2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

kızz avatarını her gördüğümde nedense yaren zannediom aa sabahın köründe girmiş yazmış diomm
Bimi kepittim yine, güya bana göre bişe yoktu beğenmemiştim
Hepimize maşallah canım
...
Dilekkkkkk nerdesinn
kepitmek ne kii boşaltmak falan mı :26:

ayy enki de demiş bence de en iisi h.sonu çamaşır falan yıkama sorarsa da deterjanım yok yıkayamadım de bak bakalım o zaman gereksiz görecek mi!!walla uyuz bunların hepsi yaa, ben olsam şahsen kesin öle yapardım!!!kızdım haaaa

çokkk şükür ki bu haftayı da bitirdim benden mutlusu yokartık

akşama kaburga vardı dolapta onları çıkarmıştım fırına atiim diorum ızgara mangal gibi olsun pişer mi sizce?
bi de kurbandan kalma yine kavrulmuş etim var onları da çıkarmıştım dün buzluktan. onunla da güveçte sebzeli et yapim diorum kavrulmuş etten de lurdimmii?hiç güveç kullanmadım daha önce de:26::26:yanına da pirinç pilavı önden de belki bi hazır çorba...

özgecim uzuuuuun zamandır kek yapmıorum elimde hiç tarif yok o yüzden ne yazık ki (((

Son düzenleme:
maşallah enki :)

ya o kızartılmış dondurmamıydı (şimdi okuduğumu unuttum bak) nasıldıo tarif vermiştin bikere ama :18:

evet kızartılmış dondurma canım dondurmaları yuvarlak yapıp buzlağa atıyorum sonra yumurtaları yumurtaya bulayıp konflesk ezilmiş ona batırıp buzlağa atıyorum 1 saat kalıyor tekrar aynı işlemi yapıp 2 saat bekliyorum .sonrada kızgın yağda kızartıyorum 1 dkika kadar serise hhazır üzerinede çikolata sosu.

nettende bakarsın tarifine çıkıyo zaten

nektoş patatesleri önce kızartıpmı koyuyosun yoksa rendeleyip direkmi koyuyon?

ben söliim mi nasıl yaptımı minicik küp küp doğruom tavada bi çeviriom az yağda kızarmış gibi oluo üstüne yumurtayı kırıom . rende hiç denemedim

heyyy bende patatesli omlet yapim çay kahvaltılık şeklinde takılalım
eşim sinirini yenip gelirse yeriz artık
evet evet yapim ben omletimi bu akşam

canımm, ben önce minik küpler halinde kızartıyorum.. sonra çırpılmış yumurta döküyorum üzerine (ama yumurtayı dökmeden önce yağını süzüyorum, çok yağlı oluyo yoksa) ve kekikle pulbiber ekliyorum süper oluyo bu omlete hem yumurta yumurta kokmuyo, ay acıktımm

bencede yoğurtlu kabak ve omlet pek olmadı birisini yarın akşama yap kabağın yanına başka bişi düşünerek.
ama yoğurtlu kabak da çekti canım

yapim dimmi ikisini de, kabaklarım çürüyecek zaten yoksa

ayşam ben de bu avatarla zuzuyu hep yaren sanıyorum :) yaren kullanmıştı çinkimm

hayırdır senin misafirin mi var :44:
çorbaa, güveç, kaburgaa ben de gelimmm
güveç olur kavrulmuş etten, çabuk pişer işte yoksa zaten 2 saat pişirecektin çiğ olsa..
ama kaburga hiç yapmadım bilmiyorum onu

yok be canımmm, bizbizeyiz.üstelik de eşim aç gelmeyecekmiş. ben bu menüyü dün yapıcaktım dün de toktu beyfendi.bugün aç da olsa tok da olsa yapıcam çıkardım çünkü buzluktan daha fazla bekletemem.
geçen gün eşim evde yemek mi pişiyor falan die söyleniodu onun içünnn coştum ben de, ondan yani bu kadar çeşit

gel kuzummm başımın üstüne

Boşaltım çökerttim anlamında canım :))
..
Yokmu bana kek tarifi verecek bi vatandaşşş

ben keki şöyle yapıyorum

3 yumurta
1 bardak şeker
bunları iyice mikserle köpük olana kadar çırpıyorum sonra
1 su bardağ süt
yarım su bardağı yağ
ekliyorum yine çırpıyorum
kakaolu yapacaksam 2 kaşık kakao ekliyorum yada bu karışımın yarısını ayırıp yarısına kakao ekliyorum
1 kabartma tozu
1 vanilya ve un u birlikte eleyerek koyuyorum karıştırıp kalıba döküyorum 180 derece fırına ilk 20 dk. hiç fırını açmıyorum güzel kabarıyor.

