2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

:26: ben hiç reyhanlı şeyler yemedim ...

nekaa cahilim baharat konusunda :18:

bazen korkuyorum baharatlı yapcam diye yemeği karman çorban yapmaktan :))))

yok canımcım, z.yağlı sebzelere koyamazsın kimyon. zaten z.yağlılara pek baharat konulmaz, hatta tuz harici bişey konulmaz, istisnalar hariç.

arse ben bütün yemekleri z.yağlı yapıyorum ki...

margarini şöyle kullanıyorum ,pilavda biraz z.yağı biraz margarin olarak :)
makarnada da kavuruyosam z.yağı, yok haşlama yapıyosam margarin

çiçek yağını hamur işi + kızartmalarda

onun dışındaki herşeyyyyy zeytin yağıyla yapıyorum tüm yemekleri salatları vs.

evet okudum

iyiyim caniminici sen nasilsin

bende z.yagi kullaniyorum hep

pilav ve makarnayi margarin ile ypiyorum sadece

bol 30.11 de girmiş ama bize yazmamış
inş iyidirler

ben de faceden yazdım geçenlerde ama cevap vermedi giremiyor heralde nete bu ara. inş. iyilerdir

kimyonun hazmı kolaylaştırdığını ben de biliyorum emzirenlere önerirler mesela çocukta gaz problemi olmasın diye falan. ama ben kimyonu en çok et yemeklerinde seviyorum. kekiği ve kırmızı biberi de nerdeyse herşeyde

margarin bi tek hamur işlerine kullanırım ben. pilav için de azcık tereyağı. onun dışında ben de hep z.yağı kullanıyorum. kendi zeytinlerimizin hassss yağını :))))

Son düzenleme:

aaa ! ben öyle anlamadım, yani zeytinyağlı deyince hani soğuk olarak sunulur falan hani onlarda.yani zeytinyağlı fasulye gibi, prasa gibi biber gibi anladım. yani sıcak yemekleri zeytinyağıyla yapıyosun, tamam çok güzel ama sadece zeytinyağıda iyi değil, artık uzmnlar tereyağını öneriyo . tereyağı ağır olmasın diye bende yarı zeytinyağı yarı tereyağı kullanıyorum yemeklerimde. zaten soğuk zeytinyağlı yemekler saf zeytinyağıyla apıyorum, pilavıda sadece tereyağıyla yaparım onun lezzeti başka bişeyde yok. aslada margarin hiçbirşeyde kullanmam, hamurişi yaparsam sadece onda kullanırım,

sinem odanın bu rengi de güzelmiş. eltimler de böyle bembeyaz aldılar diğer şeylerle renklendirdiler oda çok ferah ve canlı görünüyor çok hoş oldu

'Tek başınalık senin doğan. Tek başına doğdun, tek başına öleceksin. Ve anlamadan, farkında olmadan tek başına yaşıyorsun. Tek başınalığı yalnızlık sanma yanılgısına düşüyorsun. Bu sadece bir yanlış anlama. Sen kendine yetersin. Eski alışkanlıklar yüzünden geçiş dönemi biraz acı veriyor ama fazla sürmeyecek. Ve onu kısa kesip dayanılır hale getirmenin yolu, tek başınalığının gittikçe daha fazla keyfini çıkartmaktan geçiyor. Tek başınalığını gittikçe güçlendirebilirsin. O yüzden tüm çabanın çok olumlu olması gerekiyor. Tek başınalığını tüm varlığınla besle, büyüt, ona sevgini akıt, artık o üzüntü ve huysuzluk boşluklarını yaşamadığını görüp şaşıracaksın, artık içindeki enerjini buna harcamayacaksın.'

*
'Aslında güzel bir tek başınalık içinde yaşayan insan ilişki kurabilir çünkü ilişki onun ihtiyacı değildir. O bir dilenci değildir, senden hiçbirşey istemez – dostluğunu bile. O vericidir. Kendi neşe, huzur, sükunet ve mutluluğunu paylaşır. İşte o zaman aşkın tadı bambaşka olur, işte o zaman bu bir paylaşımdır. Her iki kişi de tek başınalığın güzelliğini biliyorsa, o zaman aşk en üst noktasına erişir, bu nadiren mümkün olur. İşte o zaman aşkın başı göklere erer.'

