ben de ömürleri uzamış diye biliyorum canım, korkmaBen sabah 6 buçukta ağlayarak uyandım rüyamda önce annem sonra dedem ve eşim öldü. çok kötüydü çoksarıldı ömrümüz uzamış ağlama dedi ama hala etkisindeyim.
yemekteyizin menüsü geçiyor ekrandan gibi oldumkızlar cuma günü için misafirim var iş yerinden kızlar gelecek.
dün yazmıştım ama kimse yoktu. gelenlerden ikisi diyette olduğu için biraz dırın ağırlıklı bir menü planladım, yazayımda fikir verin değişiklik yapayımmı diye.
ARSE‘ NİN MÖNÜSÜ
>Başlangıç
Çorba (domates, mercimek )
Ara Sıcaklar
Zeytinyağlı Kabak
Fırında Paçanga Böreği
Yeşil salata
Kırmızı Biber Közlemesi
Ana Yemek
Fırında Kemiksiz Tavuk But
( Fırında Elma Dilim patates Eşliğinde )
Mısırlı-Bezelyeli Pirinç Pilavı
Tatlı
Yalancı Tavuk Göğsü
( Dondurma Eşliğinde )
Sınırsız Yerli/Yersiz İçecek
Afiyet Olsun
menü süperkızlar cuma günü için misafirim var iş yerinden kızlar gelecek.
dün yazmıştım ama kimse yoktu. gelenlerden ikisi diyette olduğu için biraz dırın ağırlıklı bir menü planladım, yazayımda fikir verin değişiklik yapayımmı diye.
ARSE‘ NİN MÖNÜSÜ
>Başlangıç
Çorba (domates, mercimek )
Ara Sıcaklar
Zeytinyağlı Kabak
Fırında Paçanga Böreği
Yeşil salata
Kırmızı Biber Közlemesi
Ana Yemek
Fırında Kemiksiz Tavuk But
( Fırında Elma Dilim patates Eşliğinde )
Mısırlı-Bezelyeli Pirinç Pilavı
Tatlı
Yalancı Tavuk Göğsü
( Dondurma Eşliğinde )
Sınırsız Yerli/Yersiz İçecek
Afiyet Olsun
canım ömürleri uzayacak inş korkmaBen sabah 6 buçukta ağlayarak uyandım rüyamda önce annem sonra dedem ve eşim öldü. çok kötüydü çoksarıldı ömrümüz uzamış ağlama dedi ama hala etkisindeyim.
evet bi garip oluyo insan çok tatlıydı çok şimdi olsa öpsem sevsemaminnnbirde öyle bir rüyadan uyanınca insan neredeyse gerçek olmadığına üzülüyor, tuhaf bir duygu yaa :97:
"ben buna çok rahat bakarım"
minnacık olunca insan nası tutulur die endişe edio dimi
baktın mı canım rüya yorumlarına :44:
arsecim bence gayet iyi seçimler. kabak hariç hepsini zevkle tüketebilirim
kız ben zeytinyağlı kabağı bir yaparım parmaklarını yersin , benim sevgilim evlenene kadar kabak hayatta yemezmiş, evde kabak pişirildiğinde ona başka yemek pişirilirmiş, yani kuşda kondursalar kabağa yemiyodu. evlendikten sonra bu zeytinyağlı kabağı dedimki bir kere yapıcam beğenmezsen yeme ve bidaha ısrar etmiycem, adam bir yedi şimdi her gün yapsam yer yani.çok farklı oluyo
kız ben zeytinyağlı kabağı bir yaparım parmaklarını yersin , benim sevgilim evlenene kadar kabak hayatta yemezmiş, evde kabak pişirildiğinde ona başka yemek pişirilirmiş, yani kuşda kondursalar kabağa yemiyodu. evlendikten sonra bu zeytinyağlı kabağı dedimki bir kere yapıcam beğenmezsen yeme ve bidaha ısrar etmiycem, adam bir yedi şimdi her gün yapsam yer yani.çok farklı oluyo
nasıl yapıyoosun tarif ver bakim
Kabağı nasıl yapıyorsun ki canım?
Ben eskiden kabak yerdim ama babam kabak kızartmasını çok sever hemen her gün olsa yer yaz aylarında. Annem çok yapmış olack ki kabak tadı verdi :))) tiksindim sanırım. şimdi sadece çorbasını yiyorum. Eşimse hiç sevmez. çorbasını da yemez.
Domates çorbasına süt koyuyor musunuz kızlar? Mmm ben çok severim sütlü.
tuzu kesmeye çalış tatlım vücutta su tutumuna yol açıyo kesinlikle çok zararı var vücuda bol su tüketirsen daha kolay kilo verirsinbenim tatlıyla hiç aram yoktur, çikolata da hiç alıp yemem..
dün ilk kez brownie intense aldım, nekadar olmuş yemeyeli.. ama tuzzzçok tuzlu yerim ben, su da az içiyorum bu ara :26: sen çok iyi kilo vermişsinnn canım :81:
üffff çok kötüdür baş ağrısıyla uyanmaak
ben abur cubur sevmem, kola hastasıyım ama içmicem artık..
