kuru yemiş zaten sevmiyorum, heleki inciri hiççç sevmem aşurede
evet kalınca yoğunluşuyo, sulu yaparım
ama neden canım :26: geceden ıslatıp (yemeğini yapar gibi) akşam yemekten sonra yapamazmıyım kiii...öle olmuyomuu
kızlar biz annemle gezmeye çıkıyoruz, malum yarın son günbeni özleyin anacımmm
karar verdim , bu tarifi yapıcam...aynen kopyalayım
Ben genelde malzemeleri kaynatıp pişmiş bir halde aynı tencereye boşaltma aşamasına gelmeden o şekilde bırakıyorum. Sabah kalkıncada hepsini tekrar ısıtıp (kaynatmıyorum) aynı tenc ereye aktarıp sonraki aşamalarına devam ediyorum. Yani kuru baklagiller ve kuru meyvaları akşamdan hazırlıyorum. Sabahleyinde sadece şekerini karıştırmak ve taze meyvaları katmak kalıyor. Bu şekilde yapmak bana daha pratik geliyor. Hem daha az zamanımı aldığını ve günümü de bu şekilde öldürmediğimi düşünüyorum. Ama tercih sizin tabiiki.
ben cuma akşamı gittim annem yarmayı nohutu fasulyeyi ıslatmış cmt öğlende yapmaya başladı işte daha çabuk pişsin de sen ıslatmadın mı :26:
piriç bizde koymayız
bu arada 10 ve 11.gün demişsin mesela özge yarın tutamaz mı yani seneye demişsin bilmediğim için soruyum dedim :44:
bu annemin yaptığı gibi işte. Bir gece önceden ıslatıo aynı tencerede (annem kazanda)
az önce dedim annem elma da koymuş küçük küp küp doğranmış şekilde
ama olmasada olur yani bence :26:
Bayılırım aşureye ...
Bende yapınca apartmanda bir iki kişiye vericem.... Işyerine getiricem....
E annemlere bayaaa veririm, yakın arkimizede bayaa veririm :)
bende çok yapıcam, portakal ağacındaki tarif nasıl bi baksanıza...
2 gün tutuluyomuş canım....ozamn tek gününü tutmuş olucak, öylede sayılmaz
ya 9-10 yada 10-11nci günlerini tutması gerekiyodu
ben daha yapmadım canım, geceden fasulye ısladım da yemek yapıcam onu akşamaaşure için bi öğreneyimde iice ,öyle ıslıcam malzemeleri..bi tarfi buldum, yazdım bak onu yapıcam diye....
Ben yiyemiyorum aşure :44: 12 çeşit malzeme olması gerekiyor yanlışım yoksa aşure içinde
12 miii :26:
karman çorman olur tatlar yaaa:44:
zuzu kayınvlidem ben sana aşure yapacam sirken demişti sana göndereyim mi
bugün aşure günüyse eve pirinç yada tuz gibi bi şey almak lazım berektli olsun diye..
eğer aşureye ceviz koaycaksan servis esnasında koy yoksa o da incir gibi karartır. portakal kabuğu rendesi de koyarsa nar filan daha renkli hoş olur
bende çok severm aşureyi yapınca banada gönder
ben portakal ağacından çok tarif aldım. denemiş olduğu için güzel oluyor. yapabilirsin yani
hıı tmm şimdi anladım 2 gün olcak
okudum kuzum tarifi dedim ya anneminkine benzio bu ii bence
sen malzemeleri ıslat yani zaman kazanırsın bide iş çıkışı akşam yapcaksın anca yetişir yani
öle bi şansımız olsa, gönderirdim inan
"portakal ağacı"ndakini yapmıcam canım , "yemek günlüğüm" den yapıcam
evet canım, aliim de yapayım...
eşim dedi gelirken alma, burdan birlikte alırız...bizim evin karşısında bim var, orda aşure malz. paketi varmış...
karar verdim , bu tarifi yapıcam...aynen kopyalayım
Ben genelde malzemeleri kaynatıp pişmiş bir halde aynı tencereye boşaltma aşamasına gelmeden o şekilde bırakıyorum. Sabah kalkıncada hepsini tekrar ısıtıp (kaynatmıyorum) aynı tenc ereye aktarıp sonraki aşamalarına devam ediyorum. Yani kuru baklagiller ve kuru meyvaları akşamdan hazırlıyorum. Sabahleyinde sadece şekerini karıştırmak ve taze meyvaları katmak kalıyor. Bu şekilde yapmak bana daha pratik geliyor. Hem daha az zamanımı aldığını ve günümü de bu şekilde öldürmediğimi düşünüyorum. Ama tercih sizin tabiiki.
MALZEMELER;
1,5 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kurufasulye
yarım su bardağı kuru üzüm
10-15 adet kuru kayısı
1 su bardağı yer fıstığı
7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum)
1 adet elma
2 su bardağı şeker
tuz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
tarçın
YAPILIŞI;
.
zuzu kayınvlidem ben sana aşure yapacam sirken demişti sana göndereyim mi
bugün aşure günüyse eve pirinç yada tuz gibi bi şey almak lazım berektli olsun diye..
eğer aşureye ceviz koaycaksan servis esnasında koy yoksa o da incir gibi karartır. portakal kabuğu rendesi de koyarsa nar filan daha renkli hoş olur
cnm nuhun gemisindeki hikayeyi biliyorsunuzdur. yani az az koyuyorsun. çeşitli olsun diyorlar. benim annem çok güzel yapar. herkesin dilindedir annemim aşuresi. annem pirinç koyuyor az ama.
slm kızlar nasılsınız bakalım?ben kızımla uğraşıyorum:))vakit kalmıyo valla hiçbirşeye amaaaa herkese diyorumki biran önce yapın bebek müthişşş birşey kesinlikle beklemeyin:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?