2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

biz öyle ezip dövmüyoruz. Damak tadı canım. Benm canım istedi sabah kahvaltı tabağı hazırlayıp kaselere de bundan yapıp koyayım. Konuşunca iice aklıma geldi :)

işte ben hep öle gördüğümden tiksindim...eziyolar burda öğğğ

sen bana kendi yaptığın ölçüleride yap bizahmet bi deneyim...

canım seyhanlar kullanıyorum ben bakliyatı onun da bi paketi 900 gr galiba.
yarım paket yarma,
yarım paket nohut,
250 gr parça et ama biraz daha küçült (kemikli etten yaparsan daha güzel olur,kemikli eti 1.5 saat pişiriyorum, kemiklerini ayırıyorum, su yerine bu et suyunu koyuyorum)
tuz,pulbiber,karabiber,salça
üzerine geçecek kadar su
biz sevdiğimiz için, yapınca mutlaka birileri olur. bu 8 kişilik falan oluyor. sen bu ölçülerin yarısıyla yap canım sevmezsen ziyan olmasın.

sağol canım...ama keşke tarifinide yazsaydın düdüklüde nasıl yapcam :)
çok oldum amma Sırasıyl tarif edermisin...

Bide kasaptan 250 gr parça et desem cins cins bakmaz dimmi bana :))))

benm de ellerim ısınmıyor bi türlü buz gibi bugün. bende mi regl olcam yoksa :)

sağol canım...ama keşke tarifinide yazsaydın düdüklüde nasıl yapcam :)
çok oldum amma Sırasıyl tarif edermisin...

Bide kasaptan 250 gr parça et desem cins cins bakmaz dimmi bana :))))

ben bugün 250 gr parça et 500 gr kıyma alcam ee fiyatlar malum hep biz mi bakcaz öle cins cins :)
önceki msj da yazdım die yapılışını yazmamıştım.

yağı kızdırıp eti koyuyorum, biraz kavurup salça koyuyorum, çok değil 2 kaşık koysan yeter. karıştırıp, yıkanmış yarma ve nohutu ekliyorum, biraz da onunla karıştırıp kaynar su ekliyorum üzerine geçecek kadar. tuz, biber ekleyip düdüklüyü kapatıyorum. 1.5 saat hiç açmıyorum kısığa yakın pişiriyorum.hatta bazen ocakla düdüklü arasına tost makinasının içini koyuyorum o taşla ısı daha eşit yayılıyor der annem. 1.5 saat sonra açıyorum suyu tamamen bitmişse az bişey ekleyip kaynatıyorum ii durumdaysa servise hazır. üzerine kırmızı biber yada salçayı tereyağında kızdırıp tabaklara koyulan keşkeğe ekliyorum.

canım bazıları tavuk göğüs etiyle seviyor, tel tel ayrılıyor tavuklar o da güzel oluyor. et yoksa öle de yapabilirsin.

sağol canım :))

yapınca resim de eklerim yorumumuda yaparım :13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…