- 19 Mart 2008
- 7.459
- 12
- 358
Canım annem çalışıyor bu zamana kadarda oturup evde kalmış bi kadın değil onu bizde düşündük ama annem çok kararsız bir gün tamam der birgün bakarsın evde duramaz çalışır yani. Keşke öyle olsa ozaman kararsız kalmazdım.. Anneme güvenip çocuk yapamam. Kendide öyle dedi zaten.
İşime gelince evet çıkmayı düşünüyorum diğer işten haber gelmedi, burada paramızı vermedi halaa..
Ama şu şartlarda en iyi en rahat iş bu hem alıştım burdaki insanlara diye düşünüyordum ben..
Taşındık diyelim ordanda sıkıldım derse nolacak ben ömrüm boyunca onun isteklerine uyum mu sağlıcam bunu düşünüyorumaraba aldı karışmadım ve hata yaptı arızası çıktı şimdi pişman satmak istiyor başka araba almak istiyor, iş kurmak istiyor, ev değiştirmek istiyor, taşınıca çocuk yapıp evde oturmamı istiyor istiyor da İSTİYORR...
evet bunu sevdim doğru vallaaynen öyle oluyor canım, annem derdi varlık seviştirir, yokluk dövüştürür. insan borcu, harcı düşününce mutlu olamıyor ki. borcun olmasa, ev kendinin olsa yine azıcık aşınla mutlu olursun. ama borçlar girince işin içine insanın içi rahat etmiyor.
ya ve ben ev sahibiyim üstelik bana ne diosun kidilekcim ii demişsin valla, herkesin karısı yatsın sen uğraş ohh
evlerine gittiklerimizle kötü diilim ama diğer kaynımla kötü sayılır ben öyle dedikten sonra ağzına lokma koymamış kahvaltıda etmemiş öyle dedi eltim ve gittiler işteGünaydın herkese...
Elfi çok geçmiş olsun eşine canım bu kadar zaman nasıl dayanmış acıya keşke hemen gitseydi dr.a.
Nek, canım istediklerin çok normal şeyler memnuniyetsiz falan değilsin yani ama arada ayrı kalmak, özlemek gerekiyor bazen. İnş. düzelir iş konuları...
Dilek yine yoğun bi hafta geçirmişsin aranız kötü mü şimdi kayınlarınla sen eşinle tartıştın mı yani ben orayı anlayamadım tam:44:
Yarencim bu yıla en güzel giren sensin bence, insan bazen azıcık param olsun ama neşem yerinde olsun diyor en iyisini yaptınız benim içimden geçende buydu hep..
Dilşadcım evet merak ettik seni sonra zuzu aradıda merakımız geçti.. Ne güzel geçmiş h.sonunuz...
Zuzum sen napıyon?
....
Bana gelince çookk uykum var ve biraz uzun olacak kafam karmakarışıkk.....
Eşim evi taşıyıp müstakil bir eve taşınmak istiyordu çoktandır sebep; Daha sosyal bir yaşammış, ailelere daha yakın olmakmış, içi sıkılıyormuş.
Cumartesi iş çıkışı annemlere gittik orda kaldık diğer gün annemlere yakın bir ev ve araba bulmuş ona baktık...
araba arıza veriyor masraflı bir tamiratı var o yüzden takas yapmayı düşündü üstüne para verip alıcı beğenmedi satıp üstüne para koyup almayı düşünüYOR.
Neyse asıl konu bu değil asıl konu taşınma mevzusu... Taşınacağımız yer şehir merkezine şu an oturduğumuz mesafeyle aynı uzaklıkta fakat benim ve eşimin işime çok uzak ben şimdi 10 dk da işyerimde oluyorum dolmuşla orada 1 saat önce binmem gerekiyor dolmuşa..
Evi gidip gördük şuan oturduğum evden iyi değil eksikleri var fiyat olarak aynı.. Eşim beğenMİŞ ve çok istiYOR taşınmayı apartman olmasın müstakil olsun içini düzenlerim boyarım diyor annemlere(benim annem) yakın olmak istiYOR.
Ben işime uzak diyincede erken çıkıp gidersin diyor(şuanki işimde akşam beni bırakıyorlar eve taşınınca öyle bir imkan olmicak), biraz üstüne gittiğimde de oflayıp işten çık ozaman diyor.
