Aşılama 2010'un Umutlu Savaşçıları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

teşekkür ederim. gerçekten inandığım seyleri yazdım ve doğru bulduğum. sizin metodunuz da çok pratik süt mamayı mama sütü desteklemiş oluyor bebiş de aç kalmıyor. sağlıkla mutlulukla büyüsün kızınız.

pınarcığım annenin ellerine sağlık arkadaşım çamaşırları halletmiş. ben de dün akşam 1 sepet ütüledim bu akşam da ütülerim. bakalım bitirebilecek miyim? sen de yaz annesisin su evet cok önemli. zaten 2 damla veriyosun o minicik ağızlarına yetiyor onlara. kuzucuklar işte hepsi ayrı tatlı :))))

kızımı almaya gitmeliyim. öptüm sizi.

selam güzeller herkes iyidir umarım ben minik cadıcımla ugrasıyorum bu sıralar mızırtıyız biraz oyun istiyoruz hep aguyu ögrendik ögreneli kızsak da agu acıksak da agu :=)
gene sabahlar olmasın modundayız dört olmadn uyumuyor dana ya artık gündüz de uykuları azaldı gözün aydın maviş teyzesiiiii dün salla salla kollarım koptu uyudu yatırdım tam yatıcam actı gözlerini aguuuu ... güler misin aglar mısın valla..
bu saat oldu bir duş aldım bi camasır topladım o kadar..ay banyodan cıkarken düştüm bir de az daha bacagımı kırıyordum ta belimden hem de..banyonun önünde dar bir koridorumuz var baska yer olmadıgından camasr makınamız orada..banyoyu temızlemıstım dus alırken kapının altından su kacmıs bıraz dısarı cıkarken görmedim bacaklar ayrıldı biri makinaya dogru taakkk digerini son anda kıvırarark hız kesmeyi basardım neyseki..korktum ama kız bas bas aglıyordu icerde yalnız kalssam öyle cıbıl cıbıl yerde kız aglarken napardım ay Allah korudu valla..canım acıyor biraz ama kırık cıkık olsa duramazdm herhlde acısından..
yemegim bile yok daha uff karnım ac cocuk gibi balık kraker yiyoz iyi mi

dün ilk defa trafige cıktım ilçe meydanında..heyecanlanıyorum cok ya nasıl kıymetlı canım kör olmayasıca arba degıl bana bize bısey olcak dıye tırsıyorum yeminle yol benimken kendimi garantıye almak adına hep baskalarına yol veriyorum farkında olmadan cok komik..esim diyo sen neden duruyorsun ana yoldasın yol senin habire durcan mı böyle her seferinde diye..ayy napiim acemlik işte nasıl ustalascaz bakalım..

nursimcim evine hosgeldin hayatım sanırım toparlanma telasına giriştin allah yardımcın olsun canım cocukla ne zor olur simdi ay keske yakın olaydık yardım ederdik sana da

denizim demek tatillere gittin nasıl girdin kız denize ya bu havalar ne zaman ısıncak tamam buranın cehennem sıcagından nefret ediorum ama mayıs ayının ortasında da klima ufo acarak elektrige 300 lira bayılmak hic hos değil dogrusu tatile gitmeye iki hafta kaldı ama korkum o ki kızcem yazlıkları giyemiycek bu gidişle deniz cok mu soguktu canım benim

bilgeeeeee antalyada havalar nasıl anacım sendeki havalar daha iyi gibi bu aralar ins hep öyle olsun da bize önerilerin var mı canım otele girişimizden iki gün evvel cıkcaz yola bir gece alanyada bir gece antalyada merkezde konaklayalım dedik otel kumlucada bu arada otele gecmeden dolasalım civarı dıyoruz gerci gezmiştm yıllar evvel o tarafı ama olsun benm bildigim alanyada gezilcek yerler kale magaralar dim falan vardı sonra yol üstünde manavgat köprlü kanyon aspendos side buralara gitmiştim bize bir güzergah planı önersene canımın ici nasıl degerlendirelim o iki günü nerleri gezelim
ögretmenevinde kalalım dedik onlar otellerle yarısır hale gelmiş görmeyeli valla

ballı lokmam cok az kaldı insallah güzel haberlerini alıcaz Rabbimin izniyleee

melegim insanogluyuz dilin kemigi yok bazen yasadıgımız sıkıntıları acıları kendi kendimize cekiyoruz ne olur deme öyle su an canın yandıgından sitemin öyle belki gercekten dile getirdginin anlamını kendin de farkında degilsin canım ama söyleyip böyle kaderini cekme üstüne..dilinin belasına ugramak der büyükler..ben bundan zıyade dua yerine gecer derim bazı söylenenler..dilinde güzel şeyler olsun hep arkadsım olsun ki dua yerine gecsin aminler okunsun peşinden manevi alemde de..sonrası güzel olacak insallah..ama keskeleri derken tehlikeli cümleler kurma..inan bilmedigimizden her kötünün iyisini arayısımız..ama emin ol keske o bari olsaydı dediklerimizde bizim göremedgimiz kadar büyük olabilir can yanışlarımız..

