2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

sigara böreği
peynir tabağı
patates kızartması (hazır patatesten,hafif olsun,3 dk da kızarsın :)
zeytin,reçel,vb. kahvaltılıklar çay,meyve suyu
domates salatalık biber

zuzum ben olsam krep ya da zeytinli poğaça yapardım mutlaka. krep çok olacağı için zamanını harcayabilir. milföyden yapabilirsin birşeyler.

hmmm ozaman

sigara böreği
patetes kızartma
haşlama yumurta salatası (soğanlı maydonozlu kırmızı biberli )

bunlara ok...
milföyü pizza yaprsam, gene de sofraya sucuk sosis kızartayım mı...

hmmm ozaman

sigara böreği
patetes kızartma
haşlama yumurta salatası (soğanlı maydonozlu kırmızı biberli :d )

bunlara ok...
Milföyü pizza yaprsam, gene de sofraya sucuk sosis kızartayım mı...

sigara böreği yaptığın için milföylü pizza yapmana gerek yok bencesosis sucuk kızart

hmmm ozaman

sigara böreği
patetes kızartma
haşlama yumurta salatası (soğanlı maydonozlu kırmızı biberli )

bunlara ok...
milföyü pizza yaprsam, gene de sofraya sucuk sosis kızartayım mı...

bence sosis yapma zaten en zararlısı sosis. bence sadece sucuk yap olsun bitsin.

zuzu yumurtayı haşlayınca ortadan ikiye kesip (uzunlamasına) çırpılmış yumurta ve galetaya bulayıp kızartabilirsin..
değişik bir yumurta oluyo kahvaltı için..

zeytin sosla, kekikli pulbiberli, zeytin yağlı

kürdan böreği kahvaltılık için süperdir, çok değişik ve çok lezzetli, akşamdan hazırlıyosun sabah sadece kızartırsın, kızartması da 2-3 dk, çok çabuk oluyo..

birde annem şey yapar, bayılırız ailecek..
bildiğimiz simiti alır akşamdan
az beyaz peynir ezer ve kaşar rendeler, yumurta kırar içine çırpar iyice..
simitleri keser 6-7 cm uzunluğunda arasını bıçakla açıp o karışımdan ekler bol bol tepsiye dizim fırına atar
nasıl lezzetli oluyo onlar, çıtır çıtır ımm ama akşamdan yapılmaz bu o sabah pişiricen zaten 5 dk da pişiyo :)))

Bencede sosis sucuk yapma milföyler kare kare ya zaten kişi başı 2 tane yaparsın. Milföyü çatalla del kabarmaması için. domatesli sosu sür salçalı su yada ketçapta olabilir üzerine sosis sucuk zeytin biber koy fırına at. Çabukta pişiyor pişmesine 5 dk. kala fırından çıkar kaşar serp tekrar fırına at. yanınada normal kahvaltılıkları çıkar.

elfim paketi hiç açtın mı? açmadıysan ve dolaptaysa bence bu akşamki menü kremalı pattis, hiç bişi olmamıştır ona :)) aşhsen ben kullanırdım:

Hiç açmadım bu akşam yapayım ben kremalı patatesi. bugün için karbabaharım var. Yarına tantuni yaparım yanına kremalı patates güzel olur ama kremalı patatesi bugünden yaparım yarına fırında ısıtırım

bende aynısını yapıyorum ama simitle değil.tost ekmeğiyle veya evdeki normal ekmekleri dilimleyip yapıyorum, gerçekten harika bir lezzet, simitlede deniyeyim ama sanki simit biraz kurumu olur :44:

Son düzenleme:
sigara böreği yaptığın için milföylü pizza yapmana gerek yok bencesosis sucuk kızart

az olmazmı :26:

yumurtayı yumurtaya mı bulucam :) değişikmiş...onu başka pazara denicem

Zeytini ben öle severim nekk...sade yemem siyah zeytini
buarada hiç zeytin reçeli yedinizmi :)

simitte aklımda teşkür ederim..bilmiyodum yumurta ve simit olayını

tamm elfii :13:

bu akşam yemiyceksen yapma elfim, patates durunca tadı bi tuhaf oluyo :26: kalıplaşıyo ayrıca, kaşarı donuyo
ısıtsan da %30 bile taze pişmiş tadını vermiyo

