Aşılama 2010'un Umutlu Savaşçıları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
iyi akşamlar fıstıklar nasılsınız tatil dönüşü çamaşır ütü temizlik derken giremedim...sonra işe başladım acayip yoğunluk var...sonrada batmandaki haberi duymuşsunuzdur...çok canım sıkkın ve çok üzgünüm...bu arada ela ennurda beni çok üzüyor...yemek yemiyor biberon maması içmiyor kaşıkla çorba mama yaparak beslemeye çalışıyorum ama her yediğini aynen çıkarıyor.. durdra götürdüm tahlil yaptı böbrek usg si çekildi normal çıktı...boyu uzunluğu önden gidiyor kilo ise bir ay geriden gidiyor ne yapıcam ben bu kıza bilemiyorum...sermestin dediği gibi her yere her aralığa giriyor olmadık yerlere kendini sıkıştırıyor...elanın yaramazlık hızına yetişemiyorum...2 gecedirde ağlayarak uyanıyor...canım acayip sıkkın ne yapacağımı bilmiyorum...

meğer herkes benim gibi telaşlıymış
delirerek uyanıyorum halim kalmıyo kendimi anneme zor atıyorum 2 gece evde kalıyosak 3.gece annemde eşim gece çalışınca annemler rahat geliyo yeme içme orda yatmaya geliyoruz efe yi sormayın hiç
eslem ve ela dan farkı yok annemin bacaklarına yapışıp kapıyı gösteriyomuş ben gelene kadar fena değilmiş ama ben gelince üzerime atlıyo memeyi açtırıyo 2 çekip bi tur atıyo sonra yine meme 10 dk sonra bi daha bi daha bi daha
emdiğinden değil de çay gibi kahve gibi
gece de aynısı dün gece 6 kere uyandı sevindik uyuduk diye
10 kere uyandığı oluyo neyse anlattıkça stersim artıyo
okul hyorucu ki yorucu şükrediyorum iyi ki 1.sınıf almamışım yoksa delirirdim
2 adetimi oldum kan kaybından ölücem sandım bugün pantolanuma bile çıkmış allahtan görünmeyen yerdeydi:=)))))

burpcum tuanayın örneklemine katılıyorum canım fırıncının güzel ekmeği gelecek sana
tuanay hamileliğin tadını çıkar ben şekerden düşükten tadını çıkaramadın oysa ne sakin günlermiş:)))))

bebingim sen de canını sıkma moralini bozma sırada sürpriz bebiş var

nursim Allah yardımcınız olsun kaçırılan öğretmen sayısı da 8 olmuş çok can sıkıcı Allah belalarını versin o köpeklerin
polisimizi askerimizi öğretmenimizi korusun inşallah

eşim kahve bekliyo ben kaçıyorummm
elanaz oğlanın adı rüzgar olacaksa kesin yaramnaz olacak şimdiden hazırlan

öperim herkesi

semra hayırlısı olsun bol kazançlar inşallahhh

deniz paşaaaa,sen çooook ve sağlıklı yaşşaaaaaaa

sermestim kolay gelsin benim sıpada yüz üstü ve kıçını çıkararak uyumak istiyo düzeltiyorum sonra bi bakıyorum yine dönmüş
seni bu konuda çok iyi anladım büyüseler de rahat etsek artıııkkk

neyseki biraz kıpırdanmıs sayfalar
cok sevindim valla

semracım seni anlıyorum canım.çok duygusal oluyoruz biz.halbuki para kazanmak için duygusal olmamak gerekli bunu anladım bende.
tıkanıyorsun yoksa.

denizim gecmiş olsun eşine.hemen iyileşssin denize bulaşmasın.kan da azalmıs gecicek inş.cok sevindim

tuanayım ne guzelmiş fırıncı hikayesi.
hersey yolunda di mi canım.pıtpıtlardan hbr vermedin.

elanazcım sona yaklasıyosun ruzgar mı olacak ismi.hımm bencede cok yaramaz olacak bu cocuk

sermestim nursim cim kendilerini sıkıstırdıkları yerlerde fotolarını cekin hatıra kalsın ilerde birlikte gulersiniz.
Allah kolaylık versin

bilge yok iyi degil mi acaba.yoksa yeni bi tedavi mi basladı.keşke süpriz yapsa.

