2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

nigarım siz kendi evinizi almak için para falan biriktirebiliyor musunuz? yani düşünüyorum da gözüm korkuyor. İzmir'e döncez, elimizdeki parayı peşinata yatırcaz. taksitle eşyaları alcaz. ben hemen hamile kalmak istiyorum, kaç ay çalışıp da eve katkıda bulunabilirim bilmiyorum. eşim tek başına yetişebilir mi ki? buraya gelmeden önce haftalık 300 tl. alıyordu eşim. şimdi 350 rahat alır herhalde. kredi oranları da çok yükseldi. evler de pahalı. bugün çok karamsar bir günümdeyim ben galiba ya...

bizim de 15 bin birikimimiz vardı, eşim sağolsun annesine vermiş 4 bin kadar. dün ağzından kaçırdı kayınvalide, ben de dükkan açıyoruz die gittim 15 bin çektim babamın adına, 20.500 olarak ödicem. ne diyim daha biliyosunuz sürekli kızıyordum zaten artık bu kadarına pes diyorum.

aaaa dilşadcım Allah sabır versin ya. senden habersiz nasıl verir paranızı annesine? en azından sorması gerekirdi. borç mu vermiş canım? yoksa hibe gibi mi?

katılıyorum sen bugün fazla karamsarsın cnm. bak öyle düşünme, eşim mesela ilk evlendiğimizde işsizdi ben napıcam falan diye stresten kendini harap etmişti çok şükür kimse aç açıkta kalmıyor allah herkesin rızkını veriyor mutlaka sen içini ferah tut hep olumlu bak hayata.

of cnm yaaaaa nası bi kayınvalideymiş bu ben anlamadım gayet de güzel parası falan maaşı bilmemenesi kenine yetiyorken ne yapmaya çalışıyor bu insanlar bıraksalar da siz de artık bi rahat etseniz ((((

domates rendeleyip, sarımsakla pişirip salça haline getiriyorum, yağzsı tavada kızarttığım sucuklara ekliyorum.. bukadar canım :))

ayy zuzum yaa süpersin.. hemen eve gidince yapıcam.. ben öyle dolapta bekletiyorum, ama sucuk bozulmuyo kolay kolay sadece kokuyoo.. benim dolabımda şuan çok kötü sucuk kokusu var, fazla sarımsaklıymış bu aldığım.. öyle yapıcam hemen akşam :26:

yarenim ben de bunları düşününce ümitsizliğe, karamsarlığa kapılıyorum.. bizim halen devam eden kredi borcumuz var.. hiç birikim yapamıyoruz yani, hiç :/
ama bebek istiyorum artık, yaştan dolayı.. ev almadan bebiş olucak başka türlüsü imkansız görünüyor.. kredi borcumuz bitince ev için kredi almayı düşünüyoruz, off hiç bilmiyorum :26: kiradan 200-300 fazla olur ama kendi evini ödersin enazından :44:
sana danışmadan vermseymiş keşke :44:

merhaba kızlar
uzun zmndır gelemedim balımla uğraşıyorum doktorumuzla mahkemelik olduk. balıma mikrosefali(küçük baş) tanısı koydu hmn tedaviye başlamak istedi bizde başka doktorlara götürdk asla öyle bir sey yok çok sağlıklı dedi 2 doktorda. sonucu mahkemeye verdi eşim. çocuğuma boşu boşuna beyin emarı çektirdi.

bu arada tutunup kalkıyruz ayağaaa :)

sizde ne var ne yok önemli??

Ebru geçmiş olsun mu desem ne desem bilemedim :44:
Başka doktorlara görünmekte en mantıklısını yapmışsınız :)))
..
ben bugün çok acıktım yaa, kesinleşti bunu yapıcam

kızlar ya koptum azıcık aranızdan.. hastayım ya feci şekilde uyumuşum bu antibiyotik yüzünden..

benim kocacım evde diil ya bu hafta yemek derdim yok kendime kadar bişilerle geçiştiriyorum

hayret bi şey yaa adamlar senelerce okuyup bi tanıyı doğru koyamıyorlar ya yazık ne diyim... iyi ki başkalarına da göstermişsiniz cnm
maşallah balına da ayaklanıyor haaa

nigar yaa çok fenasın daha yeni kalktık yemekten walla resimi görünce canım istediiiii. yarım saat falan geçsin bari de denicem hemen DD

benim menüde de kaşarlı mantar, kaşarlı karnıbahar ve fırında patts vardı (kremasız ) yanına da dünden kalan dilimlenmiş şalgam ve yoğurtlu mayonezli kırmızı lahana

ne bileyim adaşım ya, kredilere bakıyorum, İzmir'deki ev fiyatlarına bakıyorum, yaşıma bakıyorum... çıkış yolu bulamıyorum. hiç birşeye yetişemeyecekmişiz gibi geliyor. e yaş da malum az değil ki. ilerleyen yaşlarla ilgili neler duyuyoruz, Allah korusun. offf hala aynı durumdayım. ama en azından pilav ve tavuk sote yaptım. kociş de mesaide daha

nigarım ben eşime diyorum hamileliğimi burda geçireyim, Ocak'ta başlayım bebiş çalışmalarına diye, yok diyor, İzmir'de başlarız. burda hamileliğimde rahatsızlanırsam falan yetişemezmiş bana, gelemezmiş hemen yanıma. ama ben zaman kaybediyorum diyorum ama tabii erkek. beni de kendisi kadar üretken sanıyor bilmiyorum ne olacak, nasıl olacak. bildiğim tek şey İzmir'de hamile kalırsam, çalışma şansımın olmayacağı. kolay kolay kimse çalıştırmaz hamile bir grafiker. e bi de işe girip de 2. ayında hamile kalırsam ne olacak? çooook dertliyim bu aralar çoooook

ebuşum ya ne diyim, yani doktor yanlış söylemiş, en azından balın rahatsız değilmiş, buna şükür öncelikle bazı doktorlar bu tarz hatalar yapabiliyorlar canım. burda bir arkadaşa da hamileyken çocukta zeka geriliği olabilir demişler, Türkiye'ye gittiğinde de böyle bir risk söz konusu değil demişler, çok şükür gayet sağlıklı bir şekilde doğmuş çocuk.

