2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

cnm ben yağ koymuyor harca zaten tavuk yağını bırakıyor. ufak soğanları soyuyorum, patatesleri soyup ikiye bölüyorum. tavukları, patatesleri ve soğanları ir kaba alıp sevdiğim baharatlar ile harmanlıyorum. fırın poşeti satılıyor marketlerde içinde 8 tane falan var. onun içine koyup bir kaç yerinden delik açıyorum. yoksa poşet hava almadığı için patlıyor. 200 derecede pişiriyorum.

evettt ben çok severimm
yemeklere de kullanıyorum, salça niyetine bazen z.yağlı yemeklerde

ben de size şey dicektim,Filiz makarnanın yumurtalısını aldınız mı?
normal pakette ama üzerinde yumurta şeysi var, birde yazıyo da zaten..
çok güzel yaa :) Barillanınkini alıyodum ben ama o çok pahalı geliyodu, bu uygun ve lezzeti süper

ben sık yapıyorum canım fırın poşeti al bi paketten 8 tane çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam 0,85 kuruş.
tavuklarını yıka derilerinden ayır tabii tercih meselesi, patatesleri elma dilim gibi ya da büyük küp doğra, sıvıyağ pulbiber, karabiber,tuz karışımı yap harçla tavuğu patatesi karıştır fırın poşetine koy, kndi bağlama teliyle bağla fırına ver. ben üstünü delmiyorum şişiyor piştikten sonra deliyorum nar gibi kızarıyor mmmmm. akşama yapayım ben de.istersen bezelye falan da koyabilirsin.afiyet olsunnn
yemek yok ne yapim die size sorcaktım :44:
ben de bilmiorum da pilavla fırın poşetinde tavuk patates yapabilirim.
canım iç pilav çekti, sabahta sütlü biber çekti.. ay ne oburum ya bu ara :26:
azcık sütlü biber yapim bari kendime

sütlü biber nee nasıl yapılıyor söyle de benm de canım çeksin merak ettim :)

ben de kışın domatesli makarnayı öle yapıyorum hatta 2 gündür evde sadece domatesli makarna var eşim dün soruyor bittii miiiii? :) çorbasını da yapınca güzel oluyor canım.

domates püresi bundan sonra favorimdir :))

aa hiç duymadım yumurtalı makarnayı. markette görürsem alırım ben severim zaten eskiden hep yumurtalı yapardım makarnayı.

ı-hh sakın yapma, poşeti özel oluyo erimeyenn

pikii..

tamm poşetliyip tepsiye koyuyosun, piki o tepsiye su salça falan koymuyosun dimmi ...
Bide kaç dakka

biz yazın konserve şişelerine yapıyoruz domatesi evde çok var:))
ben makarnayı görmedim hiç. tadı nasıl?

ben derisini alıyorum canım sıvıyağdan daha zararlı die, fırın poşetini de annem de hiç delmezdi şişiyor ama patlamıyor hiç :26: ben çok da sık yapıyorum yani. haa azcık da salça koyuyorum renk verecek kadar.

midyeyi ilk defa duydum biz çok yerdik yaa :18:
bu arada dün truffle yaptım ama
önce kremayı kaynatıp tozu öyle koycakmışım kremayı döktüm üstüne tozu döktüm kaynadı buzluğa attım 2 saat sonra top yaptım onuda buzluga attım bu akşam gidip çikolata sosunu yapıp kağıtlara koycam
yemek için hiç bişi yok şu sosisli makarnayı mı yapsam ki
aaa sosisim yoktu ki geçen hepsini yaptım
kıyma da buzlukta
tavukta istemioum
ee ne kaldı
bulgur pilavı cacık yapim
bulgurlu mercimek pilavı da olabilir

ben bir kere unuttum cnm benim patladı. fırınım mahfoldu. o yağları temizleyemiyor bir türlü ne denediysem çıkmadı(

bulgurlu mercimek pilavı yapmak istiyorum ama bilmiyorum ben. nasıl yapıyorsun canım bi de değişik çorba tarifi alcaktııııım

ama demet patlar dedi, delmeyince :26:

Ben ikinizin tarifinide dikkate alıcam, aynı zaten hemen hemen :)

teşkür ederim

ben şeyi anlamadım poşeti neye koyuyorsunuz tepsi içinemi telin üzerinemi tepsi içine ise tepsiye su koyuyomusunuz?

ben geçenlerde 1 litrelik cam şişede aldım ne markaydı hatırlamıoum ama çok çok çok güzeldi.

ben bu sene konservelerimi o 1 lt lik püre şişelerine yaptım hazır gibi :))) migrosta tukaş indirimde bu ay 2.75 çorba için 1litreliğini alıyorum ben de. yonca marka olan biraz salçamsı tad da.

.
sütlü biber nee nasıl yapılıyor söyle de benm de canım çeksin merak ettim :)
benim uyduruk tarifim
kırmızı biberleri közlüyorum, soyup doğruyorum, 1 yemek kaşığı tereya 1 yemek kaşığı sıvı yağda azcık soteliyorum, sonra üzerine 1 tatlı kaşığı un ekleyip 1,5 bardak süt dokuyorum.. pişiyo öyle.. beşamelli biber gibi bişi :))

domates püresi bundan sonra favorimdir :))

aa hiç duymadım yumurtalı makarnayı. markette görürsem alırım ben severim zaten eskiden hep yumurtalı yapardım makarnayı.
http ://filizmakarna.com/Filiz/Urunler/Yumurtali-Makarna.aspx

biz yazın konserve şişelerine yapıyoruz domatesi evde çok var:))
ben makarnayı görmedim hiç. tadı nasıl?
linke tıkla canım üstteki, tadı süper.. daha lezzetli, daha yumuşak.. yumurtalı dediğim hamuru yumurtalı yanisi.

dileğim ben fikir veriyim.. ben etli bezelye yapıcam, pilav ve salata.. eşim bezelye istedi kendime de sütlü biber yaparım azcık..

ben 5 şişe yapmıştım konserveyi 1 şişe kaldı açmadığım onu da menemen yaparım die saklıyorum :))))
canım bizim de memleketten geliyor domates püremiz, teyzem yapıyor, kızkardeşimler felan..
ama iki türlüsü var onun, salça kıvamında olan (ay bayılırım buna ev yapımı ) birde püre gibi, sıvımsı yani..
ondan var şimdi evde, o melemene olur mu ki.. hiç denemedim, nasıl oluyor tadı?

bulgurlu mercimek pilavı yapmak istiyorum ama bilmiyorum ben. nasıl yapıyorsun canım bi de değişik çorba tarifi alcaktııııım

Değişik çorba tarifi derken ne mesela bilemedim ama ama sen yoğurt çorbası soruodun
3-4 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tablet (isteğe bağlı)
yarım bardak pirinç
Su (göz kararı dioum zaten sonrada ekleyebilioum katı olursa)
hepisini tencerede çırpma teliyle kısık ateşte karıştırıoum kaynamaya başlayınca tuz koyuoum suyu azsa kaynar su eklioum
Cezvede bol yağda pulbiber ve nane yakıp üstüne döküoum geçen aynen böyle yaptım 7 kişide çok beğendi valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…