sevüüüüümmmm nerelerdesin gıııı mercan kuzumdan ne haber hersey yolundadır insallah kök söktürmeye devam ediyor mu yer fıstıgım:=)

bebiişiiim sende ne var ne yok uzun oldu karsılıklı iki lafın belini kıramayısımız

burpum her zamanki gibi cok ama cok yogunsun be anacım Allah kolaylk versn sana

şifa recetem az kaldı kurtulacaksın insallah bu ezıyetten mükafatnı alıcaksın da eminim

elanazım biraz daha iyicesin sanırım masallah epey yol aldın dörtte biri bitti gitti bile masallah

çankırı ekibi sikayetler benzer sizde de mavişime sonuna kadar katılıyorum benm sütüm zaten epey azaldı eskisi gibi degil ama uyuyamadıgımda hepten yok oluyor..bu ara benm sıpa da iştahsız mızır mızır zorla yedırıyorum hele özellıkle gece yemesı eziyete döndü artık ya 60 cc bırakıyor normalde 120 cc ıcen cocuk..eli ediyor simdiden süzüldü gibi geliyor bana da bakalım bizde durumlar nasıl..

özlemcim süt konusunda en cok ben üzdüm kendimi sakın sen düşme aynı hataya sütüm vardı ama kız emmiyordu sagarak vermeye calısınca yetmıyordu mama verıyorum dıye kahroluyordum öyleki günün nerdeyse tamamında pompa mememde takılı oluyordu hırs yapmsıttm kendı kendme defter bıle tuttuk bız ne kadar mama yedı kac cc süt ıctı ne kadar süt sagabldm o gün diye..sütün cc'si mamanın üstünde tutmaya ugrasıyordum deliler gibi basarmıstım da bır aara ama noldu kendimi yırttıgımla kaldım..memeler harap oldu delık deşik sönmüş balo gibi..ee süt de bebiş emmediginden zamanla azalmaya basladı gene döndük dolastık mamayı cok yer olduk..yok ki baska caresi kimle inatlasıyorsam işte..kendimi harap ettigimle kaldım ben de uzun bir süre bozuk bir pkoljiyle..o yüzden sakın kızma küsme kendine..yetememek diye bişey yok kader bizim elimizde degil..RAbbim böyle uygun görmüş nasiplerini böyle kılmış napalım..haşa biz mi degğiştrcez rızıklarını yok hayır..o halde dötümüzü yırtmanın alemi de yok..elinden geleni yap aldıgı kadar süt alsın kuzun alamadgı yerde diyecegimiz su olacak cok sükür mama var da karnı doyuyor kuzularımızın..bu da bir nimet sonucta ya o da olmasaydı..üzme kendini canım ilk zamanlar sütün artabilir de insallah da artar canım benim dualarım seninle sizinle

semraaa gene gezmeye mi gidiyorsun oh valla sizin leylek de havadan inmeyen cinsten gezin anacım adosuma da yarasın gezmeler

herhalde kimseyi atlamamısımdır varsa da kızmayın darılmayın ay kafam durmus aartık benim

yaa bu kırka kadar cok kanamam olmamstı sonrasında bı hafa sonra ara kanamalar oldu regl sandm ben ama deglmıs garip bişeydi zaten bir var bi yok modunda on gün neyse simdi gecen lekelenmem oldu dedim regl oluyorum herhalde bi parca kanama oldu sonra gene tık yok kac gün oldu hafif pembemsi leke bazen oluyor o da baska gelen giden yok sinir oluyorum karnım bi şişiyo bi iniyo davul gibi ay bi olsam da kurtulsam

tatile kadar olsaydım ya kafam rahat olsaydı simdi kesin orada olurum deniz meniz yalan olur bana da ya üfff tampon kullandınız mı kızlar ayıptır sorması nasıl kullanmı zararlı mıdır ben denıze denk gelıcegı zamanlar gecıktırıcı hap kullanırdım smdı onu ıcemem ani bişeye karsı tedbırlı olmakta yarar var dıyorum oraya kadar gıdıp denıze gıremezsem catlarım orta yerımden valla