Aslında Eşimin hergün yeni kararlarından, ona uyum sağlamak zorunda bırakılmaktan bıktım... Artık çok bunaldım onun kararlarına uyum sağlamk zorunda olmaktan herşeyi sana bırakıyorum naparsan yap umrumda değil dedim hemen sinirleniyor kötü oluyor konuşmuyor benle..:105:
Sizce ne yapim işime uzak anneme ve kız kardeşime yakın olan şuanki evimden kötü olan bir eve mi taşınayım yoksa ağırlığımı mı koyayım bilmiyorum ama kabul etmemin tek nedeni eşimin mutluluğu huzuru belki panik atak sorunları geçer offf ne yapmalıyım ben çok mu büyütüyorum yoksa..
Yarıyıl tatili miBizim okul yarıyıl tatiline girdi ama biz yine de geliyoruz, işteyim yani şuan, neyse ki sabah 8 de gelceksiniz demediler, 10 gibi geldim.
öyle aslında ders falan yok ama biz yine de gidiomuşuz. senelik izni olanlar bu dönemlerde izin kullanabiliomuş ama benim daha ilk senem ya o yüzden iznim de yok. gerçi ders yok ya olsun yaa en azından hazırlık yapma derdim yok bi de erken kalkma derdim de yok :)))Teşekkür ederim canım.
niye okula çağırdılarki ders yok öğrenci yok
Canım annem çalışıyor bu zamana kadarda oturup evde kalmış bi kadın değil onu bizde düşündük ama annem çok kararsız bir gün tamam der birgün bakarsın evde duramaz çalışır yani. Keşke öyle olsa ozaman kararsız kalmazdım.. Anneme güvenip çocuk yapamam. Kendide öyle dedi zaten.
İşime gelince evet çıkmayı düşünüyorum diğer işten haber gelmedi, burada paramızı vermedi halaa..
Ama şu şartlarda en iyi en rahat iş bu hem alıştım burdaki insanlara diye düşünüyordum ben..
Taşındık diyelim ordanda sıkıldım derse nolacak ben ömrüm boyunca onun isteklerine uyum mu sağlıcam bunu düşünüyorumaraba aldı karışmadım ve hata yaptı arızası çıktı şimdi pişman satmak istiyor başka araba almak istiyor, iş kurmak istiyor, ev değiştirmek istiyor, taşınıca çocuk yapıp evde oturmamı istiyor istiyor da İSTİYORR...
Canım beni daha fazla iyi anlayamazdın.. Evet taşınmak maddi manevi yük.. Ben şuan ki işime alıştım çoğu şey oturdu manevi yönden çıkmayıda düşünmüyorum daha iyisi olana kadar..canım yol bence büyük problem, ev de masraf isteyecekse sorun tabii. şu an kurulmuş bir düzenin var sonuçta. taşınmak hem maddi hem de manevi yönden yük olacak sana. ama eşinin panik atağına iyi geleceğini düşünüyorsan taşın derim ben. hem kendi annene de yakın oluyormuşsun.
diğer taraftan evde tüm kararları eşin alıyorsa ve sen hep ona uymak zorunda kalıyorsan bir şekilde ağırlığını koyman gerekir bence canım. sonuçta siz bir hayatı paylaşacaksınız, sırf onun isteklerine göre olmaz ki herşey. sen de bir bireysin, senin de düşüncelerin var. seni dinlemeyi, anlamayı biran önce öğrenmeli. yoksa bütün hayatınız boyunca böyle gider.
Sağol dilşadcım tek olumlu yönü o zaten annemlere kardeşime yakın olmak ve eşimin psikoloji olarak düzelmesi...özgecim bn de imkanım olsa annemlere yakın bir ev isterim, benm eşim yanaşmıyor biz şu an iki taraf arasında tam ortadayız, eşimi taşınmaya ikna edemiyorum. ne güzel eşin de istiyorken bence en doğrusu bu olur, iş açısından düşünme sadece.
Düşünceler farklı olunca mecburen sen ben oluyor elfi. Onun dışında herşeyde biziz zaten...Herşey onun istediği gibi olamazki. artık sen yada ben olmamalı sizde. bir olmanız gerekiyor ortak karar vermeniz gerekiyor.
