Aşılama 2010'un Umutlu Savaşçıları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

adetin 2. günü vaginal ultrasyonda net çıkar onda da ayırt edemezse nasıl doktor diyeceğim yani..
sen emin değilsen doktorunu değiştir..ya da ilacı kullan bir sonraki adet döneminde adetin 2. günü git ben 9 yıldır kist kontrolune giderim 3 ayda bir ve hep adetliyken bakılır daha net görünmesi için..
aşılama yapmıştır çatlamayan yumurta kist oluşturmuştur ama telaş yapma çok okudum sonraki ay kaybolan..
sen verdiği ilacı kullanıyor musun bence kullan riske atma kaybolur bu ay..ama 3 cm büyük gibi geldi bir ayda oluşacak gibi değil benim ocakta 2 cm di bekledik erimedi bebekte düşündüğümüz için haziranda 4 cm oldu ve aldırdık yani 6 ayda 2 cm büyümüştü senin birden mi çıktı acaba önceki aylarda da varmıydı?
ama olsa herhalde aşılama öncesi ultrasyonda görürdü doktorun..

valla ben çok inanmıştım şok yaşıyorum şu anda hele dün bi ara çift çizgi göründü deyince
tamam oldu dedim
zaten benimkiler de yolda valla canım sıkıldı
bana moral olacaktı
pöööööööööööööööööffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
zaten evde bunalıyorum
tuz biber oldu

kardem kist için bende de olmuştu 4.5 cm di hem de
1 ay doğum kontrol hapı kullandım ocakta
doktora gittim geçmiş
inşallah senin de öyle olur

iyi diyelim iyi olsun ben bu umutsuzluklardan sonra ne yaparım bilmiyorum gece zaten saatlerce ağlamıştım eşimde çok kötü oldu..ama teselli de olsa doğruydu söyledikleri biz varız dedi sen ben aileyiz
bizimde sabrımız bu
sınavımız bu
çok üzgünsün hatta eşinde ama elden gelen birşey yok..
bu hepimiz için geçerli..
biz hep burdayız ve seni seviyoruz..düşe kalka birşekilde bu yolları bitireceğiz elbet..

çok güzel söylemişsin canım.....

üzülme canım. zamanı gelince gelecek emin ol. hayırlısı buymuş diye düşün. bende ilk defa aşılama yaptıracağım ve bu beni çok heyecanlandırıyor. buda olumsuz olursa diye daha şimdiden stres oldum.
ilk bebek düşündükten 4 ay sonra hamile kalmıştım. herşey gayet iyi gidiyordu. ama bende hep bir huzursuzluk vardı.9 haftalıkken son kontrolden sonra doktor 2 hafta sonra ikili teste gel dedi. ankaradaydım o zaman doktorum ank.başkentte prf.esra kuşcuydu. . ama atamam oldu adanaya. kardeşim kadın doğumcu adanada üniversite hastanesinde buraya geldiğinde adanada yaparız dedi. 11+3 haftalıkken 2 li test için doktora kardeşimin yanına gittiğimde usg den bakan doktor birşeyler diyor kardeşime başka dr u çağırıyor ona birşeyler gösteriyor gitti hocasını çağırdı o da aynı şeyleri söyledi tabii ben anlamadım bende miyom var acaba onu mu gördüler diyorum aklıma bebekle ilgili birşey gelmiyor 2 hafta önce herşey normaldi çünkü. terminasyon olacak diyorlar kardeşime tabii ne demek anlamıyorum. sonra hocası kardeşimi çağırdı. herneyse uzattım galiba biraz kardeşim geldi bebekte hidrops oluşmuş gebelik sonlandırılacak dedi. terminasyonun o zaman gebeliği sonlandırmak anlamına geldiğini öğrendim.halimi düşünün başladım ağlamaya. erken amniyosentez yapıldı bir yığın test yapıldı ama nedeni bulunamadı. ama bunları yaparken nedenini bulmak için yapıyoruz bebek kesin alımacak dediler. aldırmak istemedim. adanada gidebileceğim en iyi doktorlara gittim. 1 ay boyunca doktor gezdim ama herkes aynı şeyi söylüyordu. bebeğimin cinsiyetini öğrendim bu arada erkekti sevinemedim heyecanını yaşayamadım onu kaybedeceğimi biliyordum.sonunda geçen sene mart ayında 15+3 hft iken suni sancı verilerek normal doğumla gebeliğim sonlandırıldı. Allah daha büyük acılar yaşatmaz inşallah ama hayatımdaki en kötü gündü. zaten rüyamda görmüştüm. 2li teste gitmeden 1 hafta önce rüyamda annemin ölmüş nenesini ve dayısını gördüm bana birşeyler anlatıyorlar ben uzanıyorum elimi karnıma götürüyorum karnım büyümüş ama içi boş rüyamda ağlıyorum ve birden ağlayarak uyandım. bundan 1 hafta sonrada bebekte sorun olduğunu öğrendim. 11 ay olacak hala tekrardan hamile kalamadım. her ayı nasıl geçiyor biliyormusunuz. yumurtlama günüm geliyor gerekli çalışmaları yapıyorum. ondan sonra adet gününe kadar heyecanla bekliyorum kendimde bir sürü hamilelik belirtisi arıyorum. hayaler kuruyorum bebeğimle ilgili. o 2 hafta geçmek bilmiyor. günüme birkaç gün kala idrar testleri almaya başlıyorum ve heray da kendimce çift çizgi görür oldu gözlerim. ışığa tut güneşe tut. lambaya tut. git gel saatler sonra bile testi kontrol et. bunlarla tatmin olma git kan testi yaptır. geçmek bilmeyen o bir saatten sonra telefonda negatifi duy ve ağlamaya başla 1 hafta deprasyon modunda geçir sonra tekrardan yumurtlama günü hesabı yapmaya başla. işte kızlar her ayım böyle geçiyor istisnasız.
bir topikte görmüştüm bir arkadaş yazmıştı hamile kalamamak mı acı yoksa hamile kalıp bebeğini kaybetmek mi daha acı verici diye. ben şu an 2 sinide yaşadığımı düşünüyorum. ikiside çok acı ama hamile kalıp bebeğini kaybetmek çok ama çok daha acı verici birşey.
Herşeyin hayırlısını dilemek lazım.

