ela da iyi semra teyzesi büyümeye devam ediyor,,,
kızlar ben bu arada 9 mayısta ilk adetimi oldum zaten 60 günü geçmişti kanamam fazla geçmeden adet oldum geçen sene pozitif sonuç aldığım güne denk geldi...
bilge 79 ne güzel yazmışsın katılıyorum sana...
özlemcim ben elayı önce emziriyorum göğsüm boşalıyor sonrada mama veriyordum sütüm olana kadar kızım aç kalmıyordu...
canım ya tuz su tutar bunun faydası olur mu sana bence hemen tuzsuz al, hemende iyileş inşallah...özlemcim saol amin tuzlu almış eşim onu bitirmeye çelışıyodum sözde suyu çok içiyorum zaten sütte içmeye çelışıyorum ağzımdaki yaralardan meyvede yiyemiyorum
üzüldüm işte anne olarak yetmemek çok acı çocuğum aç ve ne yapaağımı bilemiyorumcanımm yaa kendini suçlamaa nolurr,bu bütün herkesede oluyorr,ben bile ilk gün telefonda yeşime sütüm yookkk diye sitem etmiştim hafta içinde akmaya başladı resmen,mama hiç vermedim çok şükür,ama karşıda değilim,gerekse verirdim nolucakki,sen üzülme cnm,o batuşş sonradan nasıl toplancak bak gör,benim gibi nasıl bıraktırıcam planları bile yapmaya başıcaksınbende yılbaşına kadar emziriyim bırakıcam kesinnnn çok zorlamaya başladı dışarda resmen üstümü parçalıyoo,sende yıl sonra bu sitemleri ediceksin artıcak sütün üzülme sakın hele..aylarda resmen stok yapıp fazlasını atıcaksın bilee,inşallah.
canım ilk olarak emzir,sakın ilk biberon verme,biberonu alırsa seni bırakır az süt geliyo diye,hatta telefondada söyledim cam kaşığın varsa onla ver mamayıda biberon dayamavericeksende o emsin memeyi çek hemen biberonu ver farketmesin.merak etmezaman hızlı geçicek ve sizde ek besine başladığınızda ara ara emziriceksin,o z aman göğüslerin dolu dolu olucak,şimdi her dakka emiyo yaa ondanda yokmuş gibi geliyo,bebeklere zaten ilk hafta kilo verirler,ödemlerini atarlar,sonrada ada gibi boğum boğumolup yığılırlarbendede makinaaventin var memnunum amaartıkpek gerek duymuyorum emiyor dakkada boşaltıyor,bana hediye geldi,kullanmadım bile yakın olsan verirdim kullanırdın.
bizde perşgünü annemlere gidiyoruz gün kalıcaz,kısa bi tatil olcak,çok yorgunummm yaaaaa
ohhhhh yarasın benim yerimede koş....dün isten cikinca kosmaya gittim 3km kosmusum eve geldigimde esim yemegi hazirlamis sagolsun hem yemek yedim dus aldim yattim sabah kalktigimda okadar hafiflemisimki kus gibi:))))
inşallah canım ya kafaya takmayayım diyorum amaözlemcigim sütün icin fazla kafana takma yoksa tamamen gider üzüntüde cok etikiliyor canim biliyorsun insallah en kisa zamanda düzelir canim
inşallah emer canım yoksa halin harapgünaydın...
özlemcim üzülme lütfen nşallah semranın dediği gibi akıcak sütün
alışveriş yaparken satmaya çalıştılar pompayı ama almadım ben
lazım olursa sonra alırım diye inşallah lazım olmaz da emer oğlum
bilgeye katılıyorum emmeyen arkadaşlarımın çocukları maşallah gelişim yönünden hep önde
mama yiyenler yani..ilk etapta emmesi ço iyi tabi
inşallah artar özlemim..
bilge geçmiş olsun..dr un verdiği arada da inşallah aşılamaya geçmeden hamileyim dersin bize..bekleme süresinde aldık hep haberleri seninde öyle olur inşallah
oyyy yerim ben o minik balığı adı gibi denizde rahat etti :)yaz geldi artık izmire ..dünden beri yaşıyoruz yazı Allaha şükür.
