2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

Bol; allah yardımcın olsun canım benim..diyecek bişey bulamıyorum..inş. iyi olursunuz ..:26:
saol cnm ne diyim bilmiyorm.
tatlım baş ağrıtmak ne demek aşkolsun
bencede ailene bahsetmelisin, sonumuz olur diyosun ama zaten seni sevmeyen ve sana değr vermeyen biri ile nasıl bir son bekliyosunki ?

yok cnm yanlış anlamıyorum aslında beni sevmediğini düşünmüyorum biliyorum sevdiğini ama konu annesi olunca öle bi parlıyoki onu tanıyamıyorum.

ya daha 5 aylık evliyiz ve beni sevmese 3 yıl birlikte olduktan sonra evlenmezdik heralde birde ha deyince insan hemen onca yılını paylaştığı insandan ayrılamıyor nebilim şuan bunu yapabilirmiyim bilmiyorum zor bişe boşanmak herşeyi düşünüyo insan.

bu konular açılmadığında mutlumusunuz peki..ikinizde...davranışlarınız nasıl

canım bence ailene kesinlikle söylemelisin artık. çünkü seni avucunun içinde biliyor. ailen araya girerse biraz daha anlar senin kıymetini. seni kaybetme korkusuyla başbaşa bırakmalısın bence. sen böyle tek başına savaşmaya çalıştıkça o seni görmezden gelmeye devam edecek. ezdirme tatlım kendini. seni kaybetmeyi göze alıp almadığını görmen lazım. eğer alıyorsa zaten sevmiyor, değer vermiyor demektir. senin alnın ak, başın dik, yol yakınken dönersin. 5 ayda bu hale geliyorsan, bu kadar üzülüyorsan ileride senin için de çok geç olur.

elbetteki canım...konumunu sen daha iyi biliyorsun...sevip sevmediğini sen bilirsin..sevmese seviyorum dese bile sen hissedersin sevmediğini...

ama biliyorum seviyor diyorsun ..bu konular açılmadığı zaman mutluysanız..takmamayı öğreniceksin ozaman...bi evliliği yıkmak o vebalin altına girmek çok zordur eminim...heleki severken..

Bir insana zorla sevdiremezsin kendini. Bana güven diyemezsin. O bunu hissetmiyorsa,tek bir söz söyleyebilirsin: "Sen bilirsin"

zuzu insan rızkını başkasını yedirmeyi takmamazlık yapamaz ki ya!!

canım zaten hemen boşanma falan gelmesin aklına, ayrıca tabiki ailesinden kopmayacak, ona kop gel sadece benimle ol diyen yokki. ama evlendiğinde artık farklı sorumlulukları olduğunu bilmesi gerekiyo.
benim fikrim şöyle doğru veya yanlış bilemem ama ben senin yerinde olsam maddi tüm imkanlarımı çekerdim, alır karşıma konuşurdum, böyle böyle artık bu evi geçindirmek ve benim ihtiyaçlarımı karşılamak senin görevin derdim. kendi kazancımdan bir bölümükendi aileme yardım olarak vericem derdim, diğer bölümüde biriktirip çocuğumuzun geleceğine harcıycam derdim.
:2:

kesinlikle katılıyorum, şuanda seni savunmasız, kimsesiz diye düşünüyodur helede senin onu ne kadar sevdiğini çok iyi biliyosa. yıllarca beraber olmak bişey değiştirmez canım , bazı insanlar evlendiklerinde anlıyolar çoğu şeyi. siz beraberken maddi problem sorun değildi rahatlıkla annesine kardeşlerine harcama yapıyodu karışan eden yoktu ama şimdi çok farklı.

zuzu insan rızkını başkasını yedirmeyi takmamazlık yapamaz ki ya!!
hayatta görmezlikten gelemem, haksızlığa dayanamam. ihtiyaçları olsa eyvallah ama onlar yan gelip yatacak benim paramı yiyecek ciğerlerini sökerim adamın

Arsecim dün konuşulmuş baksana kavga kıyamet

Yarenaycım napıcak peki canm benm boşanmak istemiyor eee böle hep kavga hep kavgamı..takmıcak görmücek gözü ama kendi kazandığını vermicek ..enazından yarısını geleceği için biriktircek..eşi bukadar yardım yapıyorsa iyi kazanıyo demekki kendine güveniyor...hem kendi yuvasını hem ailesini geçindiriyor..bıraksın bakalım bisüre sonra belkide kendi yorulur bukadar yükten...daha 5 ay diyo yeni daha...bıraksın ilk yıl yardım etsin..ama kendi maaşını yedirmesin enazından yarısını saklasın bol kendin bile dokunma yarı maaşına..geleceğin olsun o para..

evt bu konular olmasa mutluyuz bi sorunumuz yok bu konuya gelince hepinizinde hissedeceği gibi bende geleceğimiz için biriktirebilecğim bi parayı tüm ailesine yedirmek istemiyorum.aileme söleme konusuna gelince şimdi onlara anlatsam onlarda soğucaklar bu sefer araya iyce mesafe girecek bunların olmasını istemiyorum.ama bundan sonra bende kredinin yarısını vermeyi düşünmüyorum evime istediğim herşeyi yapacam gözüm kalmıcak hiçbişe oda yetiştirsin bakalım ozamn nasıl yapacak.

