- 19 Mart 2008
- 7.459
- 12
- 358
mantarların saplarını çıkarıp limonlu suda bekletiyorum, sonra suyunu iice akıtıp, içine azcık tereyağ tuz, ve üstüne kaşar rendesi dolduruyorum birazcık da kaşarların üstüne pulbiber atıyorum fırına. çok güzel oluyor.
eşim aradı yanına gelebilirim diye. gelirsen turşu getir dedim. ayşe çıkarıcan galiba diyor. ne öyle sabah akşam turşu :))
ben de iş yerinin karşısında turşucu var hemen oraya koşuyordum odam hep turşu kokuyordu, geçti o günler çok şükür.
zuzucum patates kızartırsın bi de pilav salata tamamdır. :)
zuzucum patates kızartırsın bi de pilav salata tamamdır. :)
ayy hangi ıspanak tarifini yapsam acaba
:126:
tşk ederizzz
benm de canım istiyor bazen ama benm eşim Türk kahvesi neskafe vs... hiç bi kahve türünü içmez, 7 yıldır birlikteyiz bir kez olsun neskafe içiremedim mesela.
canım isteyince sütü ısıtırken içine Türk kahvesi koyuyorum azcık şeker, Türk kahvesi fincanlarımıza koyuyorum eşimle içiyoruz, bu şekilde sevdi. çok canın istiyorsa sen de öle iç canım. bi de ben evde şu neskafe hazır Türk kahvesinden bulunduruyorum ondan bikaç kez içtim.
doğumda gelenler için de alcam hazır tek kullanımlık Türk kahvelerinden.
zararlı değilki içebilirsin abartmamak kaydıyla ben içiyorum...
ohhhh
e bişey demiyolarmı, kimse görmeden uyudun dimmi seni gidii
e iç bitanecik , olmamı :))
evet cnım ilk 3 ay bütün hamileler ekşi yemek istermiş.
elfiişş eşim aradı ağzımdan çıkıverdi o zaman turşu getircanım istemiş.
bu arada ben hala yemek yapamıom yaa haftaya cmt-pazar deneyeceğim bakalım. Mutfakta iki gün bekleyen meyveler bile bi garip kokuyor burnuma her şeyin kokusu değişiyor bu dönem sanki
benim de 5-6 mantarım kaldı geçen günden mantar çorbası mı yapsam napsam :44:Benim dolapta mantarım var nasıl yapsam ki hiç yapmadım mantar :26:
bi kere yapmıştım galiba nettn bakarak unuttum onu da ne yemeği yapsam :44:
:13:
bugünkü menüm senden :))
hiç denemedim canım aynı lezzeti veriyor mu?
ben de başlarda çok ekşi ve tuzlu seviyodum şimdi varsa yoksa tatlı
eşim hala söylüyor eskisi gibi sıcak yemek yiyemiyorum diye. eskisi gibi yapmayı gözüm almıyor. baaazen işte :)bu arada ben hala yemek yapamıom yaa haftaya cmt-pazar deneyeceğim bakalım. Mutfakta iki gün bekleyen meyveler bile bi garip kokuyor burnuma her şeyin kokusu değişiyor bu dönem sanki
dilşad, eşimi aradım dedim akşama fırında kaşarlı mantar ve pattis kızartması yapayımmı :) fevkaledinin fevkii dedii
tabi pazara gidip pattis almaya fırsatı olursa :78:
keşke yapıp getirebilsem size :)
ben ıspanağı soğanla kavuruyorum üstüne yumurta, ya da kavurup azcık pirinç atıyorum çok az sulu salçalı. ama genelde börek ya da gözleme yapıyorum ıspanaktan.
canım bim varsa yakınında bir kilo kızartmalık dondurulmuş patates 2.35 lira, 2 buçuk kilo soyulmuş patatese denk aslında daha ucuza geliyor, hem de yağı daha az çekiyor. biz artık hep hazır patates kızartıyoruz hafif oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?