şimdi de serin olsun deriz :))
temiz hava ormanın kuşların içinde çok güzel 2 gün geçirdik denize girdim ama soğuktu çok kalamadım zaten göbüşümden yüzemedim de..oğlum denizi görünce balık gibi oldu hissetti galiba:))
denizciğim hoşgeldin nasılsın canım? oh dinlenmişsin ne iyi gelmiştir kimbilir. rahatla şöyle oğluşun da rahatlasın...
pompa konusunda katılıyorum sana. alırsan şartlanacaksın psikolojik olarak kendi sütünü kendin sabote edeceksin baktın gelmiyor o zaman almak en doğrusu. medela benimki de. maşallah memeyi patlatır gibi çekiyordu :))))beni 2 ay idare etti. valla biz milupa kullanmak zorunda kaldık doktor "derhal" diyince koştur koştur aldık yoksa eşim anne sütü alsın diye diretirdi. şanslıyız ki doktora gitmek, netten bimediğimiz seyleri öğrenmek artık çok kolay. doktorun açıklaması sayesinde kızımı ben 3 yaşına kadar antibiyotik kullanmadan getirdim. nezaman kreşe başladı hastalıklar başladı yabancı mikroplar yüzünden.
sana bahsettiğim almancı arkadaşımı hatırlarsın. sana onunla ilgili enteresan bir olayı paylaşmak istiyorum. sabit fikirlilik adına herkese anlatırım. bu arkadaşım kızını 4buçuk kilo falan doğurdu. 2006 ağustosta. neyse ben diyorum ki esra havalar cok sıcak cocuga cay kasıgıyla su ver (ki miraya doktor sıkı sıkı tembihledi bu sıcakta mutlaka ver susuz kalmasın diye henüz yeni doğduğu halde) bu hayır almanyada bize soyle dediler böyle dediler. neyse karışmak istemedim 6 ay doldu esra dedim bak cocugu susuz bırakıyorsun. bu daha diyor ki sütümde su var oradan alıyor neyse cocugu ben 2 haftada bir görüyorum esralar geliyor biz gidiyoruz falan derken cocugun cenesi agzı kıpkırmızı olmaya basladı. ne kremler verildi fayda yok. bu en sonunda cocuk sıfır uykuyla günleri gecirmeye başlayınca doktora gitti. adam resmen (kabaca söylüyorum özür ama) ağzına etmiş sen köyde mi yaşıyosun cocuk susuzluktan ölmek üzere falan diye. o cocuk 1 hafta sonra havale gecirdi şimdi nezaman grip olsa otomatik havale geciriyor susuzluktan dolayı. ateşi cıkmaya başlayınca su vermeye başlamak zorundasın dedi doktoru. ben de dedim ki hiiiç boşuna söylenme arkadaşım dikkafalılığın seni bu hale getirdi. mama olayını siz düşünün vermedi tabii ki. aralarında 3 ay var ama dişleri miraydan geç geldi, hala ne dediğini anlayamıyoruz biz. bazen kalıplaşmış bilgilere saplanmak fayda sağlamıyor. en başta rahat olun. süt gelirse eyvallah ha gelmiyor mu üzmeyin ne kendinizi ne dünya tatlısı bebişinizi dayayın mamayı. hepimiz 12 ay emmedik herhalde :)) pirinç unlu sütlerle geldik bu yaşlara :))) ki aslında süt verilmemeli diyorlar değil mi???? o nedenle tatlı canınızı üzmeyin. prematüre doğup anneciğinin sütünü hiç tadamadan koca adam olmuş insanlar var. Allah korusun. Bütün yeni doğan bebeği olan arkadaşlarım ve hamile olan arkadaşlarım siz çok değerlisiniz sütünüz için kendinizi üzmeyin. hepinize sevgiler....
yalancı memeyide öyle istekle almıyor ki ben asla vermem diyodum ama kurtarıcı resmen de benimki almıyoikisini de dene özlem hangisinde beyefendi huysuzluk yapmıyorsa onu ilke edin. yalancı memeye uyum sağlıyacak gibi geliyor fazla büyümeden uyku zamanı en azından yalancı meme ver derim ben ama yine sen bilirsin. şimdi güçsüz, küçücük ama inan hep böyle kalmayacak bkz : mavi :)))))
bir de hazırladığın mamaya 1 saat el sürülmezse direkt dök arkadaşım saatlerce bekletme biberonda.
canım çok teşekkü ederim. tüpler açıkmış çok şükür. en azından bir sorun yokmuş onu öğrendik. desteğine çok teşekkür ederim. dikkat et kendine.