özlem nasıl oldu acaba.iyileşsin batucuk

mavicim işin kolay degil calısan annne cok zor.iyiki annenin yanınndasın oda olmasa nolcaktı halin.

gulimustan da hbr yok tedaviden vazmı gecti

meleğim iyimisinnnnnnn
eeee kim kaldı burpum senden benden baska diyorum bi iiççççç çekiyorum sonraaa
belki bizimde yazılan gunumuz vardır o gun gelince olacaktır ne diyim

ben koyverdim kendimi artık
kabullenmek gibi degişik bi durum beklenti sıfır umut var yine kırıntı halinde
bi cacık olacak degil ama hissediyorum

komsum ikiz hamileymiş çok sevindim bi cocugu var kendi regl olmuyo hiç önce regl olmasını saglıyorlar sonra ilaçla yumurta büyütüyolar ve gebe kalıyo buna bile ne uzulduler ne stres cektikler eee dedim daha neler var hbriniz yok
kayınvalideside sen de git bu doktora dedi.olmayanların bile oluyo dedi.hıh dedim yapıştır damgayı olmuyo cocugunuz diye bi sen eksiktin tabi içimden dedim o ayrı :)

sayfalar biraz dolmuş çok sevindim
sermestim bende iyiyim canım bir sıkıntım yok şimdilik
ama az kaldı nasıl bakıcam diye telaşlanmaya başladım
senin kız da çok şeker sen zayıf desen de tombiş tombiş maşallah

mavicim ve bebingcim yaramaz olmasın oğlum
çok hareketli olacağı kesin de geceleri bile hareketli
şimdiden uyandırıyor beni

denizcim eşine de geçmiş olsun canım
kendine de dikkat et sen hasta olursan deniz de olur Allah korusun

nursimcim sana da kolay gelsin canım
ela hanım zayıf uzun boylu olacak demek ki

semracım sende moralini bozma iş konusunda eşin de yeni işler yapmak istiyor demek ki

oo yavas yavas dökülmüş herkes bugün hayatımın en korkunc günüydü allahım tekrarını yasatmasın
daha dün bahsettim uyurken bile zaptedemiyorum diye ya
bu sabah bazalı yataktan benm yatagımdan cıplak yere tasa kafa üstü öyle bi düştü ki hayatımda gözümden asla silinmeyecek o sahne
kesinlikle su an sapasaglamsa RAbbimin mucizeleri var demektir öyle fena düştü ki her anlatısımda su an yazarken aynı anı yasıyorum gözlerim doluyor
sabah kadar uyutmadı beni dön gez emekle sıkıs cevır düzelt derken bu gece cok felaketti sabah mamasını yedırdım tekrar uyuttum ama kalktı geri emzıgıyle oynuyordu ben bıtmısım yorgunluktan o an sızmısım normalda yatagn ayak kısmına basımızı koyuyoruz yan tarafı duvar ayaklarının oldgu yer yatak bası oldugundan gerı emekledıgı ıcın bıyere düşme riski olmuyordu nasıl becerdi bilemiyorum ama dönmüş ve diger tarafa emeklemiş geri geri
o nasıl bir sesdi öyle güüm diye nasıl fırladıgımı bılemedım ya bes dakka sızmısım o an olacak ya illa yatagn dıbıne de dusmemıs ucmus resmen yavrum benım yatagın bıkac adım ılerısı aynalı komıdın onun dıbıne sıfırlamasına dusmus düşerken dolabn kenarına bıraz vurmus daha vursa yarılıacaktı kafası
anında şişti nasıl aglıyor o aglıyor ben alıyorm napcagmı bılemedım esım adanaya işe gitmişti soka girdim cocuk sustu benm sesımın korkusuna ben beklıyorm hanı kötü bısey gelcek devamnda o kadar fena dustu ki ayy cıktım apartmana bagrıyorm komsuya delı gıbı kostu geldı saolsun esını cagrdı hemen bındık gittik acile yolda hatun keyiflendi güldü oynadı ama gel bana sor sen öldüm öldüm dirildim buranın acillerini anlatmıstm kadın igne yaptı neymıs kafası şişmesin diyeymiş o an caresiz teslim oluyorsun film de cekelim dediler komsunun da kucuk cocukları var cok düşmüş onlar doktorlardan cok gecmısler dedı bosa radyosyan aldırma bak kusardı gülüyor kendınde esımı aradım adam kitlendi aglayacak telefonda sonra o da cektrme dedı imza aldılar benden sorumlullug aldgımda daır geldık geri kız iyiydi ama icimi yedi cektirsem mi cektirmesem mi uyutmadım üc saate yakın yavrm acıktı uykusu geldı agladı kucagmda sızdı en son dayanamadı istanbuldakı doktrmuzu aramstm acılden cıkarken anlattm durumu o filmlerde cıkmaz bısey varsa da kusma baygınlk gözde sabitlik yoksa bekle gözlemlemeye devam kusarsa az da olsa benı ara hemen dedı de ıcım rahatladı
aksama kadar nasıl gecti gün bilmem smdı yoruldu gene uyuyor ama ömrümden ömür gitti kızlar cok feci bigündü hala inanamıyorum o düşüşe verilmiş sadakamız varmıs( 24 saati sagsaglim atlatırsak yeniden dogmus gibi olacagıgm insallah dua edin olur mu

