ben daha hiç karnıbahar almadım/yapmadım.. :26:
korkuyorum eşim yemez diye..
bitane brüksel lahanası faciamız var korkuyorum artık değişik sebze almaya
ya bol'u da çok merak ediyorum ben, Kasım ayına da girdik. umarım bebişin fotolarıyla geri döner aramıza, sağlıkla
brokoliyi ben de çok severim ama brükseli ıhhbugün eşim pazara gitti, ona aldırdım karnıbahar ...kaynanam fırında kıymalı yapıyodu onu yiyolar bitek.....
brükseli ve brokoliyi eşimde yemez ama ben çok severim, özellikle brokoliyi çok seviyorum....bol ekşili z.yağlı ımhhh
ya bol'u da çok merak ediyorum ben, Kasım ayına da girdik. umarım bebişin fotolarıyla geri döner aramıza, sağlıkla
brokoliyi ben de çok severim ama brükseli ıhh
dün akşam yaptım ben brokoli, haşladım üzerne limon ve zeytin yağ öyle yiyorum çok da severim
ya kızlar nezamndır sorucam unutuyorum hep :)
baharatları nasıl kullanıyosunuz..yani hangi yemeklerde hangi baharatı...neye ne yakışır
brokoliyi mi zuzum?nekk peki nasıl temizliyosun sadece sudan mı geçiriyosun
zuzu yemeğine göre değişir. yani karabiberin yakışacağı yemek var yakışmayacağı yemek var.
genelleme yapmak çok zor, ama mesela et,tavuk yemeklerine kesinlikle karabiber, kırmızıbiber, kekik, kimyon yakışır.
selam
nasilsiniz kizlar ?
zuzu yemeğine göre değişir. yani karabiberin yakışacağı yemek var yakışmayacağı yemek var.
genelleme yapmak çok zor, ama mesela et,tavuk yemeklerine kesinlikle karabiber, kırmızıbiber, kekik, kimyon yakışır.
brokoliyi mi zuzum?
ya onun o araları var ya öldürüyo beni.. nekadar yıkasam da temiz olduğundan emin olamıyorum
sirkeli ılık suda bekletiyorum 10 dk. sonra yıkayıp haşlıyorum.. öyle :26:
bahart konusuna gelince; ben en çok kekiği kullanıyorum galiba, bayılıyorum kekiğe
yemeklere, melemene, herşeye katıyorum
kabağa dereotu kullanırım, mantara naneyi çok yakıştırıyorum, karabiberi neredeyse herşeye kullanırım, z. yağlılara yeni bahar, etlere köri (köri pilava da yakışır tavuklu yapınca atarım), pul biber de favori baharatım herşeye katarım,
ve hazır baharat karışımlarını seviyorum fırında tavuk baharatı güzel knorun uff evde bi dolap baharat var şimdi akıma gelmiyolar :26:
et yemeklerine ben az bişi yenibahar, sebze yemeklerine de reyhan atarım o da çok tat veriyor
yok bebeyim kokmuyo, haşlamaya geçmeden iyice yıkarsan hiç kokmuyo :))evet canm onu sorduydum :)
ama sirke kokmuyo dimmi yerken...sirke hayatta yemem çünkü tadını yada kokusunu alınca
et yemeklerine ben az bişi yenibahar, sebze yemeklerine de reyhan atarım o da çok tat veriyor
köri tavuk için vazgeçilmez lezzet diyebilirim ama bence köriyi tek başına veya sadece karabiberle kullanmak gerek. yani kırmızı biber bile ekleseniz bence körinin kendine has aroması gidiyo.
kimyon çok faydalı, ben mesela patates yemeğine, kurufasulyeye, nohut yemeğine bile koyuyorum , hem lezzet olarak çok farklı oluyo. hemde kimyonun yemeklerde sindirimi kolaylaştırdığını söylüyo doktorlar.
yok bebeyim kokmuyo, haşlamaya geçmeden iyice yıkarsan hiç kokmuyo :))
canm ben körili yaptığımda başka bişey koymaya korkuyom çok baharatlı olur diye :) bilmiyom yaa...
bide hepsinibirbirine karıştırmak istemiyorum
yanisi genel olarak z.yağlı sebzelere kimyon gidermi diyonuz..bende geçen tavuklu patates yemepği yaptım (sulu) kimyon koyduydum güzel olmuştu...
kekiği az önce gördüm salatayada koyuyolarmış :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?