2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

yaa yazıda 5 bin miydi 55 bin miydi karıştırdım ama 22 tabur olduğu kesin
[h=4]İşte TSK'nın 14 maddelik o açıklaması;[/h]1. 19 Ekim 2011 saat 01.00 civarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Çukurca İlçe J.K.lığı ile Çukurca yakın emniyet unsurunun konuşlandığı Asayiş Tepesi, Polis ve Jandarma lojmanları, Kavuşak, Barakambi Tepe, Keklikkayası Tepe, Baski Tepe, Han Tepe ve Gazi Tepe üs bölgeleri olmak üzere sekiz ayrı bölgeye eş zamanlı olarak silahlı saldırıda bulunulmuştur.
2. Saldırı haberinin öğrenilmesi üzerine Hakkâri'deki Kobra helikopterleri, ambulans helikopterleri ve uçarbirlik harekâtı için Skorsky genel maksat helikopterleri hazır edilmiştir. Ayrıca bölgeye İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edilmesi emredilmiş, ancak İHA kötü hava şartları nedeniyle Batman'dan havalanamamıştır. Hava şartlarının düzelmesi ile birlikte, İnsansız Hava Aracı saat 15.26 dan itibaren Çukurca bölgesinden görüntü aktarmaya başlayabilmiştir.
3. Saat 01.48 de bir Kobra kolu (2 Kobra helikopteri) ve iki Skorsky helikopteri, bir Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timi ve bir Polis Özel Harekât (PÖH) Timi ile birlikte olay bölgesine intikale başlamış, intikali müteakip bölgedeki terörist hedefleri ateş altına almıştır. Bu kobra helikopterleri yakıt ve mühimmat ikmali için bölgeden ayrılırken saat 03.07 de Şırnak'ta bulunan diğer bir Kobra kolu ve bir Skorsky helikopteri bölgeye intikal ettirilmiş, saat 04.55'e kadar bölgedeki terörist hedeflerinin ateş altına alınmasına devam edilmiştir.
4. Saldırıya uğrayan sekiz bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarına derhal ateşle karşılık verilmiş, ayrıca saat 03.28'den itibaren olay bölgesinde sürekli olarak havada F-16 ve F-4 savaş uçakları hazır bulundurularak gün boyunca teröristlerin bulunduğu değerlendirilen hedeflere taarruzi hava harekâtı icra edilmiştir.
5. Çatışmalar esnasında şehit olan toplam 24 personel ile 18 yaralının Hakkari ve Şırnak Asker Hastanelerine tahliyesine saat 02.10'dan itibaren, çatışmaların ve hava şartlarının müsaade ettiği ölçüde, ambulans ve diğer helikopterler ile başlanmış, tahliyeler saat 11.30'da tamamlanmıştır.
6. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı olduğu halde olayın meydana geldiği gün bölgeye intikal etmişlerdir.
7. 19 Ekim 2011 saat 12.50 den itibaren çatışma bölgelerini takviye etmek maksadıyla dört Komd Tb, teröristlerin muhtemel kaçış bölgelerine helikopterlerle indirilerek bölgede temas araması faaliyetine başlanmıştır.
8. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde Keklikkayası T. üs bölgesinde iki, Asayiş T.de bir olmak üzere toplam üç terörist, bir Kaleşnikof P.Tüfeği, 18 adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı,15 adet el bombası, 12 adet dolu şarjör, sekiz adet el telsizi, üç adet hücum yeleği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Örgüte ait telsiz konuşmalarından terörist zayiatının (ölü ve yaralı) daha fazla olduğu anlaşılmaktadır.
9. Gelişmeler üzerine yurt içi ve yurt dışında tespit edilen hedefler hava ve kara ateş destek vasıtaları ile gün boyu ateş altına alınmıştır. Faaliyet halen devam etmektedir.
10. 19 Ekim 2011 saat 17.00'de Şırnak Asker Hastanesinde bulunan yaralılardan dördü ambulans uçak ile GATA'ya sevk edilmiş, diğer yaralı 14 personelin tedavisine Şırnak ve Hakkâri Asker Hastanelerinde devam edilmektedir. Komutanlar yaralıları hastanede ziyaret etmiş olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı ve Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlemlere başlanmıştır.
11. 24 kahraman şehidimizin cenazesi 20 Ekim 2011 tarihinde Van'dan memleketlerine sevk edilmiştir.
12. Meydana gelen bu olaylar üzerine hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.
13. TSK mensupları bölgelerinde görevlerini ecdadına yaraşır bir şekilde, bu toprakları bize emanet etmiş aziz şehitlerimizin şahitliğinde yapmaya devam edecektir.
14. Şehit olan personelimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, başta yakınları olmak üzere Yüce Milletimize başsağlığı dileriz.