kendi doktorumza diyince adam nasıl sinirlendi ne sacma uygulama öyle ne alaka o igne ne yapılıyor cocuga dıye ama artık Allaha emanet nefret edıyorm buradan hastanelerınden herseyındenn

öyle soka girmişim ki bıkac saat elim ayagm titredi basım agrıdan catlıyor simdi bu saat oldu lokma girmedi agzıma Allah kımseyı evladınla sınamasın yer yatagı sart oldu bize de

elanazcım sevndım ıyı olmana masallah dıyelm aman eslem zayıf demedim kı hıc ben karıstırdın herhalde
kilosu boyu posu gayet iyi yememesine ragmen kimse inanmıyor annesi saklıyordur yalan söylüyordur nazar olmasın dıye demıyodur dıyo herkes ama Allahın bildigini kuldan ne saklıycam millete kendmi inandrcam diye ugrascak halım yok bir de doktorlar bıle kafa buluyor zaten ama yemıyor yanı nasl yedrdgımı ben bılıyorm bıkac bıberonla da kılo alıyor ılgınc bıseklde yapılı bı cocuk anasına cekmiş dana

ben de düşerdim cok her gün yara bere ıcınde gelırdm ama bu kadar erken baslamamıstm yahu kuzum benı simdiden helak etti yaramaz kuzum oyy

nursim hosgeldin canım batmanda olanlar ve sonrasnda olmaya devam edenler cok can yakıcı malsef Rabbim fırsat vermesin

dennizim oglusun ıyıye gıtmesıne cok sevndm canm benm hep aklmdasnz senı özlemı özellkle aramak ıstedm cok ama ınan kı bes dakka oturmaya hal care kalmıyor kusurma bakmayn nolur

hepinizi öpyrm cokca

ayyy sermesstimm ayyy çok geçmiş olsun,çok üzüldüm,inan ben yaşamışcasına.inşallah hiçbişey olmayacak annesi,sakın korkma,korkunuda ona bellietme anlıyorlar etkileniyorlar,geri gerimi emeklerken düşmüş,hay Allah yaaa.bu geceyi sorunsuz atlatıcağınıza inanıyorum zaten yarına bişeyi kalmaz.Onlar melek annesi,Allah babaları onları koruyor,hemen hemen hepsi düşüyor ,yatakdan düşmeden çocuk büyümez,valla bak herkesin başına geliyor,bizimde 2,5 aylıkken mutfakdaki çekyattan dönüp düşmüştü,üstelik bayağıda gerideydi,mermerin üstüne yapışmıştı hatırlarsınız,hastanedeydik,ama kafası sanıırm yere gelmemişti omzu morarmıştı.senin ihmalkarlığın değil yani üzülme,cadı bunlar.yürümeye başlayınca görüceksiniz asıl:)şimdi bişey değil.bizimki en azından yürürkende çok düşmedi kafa üstü,ama 1 ay popomuz mosmor gezdikk:)hep poposunun üstüne oturdu oturdu morartı,şuandada koltuklarda duvarlarda heryerde hatta bugün koltuğun tepesinden arkaya düştü,artık alıştık yani:)dualarımdasınız canım,Allah yardımcınız olsun..

kızlar evi taşıcazz ama nasıl bilmiyorum,çok zor olucakk(mecburuz bu evimiz soğuk oluyor,annem gelemez,atayla benim başıma bela olur:)o yüzden kayınvalidemi arıcaz o gelicek.