benim herif gelir simdi normalde aksamları dısarı cıkıyoruz ben sürüş talimi yapıyorum kıza hava aldrıyoruz falan ama bugün hem cıkasım var hem yok..
daha ev süpürülcek biberonlar yıkancak yemek yapılcak..dısarı cıksam kim halletcek bunlrı ki..of hava da güzel görünüyor napsam acep

aha da benim fıstık cırlamaa basladı ben kacar..zaten kendi kendme konusmusum hep smdı farkettim

özlemcim saol amin tuzlu almış eşim onu bitirmeye çelışıyodum sözde suyu çok içiyorum zaten sütte içmeye çelışıyorum ağzımdaki yaralardan meyvede yiyemiyorum
canım ya tuz su tutar bunun faydası olur mu sana bence hemen tuzsuz al, hemende iyileş inşallah...
üzüldüm işte anne olarak yetmemek çok acı çocuğum aç ve ne yapaağımı bilemiyorum mecburen mamyı veriyorum, annemde e sen zaten 3 ay emdin istmedin sonra diyor yani allah şükür sağlığım yerinde hem annem şimdikiler bir hoş biz sana 2 aylıktan itibaren yğurt bile vermeye başlamıştık dior eskidende drlar farklı düşünüyormuş demek, ne oldu sanki biz büyümedikmi ,böyle düşünüp rahatlamaya çalışıyorum ...
zaten en önce o sorun yaşadığım göğsümü veriyorum sonra diğerini ha doymadıysa mama, mamayı biberonla vermek istemyorum ama kaşığa sabrı yok hemen emeyim istiyor,şırınga kullanabilirsiniz dediler babamız olunca onunla veriyoruz... evet biberondan sonra memeye yaklaşımı farklı... inşallah bizmkide ada ablası gibi kilo alabilir... canım sağol aldım ben zati :)
bizde perşgünü annemlere gidiyoruz gün kalıcaz,kısa bi tatil olcak,çok yorgunummm yaaaaa

dün isten cikinca kosmaya gittim 3km kosmusum eve geldigimde esim yemegi hazirlamis sagolsun hem yemek yedim dus aldim yattim sabah kalktigimda okadar hafiflemisimki kus gibi:))))
ohhhhh yarasın benim yerimede koş....
yorumlardan gördüm okumadım ama ne saçmalamışsın sen bakayım valla kulaklarını çekerim senin, bebeğin olacak ve sen onu sağ salim kucağına alacaksın azcık sabır sadece....
özlemcigim sütün icin fazla kafana takma yoksa tamamen gider üzüntüde cok etikiliyor canim biliyorsun insallah en kisa zamanda düzelir canim
inşallah canım ya kafaya takmayayım diyorum ama
inşallah emer canım yoksa halin harap
oyyy yerim ben o minik balığı adı gibi denizde rahat etti :)

ne güzel yazmışsın ya içim rahatladı....

yalancı memeyide öyle istekle almıyor ki ben asla vermem diyodum ama kurtarıcı resmen de benimki almıyo
önce meme veriyorum doymazsa mama ne yapayım aç kalmasın bebeğim...
bende öyle yapacağım canım sağol ....
maşallah elamız kocaman olmuş allah nazarlardan saklasın...
adetini olmuşsun ne güzel rahatlamışsındır...
taşınmak çok zor ya bende yeni taşındım hoş birşye elimi süremedim ama iyileşeym oğlumda izin versin yaparım inşallah...
selamlar herkeslere
havalar ısınmadı derken
birden ısınıverdi
tabi yazlıkları cıkarmak gerekti
:)
yakında baslarım sıcakkk ufff demeye
dışarısı çok mu güzel ben evdeyim ya

üzmemek elde mi canım kendinden biliyorsun işte... dediğin doğru harap etmek boşuna rabbim neyi ne kadar nasip ettiyse, bebeğimin rızkı neyse o ,inşallah artarda ekstra şeylere gerek kalmaz habire kaynat steril edecem diye delir dur, memeyi emse bu dertler var mı yok... neyse artık bakıp göreceğiz zamanla düzelir inşallah.... allah razı olsun canım ben dua bile edemiyorum bu bebiş yüzünden... geçen gece göğsümde kalkanla uyumuşum :) herşeyi unutuyorum ya ....