arkadaşım çok geçmiş olsun. üzme kendini. inşallah en kısa zamanda cıkar baban hastaneden.hem bebek hem kendin hem de annen için sağlam durmaya çalış. annen de nereye bölünsün şimdi en çok o üzülür. kemicetin sür damağına iyi gelir. moralini bozma hep iyi seyler düşün. babam eve gidecek ben torun götüreceğim saatlerce kucağından indirmeyecek de :))))
2 gün sürdü bebingim hiç sorma. hele altıma serdikleri yeşil örtü daha fenaydı. korktum ben de ama 2 gün sora damla bile yoktu. hakikaten keşke bayıltsalardı beni ama en azından oldu bitti çıktım :))))bir daha asla çektirmem o ayrı bi konu. :)))
doktoruma aynı şeyi ben de söyledim. o dedi ki stres daha sinsi bir düşman. ayrıca ben yara, kırmızılık veya herhangi aykırı bir oluşum görmedim. senin rahatlaman lazım oyüzden 3 ay müdahale etmeyeceğim. böyle konuşunca bana ve eşime mantıklı geldi. zaten gerekli testler yapılıyor yapılacak da. beklemeye gecmekten baska carem kalmadı canım, ne yapayım :)))
ben de kendimden ümitli değilim aklım takılıyor sürekli. ne yapsam ne etsem kemiriyor içimi. bravoyu kaçırdım yani bebing :)))
bende öyle yapacağım canım sağol ....ela da iyi semra teyzesi büyümeye devam ediyor,,,
kızlar ben bu arada 9 mayısta ilk adetimi oldum zaten 60 günü geçmişti kanamam fazla geçmeden adet oldum geçen sene pozitif sonuç aldığım güne denk geldi...
bilge 79 ne güzel yazmışsın katılıyorum sana...
özlemcim ben elayı önce emziriyorum göğsüm boşalıyor sonrada mama veriyordum sütüm olana kadar kızım aç kalmıyordu...
dışarısı çok mu güzel ben evdeyim yaselamlar herkeslere
havalar ısınmadı derken
birden ısınıverdi
tabi yazlıkları cıkarmak gerekti
:)
yakında baslarım sıcakkk ufff demeye
sevüüüüümmmm nerelerdesin gıııı mercan kuzumdan ne haber hersey yolundadır insallah kök söktürmeye devam ediyor mu yer fıstıgım:=)
bebiişiiim sende ne var ne yok uzun oldu karsılıklı iki lafın belini kıramayısımız
burpum her zamanki gibi cok ama cok yogunsun be anacım Allah kolaylk versn sana
şifa recetem az kaldı kurtulacaksın insallah bu ezıyetten mükafatnı alıcaksın da eminim
elanazım biraz daha iyicesin sanırım masallah epey yol aldın dörtte biri bitti gitti bile masallah
çankırı ekibi sikayetler benzer sizde de mavişime sonuna kadar katılıyorum benm sütüm zaten epey azaldı eskisi gibi degil ama uyuyamadıgımda hepten yok oluyor..bu ara benm sıpa da iştahsız mızır mızır zorla yedırıyorum hele özellıkle gece yemesı eziyete döndü artık ya 60 cc bırakıyor normalde 120 cc ıcen cocuk..eli ediyor simdiden süzüldü gibi geliyor bana da bakalım bizde durumlar nasıl..
özlemcim süt konusunda en cok ben üzdüm kendimi sakın sen düşme aynı hataya sütüm vardı ama kız emmiyordu sagarak vermeye calısınca yetmıyordu mama verıyorum dıye kahroluyordum öyleki günün nerdeyse tamamında pompa mememde takılı oluyordu hırs yapmsıttm kendı kendme defter bıle tuttuk bız ne kadar mama yedı kac cc süt ıctı ne kadar süt sagabldm o gün diye..sütün cc'si mamanın üstünde tutmaya ugrasıyordum deliler gibi basarmıstım da bır aara ama noldu kendimi yırttıgımla kaldım..memeler harap oldu delık deşik sönmüş balo gibi..ee süt de bebiş emmediginden zamanla azalmaya basladı gene döndük dolastık mamayı cok yer olduk..yok ki baska caresi kimle inatlasıyorsam işte..kendimi harap ettigimle kaldım ben de uzun bir süre bozuk bir pkoljiyle..o yüzden sakın kızma küsme kendine..yetememek diye bişey yok kader bizim elimizde degil..RAbbim böyle uygun görmüş nasiplerini böyle kılmış napalım..haşa biz mi degğiştrcez rızıklarını yok hayır..o halde dötümüzü yırtmanın alemi de yok..elinden geleni yap aldıgı kadar süt alsın kuzun alamadgı yerde diyecegimiz su olacak cok sükür mama var da karnı doyuyor kuzularımızın..bu da bir nimet sonucta ya o da olmasaydı..üzme kendini canım ilk zamanlar sütün artabilir de insallah da artar canım benim dualarım seninle sizinle
gulimusum canım baban a gecmiş olsun.inş tez vakitte iyileşir
Allah sifasını versin.
sende guçlu olmaya calıs canım
kendinide düşünmen lazım
bizde perşgünü annemlere gidiyoruz gün kalıcaz,kısa bi tatil olcak,çok yorgunummm yaaaaa
balcım çookkk heyecanlıyımmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!bence kesin olcak ben annemlere her gittiğimde bi haber alıyorum hobareylere eşlikedemiyorum seninkiede edemicem gibiama benceeolcak,olsundaa bende geldikden sonra ederim.