sermestim geçmiş olsun canım yaa allah koruyor işte o melekleri çocuk işte düşe kalka büyüyor ama büyürkende anneyi babayı itiyo kakıyo o ayrı allah korumuş beterinden saklasın çok zor vallaha

denizim kakada kanın kesilmesine çok sevindim neydi acaba doktorlar bir cacıktan anlamıyor kimbilir neydi geçti gitti allah beterinden saklasın

bebingim çok fazla sıkıntılar yaşayınca duygular çok değişken oluyor ben bile dengesizliğime inanamıyorum umut olmasına oluyor ama sürekli boktan durumlar yaşadığımız için benden bir cacık olmaz duygusu hakim oluyor bu çok normal allah sabır versin bize benimde komşum hamile onlarında 1 yıldır deniyorlardı olmuyordu onlarda çaktırmıyordu ama çok şükür olmuş bizim kadar inlemediler inim inim bizede hayırlısı diyeyim ne diyeyim

zasacım bende annemi ve kayınvalidemi çağırmıştım temizliğe kayınvalidem okadar beceriksizdiki kendi ekseni etrafında döndü hiç birşey beceremedi aksine başıma bela oldu ki 5-6 kere taşınma tecrübesi var annem hayatında taşınmamış evlendiğinden beri aynı evde yaşıyor ona rağmen inanılmaz pratik bir şekilde bana yardımcı olmuştu senin kayınvalide inşallah daaha beceriklidir adayı baksa o bile yeter sana kolay gelsin tatlım yaaa çok zor gerçekten taşınmak

nursim terörle ilgili her haberde aklıma geliyorsunuz allah kolaylık versin seninde eşininde işi zor yani sizin mesleklerin hakkı ödenmez gerçekten ayrı bir özveri gerekiyor

mavi annenin olması büyük şans tadını çıkar gerçekten

özlemim küstümü sayfamıza niye girmiyor batumuzun iyi haberlerini müjdelemiyor bize

tuanayım ben öyle car car yaparımki heralde fırıncı küreğiyle kovalar beni inşallah içinin hisleri hayırlısıyla gerçek olur tatlım ben bu konuda çok ama çook yorgunum senin kese bir tane demek topiğimizin ikizini kim doğuracak sana ikiz yakışırdı artık ikinci bebeğe ayşenim allah bunu sağsağlim nasip etsin sonraki bebişin ikiz olsun

elanaz az kaldı doğuma göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor zaman allah kolay doğum nasip eder inşallah

bilge nerede ayol miray okula başladı bilgede onunla birliktemi başladı okula

gulimus kist defoldumu nerelerdesin sende

sevim nerede özledim vallaha muhabbetini

melekte yok canım yaa bir yılı hastanelerde geçti ercan iyidir inşallah

ben çok fenayım bugün okulda bir yandan derse giriyorum bir yandan bologna süreci ile ilgili tüm fakülte derslerinin sylibaslarını toparlıyorum bir yandan derslerin kredilerini değiştiriyorum biryandanda ders hazırlıyorum
bu sene dersimin olmadığı günler salı çarşamba eskiden perşembe cumaydı
kocişin halasının eşi kalp krizi geçirdi 45 yaşında bypass olacak çok ama çok üzülüyorum ona allah şifa versin

sağolun kızlar babamız iyileşti gibi bende 2 gün yarım ölçek şurup içirdim denize hapşurmaya başlamıştı şimdilik iyi ama

sermestim tüylerim diken diken oldu inan ki çok üzüldüm geçmiş olsun canım benim Allah korusun meleklerimizi kimseye yaşatmasın neyse ki iyiymiş inşallah o belirtiler olmaz kusma vb..gerçekten düşmeyen çocuk yok galiba..inşallah biz yaşamayız kimsenin bebeği yaşamasın tabiki..
benimki de dün yastıktan yüzüstü yere kapaklanmış ama biz gülme krizine girdik o ayrı ben banyosunu hazırlıyodum denizde yerde yumuşak yastıkta boyunca yatıyor annemde örgüye dalmış ben koridordan geldim ki yastık boş annem aldı herhalde dedim önünde de küvet var görmüyorum sonra baktım ki yüzüstü düşmüş elleriyle yere direnmiş kafa yukarda ama civciv gibi yeri yalıyor çok komikti..
bu aralar yalama huyumuz var omuza alalım heryeri yalıyor eller ağızda

sağol canım hep düşünüyoruz birbirimizi ama fırsat olmuyor bebişlerden bende özlemi arayamadım daha önce aramıştım açmamıştı müsait olmuyor galiba..

burpcum 2 tane özel doktora gittik bu gittiğimiz çare oldu zaten ege üni bölüm başkanı izmirde meşhur baya hatırı sayılır muayene ücreti var tek çare olsun önemli değil Allah şükür bugun hiç olmadı mesela ..boşu boşuna heba olmuş oğlum hastanelerde ama onları yaşayıp hayatta neler olduğunu görecek şükredecekmişiz onu anladım..

