulur. jülyen doğranan havuçlar ve kabaklar koyulur, üzerine minik dğranan veya rendeden geçirilen domates eklenir ( eğer salça kullanılacaksa soğan pembeleştirkten sonra koyulur ) tuz eklenir, şeker eklenir ,az miktar suyla pişirilir. ( havuç ve kabaklar istenilen kıvamda pişmesi için yarım santim kalınlığında olmalı ) Püf noktası : kabaklar ve havuç ezilmeyecek derecee pişecek ben öldürmüyorum sebzeleri yani. diğeride caktan yemeği inirip sonrasında üzerine yeteri kadar zeytinyağı dökmek ve karıştırmak. zeytinyağlının özelliğidir.unutmamışımdır birşey inşallah. Afiyet olsun.

Kızlar hamilelikte balık yağı kullanmalı mıyım sizce? şimdi int.den araştırıyorum gebelikte balık yağı kullanan annelerin bebekleri dünyaya geldiğinde el ve göz koordinatları ve kullanımları çok iyi gelişiyormuş. Ama doktorum hiç bişe sölemedi bu konuda. Eczacıma danışmam yeterli mi? :26:

arse kabağın tarifini ve resmini bekliyoruz canım. görüntüsüne göre karar vercem deneyip denemeyeceğime

akşam yapıcam zaten kabağı resmini çekerim yarın yüklerim . zeytinyağlının diğer püf noktasıda yazmayı unuttum 1 gün dolapta beklerde ertesi gün yerseniz daha lezzetli olur.

diziyi izledim bittiçok güzeldi cemreyi beğenmiyorum ama ben ya
bende, yani bazı sahnelerde ay güzel kız aslında diyorum ama bazen kıvança hiiiç yakıştıramıyorum, zaten fiziği de bi tuhaf, belden aşağısı uzun, üst kısmı kısa, bana mı tuhaf geliyo anlamadım.. diğer kız daha güzel bade

Domates çorbasına süt koyuyor musunuz kızlar? Mmm ben çok severim sütlü.
ben krema döküyorum ocaktan almaya 10 dk kala, süper oluyo, sonra da kaşar rendesi sütle hiç denemedim..
aa deniycem bunu.. pattis yapim böyle bir gün
ay süpermiş yaa rüyan, hayır olsunn :81:

canım süper bi rüya görmüşün ne güzellkalbinde istediğin şey herneyse gerçekleşecek inşallahat görmek çok iyi çünkü

lezzetli bi tarif deniycem thanks

ben de sütünü son 5 dk sında koyuyorum canım. Fırında kızartmada sebzeleri yağlamadan önce tuzunu sepiyoruz. Yazmayı unutmuşum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…