benim de aklımda elfiş, akşam evdeki yumurtaları test edicemÇok güzel bi bilgi akşam evde denicem :))
benim de aklımda elfiş, akşam evdeki yumurtaları test edicem
keşke buralarda da olsa öyle bi yer, ben marketten alıyorum ve hiç içim rahat değil.. bayatlardır benceYumurta aldığımız bi dükkan var sadece yumurta satıyor ve çok güzel yumurtaları. Cumartesi günü 30 tane aldım ama kesin ortaya gelir çünkü 5 gün oldu :)
bir-kaç bilgi daha :))
benim işime yarayacaklar şahsen
♣ çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin
♣ peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.
♣ fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.böylece daha lezzetli olur.
♣ hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
♣ kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır.kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.
♣ kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun.tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun.buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
♣ soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
♣ kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.
♣ mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır.bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin.daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin.izden eser kalmadığını göreceksiniz.
♣ yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.
♣ kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz.kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın.ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz
♣ büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun.8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
teşekkür ederiz canım
..nekkk beğen butonuna basıyorum. :)
fundacım bizim evin salonu seninki kadar. Eşime anlattım salon düzenini. Eşimede çok mantıklı geldi olabilir dedi :) ama tek sıkıntı tv yi nereye koyacağımız. Inşallah bizde evimize taşındığımızda buraya fotolarını eklemek nasip olur..
♣ Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır.Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin.Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin.İzden eser kalmadığını göreceksiniz..
canım benim fikir olmasına çok sevindimtvyi duvara assanız olmazmı??bizim şimdilik orda tv yok oturma odasında var olursada heralde duvara asarız yer yok çünkü ..inşallah canım benim allah gönlünü göre versin
iyi fikir oldu gerçekten canım ya. Süpersin eşimde hep duvarda istemişti zaten. Aminnnn. Allah hepimizin gönlüne göre versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?