ben ekmeği fazla kaçırıyorum sadece ve tereyağ çok kullanıyorum :26:
aynennnkıvanç
evet 10 dk için değmez :18: ay yarım saatte bir olsa bari dolmuş, çokmuş yaa 40 dk
kızlar dün gece çok güzel bir rüya gördüm benim bitane kızım varmış yeni doğmuş okadar tatlı bi bebektiki anlatamamdiyorumki yeni doğmasına rağmen ne kadar iri bi bebek ben buna çok rahat bakarım diyorum..uyandığımda çok etkilendim
arse kabağın tarifini ve resmini bekliyoruz canım. görüntüsüne göre karar vercem deneyip denemeyeceğime
bende, yani bazı sahnelerde ay güzel kız aslında diyorum ama bazen kıvança hiiiç yakıştıramıyorum, zaten fiziği de bi tuhaf, belden aşağısı uzun, üst kısmı kısa, bana mı tuhaf geliyo anlamadım.. diğer kız daha güzel badediziyi izledim bittiçok güzeldi cemreyi beğenmiyorum ama ben ya
ben krema döküyorum ocaktan almaya 10 dk kala, süper oluyo, sonra da kaşar rendesiDomates çorbasına süt koyuyor musunuz kızlar? Mmm ben çok severim sütlü.
aa deniycem bunu.. pattis yapim böyle bir günBen de çoğu zaman canımız kızartma istediğinde annemden öğrendiğim şekilde yaparım çok da hafif ve lezzet olarak kızartmaya çok yakın oluyor.
Sebzeleri dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine yanyana diziyoruz. Yumurta fırçasıyla üstlerine sıvıyağ sürüp fırına veriyoruz. Denemelisiniz :)
ay süpermiş yaa rüyan, hayır olsunn :81:ayyy ne güzel bi rüya bende evlenmeden baya önce böyle bi rüya görmüştüm...
bide geçen gün bi rüya gördün halka etkisindeyim;bu iş yerinin sahibi bayanın bi bağ evleri varmış beni oraya davet etmişler f.hanım bana diyo ki kızım atları severmisin bende bayılırım atlara çok severim diyorum bana bi at hediye ediyo böyle iri çok güzel bembeyaz ama kar beyaz bi at senin artık diyo ben biniyorum ata böyle dümdüz yeşil ovalarda 4 nala gidiyorum sanki at benle konuşuyo böyle ne düşünsem söylemeden yapıyo güneş böyle içimi ısıtıyo o çimenlerin kokusu at muhteşemdi
canım süper bi rüya görmüşün ne güzelltuzu kesmeye çalış tatlım vücutta su tutumuna yol açıyo kesinlikle çok zararı var vücuda bol su tüketirsen daha kolay kilo verirsin
ayyy ne güzel bi rüya bende evlenmeden baya önce böyle bi rüya görmüştüm...
bide geçen gün bi rüya gördün halka etkisindeyim;bu iş yerinin sahibi bayanın bi bağ evleri varmış beni oraya davet etmişler f.hanım bana diyo ki kızım atları severmisin bende bayılırım atlara çok severim diyorum bana bi at hediye ediyo böyle iri çok güzel bembeyaz ama kar beyaz bi at senin artık diyo ben biniyorum ata böyle dümdüz yeşil ovalarda 4 nala gidiyorum sanki at benle konuşuyo böyle ne düşünsem söylemeden yapıyo güneş böyle içimi ısıtıyo o çimenlerin kokusu at muhteşemdi
ZEYTİNYAĞLI KABAK
kızlar aslında normal zeytinyağlılardan pek farkı yok. ölçüler bende göz kararıdır
yarım kilo kabak 3 tane orta boy falan yapıyo galiba.
orta boy sağonın yarısı
mevsimiyse orta boy 2 adet domates, değilse 1 yemek kaşığı (tepeleme değil silme) salça
1 adet havuç
zeytinyağı, tuz, 2 adet küp şeker
yapılışı
soğan n minik görünmez haliyle doğranır, çok az miktarda (belki 1 damla diye tabir edebilirim) zeytinyağında az pembeleşene kadar kavrulur. jülyen doğranan havuçlar ve kabaklar koyulur, üzerine minik dğranan veya rendeden geçirilen domates eklenir ( eğer salça kullanılacaksa soğan pembeleştirkten sonra koyulur ) tuz eklenir, şeker eklenir ,az miktar suyla pişirilir. ( havuç ve kabaklar istenilen kıvamda pişmesi için yarım santim kalınlığında olmalı ) Püf noktası : kabaklar ve havuç ezilmeyecek derecee pişecek ben öldürmüyorum sebzeleri yani. diğeride caktan yemeği inirip sonrasında üzerine yeteri kadar zeytinyağı dökmek ve karıştırmak. zeytinyağlının özelliğidir.unutmamışımdır birşey inşallah. Afiyet olsun.
bende, yani bazı sahnelerde ay güzel kız aslında diyorum ama bazen kıvança hiiiç yakıştıramıyorum, zaten fiziği de bi tuhaf, belden aşağısı uzun, üst kısmı kısa, bana mı tuhaf geliyo anlamadım.. Diğer kız daha güzel bade
Ben krema döküyorum ocaktan almaya 10 dk kala, süper oluyo, sonra da kaşar rendesiSütle hiç denemedim..
Aa deniycem bunu.. Pattis yapim böyle bir gün
Ay süpermiş yaa rüyan, hayır olsunn :81:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?