2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

yaw kızlar hadi sütlaç tarifi bekliyorumklava:
yarım litrelik sütle yapıcam

hayatım ben göz kararı yapıyorum ama şöyle özetleyeyim çok basit. herkes ilk önce su ile pirinçleri kaynatır ama ben su yerine tamamen süt kullanıyorum daha leziz oluyo. ( çünkü artık eskisi gibi inek sütleri yok pastorize sütler kullanıyoruz .eskilerin su ile yapmasının sebebi ağır oluşu eski inek sütlerinin çok yağlı oluşuydu.
neyse ben şöyle yapıyorum.yaklaşık ölçüler vericem sen göz kararı ayarlarsın.
1,5 su bardağı sütle yarım kahve fincanı pirinçi kaynatıyorum, pirinçlere bak yumuşamışsa pişmiştir yok pişmediyse ve sütü tamamen çektiyse biraz daha sıcak süt ilave et. o piştikten sonra üzerine ne kadar katı veya sıvı seviyosan ılık süt ekle ( yaklaşık 1,5 su bardağı olur heralde ) bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu pirinçlerin içindeki sütten biraz koyarak karıştır onuda tencereye dök, en son ne kadar tatlı sevdiğine göre şeker kat ( oda yaklaşık 1 su bardağı olur heralde ama tadına bakarak hepsini anlarsın zaten )şekerler eriyip kıvama gelince ocaktan indir,kaselere koy. afiyet olsun

sağol arsecim çok güzel anlattın.bu akşam bi gezme işi çıkmassa yine :) yapıcam.
hemen yazayım biyere

1,5 su bardagına 1,5 şeker çok degilmi arse..

unutmadan teşekkür edeyim barie esranta sahiden bir kahve fincanı pirinç idalmiş..çok sagol esrant..

hımmm ajikal kıs 2 gündür bulgur köftesinden bahsettindün akşam iş çıkışı koşa koşa gittim anneme wallakaydirigubbakcemile3
hemen yaptık yedik ne çok özlemişim ımmhhh

unutmadan teşekkür edeyim barie esranta sahiden bir kahve fincanı pirinç idalmiş..çok sagol esrant..

super ben önce 1su bardağı döker bakarım tadına ayarlarım ona göre.
arse kendi ölçülü yapmıyomş ben istedim diye tahmini yazdı.galiba.

ya aslında yazdımya ben göz kararı ve tadarak yapıyorum,biraz koyuyorum tadına bakıp sonra ekliyorum, bazısı çok tatlı seviyo bazısı sevmiyo, bazısı tarçınlı seviyo bazısı sevmiyo , o yüzden ben tam oranları bilemiyo olabilirim

bende sadece sütle yapıyorum arse..
ay ilk yapışım da2,5 bardak şeker yazıyordu nette çok fazlaydı bence..son yapışımda hep tadark yaptım..belki senin dedigin gibi 1 su bardagı şeker..1 lt...normaldir..ama 1,5 su bardagı süte fazladır diye düşünüyorum..fisfisfis

Son düzenleme:
Bu arada kızlar harika şeyler oldu dün=)
Nihayet eşimle çocuk konusunu uzunn uzuuunnnn konuştuk.
Ben istediklerimi anlattım,o da anlattı.
En son ortak kararlar aldık.
Kısmetse 4 ay sonra falan bebek düşünüyoruz artık.
Ben doktor kontrolüne gidip,folik asite başlayacağım.
Bu arada da yeme,içme düzenimizi oturtacağız iyice..
Sonrası da kısmet artık..

ben sütlaça bayılırım,ama daha önce hiç yapmadımm,,
arsecim tarifini yazayım bir kenara,,
bu akşam annemlerdeyiz,lahana sarması yapacakmış,bizide çağırdı

esrantpeki bir lt..ne kadar şeker attın kıs ..onun miktarınıda söyle..

birde annem vanilyada atabilirsin demişti..güsel olyuromuş..

aşkım sulu olmuş dedi benimkide neden sizce

millet bebek düşünmeye başladı,hamile kalanlar var ,,abooowww akannehir

Son düzenleme:
esrantpeki bir lt..ne kadar şeker attın kıs ..onun miktarınıda söyle..

birde annem vanilyada atabilirsin demişti..güsel olyuromuş..

aşkım sulu olmuş dedi benimkide neden sizce

Şekeri bilmiyorum canım,bakar söylerim tarifime.
Sulu olması fazla kaynatmadığınandır.
Sütlacın iyice kaynayıp kıvam alması gerekir.
Bilmiyorum sen nasıl yaptın ama ben süt kaynaıktan sonra içine şeker ve pirinci koyarım her zaman.
Onlarla da güzelce kaynar ve zaten pirinçler pişince harika bir kıvam alır.

ay esrant hade ahyırlı olsun sen bu istek arken yakında hamilesin şüphem yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…