ben şeyi anlamadım poşeti neye koyuyorsunuz tepsi içinemi telin üzerinemi tepsi içine ise tepsiye su koyuyomusunuz?
ben şeyi anlamadım poşeti neye koyuyorsunuz tepsi içinemi telin üzerinemi tepsi içine ise tepsiye su koyuyomusunuz?
ben tepsiye koyuyorum, tepsinin içine hiç su koymuyorum, poşete de su koymam, tavuk felan salıyor suyunu :))ben şeyi anlamadım poşeti neye koyuyorsunuz tepsi içinemi telin üzerinemi tepsi içine ise tepsiye su koyuyomusunuz?
benim uyduruk tarifim
kırmızı biberleri közlüyorum, soyup doğruyorum, 1 yemek kaşığı tereya 1 yemek kaşığı sıvı yağda azcık soteliyorum, sonra üzerine 1 tatlı kaşığı un ekleyip 1,5 bardak süt dokuyorum.. pişiyo öyle.. beşamelli biber gibi bişi :))
canım bizim de memleketten geliyor domates püremiz, teyzem yapıyor, kızkardeşimler felan..
ama iki türlüsü var onun, salça kıvamında olan (ay bayılırım buna ev yapımı) birde püre gibi, sıvımsı yani..
ondan var şimdi evde, o melemene olur mu ki.. hiç denemedim, nasıl oluyor tadı?
Değişik çorba tarifi derken ne mesela bilemedim ama ama sen yoğurt çorbası soruodun
3-4 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tablet (isteğe bağlı)
yarım bardak pirinç
Su (göz kararı dioum zaten sonrada ekleyebilioum katı olursa)
hepisini tencerede çırpma teliyle kısık ateşte karıştırıoum kaynamaya başlayınca tuz koyuoum suyu azsa kaynar su eklioum
Cezvede bol yağda pulbiber ve nane yakıp üstüne döküoum geçen aynen böyle yaptım 7 kişide çok beğendi valla
Değişik çorba tarifi derken ne mesela bilemedim ama ama sen yoğurt çorbası soruodun
3-4 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tablet (isteğe bağlı)
yarım bardak pirinç
Su (göz kararı dioum zaten sonrada ekleyebilioum katı olursa)
hepisini tencerede çırpma teliyle kısık ateşte karıştırıoum kaynamaya başlayınca tuz koyuoum suyu azsa kaynar su eklioum
Cezvede bol yağda pulbiber ve nane yakıp üstüne döküoum geçen aynen böyle yaptım 7 kişide çok beğendi valla
Mercimekli pilav
1 bardak mercimek
2 bardak bulgur
mercimeği haşlayıp süzüoum bulguru yağda kavuruoum üstüne hasladığım mercimeği eklioum belki azcık salça ile karıştırıoum. tuzunu eklioum yine tablet atabilirsin birazda karabiber sonra 5 bardak falan kaynar suyunu ekleyip normal pilav gibi pişirioum işte cacıkla çok güzel oluo.
Mercimekli pilav
1 bardak mercimek
2 bardak bulgur
mercimeği haşlayıp süzüoum bulguru yağda kavuruoum üstüne hasladığım mercimeği eklioum belki azcık salça ile karıştırıoum. tuzunu eklioum yine tablet atabilirsin birazda karabiber sonra 5 bardak falan kaynar suyunu ekleyip normal pilav gibi pişirioum işte cacıkla çok güzel oluo.
hımm anladım canım, olmaz benimkisi melemene mademse.. şu cam şişelerde satılanların kıvamında benimkisi, cam şişelere koymuş teyzem de :))ben menemen için yaptığımı yemeklik gibi doğrayıp yapıyorum püre gibi değil yani canım, normalde menemeni rendelenmiş domatesle sevmiyorum çünkü. azcık dişe gelir boyutta. hafif ekşilk varsa bir tutam toz şeker atıyorum menemeni açınca.
sütlü biber de güzel olur canım afiyet olsun
buda değişikmiş
mercimek köftesinin yapımı gibi sanki
değişik çorba tarifi derken ne mesela bilemedim ama ama sen yoğurt çorbası soruodun
3-4 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tablet (isteğe bağlı)
yarım bardak pirinç
su (göz kararı dioum zaten sonrada ekleyebilioum katı olursa)
cezvede bol yağda pulbiber ve nane yakıp üstüne döküoum geçen aynen böyle yaptım 7 kişide çok beğendi valla
ben tepsiye koyuyorum, tepsinin içine hiç su koymuyorum, poşete de su koymam, tavuk felan salıyor suyunu :))
ve evet ben de delerim iğneyle 1-2 yerinden :))
cnm yoğurtta kesilme oluyormu ben hiç yapmadım korkuyorum kesilir diye. bir de süzme yoğurtlamı yapıyorsun.
hımm anladım canım, olmaz benimkisi melemene mademse.. şu cam şişelerde satılanların kıvamında benimkisi, cam şişelere koymuş teyzem de :))
o ne demek yaa 3 nokta, burda aslında küfür var der gibi
:26: Soğuk çorbamı yapıyosun dilşad...
Hiç sevmem soğuk çorba, ne bilim ,çorba dediğin sıcak sıcak içilir
Kaynanamda yapıyo soğuk yoğurt çorbası ama ben içmem
bence zuzu delik atacak ya poşetlere onlarda o delikler :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?