Aşılama 2010'un Umutlu Savaşçıları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
tuanayım dört gözle bekliyorum tv ye cıkmanı ama hatırlat bize önceden kacırmayalım.hatta takvime alarmk kurayım ben.

ne guzel degişiklik olmuştur tuanaya.ben olsam yapamam.gecen benide yerel kanaldan aradılar sabah kadın programına cıkarmısınız reklamınız olur diye yapamam dedim.ne bileyim ben heyecanlanırım

burp um kim dedi sana buyuk evde otur diye.istanbulun evleri küçük olur hem.minicik.
tabi basedemezsin.sana sürekli kadın lazım tabi para yok dicen simdi ama napıyım sana yazık

guzel annemiz burdaymıs.
sende niye bebeğin ne kadar zaamanı kaldı diye bi takvim oluyor ondan yok gun gun takip ederdim.

semracım bi göründü kaçtı...
deniz hanım tosur tosur uyuyordur..
sabahlamıs nerdeyse votkalarıda yuvarlamıs ohhh yarasın şekerim.

kızlar tatilden geldik nevşehire gidecektik orda yer bulamadık otelde yozgat sorgun termal tesislerine gittik çok eğlendik 2tane olumsuz aşılamadan sonra ii geldi belki şifalı suları derdime şifa olur:)))))
cnm söylüyecektim size yer bulamadılar ondan belli değildi gideceğimiz kızmayın hemen
sizleri çok özledim nasılsınız?

ay o sinir bozucu direnç bendede vardı dozu arttırınca kırıldı:))) iyi bak en azından gelişmiş olursa olur tatlım ya 1 yumiş yeterli sonuçta değil mi? ikiz üçüz mü istiyorsun yoksa:)))

canım olmuşken ikiz olsun isterim valla tekrar uğraşmamak için ama dr a da dediğim gibi tek yumurtayla ikiz üçüz çıkmaz benden

şimdiden kolay gelsin tatlım.... çayın yanına kek çörek benden o zaman:)))

sağol canım yemiş kadar oldum kekini eline sağlık ama eşim artık spora gidiyor yediklerine dikkat ediyor ama yine mısır patlattık çayın yanına

denizcim gonal- f 450 iğne kullanıyorum 3 gün 37.5 5 gün 75 2 gündür de 112,5 kullanıyorum yarın da kontrolüm var bakalım olcaksa olur artık çok da takmıyorum bu ay

selam kızlar

kimseler yok tabii pazar pazar herkesin eşi evdedir kim olacak değil mi.
hepinize iyi pazarlar. öpüldüznüz.
yarın hsg çektireceğim bana dua edin.

canım inşallah kolay geçirirsin dualarımız seninle

oh oh iyi yapmışsın gamzecim kafanı dağıtmışsındır tatilde hoşgeldin

çok geçmiş olsun canım ya seninki ço ciddiymiş benim o kadar değildi am yineden hayatımı işkenceye çevirmişti..inşallah tekrarlamaz canım seninkide..

burpcum içinden ne geliyorsa onu yap sonuçta araştırın kafanıza ne yatıyorsa onu yaparsınız..
duayla olmuyor deme herkesin bir sınavı var bu hayatta mutlu oldu her istediği oldu diye allahın sevgili kulu olacak diye birşey yok.böyle konularala kafanı yorma düşünme ister istemez aklının ucundan isyan geçse büyük günah..
yalnız şimdi kendimi tuaf buldum akşam votka iç birde bunlardan bahset am benim ki isyan değil ki..kafa dinleme :))

bebişim 2 de kalktım valla o da zor sabahladık dediğin gibi ev mutfak duruyor birazdan giricem hem yemek yaparım hem toparlarım..

aren allah yardımcın olsun canım inşallah rahat geçer eve gelip dinlenirsin zaten ondan sonrada allah bebişini kendiliğinden verir inşallah..

gamzecim ne zaman gittiniz ne zaman geldiniz bende face de gördüm az önce dedim bu kız tatilde tarla mı yapıyor ne..
moral olmuştur sizede..
bende eşim gitsin atıcam kendimi başka yerlere ..ilk sırada çanakkale belki ordan istanbul birde eşimin tatilleri denk gelirse kıbrısa giderim..bunaldım artık..

pazar pazar herkese kocişle bebişim iş yerinde allah bol kazanç versin inşallah..
özlemde yok gezmededir belki yoksa girerdi
neyse muhabbeti özledim akşama falan denk geliriz inşallah..