dün isten cikinca kosmaya gittim 3km kosmusum eve geldigimde esim yemegi hazirlamis sagolsun hem yemek yedim dus aldim yattim sabah kalktigimda okadar hafiflemisimki kus gibi:))))
yaz geldi artık izmire ..dünden beri yaşıyoruz yazı Allaha şükür.
temiz hava ormanın kuşların içinde çok güzel 2 gün geçirdik denize girdim ama soğuktu çok kalamadım zaten göbüşümden yüzemedim de..oğlum denizi görünce balık gibi oldu hissetti galiba:))
selam fıstıklarım...nasılsınız ben cumartesi günü evime döndüm pzt işime başladım...ev berbat her taraf koli dolu meğer ne çok eşyam varmış topla topla bitmiyor bi yandan da elayı görmeye gelenler var valla kafam bir milyon oldu....
ikisini de dene özlem hangisinde beyefendi huysuzluk yapmıyorsa onu ilke edin. yalancı memeye uyum sağlıyacak gibi geliyor fazla büyümeden uyku zamanı en azından yalancı meme ver derim ben ama yine sen bilirsin. şimdi güçsüz, küçücük ama inan hep böyle kalmayacak bkz : mavi :)))))
bir de hazırladığın mamaya 1 saat el sürülmezse direkt dök arkadaşım saatlerce bekletme biberonda.
canım çok teşekkü ederim. tüpler açıkmış çok şükür. en azından bir sorun yokmuş onu öğrendik. desteğine çok teşekkür ederim. dikkat et kendine.
arkadaşım çok geçmiş olsun. üzme kendini. inşallah en kısa zamanda cıkar baban hastaneden.hem bebek hem kendin hem de annen için sağlam durmaya çalış. annen de nereye bölünsün şimdi en çok o üzülür. kemicetin sür damağına iyi gelir. moralini bozma hep iyi seyler düşün. babam eve gidecek ben torun götüreceğim saatlerce kucağından indirmeyecek de :))))
2 gün sürdü bebingim hiç sorma. hele altıma serdikleri yeşil örtü daha fenaydı. korktum ben de ama 2 gün sora damla bile yoktu. hakikaten keşke bayıltsalardı beni ama en azından oldu bitti çıktım :))))bir daha asla çektirmem o ayrı bi konu. :)))
doktoruma aynı şeyi ben de söyledim. o dedi ki stres daha sinsi bir düşman. ayrıca ben yara, kırmızılık veya herhangi aykırı bir oluşum görmedim. senin rahatlaman lazım oyüzden 3 ay müdahale etmeyeceğim. böyle konuşunca bana ve eşime mantıklı geldi. zaten gerekli testler yapılıyor yapılacak da. beklemeye gecmekten baska carem kalmadı canım, ne yapayım :)))
ben de kendimden ümitli değilim aklım takılıyor sürekli. ne yapsam ne etsem kemiriyor içimi. bravoyu kaçırdım yani bebing :)))
kızlar merhaba
umarım herkes iyidir
ben de daha iyiyim şükür
dünde alt komşum hamile olduğumu duymuş müsaitsen 5 dk.uğrayayım dedi
geldi 2 saat oturdu ikramlık birşeyler vardı ama kesmedi yemek yiyemedim uzanamadım
acaip halsizleştim sonunda sen iyice halsizleştin ben gideyim de uyu dedi çok anlayışlı komşum
o saatten sonra da yemek yapacaktım zaten uyuyamadım
elanazım ne anlayışlıymış komşun sağolsun
insan dinlenmek istiyor gerçekten
bu konuda çok şanslıyım
dün bir sürü çamaşır yığıldı eve gelince annem sabah kalkmış 3 makina yıkamış toplamış dürmüş üstüne yemek yapmış ben kalktığımda sadece kahvaltı hazırladım tembel tembel oturuyoruz eşimle
selamlar herkeslere
havalar ısınmadı derken
birden ısınıverdi
tabi yazlıkları cıkarmak gerekti sıcakkk ufff demeye
ben adet oldum)) tüp bebisin faydasi 3 aydir adet sancisi cekmiyorum yuphiiii
selam güzeller herkes iyidir umarım ben minik cadıcımla ugrasıyorum bu sıralar mızırtıyız biraz oyun istiyoruz hep aguyu ögrendik ögreneli kızsak da agu acıksak da agu :=)
gene sabahlar olmasın modundayız dört olmadn uyumuyor dana ya artık gündüz de uykuları azaldı gözün aydın maviş teyzesiiiiidün salla salla kollarım koptu uyudu yatırdım tam yatıcam actı gözlerini aguuuu ... güler misin aglar mısın valla..
