2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

karar alındı yani hayırlısı canım yarenayda istio zuzununda tarih belli
özgede durum nedir
bi ben mi kalıoum yaa :26:

sen bana bakma, biz bugün ister yarın vazgeçeriz, hiç belli olmaz bize :)))

canım hemen istiyorsanız şimdiden bırakın çünkü korunmayı bırakır bırakmaz tutmayabilir bizim 9. ayda tuttu

ama sen haplamı korunuyodun, bi arkim hapla korunuyodu , onunda 6 aymı ne oldu halen kalamadı , galiba 1 sene sonra olmuyosa dr gidilmeliymiş...

biz hapla korunmadığımız için belkide tutar ilk ayda :26:

zuzum hayırlısı olsun sizin için belli olmaz ilk aydada kalırsın hamile

sağol canım :)hepimiz için hayırlısı ...

sen ağustosta doğur, aslan ile koç çok iyi anlaşır sağlıkla gelsin de burcu hiiiç önemli değil :))

evet ...

bende varım kızlar bizde korunmuyoruz artık pazartesi reglim bitti netten hamile kalabileceğim günlerin en şşanslı günüm 31.12-05.01 arası işallah ilk ayda tuar ne güzel olur

canım hadi hayırlısı olsun

ama ama ya bizim gibi ilk denemede tutarsa

canım ilk denemede tutarsa da bişi kaybetmezler ha 3 ay erken doğmuş ha geç

ay allahım ya bizim bu yemek yapan abla git gide yemeklerini az yapmaya başlar oldu. hazır çorba vardı almadım zaten tencerenin dibinde azcık kalmıştı bi kaşık mantar sote aldım börek kalmamış diye bir dilim verdi herkes ikişer tane yemiş. bide şekerpare vardı hazır olanlardan. 2 tane ondan yedim azcık mantar yedim bi böreğimide sardım yanıma aldım birazdan yerim diye. eline sağlık bile demedim. çıkarkende bi abi yeğenimize iyi bak he falan dedi. önce siz bana iyi bakın dedim çıktım

Elfi adamın suçu neydi ki iyi niyetle söylemiş. Yemek olayınıda konuşun işyerince memnun değiliz diye.

evet elfi madem yemekelrden yaana sıkıntınız var toplu bir haldeyken konuşun herkes rahatsızlığını dile getrisin alternatif çözüm yolları bulunsun

Elfi adamın suçu neydi ki iyi niyetle söylemiş. Yemek olayınıda konuşun işyerince memnun değiliz diye.

aslında adama kızmadım ima ettim kadın anlasın diye:))

evet elfi madem yemekelrden yaana sıkıntınız var toplu bir haldeyken konuşun herkes rahatsızlığını dile getrisin alternatif çözüm yolları bulunsun

Canım bizim işyeri fazlasıyla tuhaf bi yer. aslında o da verilen paraya göre yapıyor alışverişi ve çok kısıtlıyorlar. bugün biraz misafirlerde vardı ondan yetişmedi yemek ama bunu ablaya dile getirmek zor. surat yapıyor hemen

erken çıksan canım yemeğie? sonlara kalınca burda da benzer şeyler yaşanabiliyor (nadir ama bizim amca çok yapıyor yemek)
hem masalar felan temiz olmuyo.. biz en birinci çıkıyoruz kızlarla 12 de :))

nekkk ya dr görünmedenmi alıcaksın folik asitmi nedirr ...

ben çalışmalara başlamadan önce dr gidermiyim bilmiyorum bile :) çokmu gerekli sizce folik asit ,çalışmalara başlamadan öncesi için diyorum :) yani hamile kaldığında dr vermiyomu zaten

ben az önce yeğenimin tekmesini hissettimmmm

yarenim ne güzel bişe değilmi ablanın işi noldu neye karar verdi

filizim hep birlik olun şikayetinizi dile getirin bir çüzüm bulurlar

yarenay ablanla patronun durumu ne ...hani odada konuşuyolardı en son, patronun işçi haklarını öğrendiydide ...ben ondan sonrasını kaçırdımmı, yoksa senmi yazmadın :44:

hamil kalmadan önce kullansanız daha iyi hamile kalınca veriliyo kullanıosun ama dr gidip sorsanız size hemen folic asit vericek zaten

erken çıksan canım yemeğie? sonlara kalınca burda da benzer şeyler yaşanabiliyor (nadir ama bizim amca çok yapıyor yemek)
hem masalar felan temiz olmuyo.. biz en birinci çıkıyoruz kızlarla 12 de :))

sabak mali müşavir geldi geç kahvaltı yaptım bide çok çabuk acıkıyorum biraz geç çıkayım dedim. kahvaltımı erken yapıp yemeğede erken gidicem artık