kızlar ben de adet olduğumda hep aklıma gelen bir arkadaşımı anlatayım size eski çalıştığım işyerinde servisle giderken tanıştığım özürlü bir arkadaşım vardı bedensel engelli zor yürüyebiliyordu derken kızın evlendiği haberini aldık evlendiği adam da özürlü olmayan normal bir gençti biz daha evlenmelerine bile şaşkınlığımız geçmemişken kız 1-2 ay sonra hamile kaldı hatta kanaması olmuş ve dr gitmiş dr da düşük yapmışsın kürtaj yapmaya gerek bile yok demiş kız üzüntüden sigara içmiş ağrı kesici içmiş içki içmiş ne bulursa yapmış anlayacağınız derken kız diğer ay bebeğinin düşmediğini hala hamile olduğunu öğreniyor benim hatırladığım en son kız 4 aylık falan hamileyken rapor almıştı vücudu zor taşıyormuş hatta dr ölüm riskin var falan demiş duyduğuma göre inşallah sağ salim doğurmuştur diyorum düşündükçe yani sonuç olarak biz kendimizi parçalasak da bebek olmayınca olmuyor olacaksa da ne olursa olsun oluyor biz yine tedavilerimize devam ediyoruz çabalıyoruz elimizden geleni yapıyoruz Allah sonumuzu hayır etsin en kısa zamanda bebişlerimize kavuşalım kavuşamadığımız aylarda da Allah hepimize sabır versin

aren senin yazdıklarını da okuyunca çok kötü oldum inşallah sen de en kısa zamanda hamile kalıp bebeğine kavuşursun artık bu sayfalarda güzel haberler alalım sıra sıra

aren senin yazdıklarını da okuyunca çok kötü oldum inşallah sen de en kısa zamanda hamile kalıp bebeğine kavuşursun artık bu sayfalarda güzel haberler alalım sıra sıra

inşalalh canım. Alalh isteyen herkese versin. zor ama sabırlı olmayı bilmek lazım. işte ben onu yapamıyorum.

