2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

ben cuma akşamı gittim annem yarmayı nohutu fasulyeyi ıslatmış cmt öğlende yapmaya başladı işte daha çabuk pişsin de sen ıslatmadın mı :26:
piriç bizde koymayız
bu arada 10 ve 11.gün demişsin mesela özge yarın tutamaz mı yani seneye demişsin bilmediğim için soruyum dedim :44:

bu annemin yaptığı gibi işte. Bir gece önceden ıslatıo aynı tencerede (annem kazanda)
az önce dedim annem elma da koymuş küçük küp küp doğranmış şekilde
ama olmasada olur yani bence :26:

2 gün tutuluyomuş canım....ozamn tek gününü tutmuş olucak, öylede sayılmaz

ya 9-10 yada 10-11nci günlerini tutması gerekiyodu

ben daha yapmadım canım, geceden fasulye ısladım da yemek yapıcam onu akşama aşure için bi öğreneyimde iice ,öyle ıslıcam malzemeleri..bi tarfi buldum, yazdım bak onu yapıcam diye....

bu annemin yaptığı gibi işte. Bir gece önceden ıslatıo aynı tencerede (annem kazanda)
az önce dedim annem elma da koymuş küçük küp küp doğranmış şekilde
ama olmasada olur yani bence :26:

oki ozman, tarifim budur :13:

ben nohut, fasulye,buğday, minnak doğranmış kuru kayısı, üzüm koyucam içine.... üzerinide nar ve cevizle süslerim

bende çok severm aşureyi yapınca banada gönder
ben portakal ağacından çok tarif aldım. denemiş olduğu için güzel oluyor. yapabilirsin yani

hıı tmm şimdi anladım 2 gün olcak
okudum kuzum tarifi dedim ya anneminkine benzio bu ii bence
sen malzemeleri ıslat yani zaman kazanırsın bide iş çıkışı akşam yapcaksın anca yetişir yani

zuzu kayınvlidem ben sana aşure yapacam sirken demişti sana göndereyim mi

bugün aşure günüyse eve pirinç yada tuz gibi bi şey almak lazım berektli olsun diye..

eğer aşureye ceviz koaycaksan servis esnasında koy yoksa o da incir gibi karartır. portakal kabuğu rendesi de koyarsa nar filan daha renkli hoş olur

12 miii :26:

karman çorman olur tatlar yaaa:44:

cnm nuhun gemisindeki hikayeyi biliyorsunuzdur. yani az az koyuyorsun. çeşitli olsun diyorlar. benim annem çok güzel yapar. herkesin dilindedir annemim aşuresi. annem pirinç koyuyor az ama.

cnm annem badem ve ceviz koyar ama onu ıslatıp kabuğunu soymak lazım o zaman karartmaz.

bende çok severm aşureyi yapınca banada gönder
ben portakal ağacından çok tarif aldım. denemiş olduğu için güzel oluyor. yapabilirsin yani

öle bi şansımız olsa, gönderirdim inan

"portakal ağacı"ndakini yapmıcam canım , "yemek günlüğüm" den yapıcam

hıı tmm şimdi anladım 2 gün olcak
okudum kuzum tarifi dedim ya anneminkine benzio bu ii bence
sen malzemeleri ıslat yani zaman kazanırsın bide iş çıkışı akşam yapcaksın anca yetişir yani

evet canım, aliim de yapayım...

eşim dedi gelirken alma, burdan birlikte alırız...bizim evin karşısında bim var, orda aşure malz. paketi varmış...

çok teşekkür ederim cnm yemiş kadar mutlu oldum sağol

Yok olmaz zaten bu tarife bakarsan 11 malzeme var zaten katicaign suyuda sayıcak olursa 12 eder

olurr ,gönder gelsin...

oki portakal şeysinide yaparım

cnm nuhun gemisindeki hikayeyi biliyorsunuzdur. yani az az koyuyorsun. çeşitli olsun diyorlar. benim annem çok güzel yapar. herkesin dilindedir annemim aşuresi. annem pirinç koyuyor az ama.

nasıldı, tekrar edermisin o hikayeyi :26:

slm kızlar nasılsınız bakalım?ben kızımla uğraşıyorum:))vakit kalmıyo valla hiçbirşeye amaaaa herkese diyorumki biran önce yapın bebek müthişşş birşey kesinlikle beklemeyin:))

slm kızlar nasılsınız bakalım?ben kızımla uğraşıyorum:))vakit kalmıyo valla hiçbirşeye amaaaa herkese diyorumki biran önce yapın bebek müthişşş birşey kesinlikle beklemeyin:))

canımmmmm hoşgeldinizzzz iyimi bebişinnnnn uykusu gazı emmesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…