şimdi family fix dediğim sistemde bir isofix baza var (2006 model arabalarla birlikte artık standart oldu isofix) önce 0-13 kg ana kucagı takıcan bebek büyüyüncede 3-4 yaşa kadar 9-18 kg oto koltuğunu bu bazaya baglıcan.baza bebekkten cok kullanıslı cunki emniyet kemeriyle tak cıkar yapmak biraz yorucu baza oldumu şak diye oturuyor iki saniye
sermestim cadım manuelide otomatiğide kullanmak çok kolay ama istanbul trafiğinde otomatik çok cazip benim bile ayak bileğim kopuyor gaz frenden birde debriyejla vitesle uğraşmak düşünemiyorum zaten trafikte can sıkıntısından habire telefonla konuştuğum için bir elimin boşta olması şart benim :)))) mesela dün çok ciddi bir zincirleme kaza atlattım telefonla konuşuyordum dolayısı ile tek elle kullanıyordum aniden tali yoldan ana yola atlayan bir araba yüzünden önümdeki iki araba aniden durdu bende hızlıydım frene bassam yağmurdan dreksiyon hakimiyetini kaybedebilirdim bende emniyet şeridine attım kendimi bariyerede çarpmamak için bayağı bir cebelleştim araba kaydı maydı topladım sonrada kızdım kendime niye telefonla konuştum diye ama helal olsun diye kendimide övmeden geçemedim bu atlattığım ikinci ciddi kazaydı ikisindede arabaya olan hakimiyetimle kurtardım ama çekirge 3. yü sıçrayamayacak ozaman görecem anyayı konyayı
bazıları vites değiştirmeyi sever senin kociş öyleyse motorudinlerim öyle vites değiştiririm bu bir zevk diyenlerdense bizim arabadan alacaksan bizimki aynı zamanda direksiyondan kontrolle kendin vites geçirebiliyorsun 7 vites var + ya basıyorsun vites büyüyor - ye basıyorsun küçülüyor direksiyondan kontrol edebildiğin gene bir dümeyle otomatik vitese alabiliyorsun tatlım
var canım var bizim arabada izofiks zımbırtısı zati arabanın tüm uyarıları bebiş üzerine biz aldığımızda içimiz gitmişti o uyarılara tüm güvvenlik önlemleri bebiş için bebiş kendi kendine kafasını sıkıştırmasın diye cam kilidi var en olmadı sen kilitlemeyi unuttun sensör var elini algılıyor kapatmıyor falan
bebim kalp kalbe karsı ondan bakmadan anlasıyoruz bak artık:)
burpum telefonla konusma yollarda kuzum lütfen canının kıymetini bil Allah korumus
ben de istanbul trafiginde güvenemedigimden otomoatik istiyorum
eşimin öyle takıntılıar yok o bana bırakıyor vites konusunda
önce kendi arabamızı alsak sonra mı bebişinkine baksak ne
elemanın ki bizimkilerden pahalı valla bazası cartı curtu nerdeyse iki bini bulacak gibi:)
aa ne güzelmiş özellikleri burpum valla eger nasip olursa cok güzel bişeye vesile olacan
her binişimde dua edicem sana kuzumm hiç aklımda olmayan bir arabayı almamıza vesile olacaksın gibi hadi bakalımm seninkinin yası genctir diye özellikle sordum canım ilk modellerinde de bu özellikler mevcut yani gerci arabanın sanırım en eski yası 2006 öncesine rastlamadım hiç daha
quinny buzz var ben cok begeniyorum mesela
quinny speedi yi tavsiye etmem.müşterim hiç memnun degil mesela
quinny senzz var methediyorlar ama ben yakından inceleyemedim henüz
quinny zapp var onu da cok begeniyorum mekanizma katlandıgında dünyanın en kucuk puseti oluyor
bu kadar cesidi var zaten
burpum niye kulaklık kullanmıyorsun sen cok kızdım sana bak şimdi lütfen hemen al bi kulaklık cicikom bidaha yapma tamam mı
istanbulda otomatik vites sart o bile yoruyor adamı bide bebek olacak aglar maglar mesela otomatik oldumu ilgilenmesi kolay olur.
sermestim okadar açılmayaaa benim ablam kraftın 3 ayaklı bir modelini almıştı 300 tl ye çok memnun sonuçta uzun süre kullanılmıyor bir iki yıl sonra bastonluya geçiyorsun
sermestim allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah tatlım ben çok memnunum özellikle tualleri taşırken çok kullanışlı herşekle giriyor inşallah sende memnun kalırsın
mesela kocişin şuanki arabasını ben hiç beğenmedim böcek gibi birşey okadar itici geliyorki alışmışım buna oda benimkine binince bık bık yapıyor aaaa bunun direksiyon simidi elimi kavramıyor aaa bu arabanın torpido gözünde soğutucu yokmu ne banal diye gıcık ediyor beni :)))
öyle mi diyorsun burpum ne bileyim arabayı kullanırım ben esimin yanına gidicem ya
bir de almısken saglam olsun güvenlikli olsun diye bunun özlliklerini begenmiştim
ama ciddi de az para degil yani tam araba alıcakken hem de nerdeyse arabaya fark koyacak kadar::)
bebimm o halde bir de daha ekonomik klass modellerden tavsiye alalım
sponsor bulamaz cok acılırsak aklımızda olan bir b planı olsun simdiden
bişey degil adama acıyorum karısı maddi anlamda kendisine beklenti olarak extra large geliyordu zati bir de basına cadı kızı cıkacak dalga geciyor zaten hiç memur ailesi değilsiniz siz diye:=)
haha bak sen gıcık da veriyorlarmış birbirilerine
ay insallah burpum ya eşimin de kafasına da cok yattı
iş kaldı aradıgımız özelliklerde yirmiyi gecmeyecek temiz bir arac bulmaya
gerisi RAbbimde insallah nasip olur bakalım hevesle bekliyorum kazasız belasız insallah
yav kızlar kurban bayramında kociş yurt dışı tatili istiiiyor kurtlandı gene ama ben istemiyorum onun yerine bayram arefesi varikoselmi yaptırayım kocişe ne dersiniz kociş asla hayır demez kesinlikle olayım diyor ama araştırdıkça vazgeçiyoruz ne bileyim yaa şu varikosel işindede çok kararsız kaldık