allah allah ya bana niye 5 doz dediler 1.yapıldıktan 1 ay sonra 2. aşı, 2.aşıdan 6 ay sonra 3. aşı diğerleri arsındada 1 yıl vardı o karttane biliim özlemim biz gebelikte iki doz vurulduk
bir de dogum sonrası vurulcaz dogumdan iki ay sonra üçüncüyü o kadarmış
sen üç doz olmuşsan belki de gerek yoktur sana ama gene de sor sen
evham yapmamak elde mi be tatlım valla hareketleri dünyaya bedel de
ilk dönemlerin tadını cıkar ben daha rahattım o zaman sanki
şimdi sürekli dinlemedeyim hareket etti mi etmedi mi kaç kere etti diye:S
ayy pskolojik deliydim zaten hepten tırlattım iyi mi
inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhepimiz için gönderiyorum canım ocak ayına hepimiz hamile gireceğiz inşallah:79:
hımm 10 yıl koruyor demek paylaşımın için teşekkür ederim canımHamilelikte yapılabilecek aşılardan birisi de tetanoz aşısıdır. Kızamık, kabakulak, kızamıkçık, su çiçeği aşısı gibi canlı aşıların gebelikte yapılması sakıncalıdır fakat tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden dolayı gebelikte güvenle yapılabilecek bir aşıdır. Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan gebelere tetanoz aşısı yapılması önerilir.
Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla v.b kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.
Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte (genellikle 5. ve 6. aylarda) 1 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır. Bazı uygulamalarda bu aşıdan 1 yıl sonra bir doz daha, ve 1 yıl sonra bir doz daha yapılarak toplam 5 doza tamamlanmaktadır
ben 2 doz olmuştum 22. haftamda ilk,28. haftamda 2. doz.
sen bekle ayşencim allah allah ya sen niye patlatmıyorsun bence sende patlatttttttttttBu arada sayfalar 4500 e geliyor,bebingim patlat bir hobareyde,uçur bizi
ben niye tek basıma patlatayım birlikte patlatalım
canımcım ben bu etstleri zaten 5-6 ay önce yaptırmıştım yeni deildenizcim ben pek bilmiyorum bu tüp bebek işlemlerini ama sen hamilesin o testlere gerek varmıki anlamadım yaaa
eveeeeeetdenizcim yarın randevunuz vardi değil mi ayyy güzel haberlerle gel inşallah ....
hepimiz için gönderiyorum canım ocak ayına hepimiz hamile gireceğiz inşallah:79:
Bu arada sayfalar 4500 e geliyor,bebingim patlat bir hobareyde,uçur bizi
sakin olup yarını düşünmeliyim
dua edin bana ilk buluşmamız bu inşallah herşey yolunda olsun
melekcim canım sen nasılsın ne durumdasın bakalım, nasıl gidiyor?
sakin olup yarını düşünmeliyim
dua edin bana ilk buluşmamız bu inşallah herşey yolunda olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?