bu saat oldu bir duş aldım bi camasır topladım o kadar..ay banyodan cıkarken düştüm bir de az daha bacagımı kırıyordum ta belimden hem de..banyonun önünde dar bir koridorumuz var baska yer olmadıgından camasr makınamız orada..banyoyu temızlemıstım dus alırken kapının altından su kacmıs bıraz dısarı cıkarken görmedim bacaklar ayrıldı biri makinaya dogru taakkk digerini son anda kıvırarark hız kesmeyi basardım neyseki..korktum ama kız bas bas aglıyordu icerde yalnız kalssam öyle cıbıl cıbıl yerde kız aglarken napardım ay Allah korudu valla..canım acıyor biraz ama kırık cıkık olsa duramazdm herhlde acısından..
yemegim bile yok daha uff karnım ac cocuk gibi balık kraker yiyoz iyi mi
dün ilk defa trafige cıktım ilçe meydanında..heyecanlanıyorum cok ya nasıl kıymetlı canım kör olmayasıca arba degıl bana bize bısey olcak dıye tırsıyorum yeminleyol benimken kendimi garantıye almak adına hep baskalarına yol veriyorum farkında olmadan cok komik..esim diyo sen neden duruyorsun ana yoldasın yol senin habire durcan mı böyle her seferinde diye..ayy napiim acemlik işte nasıl ustalascaz bakalım..
nursimcim evine hosgeldin hayatım sanırım toparlanma telasına giriştin allah yardımcın olsun canım cocukla ne zor olur simdi ay keske yakın olaydık yardım ederdik sana da
denizim demek tatillere gittin nasıl girdin kız denize ya bu havalar ne zaman ısıncak tamam buranın cehennem sıcagından nefret ediorum ama mayıs ayının ortasında da klima ufo acarak elektrige 300 lira bayılmak hic hos değil dogrusutatile gitmeye iki hafta kaldı ama korkum o ki kızcem yazlıkları giyemiycek bu gidişle deniz cok mu soguktu canım benim
bilgeeeeee antalyada havalar nasıl anacım sendeki havalar daha iyi gibi bu aralar ins hep öyle olsun da bize önerilerin var mı canım otele girişimizden iki gün evvel cıkcaz yola bir gece alanyada bir gece antalyada merkezde konaklayalım dedik otel kumlucada bu arada otele gecmeden dolasalım civarı dıyoruz gerci gezmiştm yıllar evvel o tarafı ama olsun benm bildigim alanyada gezilcek yerler kale magaralar dim falan vardı sonra yol üstünde manavgat köprlü kanyon aspendos side buralara gitmiştim bize bir güzergah planı önersene canımın ici nasıl degerlendirelim o iki günü nerleri gezelim
ögretmenevinde kalalım dedik onlar otellerle yarısır hale gelmiş görmeyeli valla
ballı lokmam cok az kaldı insallah güzel haberlerini alıcaz Rabbimin izniyleee
melegim insanogluyuz dilin kemigi yok bazen yasadıgımız sıkıntıları acıları kendi kendimize cekiyoruz ne olur deme öyle su an canın yandıgından sitemin öyle belki gercekten dile getirdginin anlamını kendin de farkında degilsin canım ama söyleyip böyle kaderini cekme üstüne..dilinin belasına ugramak der büyükler..ben bundan zıyade dua yerine gecer derim bazı söylenenler..dilinde güzel şeyler olsun hep arkadsım olsun ki dua yerine gecsin aminler okunsun peşinden manevi alemde de..sonrası güzel olacak insallah..ama keskeleri derken tehlikeli cümleler kurma..inan bilmedigimizden her kötünün iyisini arayısımız..ama emin ol keske o bari olsaydı dediklerimizde bizim göremedgimiz kadar büyük olabilir can yanışlarımız..
herhalde kimseyi atlamamısımdır varsa da kızmayın darılmayın ay kafam durmus aartık benim
yaa bu kırka kadar cok kanamam olmamstı sonrasında bı hafa sonra ara kanamalar oldu regl sandm ben ama deglmıs garip bişeydi zaten bir var bi yok modunda on gün neyse simdi gecen lekelenmem oldu dedim regl oluyorum herhalde bi parca kanama oldu sonra gene tık yok kac gün oldu hafif pembemsi leke bazen oluyor o da baska gelen giden yok sinir oluyorum karnım bi şişiyo bi iniyo davul gibi ay bi olsam da kurtulsam
tatile kadar olsaydım ya kafam rahat olsaydı simdi kesin orada olurum deniz meniz yalan olur bana da ya üfff tampon kullandınız mı kızlar ayıptır sorması nasıl kullanmı zararlı mıdır ben denıze denk gelıcegı zamanlar gecıktırıcı hap kullanırdım smdı onu ıcemem ani bişeye karsı tedbırlı olmakta yarar var dıyorum oraya kadar gıdıp denıze gıremezsem catlarım orta yerımden valla
benim herif gelir simdi normalde aksamları dısarı cıkıyoruz ben sürüş talimi yapıyorum kıza hava aldrıyoruz falan ama bugün hem cıkasım var hem yok..