canım akşam ola hayrola bakalım kuzum
bende kestiremioum şuan neler olacağını

Hmm aslında yarısını kakaolu yarısını sade yapınca kalıba döküp azcık karıştırınca 2 renkli kek olur bu şekilde yapabilirim aslında üstüne de çikolata sosu ımm güzel olur sağol elfim

Özgiii benim kek tariflerim vede, şindi hiç bişi gelmiyo aklıma, soryy beybim

kabakları rendeliyormusunuz kızlar?
evet z.yağında çeviriyorum tavada.. sonra da yoğurtlu sarımsağın içine atıyorum..

keşkem eti ve kaburgayı birlikte çıkarmasaydın.
iki kişisiniz alt tarafı.. yenmezse k.validenlere verirsin birazını..afiyet olsun canım :)

yaa biri beni aydınlatsınn
limangoda kargo bedava olduğu gün mü şifre gelmiyo telefona (almıştık ya yıl sonuna kadar kullanılan 20 tl çek)
kaç hesaptan denedim gelmiyo bana şifre sinir oldumm Özge dilek?

etim de az, kaburgam da 5-6 tane

o çekten bende de var ama kargo bedava günlerinde kullanılamıomuş, yani şöyle bize kargo bedava olmuomuş. ama tlf. şifre gelmesi olayını anlamadım. özgeee doğru açıkladım mı yukardaa? böyleydi dimii:44:

Şifre gelir kuzu farketmez kii Sen alışveriş yapıcağın zaman çekimi kullan diyip gelen ekrana num. yaz gelir şifre ama daha önce o numarayı limangoda kullanmamış olman gerekiyor.

canım her tarifte 1 vanilya 1 kabartma tozu oluyor ya ondan öyle yazdım ama ben hep ikişer tane atıyorum :)) kalıba önce beyazın yarısını sonra kakaolunun tamamını ondan sonra kalan beyazı dökersen şekli daha güzel oluyor mozaik oluyor.

bide bu yumurta şeker süt yağ karışımına ne koyarsan öyle yapmış olursun kekini. ben bazen portakal sıkıyorum kabuğunuda rendeliyorum al sana portakallı kek :)

yada içine ceviz havuç rendesi tarçın koy al sana havuçlu tarçınlı kek :)

onun için kekleri ezbere yapıyorum hep. karışımım hiç değişmeden içine başka şeyler koyuyorum

evet evet yapim ben omletimi bu akşam
ama yoğurtlu kabak da çekti canım
yapim dimmi ikisini de, kabaklarım çürüyecek zaten yoksa
o zaman ikisini de yap afiyetle yiyin kuzum
Bende pattisi küp küp doğrarım :) Rende güzel olmazki ağza gelmesi lazım Acıktım bendeee.
bende öyle yapıoum küp küp :13:

bu bölümü yaptıktan sonar büyük bir bardak ayırıoum sonra un kabartma tozu vanilya eklioum fırından çıkınca o ayırdığım karışımı üzerine döküoum ıslak kek gibi daha hoş oluo
yani benimki öyle sevio borcamda yapıoum kek kalıbı yüksek oluo ıslanmıo tamamı bazen o karışıma artsın die sütte eklioum kestikten sonra döküoum iyie icine çeksin die

Doğru açıkladın canım çekini kullandığın takdirde diğer avantajları kullanamıyorsun kargo bedava olsa bile kargo parasını ödüyosun çok gıcık bu yüzden limango Şifreyi de dediğim gibi yap bi olucak mı?

ya omlet deyince benim aklım hani süt falan koyup yapılan normal opmlete gitti:))yoksa bunu bende yaparım hep:))

kargo bedava olunca sen yinede şifreni yazıp o indirimi kullanmak istersen kargoyu bedava diilmiş gibi kendi eklio 6,95 yine
kargo bedavayı kullanmak istersen çek olmuo işte ikisi olmuo yani
özgenin dediği gibi tlf no daha önce kullanılmamış olcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…