HAMİLELİKTE FOLİK ASİTİN ÖNEMİ

Hamile kalmaya karar verdiğinizde yapılacaklar listenize folik asit tüketmeyi de eklemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Özellikle hamileliğinizin ilk 3 ayında önem kazanan folik asit daha sonraki aylarda, hatta emzirme döneminde ihtiyacınız olan bir vitamin.

Folik asit; hücre yapı taşlarının, kırmızı kan hücrelerinin ve sinir dokularının oluşumunda etkili B grubundan bir vitamin. Yeşil yapraklarda yaygın olarak bulunduğundan bu isimlke anılıyor. verilmiştir. Çünkü latincede folum, yaprak anlamına gelir. Folik asit, merkezi sinir sisteminin işlemesinde hayati bir rol oynar. Folik asit en fazla yapraklı yeşil sebzeler, bira mayası, karaciğer, böbrek, yumurta, zarı alınmamış tahıllar, ceviz, badem, fındık, fıstık, mercimek, ıspanak, yonca, mavi-yeşil yosun, maydanoz, nane, kurufasulye (baklagiller) ve tohumlu gıdalarda bulunur.

VÜCUTTA FOLİK ASİT EKSİKLİĞİ VARSA…
Hafif folik asit eksikliği toplumda oldukça yaygındır. Daha ağır eksiklik durumlarına ise anemide (kansızlık) rastlanır. Folik asit ya da B12 vitamini eksikliği olanlar sonunda anemik hale gelirler. Anemi belirtileri uyuşukluk, yorgunluk, çaba harcandığında nefes darlığı, deride ve mukozada solgunluktur. Ağız kenarlarındaki çatlakların folik asit yetersizliğinden ileri geldiği bilinirse de bu, demir, B2 yada B6 yetersizliğinden de olabilir. Folik asit eksikliğinde dil ağrılı ve kırmızıdır. Pürtükleri kaybolmuşcasına düzgündür. B12 ve demir yetersizliğinde de benzeri belirtiler görülebilir. Folik asit eksikliği çoğu kez dış belirtiler sonucunda değil, kan testleri sonunda, kişide anemi olduğu anlaşılınca ortaya çıkar. Hafif eksikliklerde kişide depresyon görülebilir. Daha ağır eksikliklerde ise sinirler hasara uğrar, periferik nevropati oluşabilir.

Son yıllardaki en ilginç bulgulardan biri de, folik asitin spina bifida denilen hastalıktaki önleyici rolüdür. Spina bifida, anne karnındaki bebeğin omurgasının iyi gelişememesi, bunun sonucu olarak da sinir sisteminin hasar görmesidir. Spina bifidalı çocuklar deforme doğar, ya doğmadan önce yada hemen sonra ölür. Yaşayabilenler uzun süreli tıbbi tedaviye gereksinim gösterirler. Daha önce spina bifidalı ya da ağır bir sinir sistemi anormalliği bulunan çocuk doğurmuş her kadın, gebe kalmadan önce doktoruna danışmalıdır. Böyle kadınların beslenme durumu ve folik asit düzeyi gebelikten önce saptanmalıdır. Folik asidin hamilelik boyunca önemi, omirilik ve beyin sistemiyle ilgili özürlü çocuk doğurma riskini düşürmesinden kaynaklanır. Bu nedenle uzmanlar, hamilelik boyunca bir kadının günde 400-800 mcg folik asit almasınını önerirler. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, gebeliğin erken dönemlerinde, bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişimi için gerekli bir maddedir. Embriyo, gebeliğin ikinci ve on ikinci haftaları arasında yeterli folik asit alamazsa, özellikle beyin ve omurilik ile ilgili anormallikler olmak üzere, doğumsal gelişim bozuklukları görülme riski artabilir. Ayrıca, kan yapıcı organların etkilenmesine bağlı olarak annede kansızlık gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Unutulmaması gereken önemli bir nokta da; folik asitin vücutta depolanmadığıdır. O yüzden her gün alınması gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…