NBNH inşallah sonu güzel olur takmazsan belki olur
herşeyin hayırlısı tarih ne zaman belli mi söylediysende ben giremedim kaç gündür kaçırmış olabilirim

özlemcim eşine söyleyiverde bi zahmet sorumlu arkadaşlara söylesinlerde devlette 2 yıllık kanatlı hayvanlar teknikerlik kadrosu daha çok açsınlarda biz de iş sahibi olalım:)))
benim müdürlerimin hepsi veteriner hekimdi..biz işleri yapardık onlar yukarı bilgi verirdi..
özelde iyi de saati yok eğer 80 almış olsaydım geçen sene ankara da tarım ilde başlayacaktım her şey ayarlandı ama puana bir şey yapamadılar ( napsın adamlar 67 ye:)))

guzel annemiz burdaymıs.
sende niye bebeğin ne kadar zaamanı kaldı diye bi takvim oluyor ondan yok gun gun takip ederdim.

bebingcim okuyup hemen çıkmıştım yemek hazırlamam lazımdı,hazırladım şimdi geldim.o takvim nasıl yapılıyor bilmiyorum ki?doğum tarihim 4 haziran işte.27. haftamızdayız.dün ve bugün mobilya işine baktık,,off insanın kafası çok karışıyor gezdikçe.ama beğendik haftaya alıcaz sanırım.ama fiyatı biraz pahalı geldi bana çevremdekiler 2 bine aldılar bizimki 5buçuk milyar yaa.kocişim takmıyo pekde,insan 5 milyara araba alır yaa.aklımda soru işareti var,aslında dün orda çok hoşuma gitti,yarın gelip ölçüyü alıcak,ama sanki ben başka biyerde gördüğüm modeldede aklım kaldı,hem o 4 bin arada fark var,ne biliyim yaa çok karasız kaldım,şimi eşime vazgeçtim dersem....off yaaa..napiim ben bebingcim,bi fikir versene..

tüp bebekte çıkan yeni yasa başka topikte buldum..bu ne ya nasıl bir sistem ..

arkadaşlar bilginiz var mı bilmiyorum ama yeni tüp bebek yasası çıkmak üzere sizlerinde bilgisi olsun istedim gazetedeki yazıyı kopyalıyorum.

Hürriyet gazetesindeki yazıyı kopyaladım arkadaşlar...

Tüp bebek tedavisinde yeni dönem başlıyor. Bundan sonra embriyo transferine tek sınırlaması getirileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. ırfan Şencan, tüp bebek tedavisinde embriyo transferine “tek” sınırlaması getirileceğini, uygulamanın Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra geçerli olacağını bildirdi.

Şencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üremeye yardımcı tedavi metodlarının uygulanması ve merkezlerin fiziki yapılarının değiştirilmesine yönelik bazı kararlar alındığını söyledi.

Tüp bebek merkezlerinin işleyişini ve uyması gereken kuralları belirleyen bir yönetmeliğin mevcut olduğunu anımsatan Şencan, şimdi bu yönetmeliğin tamamen yenilendiğini belirtti. Şencan, yapılan değişiklikle üremeye yardımcı tedavi yöntemlerini yeniden bir düzen içerisine soktuklarını ifade etti.