Canım beni daha fazla iyi anlayamazdın.. Evet taşınmak maddi manevi yük.. Ben şuan ki işime alıştım çoğu şey oturdu manevi yönden çıkmayıda düşünmüyorum daha iyisi olana kadar..
Diğer tarafa gelince evde tüm kararları eşim almaz bana sorar ama ben olumsuz bir şey söyleyince tavır yapar, surat asar, konuşmaz ben dayanamam öyle olmaya ve onun istediği olur çoğunlukla ama bana sormadan gidip yapmaz mecburi onay benimki onunkide formalite danışma bana göre...
Sağol dilşadcım tek olumlu yönü o zaten annemlere kardeşime yakın olmak ve eşimin psikoloji olarak düzelmesi...
Eşim ailemi sever sorun çıkarmaz ailesi gibi davranır elinden gelse hep birlikte oturmak ister istiyor da zatenn annemler yanaşmıyor herkesin evi ayrı olsun diye...Benden sıkıldığını düşündüğüm zamanlarım bile oldu ama alışkanlık onun ki o kalabalık olmayı seviyor, bense zıt tek olmayı, uzak olmayı kafa dinlemeyi.
Düşünceler farklı olunca mecburen sen ben oluyor elfi. Onun dışında herşeyde biziz zaten...
sen işteyken annen gelip evi bile temizler yükün hafifler o taraflarda işte bakarsın kendine.
dilekcim ankarada ostim demetevler arasında kuzenlerde gezdik, kızılay kurtuluş çankaya gezdik, avm leri gezdik ankamll, kızılay avm, antares yemekleri bile oralarda yedik dşarı soğuk diye. ama eşimle günlerce yanyana olmak çook güzeldi biz ilk kez başbaşa il dışına çıktık, bi de kuzenler bizden büyük annemler olmadan ilk kez görüştük, içimde biraz korku vardı ya anlaşamazlarsa ortam soğuk olursa die, ama maşallah benden ii kaynaştılar.
Dilekcim siz çok sık görüşüyorsunuz ondan doğuyor bu problemler biraz azaltın gitmeyi gelmeyi..evet bunu sevdim doğru valla
ya ve ben ev sahibiyim üstelik bana ne diosun ki
evlerine gittiklerimizle kötü diilim ama diğer kaynımla kötü sayılır ben öyle dedikten sonra ağzına lokma koymamış kahvaltıda etmemiş öyle dedi eltim ve gittiler işte
akşam da eşime söledim o sana takıldı falan dedi ya daha öncede bişi olmuştu ben ağzımı açmamıştım eşim kızmıştı.
dünde eşim dio ki o bana sölese karın kalksın dese ben ağzını burnunu kırarım onun dio
sen farklı frekanstan bakıosun ben bilmem 3.de yıkarım ortalığı herkes haddini bilsin
seninle de biraz uzak duralım senin tepkilerinde beni rahatsız edio içim acıo dedim
ama ne gezer yapışıo öpüo yüzsüz işte
...
senin durumun biraz karışık tatlım
Artı ve eksilerine bakalım
Artılar
kendi annene ve kardeşine yakın olacaksın
gec gelsen bile yemek sıkıntın çok fazla olmayacak nigarda bana katılır gerçekten yakın olmaları büyük bi avantaj
ev değişikliği ve eşinin beğendiği bi ortam ona daha ii gelecek o ii olunca sen ii olcaksın ve mutluluğunuz artacak
Eksiler
Daha az uyumak zorunda kalabilirsin
Evin tadilat olaylarının olması canını sıkabilir
Trafikte eziyet çekmek hemde 1 saat seni bunaltabilir
sanırım eşit gibi ama hep onun isteklerine tmm dioum demen kafamı karıştırıo
sinirlenio küsüo demişssin
sırf küsmesin die istemediğin bişiyi kabul etmen kötü olur
Yarıyıl tatili mierken diil mi yaa
10 ii canım boş okula 8de gidilirmiymiş
Canım yanlış anladın sen bana sorar kendi şöyle olsun mu diye, mesela evi kendi gidip gördü diğer gün benide götürdü nasıl anlatıyor böyle kabul edim diye öyle işte ya bilmiyorummm.....walla cnm kendi annemlere yakın olmayı ben de isterdim, e işi de bırakmayı düşünüosan...ya bilmiom aslında müstakil ev falan ne güzel olmaz mı yaa, ama tabi burda olay eşinin sana sürekli bişeyler yaptırmaya çalışması falan. bence eşinle açık açık konuş, istiyorum demek yeine, böyle bi şey olsa nası olur senin de fikrini almak isterim falan gibi konuşmasını iste, erkekler bazen çok düşüncesiz olabiliolar yaa, hatta çoğu zaman.sanki her şeyi onlar iyi biliyor!!!!!
