2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

YARENİM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIIMMMMM

(bugünğ okuyamadım hiç, bi d.günüsü takıldı gözüme, öğldn sonra inş)

teşekkürler kızlar.

sabah eşim beni uyandırmadan gitmiş işe. kalktım kahve yapmak için mutfağa gittim, not yazıp yapıştırmış dolabın üzerine. "iyi ki varsın, iyi ki yanımdasın aşkım. seni çok seviyorum, doğum günün kutlu olsun" yazmış akşama bişiler hazırlayım, ablamlar falan da gelir muhtemelen. ablamın görümceleri de burda. şöyle güzel ikramlık tarifleriniz var mı kızlar? ablamlar 5 büyük 2 küçük gelecek, 2 de biz olcaz. kek ve krem şantili kurabiye yapıyorum hep, bu sefer farklı birşeyler olsun diyorum. var mı fikri olan???

yaa ben senin albüme bakarken k.valideni görünce ayyy demiştim yani Allah var yukarda
oğluna da bi yapışmış ki yani belli ediodu kendini fotoğraftan bile

çok kızdım yaa torunu için inş düşer denir mi yaa
gerçi 5-6 ayrdır torun lafımı etti sevgisini mi gösterdi benimki de laf
eşinde hemen ona acıyıp burda kalcaz dememiş mi çok ii etmişsin ben olsam bende gidioum derdim
ama annenin duyması çok kötü olmuş :26:

ben seni senin annenlere gitceksiniz sanmıştım akşam

ben sana döncem canım biraz araştırıyım da

şimdilik şu var aklımda ben bunu yapmayı çok istioum deneyemedim bi türlü

PATATES SALATASI
• 10 tane patates
• 3 çorba kaşığı krem peynir
• 2 su bardağı yoğurt
• 3 çorba kaşığı mayonez
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• karabiber
Patatesleri haşlayıp soyuyorsunuz. Diğer malzemeleri pürüzsüz bir karışım elde edene kadar mutfak robotundan geçiriyorsunuz. Doğradığınız patateslerin üzerine döküyorsunuz. Krem peynir zaten tuzlu bir tat verdiği için ben ayrıca tuz katmadım, isteyen tuz ekleyebilir. Sosun daha koyu olmasını isterseniz biraz daha krem peynir ekleyebilirsiniz

ben sana döncem canım biraz araştırıyım da

mersi canım. ben de birazdan ev temizliğine girişiyim, banyoyu falan bi elden geçireyim. şimdilik açtım pencereleri evi havalandırıyorum. acık ben de bakarım netten.

ayrıca şu isveç keki harika oluo ama yaş pasta alınır nası olsa dimi

İsveç keki:

Malzemeler:

•3 su bardağı un
•2 su bardağı toz şeker
•2 tatlı kaşığı karbonat (ben kabartma tozu ekledim sorun olmadı)
•1 tatlı kaşığı tuz (kabartma tozu kullanıyorsanız tuz eklemeyin)
•6 yemek kaşığı kakao
•Dörtte üç su bardağı sıvıyağ
•2 su bardağı soğuk su
•2 yemek kaşığı elma sirkesi
•1 yemek kaşığı vanilin
sos için ayrıca

•1 paket çikolatalı puding
•500ml süt
Hazırlanması:

1.Kek için kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
2.Sıvı malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın.
3.Sıvıları kuru malzemelere bir yandan karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
4.Karışımı (bu kısmı çok önemli) çok iyi yağlanmış derin veya geniş bir kek kalıbına dökün. 175C'de 35-40 dakika pişirin.
5.Bu arada pudingi pişirin. Kek pişip puding de hafif ılınınca kekin üzerine dökün. (puding fazla gelecekse bir kase kadarını ayırabilirsiniz.)