daha ev süpürülcek biberonlar yıkancak yemek yapılcak..dısarı cıksam kim halletcek bunlrı ki..of hava da güzel görünüyor napsam acep
aha da benim fıstık cırlamaa basladı ben kacar..zaten kendi kendme konusmusum hep smdı farkettim
brupcugum bebinge söyledigim söz size göre agir yasadiginiz icin neyin ne oldugunu iyi biliyorsunuz ama inan ben buna razim senelerdir doktor doktor gez hic bir doktor bir sorun bir sebeb bulamazken olmamasi insana kafayi yetirtiriyor neden diyorsun sürekli sorun varda bulamiyorlarmi diye düsünüyorsun eger olup düsük olsa inan rahatliyacagim en azindan bende hamile kalabiliyormusun diyecem....
selam herkese iyi haftalarrrrr
melekcim seni duygularını cok iyi anlıyorum.ama bana sorarsan hiç yasamamyı tercih ederdim.
inan böylesi daha kötü.kaybetmek cok cok kotu.Allah o haberi aldıktan sonra saglıkla kucagına almayı nasip etsin herkese.düşmanım yasasın istemem canım.
bi dıs gebelik yasamak malesefki bi dahaki iyi olacak anlamına gelmiyor melekcim.dıs gebelik bi daha yasama ihtimalim artıyormus mesela.bunun için ameliyat olmak ta cok kotu.
neyse ayrıntı verip üzmek istemem seni.
inş pozitif sonucu saglıklı bir bebek haberiyle alırız hepimiz.
burpum valla arada birbirimizi zopalıcaz baska yolu yok.senin yeniden umutlu olman bana iyi geldi
inş bizlerede nasip eder rabbim saglıkla tabiki.
cok zorlu yollardan geciyoruz malesef. insan bazen dayanamıyor işte.hele etrafında canını yakanlar varsa.
bende sabretmeye calıısıyorum ama bazen tukeniyorum bazen guçleniyorum denegesizlik benimki artık ama basa gelen ekiliyor malesef
merhaba arkadaşlar nasılsınız bakalım?
biz bugün dr a gittik ve hiç güzel haberlerle gelemedik
oğluşum 200 gram kaybetmiş
benim sütümü sağdırdılar ve çok az
bebeğime yetemiyormuşum ben
yavrum açlıktan ağlıyormuş demek, hemşireler mama verdilerde kuzum rahatladı uyudu
bende oh mamadan kurtuldum derken başıma gelene bakın ya
ben sütümü artırmak için şu humanadanda içiyaaorum ama ne fayda((
benim ne yapmam gerek ya nolur yardım edin
moralim çok ama çok bozuk
yaz geldi artık izmire ..dünden beri yaşıyoruz yazı Allaha şükür.
selam fıstıklarım...nasılsınız ben cumartesi günü evime döndüm pzt işime başladım...ev berbat her taraf koli dolu meğer ne çok eşyam varmış topla topla bitmiyor bi yandan da elayı görmeye gelenler var valla kafam bir milyon oldu....
denizciğim hoşgeldin nasılsın canım? oh dinlenmişsin ne iyi gelmiştir kimbilir. rahatla şöyle oğluşun da rahatlasın...
pompa konusunda katılıyorum sana. alırsan şartlanacaksın psikolojik olarak kendi sütünü kendin sabote edeceksin baktın gelmiyor o zaman almak en doğrusu. medela benimki de. maşallah memeyi patlatır gibi çekiyordu :))))beni 2 ay idare etti. valla biz milupa kullanmak zorunda kaldık doktor "derhal" diyince koştur koştur aldık yoksa eşim anne sütü alsın diye diretirdi. şanslıyız ki doktora gitmek, netten bimediğimiz seyleri öğrenmek artık çok kolay. doktorun açıklaması sayesinde kızımı ben 3 yaşına kadar antibiyotik kullanmadan getirdim. nezaman kreşe başladı hastalıklar başladı yabancı mikroplar yüzünden.