Son düzenleme:

içim yanıyor her gün her haberde oğluma sarılıyorum
ağlayamıyorum artık alışktık mı diyorum acaba ondan mı böyle doğal mı geliyor diyorum
kendime kızıyorum hepsi ayrı ayrı can evladı
bizi bu hale ne getirdi diyorum
düşünüyorum 91 de aklım yeni ererken de vardılar
abim kuzey ıraktaydı annem hergün ağlardı bende onunla beraber ağlardım sağ salim gelsin diye
abim geldi ama ya gelmeyenler
doğur büyüt sevgini ver için yansın çok zor
artık hiçbirşeyden zevk almıyorum oğlum dışında anlamsız geliyor hayattaki boşuna hırs ve koşuşturmalar

Son düzenleme:
sermestim çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm çocuklar düşerek büyür derler ama çok zor gerçekten

burpcum doğuma az kaldı gerçekten zaman çok çabuk geçiyor
seninde işlerin yoğun kolay gelsin o arada bebiş de gelsin inşallah

denizim çok sevindim bugün hiç kan gelmemesine maşallah inşallah bundan sonrada gelmez
elanazım teşekkür ederim inşallah süprizlere açığım sadece beklemekten yoruldum

dün gecenin 2 sinde kanlı ve acılı idrarla şok oldum kanlı sistit olmuştum ve sabah erkenden dersim vardı apar topar doktora gittik doktorda gerizekalının önde gideni ben ona kanlı sistit demişim renklimisin diye soruyor reglmisin diyede değil renklimisin diyor anlatmaya yorulurum okadar aptallıklar yaptı salak hastane yarım milyar aldı sigortamdan iki tahlil bir iğne için ama bizi perişan ettiler gerizekalılar idrar ve kan testinde enfeksiyon çıktı sabaha kadar uyumadan işe gittim perişandım hala daha geçmedi en son mısırda mikrop kapmıştım öyle olmuştu ama tüp veya aşılama olmadığıma sevindim çünkü hem operasyondan olduğunu düşünürdüm hemde strese girerdim herşeyde hayır varmış kızlar

sermestim geçmiş olsun cANIM çok fena oluyolar düşünce bizimki de bebek arabasından düşmüştü gece nöbetleşe beklemiştik ne zordu

adet oluyorum ben 2.defa ama nasıl oluyo anlatamam tamam bitti artık vücutta kan kalmadı diyorum ilk 3 gün saat başı ped değiştirdim önceden 4.gün bitti gibi olurdu bugün de önceki gün kadar olmasa da yoğun perşembe bi doktora gidip kan sayımı falan yaptırıcam baş dönmesi oluyo yine dağıldı vücudum

efe uyusun bi duş alıym gelirim inşallah
öptüüümmmm herkesii

İyi geceler canlarım,Allaha şükür ve hamdü senalar olsun ki bugün canımın içindeki canın nasıl bir mucize olduğunu gördükGözümden akan yaşlarla dinledim kalp atışlarını.Ve yüreğimden diledim ki Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu mucizesini.Akşam altı gibi girdik doktorumuzun yanına,anca haber verebildim.Ve şimdi canım dostum sermestimle gebelik tickerimizı yaptık birlikte Allah razı olsun.Değişik duygular,heyecanlar,devam eden bulantılar,ama hepsinin sonunda şükür var her zaman...Rabbim sağlıkla ve hayırla doğmasını da nasip etsin inşallah...
Kasıklarımda çok ağrım vardı,yumurtalıklar çok uyarıldığı için,küçük küçük kistler oluşmuş.Doktorum ağrılar ondan dedi.Bebeğim büyüdükçe onlar küçülecekmiş.Bakalım hayırlısyla küçülsünler tabi...Burpum,elifim,gülserim,meleğim,bilgem,en kısa zamanda Rabbim sizi de mutluluktan ağlatsın...

Herkese hayırlı geceler canlarım....

guzel bir haftasonu olsun hepinize.
nasıl duygulandım tuanayım thicker ını gorunce.ssaglıkla dogsun inşallah melegin.cok mutluyum.demek pıtpıtlar da duyuldu cok sukur.her bulantıda şükret yaradana sana bu mucizeyi verdigi için.

sermestim hersey yolunda di mi.yine aralara derelere saklanıyo mu prenses.

bilgemizi gordum gecen okuyodu sanırım
gelse artık iyi olacak
denizim bana tel ini atarmısın bilgenin

özlem yok di mi hala
dargın mı bizlere
facede paylasımlarını gordum buraya gelmemiş ama

hiç kan olmıcak artık denizde iyileşecek tamamen meraklanma arkadasım

Ayşencim gözünaydın olsun canım,çok sevindim,çokda duygulandım,Rabbim herkese nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…