- 28 Mayıs 2010
- 7.093
- 23
- 158
Bayılırım aşureye ...
Bende yapınca apartmanda bir iki kişiye vericem.... Işyerine getiricem....
E annemlere bayaaa veririm, yakın arkimizede bayaa veririm :)
bende çok yapıcam, portakal ağacındaki tarif nasıl bi baksanıza...
slm kızlar nasılsınız bakalım?ben kızımla uğraşıyorum:))vakit kalmıyo valla hiçbirşeye amaaaa herkese diyorumki biran önce yapın bebek müthişşş birşey kesinlikle beklemeyin:))
oki ozman, tarifim budur:13:
ben nohut, fasulye,buğday, minnak doğranmış kuru kayısı, üzüm koyucam içine.... üzerinide nar ve cevizle süslerim
olurr ,gönder gelsin...
oki portakal şeysinide yaparım
nasıldı, tekrar edermisin o hikayeyi :26:
slm kızlar nasılsınız bakalım?ben kızımla uğraşıyorum:))vakit kalmıyo valla hiçbirşeye amaaaa herkese diyorumki biran önce yapın bebek müthişşş birşey kesinlikle beklemeyin:))
harikaa
annem yarma da koyuo ama bilmioum yani
kayısı ve üzümde tmm
üzerine annem tarçın ekio
nar koyuo ceviz ve fındık kovuo övülmüş diil fındıklar cevizinde yarısını koyuo işte
güzel oluo süslemeside böyle bol malzemeli
şekeri 2 bardak mı koycaksın sanki az mı geldi bana yaa:44:
Aşurenin ortaya çıkışı hakkında şöyle bir rivayet vardır: "Nuhun gemisi tufan dinip, Ağrı Dağı'na oturduğunda gemidekiler Allah'a şükretmek için, bir kutlama yapmak isterler. Fakat geminin yiyecek ambarları neredeyse boşalmak üzeredir. Bunun üzerine yiyecek olarak ne bulurlarsa hepsini bir araya getirip bir çorba pişirirler ve aşure ortaya çıkar". Bu nedenle aşure günümüzde 15 veya daha fazla malzeme çeşidinin birlikte pişirilmesiyle hazırlanır.
Aa bol gelmiş ama gittimi ya yetişemedim ona
yarma dediğim buğday işte :)
bende yetiştim sanıodum senin bebişhaberini yumurtlayacaktım gitmiş :26:
off aklım bulgura mı ne gitti yaa hastayım mazur görcen artık.
olur oda olur aramızda lafı bile olmaz biraz yarma koy biraz buğday
aaaaaaaaaaaaa inanmıyorum elfim hamilemisin çooooooooook sevindim canım hayırlı olsun inşallah kaç aylık?
kızlar bi yandan emziriyorum o yüzden ağlıyo cadı geç yazıyorum gazımız var biraz geceleri zorluyo bizi(ama napalım gülü seven dikenine katlanır dudağını bi büzüp ağladımı içim bi tuhaf oluyo mamaya başlamak zorunda kaldım maalesf sütüm yetmiyo doymuyodu kuzum 3-4 gündür mamada veriyorum ama emmeyi kesmedim onada devam umarım emmeyi kesmez ee daha ne var ne yok anlatın bakalım?
aaaaaaaaaaaaa inanmıyorum elfim hamilemisin çooooooooook sevindim canım hayırlı olsun inşallah kaç aylık?
kızlar bi yandan emziriyorum o yüzden ağlıyo cadı geç yazıyorum gazımız var biraz geceleri zorluyo bizi(ama napalım gülü seven dikenine katlanır dudağını bi büzüp ağladımı içim bi tuhaf oluyo mamaya başlamak zorunda kaldım maalesf sütüm yetmiyo doymuyodu kuzum 3-4 gündür mamada veriyorum ama emmeyi kesmedim onada devam umarım emmeyi kesmez ee daha ne var ne yok anlatın bakalım?
Bolcum luxxorda hamile :)
ben bile bilmiyordum...........
akşama ne yemek var kızlar
ben kuru+pilav yapıcam, bide brokoli almıştı eşim geçen çarşamba, haftası geldi nerdeyse onu da yapim....
geçen seferki gibi bozulmasını beklemeyim
canm benimde yeni doğum yapmış arkim var..en sonki kontrolde dr kızmış mama veriyo die daha 2 aylık...bi bitki çayı vermiş mamayı bırak demiş bunu iç ...
şimdi onu kullanıyo, bırakmışmamayı...fark etmiş, 2günde bir içiyorum yetiyo dedi geçenlerde...doyuyomuş bebeği...
gazı içinde sende bilirsin de , rezene veriyolar ,ıhlamur falan
kıyamam ye o dudakları
öp kokla minik prensesi bizim içinaaaaaaaaaaaaa inanmıyorum elfim hamilemisin çooooooooook sevindim canım hayırlı olsun inşallah kaç aylık?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?