sana bahsettiğim almancı arkadaşımı hatırlarsın. sana onunla ilgili enteresan bir olayı paylaşmak istiyorum. sabit fikirlilik adına herkese anlatırım. bu arkadaşım kızını 4buçuk kilo falan doğurdu. 2006 ağustosta. neyse ben diyorum ki esra havalar cok sıcak cocuga cay kasıgıyla su ver (ki miraya doktor sıkı sıkı tembihledi bu sıcakta mutlaka ver susuz kalmasın diye henüz yeni doğduğu halde) bu hayır almanyada bize soyle dediler böyle dediler. neyse karışmak istemedim 6 ay doldu esra dedim bak cocugu susuz bırakıyorsun. bu daha diyor ki sütümde su var oradan alıyor neyse cocugu ben 2 haftada bir görüyorum esralar geliyor biz gidiyoruz falan derken cocugun cenesi agzı kıpkırmızı olmaya basladı. ne kremler verildi fayda yok. bu en sonunda cocuk sıfır uykuyla günleri gecirmeye başlayınca doktora gitti. adam resmen (kabaca söylüyorum özür ama) ağzına etmiş sen köyde mi yaşıyosun cocuk susuzluktan ölmek üzere falan diye. o cocuk 1 hafta sonra havale gecirdi şimdi nezaman grip olsa otomatik havale geciriyor susuzluktan dolayı. ateşi cıkmaya başlayınca su vermeye başlamak zorundasın dedi doktoru. ben de dedim ki hiiiç boşuna söylenme arkadaşım dikkafalılığın seni bu hale getirdi. mama olayını siz düşünün vermedi tabii ki. aralarında 3 ay var ama dişleri miraydan geç geldi, hala ne dediğini anlayamıyoruz biz. bazen kalıplaşmış bilgilere saplanmak fayda sağlamıyor. en başta rahat olun. süt gelirse eyvallah ha gelmiyor mu üzmeyin ne kendinizi ne dünya tatlısı bebişinizi dayayın mamayı. hepimiz 12 ay emmedik herhalde :)) pirinç unlu sütlerle geldik bu yaşlara :))) ki aslında süt verilmemeli diyorlar değil mi???? o nedenle tatlı canınızı üzmeyin. prematüre doğup anneciğinin sütünü hiç tadamadan koca adam olmuş insanlar var. Allah korusun. Bütün yeni doğan bebeği olan arkadaşlarım ve hamile olan arkadaşlarım siz çok değerlisiniz sütünüz için kendinizi üzmeyin. hepinize sevgiler....
ikisini de dene özlem hangisinde beyefendi huysuzluk yapmıyorsa onu ilke edin. yalancı memeye uyum sağlıyacak gibi geliyor fazla büyümeden uyku zamanı en azından yalancı meme ver derim ben ama yine sen bilirsin. şimdi güçsüz, küçücük ama inan hep böyle kalmayacak bkz : mavi :)))))
nursimcim evine hosgeldin hayatım sanırım toparlanma telasına giriştin allah yardımcın olsun canım cocukla ne zor olur simdi ay keske yakın olaydık yardım ederdik sana da
denizim demek tatillere gittin nasıl girdin kız denize ya bu havalar ne zaman ısıncak tamam buranın cehennem sıcagından nefret ediorum ama mayıs ayının ortasında da klima ufo acarak elektrige 300 lira bayılmak hic hos değil dogrusutatile gitmeye iki hafta kaldı ama korkum o ki kızcem yazlıkları giyemiycek bu gidişle deniz cok mu soguktu canım benim
bilgeeeeee antalyada havalar nasıl anacım sendeki havalar daha iyi gibi bu aralar ins hep öyle olsun da bize önerilerin var mı canım otele girişimizden iki gün evvel cıkcaz yola bir gece alanyada bir gece antalyada merkezde konaklayalım dedik otel kumlucada bu arada otele gecmeden dolasalım civarı dıyoruz gerci gezmiştm yıllar evvel o tarafı ama olsun benm bildigim alanyada gezilcek yerler kale magaralar dim falan vardı sonra yol üstünde manavgat köprlü kanyon aspendos side buralara gitmiştim bize bir güzergah planı önersene canımın ici nasıl degerlendirelim o iki günü nerleri gezelim
ögretmenevinde kalalım dedik onlar otellerle yarısır hale gelmiş görmeyeli valla
ballı lokmam cok az kaldı insallah güzel haberlerini alıcaz Rabbimin izniyleee
melegim insanogluyuz dilin kemigi yok bazen yasadıgımız sıkıntıları acıları kendi kendimize cekiyoruz ne olur deme öyle su an canın yandıgından sitemin öyle belki gercekten dile getirdginin anlamını kendin de farkında degilsin canım ama söyleyip böyle kaderini cekme üstüne..dilinin belasına ugramak der büyükler..ben bundan zıyade dua yerine gecer derim bazı söylenenler..dilinde güzel şeyler olsun hep arkadsım olsun ki dua yerine gecsin aminler okunsun peşinden manevi alemde de..sonrası güzel olacak insallah..ama keskeleri derken tehlikeli cümleler kurma..inan bilmedigimizden her kötünün iyisini arayısımız..ama emin ol keske o bari olsaydı dediklerimizde bizim göremedgimiz kadar büyük olabilir can yanışlarımız..