Üremeye yardımcı tedavi yöntemlerinin iki safhadan oluştuğunu anlatan Şencan, bunun ilkinin hastanede yapılan “aşılama”, bir diğerinin ise tamamen embriyonun dışarıda oluşturularak gebeliğin sağlandığı yöntem oluğunu anlattı.
Şencan, üremeye yardımcı tedavi yöntemlerinin uygulamasında alınan kararlar hakkında şu bilgileri verdi:

“Yapılan değişiklikle bundan sonra herkes istediği kadar embriyo transfer edemeyecek. Bunun için belli bir sınırlama getiriliyor. Bu sınır, artık öncelikle 'bir' olacak. Yani, tek embriyo transfer edilebilecek. Özel durumlarda bu sınır değişebilecek. Özel durumlar ise ikinci ya da üçüncü denemeler ve daha sonrasını kapsıyor. Bu durumlarda iki embriyo transferine izin veriyoruz. Ayrıca, 35 yaş üstünde olunması halinde de iki embriyo transferine izin veriliyor. Onun dışında tek embriyo...”

“EBMRıYO VERıCıLERıNDEN DNA ANALıZı ALINACAK”

ıkinci bir değişiklik olarak da “tamamen dış ortamda yumurta ve sperm birleştirilmesinde kaynaklar konusunda oluşabilecek riskleri azaltmaya yönelik tedbir alındığını” ifade eden Şencan, “Çünkü, spermin kaynağı değişebilir, karışma riski var. Bu kanunlarımızda ve anayasamızda ele alınan bir konudur. Bunu çok ciddi bir şekilde disipline ediyoruz. Bundan sonra eğer embriyo üç aydan daha fazla dondurulacaksa embriyo vericilerinden DNA analizi alınacak. Bununla beraber konulacak ki sonra soyun karışması engellensin. Soyun korunması, kanunda öngörülen bir şey zaten. Biz de tedbirini alıyoruz” dedi.

Şencan, bunun dışında tüp bebek merkezlerinin açılış esaslarına ilişkin de mevzuatın değiştirildiğini belirterek, “Artık, şimdiye kadar olduğu gibi bu merkezlerin rastgele açılmasının önüne geçiyoruz” diye konuştu.

Değişiklikle tüp bebek merkezlerin bulunduğu binalar için birtakım standartlar getirildiğini dile getiren Şencan, bu binaların müstakil bina değilse istenilecek standartlara uygun olması ya da hastane içinde olması şartı aranacağını söyledi.

Şencan, yapılan değişiklikle tüp bebek merkezlerinin hepsinin yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve doğum ünitesi olan bir merkezle işbirliğinin şart koşulduğunu da dile getirdi.

Şencan, “Çok daha önemli olan şey ise tüp bebek yöntemiyle gebe kalınması durumunda, söz konusu gebenin doğuma kadar takibinin, gebe kalmasına aracı olan tüp bebek merkezinin sorumluluğuna verilmesidir” dedi. Şencan, bu şekilde gebe kalan bir kişinin başka bir yerde kontrole gitmesi halinde de tüp bebek merkezinin tüm bunların kaydını tutarak, il sağlık müdürlüğüne bildireceğini söyledi.

Uygulamanın Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra geçerli olacağını ifade eden Şencan, mevcut merkezler için belli bir geçiş süresi tanınacağını bildirdi.

ne diyim cok sasırttı yeni kararlar.aslında merkezlerin denetlenmesi standartlaarının olması iyi
ama tek embryo yollamak neymiş sanki 5 tane gidince oluyorda.ceken bilir bunlara dmesi kolay..

nbnh cim senin dozun cok azmıs o yuzden gelişmemiştir bence ben gonalf i iki asılamamdada 150 lik enjekte ediyordum

semracım ekonomik olarak zorlanmıcaksanız al gec hiç düşüünme canımın içi.ben olsam öyle yapardım

banada 2 yıl önce vertigo teşhisi konmuştu 2 kez bayıldım gözümü hastanede açtım(( 40 yaşın altındaki bayanlarda 1 yıl süreyle görülebilen bir rahatsızlıkmış......

bilmez miyim canım ya bana kokulu birşeyler olsun yeter.... opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…