2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

bende sevmem ve yemem pırasa kereviz enginar.....

kabak var evde yemeğinide pek sevmem ama ne yapsamkiii,dolmasınımı yapsam napsam

oğlunun yaptığına sinir olmuştur...o kaş hareketlerine cilvelerine ondan yapmıştır :))))

ama zuzucum bunlar karı koca. ayrı evde değillerse her şeye katlanmak zorunda kayınvalide. yok kaş göz etmiş falan kızamaz bu duruma. o zaman çıkacak aradan.

günaydın kızlar
elficim çok haklısın

oğlunun yaptığına sinir olmuştur...o kaş hareketlerine cilvelerine ondan yapmıştır :))))

Banada öyle geldi eşimi kaç kere uyardım yapma diye ama anlamıyor

ama zuzucum bunlar karı koca. ayrı evde değillerse her şeye katlanmak zorunda kayınvalide. yok kaş göz etmiş falan kızamaz bu duruma. o zaman çıkacak aradan.

ilk zamanlar çok utanıyordum eşimle kaç kere konuştum sonra bende rahat davranmaya başladım ama tabi eşim kadar değil. Bu akşam merak ediyorum kapısını kapatacakmı diye

Yarenim yeşil mercimek yaptım daha önceden. Ama onu sevmeyebilirsiniz. Diğer sebzelere yoğunlaş ama. Kıymalı olursa karnabahar yemeği güzel oluyor ama kokusu biraz kötü.

Günaydın kızlar
Kahvaltımı yaptım evimin günlük sabah temizliğini yaptım ve kahvemi aldım geldim yanınıza :) akşama kadar sizlerle beraberim :)

günaydın kızlarrr... bugün rekor katılım ve paylaşım bekliyorum ona göre. hadiii gösterelim topikimizin birliğini, dirliğini

yarenay'cım söylediğine sonuna kadar katılıyorumm:) hadi bakalım pamuk parmaklar klavyeye :)

Merhaba kızlar bende siteye yeni üye oldum. Ayrıca 1,5 aylık evliyim :)

hoşgeldin canım... topikin taze gelini :)

kızlar ya siz kışın hangi sebze yemeklerini yapıyorsunuz? benim bu sene yemediğim sebzeleri yemem gerekecek sanırım. çünkü sürekli nerdeyse aynı şeyleri yemekten sıkıldımm...

valla canım kışın yapabileceğin en güzel sebze yemekleri
- kıymalı karnıbahar yemeği
- pırasa
- kereviz (ben portakal suyu ile z.yağlı pişiriyorum)
- kabak yemeği
- bakliyat yemekleri
- sebzeli tavuk ya da kırmızı et yemekleri olabilir.
bilen biliyor. daha önce yemek kursuna gitmişliğim var istediğiniz tarifte size elimden geldiğince yardımcı olabilirim

kuzum nedeni çoook belli.. oğlunu kıskanmış.. gözlerini kapa kulaklarını tıka böle durumlara

günaydın kızlar
elficim çok haklısın

günaydın tatlııımmmm

Yarenim yeşil mercimek yaptım daha önceden. Ama onu sevmeyebilirsiniz. Diğer sebzelere yoğunlaş ama. Kıymalı olursa karnabahar yemeği güzel oluyor ama kokusu biraz kötü.

kayınvalidem fırında kıymalısını yapıyo elfi...benimkide anca ozamn yiyo karnabaharı :)

yaa benim dünden pilavım kaldı...patlıcan yapayım diyomda...soy suya koy üstüne bide kızart (yemeğinide yapsam öncee kızartıyom)
bu sefer kızartmadan yemeğini yapsam,hangi türünü ve kıymasız olcak...
ne önerirsin

tatlımmm patlıcanları hiiiç tavada kızartmakla uğraşma.. fırın tepsine soyduğun ve dilimlediğin patlıcanları yağlı katıt üzerine yerleştir. daha sonra azıcık zeytinyağı azıcık da tuz koyup 200 derecede alt-üst şeklinde fırını çalıştır 30 dk falan pişiyor. bu sırada sen de bir yandan kıyma kavur soğan domates maydonoz tuz karabiber ile.. sonra patlıcanların kızardıktan sonra bi tencerenin içine önce patlıcanlar sonra kıymalı harcını koy azıcık su ve biraz fıkırdat ocakta.. al sana bi güzel patlıcan oturtma

Güzel tarif bunu denemek lazım

iyi fikir

ama kıymasız yapıcam ,buzluktan indirmedim ..gerçi en son buzluktankullandıüğımda başka varmı kıyma kontrol etmemiştim varmı yokmu onuda bilmiyom :26:

kıymasız yapıcam ....

güzel olmazmı ki, olmadı patlıcan yapmayım başka bişey yapayım...

ama fırını iyi düşünmüşün

Ben 1 kere yapmıştım yeşil mercimek yemeği azcık kıyma ve patatesi küp küp doğrayıp kavurmuştum, azıcık salça koyup mercimeği ekleyip, az bi su da pişirmiştim.hoşumuza gitmişti. Aklıma gelmişken ben de yapayım akşama.

geliyim yaa evet geliyim ben topiğe, öyle arada felan da değil hiç çıkmiycam..

dün 6,30 da gittim eve 8e kadar pilav nohut salata sofra hazırlığı vs...ay 1 buçuk saat geçti nasıl acıktım...

allahtan pilava arttı ama yanına bişey lazım...

kafam krışık :)

dün 6,30 da gittim eve 8e kadar pilav nohut salata sofra hazırlığı vs...ay 1 buçuk saat geçti nasıl acıktım...

allahtan pilava arttı ama yanına bişey lazım...

kafam krışık :)
tavuk göğüs sote yap yanına, salata da yap yeter..

hele şükür yaniii

Ayşam, dilek, yaren, elfim

ben geçmişten birhaberim ama, okurum bir ara :)
herkes iyi mi..

içinde kıyma ya da kuşbaşı et olmazsa birazcık sadece patlıcan kızartması gibi olur kuzum ondan dedim... o zaman şey yapsan akşam eve giderken bi marketten tavuk al onu kuşbaşı doğra yağsız tavada kızarana kadar kavur al sana tavuk pilav :)

Güzel tarif bunu denemek lazım

mutlaka dene canım.. biz eşimle evlendiğimizden beri hiç yağda kızartma yemedik.. malum bebik den önce kilolalara dikkat etmek lazım :) ben patatesi bile öyle kızartıyorum

kuzum ben hiç denemedim kıymalı mercimeği.. besin değeri açıcından protein oranı çok yüksek diye hiç et koymazdım içine.. çok farklı geldi tarifin

geliyim yaa evet geliyim ben topiğe, öyle arada felan da değil hiç çıkmiycam..

nektarııımmm hoşgeldin..gel tabiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…