Aileside aynı şehirde ama orda kalma gibi durumumuz olmaz.. Kaçgün dayanır onu ben bile bilmiyorum en fazla 3 gün küs kaldık nişanlıyken daha da aramadı kendi ben aramasam aramazdı da öyle ki inat işte.canım senin eşin alışmış o zaman tavır yapmaya. bakıyor ki o tavır yapınca sen evet diyorsun, olayı çözmüş. ama bunun değişmesi lazım bence. o surat yapıp küsüyorsa sen de küs. kaç gün dayanabilirki? 1-2 derken bırakır bu alışkanlığını. ev konusunda manevi olarak ikinize de iyi gelecekse sabahları 1 saati çekebilirsin sanırım. ama surat astığı herşeye de evet deme bence. bir de annenlerle aynı evde yaşamak mı istiyor eşinkendi ailesi nerde ki?
o anneye bağlı benimki temizlemez kendin yapabilirsinModunda bi kadındır tabiki zorda kalırsam yardımcı olur ama
bende bekarken onun evini temizlemezdim ki gezmekten çalışmaktan :26:
ohhh ne güzel valla yaz olsaydı daha eğlenceli olurdu kışın hep avmlerdeyiz zaten ama ne güzel hemde ilk kez hiç unutmazsın
Bebişte ilk burayı gezmiş olduşehirler arası olarak
o anneye bağlı benimki temizlemez kendin yapabilirsinmodunda bi kadındır tabiki zorda kalırsam yardımcı olur ama
bende bekarken onun evini temizlemezdim ki gezmekten çalışmaktan :26:
Dilekcim siz çok sık görüşüyorsunuz ondan doğuyor bu problemler biraz azaltın gitmeyi gelmeyi..
...
Aileside aynı şehirde ama orda kalma gibi durumumuz olmaz.. Kaçgün dayanır onu ben bile bilmiyorum en fazla 3 gün küs kaldık nişanlıyken daha da aramadı kendi ben aramasam aramazdı da öyle ki inat işte.Yapısı çok farklı bir de işte bende surat assam konuşmasam yapamazmıyım yaparım tabikide ama işte rahatsızlığı var kötü oluyo sonra nefesi kesiliyor beni bunaltan da bu sırf bu hastalık yüzünden çaresizim önüm kesiliyor.. Bilmiyorummmmmmmmm
elfişim geçmiş olsun eşine. umarım düzelir biran önce. iyi dayanmış o kadar gün ağrısına.
nekimm sen gayet doğal şeyler istiyorsun, memnuniyetsiz falan değilsin canım. ama hayat şartları işte, maddiyata bağlı oluyor herşey maalesef. biz burda nasıl para var ama hayat yok diyorsak, senin de yanında eşin olmayınca mutlu olamıyorsun. sen yine çok sabırlısın. ben bu kadar dayanabilir miydim bilmiyorum yani. inşallah en kısa sürede daha çok zaman geçirebileceğiniz, maddi olarak da sizi zorlamayacak bir iş bulur eşin.
dilşad ne güzel gezmişin eşinle. ben de İzmir'in hayalini kuruyorum şimdiden. evdi, eşyaydı derken bir ay bol bol gezerim herhalde
galiba en iyisi iş değiştirmesi.. bu şekilde de çok yorgun oluyor, her gün 12 saat çalışıyor kolay değil ki :/ yemnekten sonra uyuyup kalıyor, kıyamamNektarcım inşallah eşine başka iyi bi kapı açılır haftasonlarıda birlikte olursunuz. kendimi yerine koydumda gerçekten zor olsa gerek. ben pazar günleri eşime yapışıyorum resmen. yanından ayrılmıyorum. kim istemezki öyle olsun.. allah gönlünüze göre versin canım.
