2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

kızlar kızlar
yapmayın lütfen tartışacak değilim demişsin bak fundacım sende yapma.
yapmayın kızlar hiç uzamasın şu zamanda.

Berra ismi peygamber efendimiz (sav) tarafından değiştirilmiş isimlerdenmiş canım bi araştır istersen. Kulağa çok güzel geliyor ama öyleymiş.

Bayezid çok ağır bi isim gerçekten.

canım peygamber efendimizin değiştirdiği isim berre
biz berra yı tercih ediyoruz zaten duyuş açısından da anlam olarak da bereketli hayırlı demek

kuzum ikinizde birbirinizi yanlış anladınız yaa sen çok üzülüosun benim gibi ağlaya ağlayada olsa yinede takip ediosun izliosun.
nigarda bakmak istemio dayanamıoum die.
şurda nerdeyse 10 saat tüm hafta konuşup dertleşiouz lütfen yapmayın böle. benim hatrım için dicem bu ne kadar etkili tabiki bilemem :26:
topikte tüm arkadaşlıklarımız için

kız ismi cidden çok güzel canım duru ismini çok beğeniyorum ben zaten duru berra güzel bayezid ağır bir isim bencede

canım peygamber efendimizin değiştirdiği isim berre
biz berra yı tercih ediyoruz zaten duyuş açısından da anlam olarak da bereketli hayırlı demek

Canım bak nettende buldum

Efendimiz (a.s.m), kötü anlama gelen bazı isimleri değiştirdiği gibi, sahibini şımartma ihtimali olan bazı güzel isimleri de değiştirmiştir. Berra da bunlardan biridir.

Berra; yüksek ahlaka sahip, her yönüyle arı-duru, tertemiz anlamına gelir. Bu anlamıyla sahibini hep iyi bir insan olarak hatırlattığı için, nefis muhasebesi yapmaktan alıkoyma ihtimali vardır. Az da olsa, dinî imtihan açısından bir risk taşıdığı için “sedd-i zerayi” kuralı gereğince değiştirilmiştir.

Hz. Peygamber (asv), "iyi insan, kusursuz kimse, günahsız" anlamına gelen "Berre" ismini Zeyneb'e çevirmiştir. Bu ismi taşıyanın zihninde, kendini beğenme gibi bir mana teşekkül edebilir. Bu da isimlenenin karakterini olumsuz yönde etkilemek demektir. Zira bu isim hakkında Hz. Peygamber (asv), "Allah sizin iyi olanlarınızı en iyi bilendir" buyurarak bu adı değiştirirken, "Kendinizi temize çekmeyin!"1 sözüyle de, güzel bir ismi başka güzel bir isimle değiştirmenin gerekçesini belirtmiştir. Bunun anlamı, "Berre adını takıp da bununla iyi olduk sanmayın! Allah kimin iyi olduğunu herkesten daha iyi bilir!" demektir2.

canım ben kimseye küsmem ortada küsülecek bi durumda yok zaten..dediğin gibi çok üzgünüm sadece üzülerek yinede izliyorum dinliyorum elimde değil ..hatta annem arıyo sürekli hasta olacaksın diye şimdide aramışki kara harekatı başladı gözün aydın diyo:)

canım ben şunu okumuştum

Peygamberimiz hanımlarından ikisinin ilk isimlerini değiştirmiştir. Biri Cüveyriye, diğeri Zeynep binti Cahş annemizdir. Her ikisinin ilk isimleri "Berre" idi. ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir

bilmiyorum yaaa. şimdi kafam karıştı, hamile kaldığımdan beri hep kız olursa kesin bu dedik, sanki çocuğumun adı o ama değiştirmem gerekiyor gibi hissettim şimdi

Elfim başımızdakiler anca ceplerini doldurmaya bakıyo...

Hepimiz barış olsun, şehitler olmasın ..savaşlar olmasın istiyoruz tabikii..sadece bunu dile getiriş ve tepkimiz farklı olabilir...

En iyisi diyaneti ara

KIZLAR BAKIN NE OKUDUM 87 ŞEHİT HABERİ YALAN DİYOLAR
Sabah saatlerinde bu haberi Fırat haber Ajansı'' yaymış.Daha sonra bu site hacklenmiştir. FHA. 'nın PKK yanlısı olduğu bilinen bir gerçek. Tabii ki Milletimizi daha derin etkilemek, Toplumda büyük bir infial yaratmak amacıyla yapıldığı aşikardır. Başka hiçbir yerde bu provakatif haber'le ilgili paylaşım yok. Hatta Dış Basın bile 24 diyor. Saygılar ...İNŞALLAH ÖYLEDİR

yazık ki ne yazık ((

hnm bu sinir ne acaba pkk istedigide buuuuuu

kusura bakmayin yanliş yere yazmişim galiba

bende noluyo diyodum

diyanetten isim uygun ama müftü beyle bi konuşayım 5 dk sonra tekrar arayın dedi.

müftünün torununun ismi de berraymış. çok hayırlı bir isim koymanızda bir sakınca yok ahirette çağırılacağı ismin böyle olması çok güzel ama ben bu akşam hadislerden araştırma yapayım yarın tekrar ulaşın dedi. içim rahatladı. ben çıkıyorum kızlar ii akşamlar evden devam ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…