Canım kötüymüşsün bişe yapma boşver giderken alırsınız yoldan bişeyler.
..
Ben dersleri hiç takmıyorum Allah sonumu hayır etsin bakim arasınav diye takmıyorum herhalde
malzemeler:
250gr. Tereyağı veya margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı çörekotu
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı (sarısını üzeri için ayırın)
4- 4buçuk su bardağı un
yapılışı:
Yağları, tozşeker ve yumurta akı ile elinizle mıncıklayarak karıştırın.
3 su bardağı unu kabartma tozu, tuz ve çörek otunu ilave edip yoğurmaya başlayın.
Yeterince un ilave ederek ele yapışmayan, çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Merdane ile 1 cm kalınlığında açıp ufak kalıplarla kesin. Veya alternatif olarak kalın çubular yapıp 3 cm uzunlupunda kesip ufak çubuklar oluşturabilirsiniz.
Hafif yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün.
ısıtılmış 180c derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Zuzum bu var
tamm tuzlu olarak bunu yap ,tatlı olarakta elmalı bisküvi toplarından yaparsın
Ama tarifte çörek otunu hamurun içine atıyo, o üstüne atılmıyomuydu susam gibi
katmerliyimi diyosun canım oda biraz uzun ve yorucu .ben basit istiyorum tuzlu kurabiye yapayım.şekilde veririm olur.pek halim yok elim kolum kalkmıyor bide mide pulantııs var.heralde dersleri stres yaptım .
sirkenciğim nasıl yapıyosun özel tariifn varmı.bende sonra yaparım çok severim
Herhalde oydu :44: Hatta zeynepin albümünde var resmi.
yok kuzenden aldım tarifi.
!/2 pk mararin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
iç kreması için
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
üstüne de dr oetker in hazır çikolata soslarından döküyorum
yarım paket margarini ocakta eritiyorum üstüne 1 su bardağı su koyuyorum; karışım kaynayınca 1 çimdik tuz atıp 1.5 yemek kaşığı da toz şeker ekliyorum karıştırıp üstüne de 1 su bardağı unu ekliyorum ve aynen höşmerim pişirir gibi hamuru biraz pişiriyorum dibi tutmasın diye de sürekli karıştırıyorum. Hamuru ılıtıp üstüne 3 yumurtayı tek tek kırıp blendırdan geçiriyorum. Bugün karışımı kaşıkla dökmek yerine elle giriştim kurabiye gibi elimde yuvarladım. iç kremasını da 2 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un kendime göre de şeker koyuyorum ben çok şekerli sevmiyorum ama tarifte 5 yemek kaşığı yazıyor. 160 derecede 40 dk pişiriyorum.
Şimdiye kadar bu tarifle yaptıklarım çok güzel olmuştu bakalım bugün nasıl olacak.
evet katmer poğaçayı diyorum
maksat buluşma mı güne ihtiyacınız yok ki sizinbenimde bugün ev gidip temizlik yapasım var... akşam zaten gezmye gidicem, güne girdik haftada 25 tl... toplam 100 lira geçiyo elimize...maksat gün değil aslında buluşma
oyyy bebem beni mi özledinbugün dilekte yok
kuzum limonlu maydonozlu çay aldım kendim biraz daha limon sıktım içioumselam dilek hoşgeldin geçmiş olsun boğazların çok acıyordur öyleyse. Adaçayı içsene öksürüğüne iyi gelir.
ya benimde belim kırılıo keşke erken çıkabilsen kuzum yaahoşgeldin dileğim bende regl oldumKarnım ağrıyo.. naptın bugün?
sıcak şeyler iç dilek, ballı ıhlamur yap kendine iyi geliyo
bende cennet mahallesini izliyorum :))))
içioum yafyum bende 80'leri izlioum
maksat buluşma mı güne ihtiyacınız yok ki sizin
oyyy bebem beni mi özledin
kuzum limonlu maydonozlu çay aldım kendim biraz daha limon sıktım içioum
ya benimde belim kırılıo keşke erken çıkabilsen kuzum yaa
ben bugün 10da kalktım evi süpürdüm sildim toz aldım tuvalet ve banyoyu ovdum bulaşık makinesini yerleştirdim banyo yaptım manikür yaptım kaşlarımı aldım kardeşimin saçlarını yaptım sonra migrosa gittik %50 indirimden nivea göz makyaj temizleme, genel temizleme kremi, tonik, peeliing jel, siyah nokta temizleyici, tonikli süt sivilce önleyici ve temizleyici jel aldım 60 tl verdim hepsine:26:
oo bende severim onu, bitti mahalle..açtım şimdi onu :))))
aslında rahatlaman lazım bayaa yük atmışsın üstünden 60 tl lik
bende nemlendirici krem ve temizleme jeli aldım, du gidip bakayım markasına indirimdeymiş denemek için aldımm
Dimi ne kadar çok harcarsan o kadar çok yük atıyorsun gibi oluyor
Cennet mah. çok severim ben şimdi olsa battaniyemin altında izlesem ne iyi olurdu
yani :)))
kıyamam yaabende çok severim :)
patronum aradı ,bişeyi eksik yapmışım çok sinirliymiş bana tlfnda saydıne diye arıyonki yaa bitmiş mesaim ,p.ertesi kız tamm ama ne diye keyfimi kaçırıyon g.zekalıı
bizimde vemediler 5i ama 15ine kadar dedilerErken çıksam iyi olacakta eşim arabayı yıkatıcakmış annesigilin orda işi bitene kadar saat zaten 6.30 olur. Paramızıda vermiyorlar zaten k.kartına yatırcam bekliyorum. Sinir olduğum maaşı veremedik şu gün vericez de dememeleri.
..
İyi almışsın kuzum valla tek tek ne kadar ?
dıadermıne essential care arındırıcı temizleme kremi :) 13 falandı 6,9 a aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?