2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

ben artık bilmioum yaa gerçekten bilmoum

OHH GEL KEYFİM GELLL

VALLA DİLEĞE BEN ISRAR ET DİYEMİYORUM DA ASLINDA, ÇÜNKÜM EŞİNİN SİNİRLİ Bİ YAPISI VAR, ŞİMDİYE KADAR ANLADIKLARIMDAN YOLA ÇIKARSAM ÖYLE :26: KAVGA DA ETSİNLER İSTEMİYOM :44:

NEYSEM DİLEKK BIRAK OLUMSUZLUKLARI ,DÜŞÜNDÜKÇE DAHA DA HASTA OLURSUN... HEP EKSİ YÖNLERİNİ SÖLEDİN CANIMMM BİRAZ ARTI YANLARINI DÜŞÜNN

ay canım yaa ne desem bilemedim :26: :26: :26:
sen de yapma ama, market alışverişi konusunda kızlara katılıyorum hiç bişi alma, alsın gelsin.. evde bişi kalmayınca da git annende ye gel
ben de zaten sevmiyor mutfak işini o ayrı ama zaten de girmesin

olsun kalmasada bişe, bende dursun kartım :) ben yemeğe kaçıyorum gşrs kızlar.

zaten o yanları da olmasa bilemioum yani
o açıdan çok çok uyumluyuz neyseki
denecek bişi yok galiba nigarcım yaa.
anne olayını da anllatım onlarda hemen anlıolar evde bişi yok mu paranız mı yok falan die hiç belli etmemeye çalışıoum

neyse kızlar 1 yıldır bir fiil çekioum öncedende hep biliodum bile bile lades benimki
bakalım belki dilsadın dediği gibi hamilelikte değişir :44:

bende dedim ya annem yapmıştı cmt bende bugün işyerine getirdim az önce dağıttım yemekten sonra yensin die
annemin pek elinin ayarı yoktur da kazanla yapmış

Bayılırım aşureye ...

Bende yapınca apartmanda bir iki kişiye vericem.... Işyerine getiricem....
E annemlere bayaaa veririm, yakın arkimizede bayaa veririm :)

bende çok yapıcam, portakal ağacındaki tarif nasıl bi baksanıza...

Ben sadece 1 kere yaptım uzun işlem ya. uğraşamıcam

dr. oetkerin pakettinden aldım onu yapıyım bu akşam da yiyeyim

baktım portakal ağacına canım annem kuş üzümü koymuo incirde koymuo bana komşunun biri getirdi incirli simsiyah yaa yemek gelmio insanın içinden
ama sen bilirsin tabii kıvam da önemli annem benim biraz koyu yapar bekledikçe bakliyat iyice çeker suyunu tamamen muhallebi olur
bu sefer biraz cıvık yap dedim güzel olmuş şimdi burdakilerde beğendi.
ama gerçekten tüm günün gider ona bi gün önceden de ıslatcan malzemeleri saatlerce valla ben yapamam yani :26:

Son düzenleme:
annem demiştiki ; aşure günü yani bugün, bol bol alışveriş yap, ufak bile olsa alışveriş yap...bereketli olurmuş....ve bolbol selamlaş demişti kızlar

akşama evime bişeyler alayım bari

kuru yemiş zaten sevmiyorum, heleki inciri hiççç sevmem aşurede

evet kalınca yoğunluşuyo, sulu yaparım

ama neden canım :26: geceden ıslatıp (yemeğini yapar gibi) akşam yemekten sonra yapamazmıyım kiii...öle olmuyomuu

bide dediğim sitedeki tarifte, pirinç de var :26: hiç görmedim ben pirinçli aşuree:44:

ben katmıcam pirinç...

ben hiç yapmadım aşure zuzum, bi fikrim yok yanisi
ama annem de incir ve pirinç katmıyor

Zuzu bende tarif bulup akşama malzemeleri almaya gitcem akşamdan ıslarım diğer güne akşam yaparım yapmayı çok istiyorum.
Aşure yaptığında o yıl evin bereketli olur diyorlar. Bir de sevap zaten ben oruç tutulduğunu hiç bilmiyordum keşke bilseydim tutardım oruç.

:26: bende bilseydim sölerdim, aklıma gelmedi hiç...

bugün muharrem ayının 10. günüymüş ... 9-10 yada 10-11. nci günleri tutuluyomuş 2 gün... yarın da tutucam ben...annemden öğrendim, 1 sene oruç tutmuş gibi sevabı varmış, nasip olursa seneye tutarsın sende

bende çok istiyorum yapmayı :13:

özge bi tarif buldum, istemediğin malzemeyi çıkarabilirsin, ama burda 4,5 saat kaynatın diyo buğdayı :26:

AŞURE

10 KİŞİLİK

Malzemeler:

2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 15 su bardağı su Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal
Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri

Hazırlanışı:
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.

kızlar biz annemle gezmeye çıkıyoruz, malum yarın son gün beni özleyin anacımmm

karar verdim , bu tarifi yapıcam...aynen kopyalayım

Ben genelde malzemeleri kaynatıp pişmiş bir halde aynı tencereye boşaltma aşamasına gelmeden o şekilde bırakıyorum. Sabah kalkıncada hepsini tekrar ısıtıp (kaynatmıyorum) aynı tenc ereye aktarıp sonraki aşamalarına devam ediyorum. Yani kuru baklagiller ve kuru meyvaları akşamdan hazırlıyorum. Sabahleyinde sadece şekerini karıştırmak ve taze meyvaları katmak kalıyor. Bu şekilde yapmak bana daha pratik geliyor. Hem daha az zamanımı aldığını ve günümü de bu şekilde öldürmediğimi düşünüyorum. Ama tercih sizin tabiiki.

MALZEMELER;

1,5 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kurufasulye
yarım su bardağı kuru üzüm
10-15 adet kuru kayısı
1 su bardağı yer fıstığı
7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum)
1 adet elma
2 su bardağı şeker
tuz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
tarçın
YAPILIŞI;

Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın.
Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın. Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın.
Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın. Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın.
Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin.( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir.Ben sulu yapyorum. Sebebi aşure piştikten 1 saat kadar sonra katılaşmaya başlıyor. Ayrıca biz sulu seviyoruz.)
Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz.)10-15 dakika kadar daha kaynatın.
Altını kapatın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin. Bir çimdik tuz katın ve karıştırın. (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığınışasta ilave edebilirler)
Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin. Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…