O güzelmiş...
ohh iyi bari :
evet günah
hmm, benim fırın poşetim yok...o buzdolabı poşetlerinde olmazmı :)))
dudak sarkıttım size
benim aklımdaki hediyelerden şöle , misal oje olur yanına toka olur zaten bunlar 15 i geçmez... Yada kitap okuyan birisine kitap olabilir :) ama bana kitap almayın olurmu
(göya sipariş gibi olmasındı)
bende böle düşündüydüm ama bana tam tarif verirmisiniz... Ilk kez yapıcam,ziyan olmasın tavuk
evetttay gitmeden bişey diyeyim
domates püresi alan varmı aranızda. şu krema kutularu gibi olan 200 ml lik
çorba yapmak için almıştım eşim kettle a su koymuş makarna yapsak olurmu diye. yarım çubuk makarnayı bi güzel haşladık süzdük tencereye biraz yağ sonra domates püresinin tamamımı boşalttım ve karıştırdım bu kadar mı güzel olur bi makarna yaa... bu akşamda yicem
O güzelmiş...
hmm, benim fırın poşetim yok...o buzdolabı poşetlerinde olmazmı :)))
dudak sarkıttım size
benim aklımdaki hediyelerden şöle , misal oje olur yanına toka olur zaten bunlar 15 i geçmez... Yada kitap okuyan birisine kitap olabilir :) ama bana kitap almayın olurmu
(göya sipariş gibi olmasındı)
bende böle düşündüydüm ama bana tam tarif verirmisiniz... Ilk kez yapıcam,ziyan olmasın tavuk
ben de bilmiorum da pilavla fırın poşetinde tavuk patates yapabilirim.yemek yok ne yapim die size sorcaktım :44:
canım iç pilav çekti, sabahta sütlü biber çekti.. ay ne oburum ya bu ara :26:
azcık sütlü biber yapim bari kendime
ay gitmeden bişey diyeyim
çorba yapmak için almıştım eşim kettle a su koymuş makarna yapsak olurmu diye. yarım çubuk makarnayı bi güzel haşladık süzdük tencereye biraz yağ sonra domates püresinin tamamımı boşalttım ve karıştırdım bu kadar mı güzel olur bi makarna yaa... bu akşamda yicem
evetttben çok severimm
yemeklere de kullanıyorum, salça niyetine bazen z.yağlı yemeklerde
ben de size şey dicektim,Filiz makarnanın yumurtalısını aldınız mı?
normal pakette ama üzerinde yumurta şeysi var, birde yazıyo da zaten..
çok güzel yaa :) Barillanınkini alıyodum ben ama o çok pahalı geliyodu, bu uygun ve lezzeti süper
ı-hh sakın yapma, poşeti özel oluyo erimeyenn
ay gitmeden bişey diyeyim
çorba yapmak için almıştım eşim kettle a su koymuş makarna yapsak olurmu diye. Yarım çubuk makarnayı bi güzel haşladık süzdük tencereye biraz yağ sonra domates püresinin tamamımı boşalttım ve karıştırdım bu kadar mı güzel olur bi makarna yaa... Bu akşamda yicem
cnm ben yağ koymuyor harca zaten tavuk yağını bırakıyor. Ufak soğanları soyuyorum, patatesleri soyup ikiye bölüyorum. Tavukları, patatesleri ve soğanları ir kaba alıp sevdiğim baharatlar ile harmanlıyorum. Fırın poşeti satılıyor marketlerde içinde 8 tane falan var. Onun içine koyup bir kaç yerinden delik açıyorum. Yoksa poşet hava almadığı için patlıyor. 200 derecede pişiriyorum.
evetttben çok severimm
yemeklere de kullanıyorum, salça niyetine bazen z.yağlı yemeklerde
ben de size şey dicektim,Filiz makarnanın yumurtalısını aldınız mı?
normal pakette ama üzerinde yumurta şeysi var, birde yazıyo da zaten..
çok güzel yaa :) Barillanınkini alıyodum ben ama o çok pahalı geliyodu, bu uygun ve lezzeti süper
cnm ben yağ koymuyor harca zaten tavuk yağını bırakıyor. ufak soğanları soyuyorum, patatesleri soyup ikiye bölüyorum. tavukları, patatesleri ve soğanları ir kaba alıp sevdiğim baharatlar ile harmanlıyorum. fırın poşeti satılıyor marketlerde içinde 8 tane falan var. onun içine koyup bir kaç yerinden delik açıyorum. yoksa poşet hava almadığı için patlıyor. 200 derecede pişiriyorum.
biz yazın konserve şişelerine yapıyoruz domatesi evde çok var:))
ben makarnayı görmedim hiç. tadı nasıl?
pikii..
tamm poşetliyip tepsiye koyuyosun, piki o tepsiye su salça falan koymuyosun dimmi ...
