2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

ben şeyi anlamadım poşeti neye koyuyorsunuz tepsi içinemi telin üzerinemi tepsi içine ise tepsiye su koyuyomusunuz?

:) anladığım kadarıyla tepsiye koyuyosun ama tepsiye su koymuyosun...

Dilek bulgurlu mercimek pilavı ne kız..

Yeşil mercimekli bulgur pilavımı soruyonn

Mercimekli pilav
1 bardak mercimek
2 bardak bulgur
mercimeği haşlayıp süzüoum bulguru yağda kavuruoum üstüne hasladığım mercimeği eklioum belki azcık salça ile karıştırıoum. tuzunu eklioum yine tablet atabilirsin birazda karabiber sonra 5 bardak falan kaynar suyunu ekleyip normal pilav gibi pişirioum işte cacıkla çok güzel oluo.

ben şeyi anlamadım poşeti neye koyuyorsunuz tepsi içinemi telin üzerinemi tepsi içine ise tepsiye su koyuyomusunuz?
ben tepsiye koyuyorum, tepsinin içine hiç su koymuyorum, poşete de su koymam, tavuk felan salıyor suyunu :))
ve evet ben de delerim iğneyle 1-2 yerinden :))

ben menemen için yaptığımı yemeklik gibi doğrayıp yapıyorum püre gibi değil yani canım, normalde menemeni rendelenmiş domatesle sevmiyorum çünkü. azcık dişe gelir boyutta. hafif ekşilk varsa bir tutam toz şeker atıyorum menemeni açınca.
sütlü biber de güzel olur canım afiyet olsun

ben de böle yapıyorum bazen pirinç yerine yarma (buğday) koyuyorum evet güzel oluyor canım. tşk ederim.

cnm yoğurtta kesilme oluyormu ben hiç yapmadım korkuyorum kesilir diye. bir de süzme yoğurtlamı yapıyorsun.

buda değişikmiş

mercimek köftesinin yapımı gibi sanki

bu akşam pilav olarak bunu deneyeyim, benm annem hiç yapmazdı ben internette görüyorum denicem

hımm anladım canım, olmaz benimkisi melemene mademse.. şu cam şişelerde satılanların kıvamında benimkisi, cam şişelere koymuş teyzem de :))

bukadar kolaymıydı bu yaa

sankim daha meşakkatliydi ,annemden öle hatırlıyorum :26: Gerçi yaparken izlemedim ama :26:

Hayalimde hep zor çorba diye şeytmişim :)))

ben tepsiye koyuyorum, tepsinin içine hiç su koymuyorum, poşete de su koymam, tavuk felan salıyor suyunu :))
ve evet ben de delerim iğneyle 1-2 yerinden :))

....

cnm yoğurtta kesilme oluyormu ben hiç yapmadım korkuyorum kesilir diye. bir de süzme yoğurtlamı yapıyorsun.

kesilmesinden korkuyorsan tüm malzemeleri koyunca bi kaç damla sıvıyağ damlat canım, o zaman kesilmez. süzmeyle daha güzel oluyor yoğurtlu çorba. eşim yazın soğuk çorba seviyor, ramazanda çok yaptım, ince yarmayı haşlayıp soğutuyorum, yoğurdu bi tencerede çırpma teliyle iiice çırpıyorum tuz atıyorum soğuyan ince yarmayı karıştırıyorum bikaç parça buz atıyorum üstüne sıvıyağda nane kızdırıyorum, frah ferah iftar yaptık kendi kendimize olunca :)
hımm anladım canım, olmaz benimkisi melemene mademse.. şu cam şişelerde satılanların kıvamında benimkisi, cam şişelere koymuş teyzem de :))

normalde menemeni rendeleyip yapıyorsan olurda ben diri seviyorum cnm.

:26: Soğuk çorbamı yapıyosun dilşad...

Hiç sevmem soğuk çorba, ne bilim ,çorba dediğin sıcak sıcak içilir

Kaynanamda yapıyo soğuk yoğurt çorbası ama ben içmem

:26: Soğuk çorbamı yapıyosun dilşad...

Hiç sevmem soğuk çorba, ne bilim ,çorba dediğin sıcak sıcak içilir

Kaynanamda yapıyo soğuk yoğurt çorbası ama ben içmem

ben de ilk defa evlenince yedim hoşumuza gidiyor bilmem :26:
kızlar barillanın kavanozda makarna sosları var ya pesto bi de basilico hiç denediniz mi? güzelse alıcam yoksa ziyan olmasın
bi de salata sosu tozları var ya knorr un küçük ben onun fesleğenlisini marul salatasında çok seviyorum siz de seviyor musunuz? giderken markete uğramam şart oldu bugün :)

o ne demek yaa 3 nokta, burda aslında küfür var der gibi

:26: Evet öle yapmışım...

Kaşla göz arasında yazdıydım, senin tarife cevap yazıcaktım o yüzden 3 nokta yaptım alt satıra geçcektim ,ama aslında zaten alıntılamışım mesajını

slm milletttttt heyyyooooo nabersiniz ?

son zamanda yoğunluktan hiç gelemez oldum ama aklımdasınız kızlar.

fazla vaktim yok kim özet geçecek bana ? en son kimler hamile kaldı, kimler doğurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…