balına da maşallah, yaş gününde yürüyecek galiba bicirik

seduşşşşş duy sesimi, sesime geeeeellllll

yarenim sen de haklısın ama bi de şu var diyelim orda hamile kaldın e İzmir'e dönünce sizi bi sürü iş bekliyor hamile halinle onlarla uğraşmak da zor olacaktır. sen en iyisi her şeyi biraz daha zamana bırak bir taraftan da araştırmalarıa devam et ev için. belli mi olur bi anda çokkkk uygun bi ev çıkıverir karşınıza o zaman oturur karar verir toplanır dönersiniz. İnş. allah gönlüne göre verir cnm.

Nekkkkk düzeltme yapıyorum yarım saat bile sürmedi beklemem, şu anda mamamı yaptım yiyorum

adaşım bizim için öyle biranda ev bulup gitme gibi bir şansımız yok maalesef. çünkü kredi çekmek için bankalar bordro isteyecekler. evi önce gidip görmek gerekecek, tekrar buraya dönülecek falan uzaktan yapılacak şeyler değil maalesef. şuanda netten bakıyorum ama evlerin hep içini gösteriyor fotolar, ama dışı da önemli sonuçta, bulunduğu mahalle, mahallede yaşayanlar. İzmir çok göç aldığı için her çeşit insanın olduğu mahalleler var. mecbur akışına bırakıyorum, ama bazen öyle bir zaman oluyor ki oturup ağlayasım geliyor. reglime de 1 hafta kaldı, sanırım ondan da biraz duygusala bağladım bugün. ama oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum resmen.

Nekkkkk düzeltme yapıyorum yarım saat bile sürmedi beklemem, şu anda mamamı yaptım yiyorum
ben de yaptım ve bir tava yedim resmen çok pişmanım şuan ama..
sucuğu kızartıp küp küp doğradığım domatesi üzerine döküp pişirdim bu defa nette öyleydi bu tarif, süper oldu.. sucuk da sarımsaklıydı.. ay pazar kahvaltısına da yapıcam mutlakaa sevdin mi sen? nasıl oldu?

ah yarenim, ben de şimdi senin izmire döndüğünde olucağın durumdayım galiba.. işe yeni girdim, hamiş kalsam şimdi "madem bebek yapıcaktın niye işe girdin" olur, tuhaf davranırlar bana gibime geliyor.. bazen diyorum hani bi hayırlı kaza olsa, bebiş kendiliğinden gelse, bizi seçim yapmak zorunda bırakmasa.. benim eşim de öyle işte, ne acelesi var gibi bakıyor konuya.. ama birde hormonlarım coşuyor bazen aşırı çok istiyorum bebişimiz olsun..
senin açından izmirdeyken olması ailenin yanında olucağı açısından iyi olucak.. annen bakar dimmi bebişe? onlara yakın ev alırsanız, ne bilim çalışabilirsin belki, şimdi burda hamiş kalsan, döndüğünde zaten son aylar olucak çalışmiycaksın.. ev, taşınma olaylarıyla ilgilenirsin yavaş yavaş.. bebiş doğunca da iş bakarsın.. bilmiyorum ki :26: orda hamiş kalsan, işe gir-çık olucak.. yada iş bakmadan hamile olsan , ilk aylar çalışman gerekecek bir-kaç ay için işe girmek zor olucak.. ay benim de kafam çok karıştı :26:

güzel oldu cnm ben de beğendim ama benimki baya uydurmasyon oldu :) burdan tarifine bakmayı unutmuşum, sucukları yarım daire kestim kızarttım, iki tane cherry buldum dolapta ikiye kesip sıkıverdim tavaya, kabuğundan ayrıldı doğranmış gibi de oldu zaten. azcık kavurdum ohh mis gibi de yedim. aslında tarifteki gibi de yapmışım yani :)) ben de yapıcam ilk kahvaltımızda hoşuma gitti

sağol hayatım kötü bi hastalık tedavisi yok.

2 aya yürürüz die bekliyoruz ama bakalım.adi doktor neler yaptı bize

inç yürür
sağolun kızlarrrr çok sağolunn

ebruuu bende faceden yazdım kızz...temizmiş kalbim :))

canm geçmiş olsun valla iyi etmişinz başka dr göstermekle...

kızlar ya koptum azıcık aranızdan.. hastayım ya feci şekilde uyumuşum bu antibiyotik yüzünden..

benim kocacım evde diil ya bu hafta yemek derdim yok kendime kadar bişilerle geçiştiriyorum

ayy bende öle doya doya uyuyayım yaa...

geçen sene grip olduğumda bi ilaç vardı neydi yaaa aferinmi neydi o uyutuyomuş :) ondan içmiştim sabaha kadarr ohhh misss deliksiz uyku çekmiştim:))

2 çeriyle olmaz o ben 3 orta domates doğradım..
afiyet olsun canım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…