Bide kaç dakka
ben derisini alıyorum canım sıvıyağdan daha zararlı die, fırın poşetini de annem de hiç delmezdi şişiyor ama patlamıyor hiç :26: ben çok da sık yapıyorum yani. haa azcık da salça koyuyorum renk verecek kadar.
midyeyi ilk defa duydum biz çok yerdik yaa :18:
bu arada dün truffle yaptım ama
önce kremayı kaynatıp tozu öyle koycakmışım kremayı döktüm üstüne tozu döktüm kaynadı buzluğa attım 2 saat sonra top yaptım onuda buzluga attım bu akşam gidip çikolata sosunu yapıp kağıtlara koycam
yemek için hiç bişi yok şu sosisli makarnayı mı yapsam ki
aaa sosisim yoktu ki geçen hepsini yaptım
kıyma da buzlukta
tavukta istemioum
ee ne kaldı
bulgur pilavı cacık yapim
bulgurlu mercimek pilavı da olabilir
ben sık yapıyorum canım fırın poşeti al bi paketten 8 tane çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam 0,85 kuruş.
Tavuklarını yıka derilerinden ayır tabii tercih meselesi, patatesleri elma dilim gibi ya da büyük küp doğra, sıvıyağ pulbiber, karabiber,tuz karışımı yap harçla tavuğu patatesi karıştır fırın poşetine koy, kndi bağlama teliyle bağla fırına ver. Ben üstünü delmiyorum şişiyor piştikten sonra deliyorum nar gibi kızarıyor mmmmm. Akşama yapayım ben de.istersen bezelye falan da koyabilirsin.afiyet olsunnn
.
ben bir kere unuttum cnm benim patladı. fırınım mahfoldu. o yağları temizleyemiyor bir türlü ne denediysem çıkmadı(
ben geçenlerde 1 litrelik cam şişede aldım ne markaydı hatırlamıoum ama çok çok çok güzeldi.
benim uyduruk tarifim.
sütlü biber nee nasıl yapılıyor söyle de benm de canım çeksin merak ettim :)
http ://filizmakarna.com/Filiz/Urunler/Yumurtali-Makarna.aspxdomates püresi bundan sonra favorimdir :))
aa hiç duymadım yumurtalı makarnayı. markette görürsem alırım ben severim zaten eskiden hep yumurtalı yapardım makarnayı.
linke tıkla canım üstteki, tadı süper.. daha lezzetli, daha yumuşak.. yumurtalı dediğim hamuru yumurtalı yanisi.biz yazın konserve şişelerine yapıyoruz domatesi evde çok var:))
ben makarnayı görmedim hiç. tadı nasıl?
dileğim ben fikir veriyim.. ben etli bezelye yapıcam, pilav ve salata.. eşim bezelye istedi kendime de sütlü biber yaparım azcık..midyeyi ilk defa duydum biz çok yerdik yaa :18:
bu arada dün truffle yaptım ama
önce kremayı kaynatıp tozu öyle koycakmışım kremayı döktüm üstüne tozu döktüm kaynadı buzluğa attım 2 saat sonra top yaptım onuda buzluga attım bu akşam gidip çikolata sosunu yapıp kağıtlara koycam
yemek için hiç bişi yok şu sosisli makarnayı mı yapsam ki
aaa sosisim yoktu ki geçen hepsini yaptım
kıyma da buzlukta
tavukta istemioum
ee ne kaldı
bulgur pilavı cacık yapim
bulgurlu mercimek pilavı da olabilir
canım bizim de memleketten geliyor domates püremiz, teyzem yapıyor, kızkardeşimler felan..ben 5 şişe yapmıştım konserveyi 1 şişe kaldı açmadığım onu da menemen yaparım die saklıyorum :))))
ben şeyi anlamadım poşeti neye koyuyorsunuz tepsi içinemi telin üzerinemi tepsi içine ise tepsiye su koyuyomusunuz?
bulgurlu mercimek pilavı yapmak istiyorum ama bilmiyorum ben. nasıl yapıyorsun canım bi de değişik çorba tarifi alcaktııııım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?