canım ya seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde bebişim 11+3 te koparılmıştı benden(( bozulmuş gebelik dendi bende de aldılar aynı senin gibi birkeç gün öncesinde bir rüya görmüştüm ama konduramamıştım.... kumları bile mavi olan ve denizin dibini bile görebileceğim mavilikte bir sahildeyim ayaklarım çıplak denizin kıyısındayım... orada bir koca balık büyüklüğünde bir sürü şeffaf renkli sperm dolanıyor ve benimki elimden kayıveriyor gitme yavrum diyorum bana dönüp anne ben gidiyorum artık diyor .... sabah kalkıp karnımı yokluyorum koşarak tuvalete gidiyorum şükür birşey yok diyorum derken dr kontrolünde gebeliğin bozulduğunu ve alınması gerektiğini söylediler o anki halimi görmek istemezdim ağlaya ağlaya yattım o masaya uyandığımda herşey bitmişti yavrum koparılmıştı yarı uyur yarı uyanık beni yatağa alacaklardı kafayı eğmemle aşağıda kan dolu kovayı görmem bir oldu nasıl dayanırım ben buna dedim ve benimde üstünen 13 ay geçti hala tık yok... hamile kalıp bebeği kaybetmek gerçekten çok ama çok daha acı... birde bana onlar cennetin kapısında seni bekler annem olmadan ben girmem der demişlerdi nasıl ağladım anlatamam.... ramazan ayındada tvde duymuştum ölen bebekler kordonlarını uzatarak anneyi kurtarırmış onada oturdum ağladım... benim yavrum gerçekten melek olmuş ben onu meleğim diye severken....

merhaba canlarım bugun yanınızda olamadıgım için cok uzgunum ama ekranı zor görüyorum gözlerim şıpır şıpır akıyor.burp um anlamıyorum iki tane çift çizgili test nasıl olur ya.5.dk dan sonra mı cıktı cizgiler.sadece kan tahlinin yanlış olduguna inanmak istiyorum.
keşke testi tekrarlıcak gucun olsa.

asılamadan sonra kisti olan arkadasım benimde ilk asılamadan sonra kistim olmuştu 6.5 tu ölçüsü ve bir ay dogum kontrol hapıyla gecti.kendi haline bırakma doktorunu dinle.

yazdıklarınız canımı cok yaktı bu gece.bebeğini kaybetmek.onu senden koparmaları ama inanın saglıgı yerinde olmayan evlatlarınız olmasını istemezdiniz.bir kadın var dükkana yakın kızı özürlü koca kız ama akıl yok hava guzelken hep dukkana geliyor kadın süklüm püklüm eziliyor ben hiç bişey demeiyorum sadece allaha sükrediyorum.kimbilir nekadar zor okadının yasadıkları

iyigeceler canlarım....

Burp um Allah yardımcın olsun.sana en kısa zmanda bu yasadıgın sıkıntıları acıları unutttursun....
ister vazgec ister devam et sen bilirsin ama bizi bırakma....

arencim çok büyük geçmiş olsun allahımbir daha yaşatmasın çok üzüldüm anlattıklarına ama bu kadar kendini strese sokarsan 2. bebeğin daha geç gelir lütfen biraz daha sakin olmaya çalış canım...

canım benim sana da çok geçmiş olsun. umarım bir daha böyle şeyler yaşamayız. iyi düşünelim herşey iyi olsun. ben buna inanıyorum. ilkinde çok tedirgindim. doktor çok iyi gidiyor dediği zaman bile hep içimde huzursuzluk vardı. acaba bebek iyimi birşey mi oldu diye diye başıma bunlar geldi. elimizden geleni yapalım inşallah hepimiz en kısa zamanda tekrardan hamile kalırız ve sağlıklı bebekler doğururuz.

acının bir gecesi geçti kızlar aren özlem mavi sizin yaşadıklarınız ayrı bir acı bebingim senin bebek ürünleri satıp bir bebek sahibi olamaman başka bir acı az sonra hazırlanıp işe gideceğim dün ailemin telefonlarına bile çıkmadım bu konuyu sizin ve eşimin dışında kimseyle paylaşmak istemiyorum onlar sürekli yeni tedavi planları yapacaklar ben maddi olarak beklemek zorundayım onlar ısrar ediyorlar biz verelim diye çünkü bu sefer ferticentera gitmeyi düşünüyorum normalde 10 bine patlıyor orası birde benim dumur yumurtalarla dahada çıkar ama bedenen de dinlenmek bu işi tamamen kafamdan çıkartmak istiyorum çok fazla kısıtladık kendimizi belki bir hatta iki yıl bu iş benim için bitti bukadarmış ama sizi kesinlikle bırakmayacağım bırakamam zaten güzel haberlerinizi bekleyeceğim

canlarım bir tanelerim facedeki destekleriniz okadar duygulandırdıki beni ama çevremden anlaşılır korkusu ile gerçek duygularımla cevap yazamadım oradan size siz beni anlamışsınızdır hepiniz benim canımsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…