55 bin olurmu kızz...
5 bindir o
12. Meydana gelen bu olaylar üzerine hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.

bu kim soyliyor cnm inama hepsini 87 sehit demek türkiye ayağa kalkar cnm basin var chp var mhp var sakli kalmaz belkide 87 pkk lidir onlar
İnş doğru değildir :s
zaten böyle birşeyi kimse saklı tutamaz, o şehitlerin ailesi yakınları yok mu, içleri yanarken bunu gizlemeyi mi düşünecekler :26:

çokgüzel ...........

İnş doğru değildir :s
zaten böyle birşeyi kimse saklı tutamaz, o şehitlerin ailesi yakınları yok mu, içleri yanarken bunu gizlemeyi mi düşünecekler :26:

bunca yıldır gizlendi, sanırım yine aynı şey oluyor. çünkü farkında mısınız bilmiyorum ama vandaki şehitlerin memleketlerine uğurlandıkları tören basına kapalı. ama inşallah 87 şehit olduğu asparagastır.

ya pardon da dünden beri harekat, sınır ötesi vs. deniyor. ama ölen pkklı haberi görmedim ben daha. siz gördünüz mü duydunuz mu? bu kadar zamanda 22 tabur askerimizle girdiysek niye daha biraz olsun rahatlatıcı bir haber gelmedi???

ben artık sözlü bilmem kaç terörist etkisiz hale getirildi duymak istemiyorum, görsel bişeylerle kanıtlanmalı, leşler milletimize gösterilmeli.

ben artık sözlü bilmem kaç terörist etkisiz hale getirildi duymak istemiyorum, görsel bişeylerle kanıtlanmalı, leşler milletimize gösterilmeli.
ay kızlar yapmayın nolur yaa, ben de çok üzülüyorum, benim de içim yanıyor, ben de ağlıyorum, dua ediyorum ama hiç böyle şeyler ne söylerim ne de duymak istiyorum.. sadece bitsin, bu tarz şeyler yaşanmasın istiyorum..

kuzum ben gördüm yaa fotolarını gördüm o köpeklerden birinin kafasının üstü yok mesala toplamışlar itleri bakalım 22 taburluk operasyon bize neler getirecek neler götürecek
umarım 87 sayısı doğru diildir. Rakamı tam net vermediklerini daha önceden de duyuyorduk ama bu kadar fark çok fazla

Bende gösterilmesi taraftayımyım..inanmıyorum şukadar pkk lı öldü haberlerine....bizim şehitlerimiz bangır bangır haberlerde...neden operasyondan görüntü göstermiyolar , neden öldürdüklerini ispatlamıyolar....

valla nek bizim askerimiz oluyor canından, korkuttuklarını sanarak daha çok mu ileri gitsinler? neyse ben 2 gündür çok takıldım şehit haberlerine hafif sancı başladı karnımın altından. etkileniyorum galiba.

gönül öyle istiyoda nektarcıımmm bu hiç birzaman bitmicek lanet olsun bitmicek

Ben doğduğumdan beri var terör...23 yıldır bitmemiş ve daha önceside vardır bunun...

gösterilmesin, neyse ben bakmam görmem zaten..
eşim de hep böyle konuşur, hatta daha neler neler..

çok gerildim ben de 2 gündür..
elimden gelen tek şey var yarenin de dediği gibi, akşam gidip evde dua etmek..

gönül öyle istiyoda nektarcıımmm bu hiç birzaman bitmicek lanet olsun bitmicek

Ben doğduğumdan beri var terör...23 yıldır bitmemiş ve daha önceside vardır bunun...
malesef bitmiyo, ama bitsin artık yaa ne pahasına olursa olsun bitsin artık

BENDE GÖRMEK İSTİYORUM HEPSİNİN LEŞLERİNİBELKİ ŞEHİT ANNE BABALARIMIZIN YÜREĞİ BİRAZDA OLSA SOĞUR.. ŞEHİT MESUT KAZAN:
Eskiden düşerken dizim yaralanır acıyla önünde sızı çekerken dur öpeyim de geçsin yavrum derdin anne şimdi ise kalbim çok ağrıyo öp de geçsin anne" diye yazan şehit asker, yürekleri dağladı.gazetede okudum..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…