senin ailen evliliğinize karşımıydı neden ailen knusunda böyle tereddütlüsün ? yani ailenin senin her zaman her koşulda arkanda olduğunu bilmesi daha iyi değilmi ? belki baban veya erkek kardeşin varsa eşinle onların konuşması sorumluluklarını anlatması daha iyi olur

Sen açta açıkta kalmıyorsan görmüceksin bol..yapabileceğin başka bişey yok..konuşmaktan anlamıyor eşin kavga edeceğine susucaksın yiyip içeceksin..eşinle mutlu olduğunuz şeyleri yapıcakın...

Bu konularda kavga edip eşinide kendinden soğutma ozaman ..kesinlikle sen haklısın ama seviyorum boşanmam diyosan da bunları yapıcaksın..

Gerçekten takmamaya alış mademse..sen de diyorsun paranı saklıcaksın işte..eşinle mutlu ol evliliğin sağlam olsun...

şurda belki 1 yıl sonra bıukacak eşin ağır gelecek bazı şeyler kardeşinden yardım isticek..ozaman yardımı yarı yrıya düşer..

canım bence kendi paranla evine alma birşeyler. geleceğine yatırım yapman çok daha mantıklı olur bence. çünkü kendi adıma düşünüyorum, evimizin rızkını eşim başkasına yedirse belli bir süre sonra önce saygım, sonra da sevgim biter. sevgi ve saygı olmayan bir evliliği de sürdüremem açıkçası. eğer eşin zamanla düzelirse ne ala, senin biriktirdiğin paraları ortak bir amaç için kullanırsınız, yok düzelmedi geleceğine güvenle bakabilirsin. en kötüsüne hazırlıklı olman lazım tatlım

bence bolun ailesi konuşsa eşiyle ...onlara tepki vermese gelir yine bol la kavga eder...
Aileni niye karıştırıyon diye..onlar benim aileme karışamaz diye..
Baksana adam eşini karıştırmıyor..kaynanasını kayınpederini mi dinlicek...

bir büyüğün konşması herzaman daha farklı olur ve işin ciddiyetini algılar belki, şuanda bol ne derse desin klasik gelin- kaynana kıskançlığı çekememesi falan diye düşünüyodur eşi.

yarenay gibi düşünüyorum bende kendini ezdirme. seninde ailen var, sende Allah kulusun. senin ailen seni gözünden sakınır, günün birinde elin adamı gelsin kızına saygı göstermesi, üstelikkızının parasını kendi ailesine yedirsin diye büyütmedi dimi.

canım şöyle ilk isteme dönemlerinde annesine baktığı için annem ve babam çok olumlu bakmamışlardı geçinmemiz konusunda.sonra bi şekilde ikna oldular.aileme söylesem tabiki arkamda olurlar herzaman ama onlar onunla konuşsa bile zuzunun dediği gibi ailemin karışmasından rahatsız olur ve olayların boyutu değişebilir.sonra biribirletiyle görüşmek istemezlerse ben çok üzülürüm.

evt görmezden gelmeyi öğrenmeliyim belkide ama bunu nasıl başaracam onu bilmiyorm aslına bakarsan.korkuyorumda bi yandan dediğin gibi birbirimizden uzaklaşmaktan bu kavgalar yüzünden.

üzgünüm bol bunu söylemek istemezdim ama, nolur kırılma söyleyeceklerime. aileler herzaman ( istisna durumlar haricinde) haklı çıkıyolar.ben dışardan sadece senin anlattıklarından yola çıkarak iyi niyetle baktığımda kusuruma bakma ama eşinin sana saygısı olmadığını, değer vermediğini ve seni kaybetme korkusu olmadığını görüyorum, sen seviyor diyosun ama saygı , değer verme olmayınca bir süre sonra sevgide bitiyor.ve sen herşeye hazırlıklı olup geleceği görmen gerek, eğer 5 aylık evlilikte sana böyle yapabiliyorsa çok iyi düşün ,duygularınla değil mantığınla herşey için geç olmadan düşün derim.

kesinlikle arseyle aynı fikirdeyim. evet hepimiz çok güzel hayaller kurarak girdik bu yola. bir ömür aynı yastığa baş koycaz dedik ama hep en kötüsünü göze almak lazım. şimdiden evinin sorumluluğunu ikinci plana atan, eşinden kısıp ailesine para yediren biriyle evlilik çok çok zor. kendi adıma mümkün değil umarsamamazlık yapamam. zaten benimle bu konuda bu kadar kavga ediyorsa sevgisinden de şüphe ederim. dış kapının dış mandalı mıyım ben? bu hayat maalesef duygusallık üzerine gitmiyor, mantıklı olmak lazım. hepimiz yeri geldiğinde vazgeçebilecek kadar hazırlıklı olmalıyız bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…