dilek eltinlerde kalmışsınız ama yine bozulmuş moralin. aranız iyimi kötümü anlamadım kız :))
Haklısın aileye yakın olma konusunda nekim ben ona bişi demedim zaten sorun benim kurulu düzenim işim.. Taşınıca 1 saatlik yol çekmek zorunda kalıcam 4 dolmuş yapıcam bu meddi manevi yönden kötü olucak.. Başka iş konusu ise oralara yakın bana göre iş yok bu işim gibi ekstraları olmıcak(servis, yemek, rahatlık)...galiba en iyisi iş değiştirmesi.. bu şekilde de çok yorgun oluyor, her gün 12 saat çalışıyor kolay değil ki :/ yemnekten sonra uyuyup kalıyor, kıyamamoff bilmiyorum.. sadece umarım her şey daha iyi olur diye dua ediyorum..
Özgem, eşin her ne karar alırsa alsın senle paylaşmak bir kenara fikrini kabul etmeyi öğrenmeli bence..
sana kendi fikrini kabul ettirmesi kötü ama ya tavır yapıp küsüp.. ama taşınma olayına gelince ben de anneme yakın olsun isterdim, gerçekten insan ailesinin yakınındayken ne bilim böyle acaip güçlü hissediyor kendinioralarda iş baksan :26:
selam kızlar ben geldim
birisi bir yere mi taşınıyor? Bu arada faceden gördüm yarenay izmire temelli dönüş yapıyormuş :)))
Dün biz de ev baktık inşaattan eğer şartları uygun olsaydı girmeyi düşünyorduk ama gittik boyumuzun ölçüsünü aldık geldik[/QUOTE
ev için acele etmeyin canım, elbet uygun bir yer bulunur. şuanda kira vermediğiniz için rahatsınız, kenara atabildiğiniz kadar atın. ne kadar çok peşinat olursa o kadar rahat olur ev işi.
Haklısın aileye yakın olma konusunda nekim ben ona bişi demedim zaten sorun benim kurulu düzenim işim.. Taşınıca 1 saatlik yol çekmek zorunda kalıcam 4 dolmuş yapıcam bu meddi manevi yönden kötü olucak.. Başka iş konusu ise oralara yakın bana göre iş yok bu işim gibi ekstraları olmıcak(servis, yemek, rahatlık)...
Hayatım elimde olmadan yön alıyor bu benim çok canımı sıkıyor...
4 dolmuş falan çok fenaymış canım. bence sen bu konuda ağırlığını koy. gidilmez o kadar yol, maddi külfet de cabası yani. bekarken çalışıyor muydun canım? annenlerin eve yakın hiç imkanın yok mu iş için?
Haklısın aileye yakın olma konusunda nekim ben ona bişi demedim zaten sorun benim kurulu düzenim işim.. Taşınıca 1 saatlik yol çekmek zorunda kalıcam 4 dolmuş yapıcam bu meddi manevi yönden kötü olucak.. Başka iş konusu ise oralara yakın bana göre iş yok bu işim gibi ekstraları olmıcak(servis, yemek, rahatlık)...
Hayatım elimde olmadan yön alıyor bu benim çok canımı sıkıyor...
ev için acele etmeyin canım, elbet uygun bir yer bulunur. şuanda kira vermediğiniz için rahatsınız, kenara atabildiğiniz kadar atın. ne kadar çok peşinat olursa o kadar rahat olur ev işi.
zaten acele etmememiz gerektiğini anladık canım; çünkü çektiğin kredi ve ödeyeceğin zamana göre çok çok artıyor miktar; misal 200 bin kredi çektin diyelim ve bunu 120 ayda ödeyeceksin nerdeyse 200 bini 400 bin olarak ödüyorsun. Faiz oranları çok yükselmiş. Zaten bize bu evi gösteren kayınvalidem olmuştu; işte çocuklar site içi güvenli olur geniş kullanışlı da planı var bir bakalım mı yatırımlık olarak ne dersiniz diye. İnsanlar peynir ekmek gibi 300-400 bin liraya evler alıyorlar nerden nasıl kazanıyorlar o kadar parayı anlamış değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?