özleem sakın sıkma canını ben de 6 ay emmişim sonra reddetmişim annem de diyo biz 4 aylıktan yumurta verirdik diye şok oldum
herşeyi mükemmel yapmak istediğimizden kendimizi çok sıkıyor strese sokuyo ve sonunda biz zararlı çıkıyoruz heralde
ben bugün 40 lık mama içirdim kavga dövüş aptamil:))sevindirik oldum bak beni düşün mama yiyoo diye üzülme
sütüm iyi çok şükür bugünlerde istanbul da coşar da atlatırızz inşallah

sermest o cadıya söyle gündüz uykusunu azaltabilir ama gece uyusun da annesi dinlensin

biz de tam düzen tutuyoruz diyoduk ki şu enfeksiyon işinden sonra cortladık
sabah 1 saat uyudu bu sabah ondan sonra hep yarım saat 3 kere sanırım
yani 2.5 saat uyuduk bugün:))))
dün geceden bi de 10 saatimiz var 12.5
4 aylık bi bebek 15 saat uyumalıymış
2.5 saat açığımız var:)))))

gulimusum canım baban a gecmiş olsun.inş tez vakitte iyileşir
Allah sifasını versin.
sende guçlu olmaya calıs canım
kendinide düşünmen lazım

saol bebingcim inşallah öyle olmaya çalışıyorum

bizde perşgünü annemlere gidiyoruz gün kalıcaz,kısa bi tatil olcak,çok yorgunummm yaaaaa

oh gezin ne güzel valla güzel havaları değerlendirin kız

inşallahdilediğimiz gibi olur canım olsunda sen yine duyarsın hayırlı yolculuklar zasacım

dün isten cikinca kosmaya gittim 3km kosmusum eve geldigimde esim yemegi hazirlamis sagolsun hem yemek yedim dus aldim yattim sabah kalktigimda okadar hafiflemisimki kus gibi:))))

ohh melekcim ne güzel eşinde yemek hazırlamış sana her gün yap sen bu koşmayı

ay ne güzel ya oksijen aldın bol bol şehirden uzaklaştın hiç değilse denizcik denizi gördü dururmu kıpır kıpır tabi

nursimcim hoşgeldin canım elecık nasıl kolay gelsin bu tayin işide zor hem bebekte var yardımcın yokmu

bilgecim çok şükür geçti gitti acılarını unutmaya bak güzel günler var artık inşllah bebeğin fazla bekletmeden gelicek annesinin göbişine

taze annemiz nasılmış aman keşke çok sık gelmezlerde sende rahat edersin evinde çokta oturdularmı sıkılıyor insan helede rahatsızken

valla denizcim çok şanslısın annen konusunda annen sana kıyamıyor

selamlar herkeslere
havalar ısınmadı derken
birden ısınıverdi
tabi yazlıkları cıkarmak gerekti sıcakkk ufff demeye

aynen öyle bizimde hepsi birbirine karıştı tam yazlıklar çıkmadı daha eşim giyeceğini bulamıyor artık idare edicek biraz ilk bu yıl böyle oldum düzenliyimdir hep adamcazda alışıktı düzene

ben adet oldum)) tüp bebisin faydasi 3 aydir adet sancisi cekmiyorum yuphiiii

sancı çekmemek ilaçsız rahattır heralde melekcim

ay sermestim allah korumuş seni ya aman aman bebeğine bağışlamış iyice bak kendine moraran yerin filan varmı geçmiş olsun

sermestim inşallah güzel mevlam neylerse güzel eyler bekliyoruz hayırlısını

kız ben hiç kullanmadım tampon filan zararlı diyolar ne bileyim işte benim hiç rastlamadıya tatile canım hap da bilmeden içme henüz yeni doğum oldu

güzel havayı değerlendir sermestim oh hayırlı olsun araba sürüşlerin ev işleri yine hallolur tatlım

seni okadar iyi anlıyorumki bende senin söylediğin gibi bir hamile kalayım havalara uçayım atlayayım zıplayayım heyecanını yaşayayım ona bile razıyım dedim ama aksinide yaşayınca herşeyin hayırlısı dedim sen çok haklısın bu duyguları yaşamakta canım allah sana bebişini kucağına almayı nasip etsin

bebingim yazın biliyorsun doktorlar banada dış gebelik demişti ben çok sormuştum doktorlara çokta araştırmıştım ilk dış gebelikle bir sonraki arasında hiçbir ilişki yokmuş yani ilki oldu diye ikincide olacak anlamına gelmiyor zaten tamamen anlık bir durum genetik yada rutin olabilecek bir durum değilki tatlım