Krem şantili kurabiye yerine un kurabiyesi yapabilirsin. yada elmalı kurabiye.

aaa bunu ilk defa duydum. farklı birşeymiş. denemek lazım:13:

Lokum Poğaça:

Malzemeler:

•1 su bardağı ılık süt
•1 su bardağı ılık su
•3 adet yumurta, sarıları üzerine
•1 çay bardağı sıvıyağ
•aldığı kadar un
•3 yemek kaşığı toz şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 paket instant maya
•içine, peynir rendesi
Hazırlanması:

1.Süt, su, yumurta akları ve yağı kabınıza koyun. Üzerini yaklaşık 2 su bardağı un ile kapatın. karşılıklı kenarlara şeker ve tuzu serpin. Unun ortasını sıvıya gelmeyecek şekilde açıp mayayı dökün.
2.Hamur programında çalıştırın. Bu aşamada makinenin başında durun. Çünkü azar azar un eklemeniz gerekecek. Dikkat etmeniz gereken çok katı olmayan hafif cıvık bir hamurunuz olacak, ancak karıştıkça toparlanacak.
3.Hamur 1 saat sonunda mayalanıp hazır olduğunda kaptan çıkarıp ikiye ayırın. Unlanmış bir tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Üzerine rendelenmiş peynir serpip rulo şekli verin. Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer beze için de aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180C fırında pişirin.

Yarencim doğum günün kutlu olsun canım. İyi ki varsın. Nice mutlu senelere..
faceim yok gene geç haberdar oldum
nice yıllara yarenimm sevdiklerin hep yanında olsun

eşine çok kızdım, yani aranız düzelsin sorun çıkmasın isterim elbetteki ama bebeğe "inş düşer" diyen kayınvalidene de bişe diyemediyse pes yani kendimi yerine koyuyorum, o çocuğun yüzünü göstermezdim ben de o kadına

ben de düşünim biraz

ya da yufka alıp börek yapabilirsin ve yahutta küçük simitlere bayılırım ben

torun heyecanı hiç yok ki kadında, dün benm oğlum daha çocuk ne baba olması diyor.

aa ben bu tarifi portakal ağacında görmüştüm ama hiç denemedim sen denediysen ben de yapıyım akşam anneme götürürüm yarın eve gelene koyar.
aaa bunu ilk defa duydum. farklı birşeymiş. denemek lazım:13:

ben de hiç bilmiyordum güzel olurr

yarenim, mailine bakarsın 2 tane tarif attım..
ben tariflerimi böyle kaydediyorum, çok düznli oluyo
pattisli iki tarif :)

Yuhh inanmıyorum yaa valla nasıl bi kadınmışş benim kayınvalidemler ölüyorlar bebek yapın diye insan istemez mi yaa kendi çocuğunun çocuğunu.. Bende olsam o şekilde konuşan bir kadına özür dilemediği sürece göstermezdim çoçuğumu.

kızlarrr bana akıl verin her gün öğlen eşim dükkana gel yemekten sonra diyor. bugün kırgınım ya gidiyim mi sizce? YOKSA TAVIR OLSUN DİE GİTMEYİM Mİ?

kız ben bu tariften hiç birşey anlamadım ya, makinada yapılışını anlatıyor galiba bu:44::44:

yarenim, mailine bakarsın 2 tane tarif attım..
ben tariflerimi böyle kaydediyorum, çok düznli oluyo
pattisli iki tarif :)

kuzumm çok saol. hemen bakıyorum.

kızlarrr bana akıl verin her gün öğlen eşim dükkana gel yemekten sonra diyor. bugün kırgınım ya gidiyim mi sizce? YOKSA TAVIR OLSUN DİE GİTMEYİM Mİ?

bence gitme canım. gidersen dayanamazsın bence. en azından bugün, içine dert olsun biraz eşinin.

denedik biz keki çok güzel ama elma sirkesini daha az koy istersen biraz koku yapıo ama asıl yumuşatan da o

geç kaldım ama bence eşinin dükkana gitmemelisin neye karar verdin bilemioum ama

çantamı yine değişemedim yaaa
hiç model yok az mal getirmişler hava kötü die

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…