*
'Tekbaşınalık ilişki kuramamak anlamına gelmez. Yalnızca tamamen farklı türde ilişki kuracağın anlamına gelir, yani ızdırap ve mutsuzluk olmayacak, sorun yaratmayacak, dolaylı veya dolaysız diğerini baskı altına alma, köleleştirme çabasına dönüşmeyecek.
Çünkü bu tür ilişki korkudan doğmaz, bu yaşamın ta kendisidir.'

benim evimden de hiç zeytinyağlı becel eksik olmaz :))

zuzu sen yaparsın tabisi, zeytinyağ orda ucuzdur.. burda çok pahalı ve hiç z. yağı gibi kokmuyo neredeyse..
biz de Aydın dan getirtiyoruz :) ama ben her yemeğe kullanmıyorum.. etli yemeklere ayçiçek yağı kullanıyorum ama :)

eve gitcem eşim evde olucak, hafta içi.. hayal gibi.. nasıl heycanlıyım sanki sevdiceklik zamanlarımızdayız
sıkı sıkı sarılıcam ay Allahım yaa evliliğimi yaşayamıyorum doğru düzgün eşim şu işten çıkmalı..

iyi akşamlar herkese

Son düzenleme:
günaydın kızlarrrr...

inanılmaz bir bel ağrısıyla uyandım, dün akşam da yattığım yerden hiç kalkamadım. bulaşıklar duruyor, çamaşırları toplayamadım offf... yarın akşam kaynım geliyor. ev bu halde, çok canım sıkılıyor. bu akşam zorlıcam kendimi de biraz toparlayabileyim diye. inşallah eşim de erken gelir de ucundan tutar biraz.

günaydıııııııın
canım bende senin gibi margarini sadece hamur işinde kullanırım onun dışında pilavı tereyağ ve çiçekyağıyla, yemekleri ve salataları zeytinyağıyla, kızartmaları çiçekyağıyla yaparım.

kızlar albüme değil de topiğe fotoyu nasıl ekliyorduk? sineme bi oda göstericem.

canımm geçmiş olsun.
benm de evim çok dağıldı bu hafta, napcam bilmiorum :26:

Günaydın Kızlar

dün benimde bütün programın alt üst oldu. Görümcem bize gelecekmiş evde yemekte yoktu eşimle bişeyler atışıtırırız diye anlaştık ki bende bir an önce işlerimi yapayım mecburen makarna yaptım eşimdende sucuk istemiş eşimde tostta sucuk yaptı ben sana yardımcı olucam merak etme işleri yapıcaz dedi 9 u geçiyordu geldiler yemek yedik mutfağı topladık hatta eşim tost makinesinin demirlerini yıkamış. sitem etmitim biraz, bana iş çıkarıyorsun köfte vardı atsaydık mikrodalgaya falan diye. yok sucuk yapıcam diye tutturdu meğerse kız kardeşi istemiş iyide niye söylemiyon dedim sanki kızıcam ben. Sonra saat 10:30 oldu bende yatak odasına gittim gardolabu düzenledik o sırada görümcemler gitti. Şifonyerim kaldı bi tek . onuda bi ara düzenlicem. Kapılarda kaldı bugün dizim de var

kizlar bu bebek odasini almya karar verdik. rengi Mavi olacak perde yok icinde sadece

Eki Görüntüle 283338

sinem bence beyaz kalsın...duvarları açık mavi boyarsınız perdeyle falan ayşamın da dedği gibi renklendirirsiniz...bide yata büyüyen yatakmı, bence öle alın

valla fiyatlar nasıl bilmiyorum...bana annem veriyo, o zeytine gidiyo çalışmaya...ordan hem kendine alıyo birazda bana veriyo yetiyo zaten :)

ohh yaşadınn..

..

kızlar günaydıınnn dün kendime siyah pantolon aldım 50tl.... ama üstüme bişy bulamadım :26: bugün pazardan bakıcam bugünde bulamazsam ,daha da bulamam

elfişşş rüyamda gördüm seni :) ama bi tuhaf dı yaa,,,sankim film fragmanı gibiydi sen günlük gibi böle ımm nasıl desem...biyandan o anı yaşıyosun bi yandan da arka fonda kendi sesinle anlatıyosun..hani umutsuz ev kadınlarında varya bi kadın sesiyle hem anlatıyo hemde o an canlandırıyolar öel yani...yüksek biyerden sesinle kendini anlatıyosun ve aynı anda sen aşağıdasın yaşıyosun o anı:44:
ama sesin tonu falan çok güzel gene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…