yaaa doktor amcanız tam sopalık burada doktorlar bangır bangır doğum kilosundan sonra bebişlerin kkilosu iner gayet normal diyeor sizinki neden senin moralini bozduki

oh negüzel sağlıkla gidin gelin sonrada görüşelim

harika yüzmeyi özledim bende

inşallah biran önce yerleşirsin tatlım çok zor bebişle birde yerleşme kısmı var memurların askerlerin kaderi allah kolaylık versin

her doktorada inanmamalı demekki

bilge ben böyle şeylere karışmaktan korktuğum için ses çıkarmadım korkutmakta istemedim ama korkmasam kesinlikle anestezi konusunda ısrar ederdim yarım ağız çaktırdım biraz sana ama sen farketmedin neyse geçti bitti bak sonucuda güzel çıktı maallah

herşeyin hayırlısını dilemek lazım
bu arada en güzel güzergahı sen yazmışsın zaten tabi bebişle köprülüye çıkmayın hele rafting hiç yapmayın ama manavgatı gezin damlataş mağarasını gezin alanya kalesini gezin ohh mis

ben geçen yaz hamile hamile tamponu tıkamışım ya kanamam olmuştu bende yüzeceğim diye tamponu tıkamıştım :)))) tamponun sırrı itebildiğin kadar derine it ilk acemilikte ben itmemiştim hanaağğğm sanki herifinin şeyiyle dolaşıyor gibiydi ben amerikadan bir alay tampon almıştım kendinden hazneyerleştirme aparatlı onunla çok rahat oluyor ama ilk kullanımda zorlanırsın

canım öyle heyecanla bekliyorumki güzel haberini
az kaldı allahım inşallah ikiz olur
baban için üzülme tatlım bak kontrol altında hiiiç canını sıkma babiin iyileşecekte torun sevecek

sıkmamaya çalışıyorum canım inşallah benimde artar ne diyeyim...
ben 3 ay kardeşimde 6 ay emmiş biz illa 1 yaş diye şartlandırılmışız
sanki eskiden yetişen bizler anormal miyiz yani?
şimdi öyle bakılıyor işe nedense bize herşeyi yedirmişler neyimiz var
üst komşum dedi bende ilkinde direttim 2.de mama verdim ilki sık sık hasta 2. turp gibi dedi rahatladım biraz
yumurta falan ben hatırlıyorum bebeklere verildiğini
herşeyi mükemmel yapmak istiyoruz yada zorla bu öğretiliyor
ohhh yarasın efeme yedi demek bizde aptamil pre onu kullanıyoruz önce bebelactı
ay ne güzel ya sütün artmış maşallah darısı bana inşallah

burpcum benim tüp doktorum dedi ama ikincide ihtimal artar malesef diyeee
inş yoktur oyle bişey yaaa
kafama cok takılıyo cunki

burrp benim de bi tampon maceram var anaaam o neydi yaaaaaaaaaaaaa
aynı dediğin gibi herifin şeyiyle dolaşıyomuşsun gibi
ama ben evdeydim hem de temizlik yapıyodum
duramadım çıkardım almadım bi daha da
burda da varmı kiğ hazneye kendi yerleşen tampon otomatik:))))))
amaan sanki şakır şakır adet oldum da tampon eksik kaldı:))

sorma özlemim eskiden kapıdan inek sütü alınırdı kaynatılırdı hepimiz öyle büyüdük ne oldu yani şimdi ödümüz patlar bebeğe inek sütümü aman haşa halbuki hepimiz öyle büyümedikmi

burpcum benim tüp doktorum dedi ama ikincide ihtimal artar malesef diyeee
inş yoktur oyle bişey yaaa
kafama cok takılıyo cunki

elifim o tekrarlama tüp tıkanıklığında rahim yapışıklığı durumunda yaşanan dışgebeliklerde olur sen tüp bebek tedavisinde dış gebelik yaşadın doğal yoldan yaşamadınki hem tüplerin açık bence olmayacak inşallah olmayacak ki onda bile %2-5 olasılık veriyorlar senin dondurmalar kaymak olacak bence

herkese iyi geceler kızlaaar
biz cumartesi gidiyoruz istanbul a kız kardeşimin düğününe:))))
gitmişken kalırız heralde annem hazırlıklı gel efe yi bırakmam diyo:)))
kalıym da az kafa dinliym bari:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…