benim eşimde yemio yaa sinir oluoum ne yapcamı bilemioum valla
hergün et ve tavuk yese sesi cıkmaz
ama bedne sıkılıyorum onları pişirmekten
arada sebze yapıyorum ki, ben bayılırım sebze yemeklerine
çıktısını aldım, saol canım(4 kişilik) Malzeme Listesi:
•4 adet kabak , kare kare doğranmış
•yarım çay bardağı zeytinyağı
•1 adet soğan
•1 yemek kaşığı domates salçası
•7-8 dal dere otu
•1 diş sarımsak
•yarım çay bardağı pirinç
•2 su bardağı su
•ağız tadınıza göre tuz, evinizde varsa 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Yapılışı:
Zeytinyağında rendelenmiş soğanı kavurun ve kare doğranmış kabakları salça ve rendelenmiş sarımsak ile beraber ilave edin. Kapağını kapatarak kışık ateşde 10-15 dakika kavurun.Suyunu koyun,fesleğen varsa koyun, tuzunu atın. Pirinçleri yemeğin en üzerine serperek dökün. Kapağını kapatarak pirinçler ve kabaklar pişene kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra dikkatlice karıştırın, en üzerine ince doğranmış dereotu dökün.
Yoğurtla beraber yemenizi öneriyorum...
ben de, çok..Sıkıldıımmmmmm
çıktısını aldım, saol canım
Ya şeyi merak ediyorum, hani kabağı halka halka kesip, unlayıp tepsiye dizsem nasıl olur, kızartmasam ama fırınlasam :26:
Ben de, çok..
Gittim depodan 3-4 küpe seçtim kendime, bitane de broş..
çok bişi alcam diye çıktım bişe beğenemedim
ooohhh cennete düşmüş gibisin nektarım depoda
zuzum o salata gibi olur doymam ben onunlahemde depo
1 saate çıkmazdım ben :)
..
Nigar kabakları (küçüklerinden) haşlayıp z.yağı+limon da yapabilirsin
zuzum o salata gibi olur doymam ben onunla
evet depo cennet gibi, ama benim havam yoktu galiba
bitane kırmızı inci küpe, bitane de siyah inci küpe aldım..
küçük halka küpe aldım bitane de.. yeğenime uğur böceği küpe aldım, ve kendime kraliçe tacı broşbukadar
Bende yaaa...önümde dosyalar bana bakıyo
Yarenim akşama börekmi yapsam yaa...nigarın böreğine baktımda ordan geldi aklıma ama o ıspanakkla yapmışşş, ben uğraşamam ıspanaklı...pattislde peynirlide canım istemedi....ee neyli börek yapcam
Slm kızlarr biz geldik
ıspanaklı güzel olur bence acık uğraş zuzum. Ben hafta sonu ıspanaklı gül böreği yaptım, mis gibi oldu.
Hoşgeldiniz tatlım. Nasılsın, cenaze nasıldı
ıspanaklı güzel olur bence acık uğraş zuzum. ben hafta sonu ıspanaklı gül böreği yaptım, mis gibi oldu.
hoşgeldiniz tatlım. nasılsın, cenaze nasıldı
ben de pazartesi akşamı ıspanaklı börek yaptım çok güzel oldu, afiyet olsun canım, kayınvalidem ayıklayıp azıcık pişirip dndurucuma koymuştu zaten ben sadece soğan ve kıyma kavurdum dibine. Hazırıma geldi.
Hb, ama cenaze 2 gün önceydi bugün 2li taramamız yapıldı birazdan sonuç almaya gidicem.
ben de pazartesi akşamı ıspanaklı börek yaptım çok güzel oldu, afiyet olsun canım, kayınvalidem ayıklayıp azıcık pişirip dndurucuma koymuştu zaten ben sadece soğan ve kıyma kavurdum dibine. Hazırıma geldi.
Hb, ama cenaze 2 gün önceydi bugün 2li taramamız yapıldı birazdan sonuç almaya gidicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?