herhalde kimseyi atlamamısımdır varsa da kızmayın darılmayın ay kafam durmus aartık benim
yaa bu kırka kadar cok kanamam olmamstı sonrasında bı hafa sonra ara kanamalar oldu regl sandm ben ama deglmıs garip bişeydi zaten bir var bi yok modunda on gün neyse simdi gecen lekelenmem oldu dedim regl oluyorum herhalde bi parca kanama oldu sonra gene tık yok kac gün oldu hafif pembemsi leke bazen oluyor o da baska gelen giden yok sinir oluyorum karnım bi şişiyo bi iniyo davul gibi ay bi olsam da kurtulsam
tatile kadar olsaydım ya kafam rahat olsaydı simdi kesin orada olurum deniz meniz yalan olur bana da ya üfff tampon kullandınız mı kızlar ayıptır sorması nasıl kullanmı zararlı mıdır ben denıze denk gelıcegı zamanlar gecıktırıcı hap kullanırdım smdı onu ıcemem ani bişeye karsı tedbırlı olmakta yarar var dıyorum oraya kadar gıdıp denıze gıremezsem catlarım orta yerımden valla
saol bebingcim inşallah öyle olmaya çalışıyorum
oh gezin ne güzel valla güzel havaları değerlendirin kız
inşallahdilediğimiz gibi olur canım olsunda sen yine duyarsın hayırlı yolculuklar zasacım
ohh melekcim ne güzel eşinde yemek hazırlamış sana her gün yap sen bu koşmayı
ay ne güzel ya oksijen aldın bol bol şehirden uzaklaştın hiç değilse denizcik denizi gördü dururmu kıpır kıpır tabi
nursimcim hoşgeldin canım elecık nasıl kolay gelsin bu tayin işide zor hem bebekte var yardımcın yokmu
bilgecim çok şükür geçti gitti acılarını unutmaya bak güzel günler var artık inşllah bebeğin fazla bekletmeden gelicek annesinin göbişine
taze annemiz nasılmış aman keşke çok sık gelmezlerde sende rahat edersin evinde çokta oturdularmı sıkılıyor insan helede rahatsızken
valla denizcim çok şanslısın annen konusunda annen sana kıyamıyor
aynen öyle bizimde hepsi birbirine karıştı tam yazlıklar çıkmadı daha eşim giyeceğini bulamıyor artık idare edicek biraz ilk bu yıl böyle oldum düzenliyimdir hep adamcazda alışıktı düzene
sancı çekmemek ilaçsız rahattır heralde melekcim
ay sermestim allah korumuş seni ya aman aman bebeğine bağışlamış iyice bak kendine moraran yerin filan varmı geçmiş olsun
sermestim inşallah güzel mevlam neylerse güzel eyler bekliyoruz hayırlısını
kız ben hiç kullanmadım tampon filan zararlı diyolar ne bileyim işte benim hiç rastlamadıya tatile canım hap da bilmeden içme henüz yeni doğum oldu
güzel havayı değerlendir sermestim oh hayırlı olsun araba sürüşlerin ev işleri yine hallolur tatlım
özleem sakın sıkma canını ben de 6 ay emmişim sonra reddetmişim annem de diyo biz 4 aylıktan yumurta verirdik diye şok oldum
herşeyi mükemmel yapmak istediğimizden kendimizi çok sıkıyor strese sokuyo ve sonunda biz zararlı çıkıyoruz heralde
ben bugün 40 lık mama içirdim kavga dövüş aptamil:))sevindirik oldum bak beni düşün mama yiyoo diye üzülme
sütüm iyi çok şükür bugünlerde istanbul da coşar da atlatırızz inşallah
sıkmamaya çalışıyorum canım inşallah benimde artar ne diyeyim...
ben 3 ay kardeşimde 6 ay emmiş biz illa 1 yaş diye şartlandırılmışız
sanki eskiden yetişen bizler anormal miyiz yani?
şimdi öyle bakılıyor işe nedense bize herşeyi yedirmişler neyimiz var
üst komşum dedi bende ilkinde direttim 2.de mama verdim ilki sık sık hasta 2. turp gibi dedi rahatladım biraz
yumurta falan ben hatırlıyorum bebeklere verildiğini
herşeyi mükemmel yapmak istiyoruz yada zorla bu öğretiliyor
ohhh yarasın efeme yedi demek bizde aptamil pre onu kullanıyoruz önce bebelactı
ay ne güzel ya sütün artmış maşallahdarısı bana inşallah
burpcum benim tüp doktorum dedi ama ikincide ihtimal artar malesef diyeee
inş yoktur oyle bişey yaaa
kafama cok takılıyo cunki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?