Son düzenleme:
bende aynısını yapıyorum ama simitle değil.tost ekmeğiyle veya evdeki normal ekmekleri dilimleyip yapıyorum, gerçekten harika bir lezzet, simitlede deniyeyim ama sanki simit biraz kurumu olur :44:
simitle dene inanılmaz güzel oluyor ve hiç kuru olmuyo, poğaça kadar yumuşacık oluyor..
tabi bekleyince sertleşiyo, hemen yemek lazım.. gerçi ısıtınca mikrodalgada yine yumuşak oluyo ama çıtır olmuyo :)))

Son düzenleme:
bu akşam yemiyceksen yapma elfim, patates durunca tadı bi tuhaf oluyo :26: kalıplaşıyo ayrıca, kaşarı donuyo
ısıtsan da %30 bile taze pişmiş tadını vermiyo

Etim buzlukta o zaman sade yeriz bizde. Bu haftaki yemeklerim karışık biraz. koca bi lahana aldım bitmek bilmedi. Pırasa aldım etler buzlukta son kullanma tarihi 3 gün olan kremam var. Hepsi karıştı.
ütüm var çarşafı değiştiricem. Çamaşır var bu hafta napacaksam artık.

dilek gibi bütün yemekleri bi günde yapsam bi hafta yesek :)))

Kızlar..

Sigara böreği
milföy pizza
yumurta salatası
patats kızartması
sucuk
salam
diğer kahvaltılıklar domates salatalık falan

heee domates ve biberi doğrayıp z.yağlayım...slatalığıda uzun uzun doğrarım

Fotosunuda çekerim

Yeter dimmi

ben görümcemi çağırmıştım kahvaltıya poaça yapmıştım sigara böreği kızartmıştım,patates kızartmıştım yumurta haşladım sucuk çok sevdiği için sucuk kızarttım taze salatalık çeri domatesi reçel tereyağ peynir vs (kahvaltılıklar)meyve suyu çay ..doyurucuydu..2 aile geleceği için evet az olur bencede sen bildiğin gibi yap kafana nasıl yatıyosa

Son düzenleme:

ay poğaça yapmıcam zor geliyo:78:
C.ertesinden sigara böreğini sarıp dolaba koycam ( dipnot: Annem fırında yapıyo o daha hafif oluyo)
bide masamı hazırlıcam akşamdan...ters çevircem tbakları bardakları :)

kürdan böreği tarifi beklişyorummmmmmmm
arse işte gugıl amcaya sormaz bize sorar

MALZEMELER
3 Adet yufka
1 soda kapağı yeteri kadar sosis
kürdan
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle sosislerimizi küçük küçük doğrayalım.Yufkanın birincisini ikiye üçe katlayıp kapak ile üzerine bastırıp kesiyoruz ve kürdana ilk sosisi takıp kapak içerisindeki yufkaları takıp sosis.yufka devam ediyoruz.tüm yufkalarımı ve sosislerimiz bitene kadar devam ediyoruz daha sonra hazırladığımız böreklerimizi buzluğa atıp donmalarını sağlıyoruz ben her zaman buzlukta bu böreklerimden bulunduruyorum ani bir misafir geldiğinde direk çıkarıp buzları çözülmeden kızgın yağa atıp kızartıyoruz.Küçüklere büyüklere afiyet olsun.

o çok güzel oluyo zuzum, azcık yufla, biraz sosis
Hatta annem ondan oturur koca bi tepsi yapar kahvaltılarda kızartır sadece (2-3 gün )

evet baktım hoşuma gitti

sigaradan vazgeçip kürdan mı yapsam :))

kürdanla pizza :44: Mı

sigarayla pizza :44: Mı...

Bunuda sölerseniz tam süper olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…