Aşılama 2010'un Umutlu Savaşçıları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
tuanaycım çok sevindim canım pıt pıt lardan sonra hareketlerini hissettiğin günleri de gör inşallah

iyi geceler

tuanayım canımın içi arayamadım seni anlatıcam ama neden çok sevindim
darısı isteyen herkesin başına

bebingim yarın atarım noyu şimdi kafanm bin beşyüz telefon nerde onuda bilmiyorumtelde bozuldu bozulacak düştü ekran çatladı beni değiştir diyor artık

2 gündür moralim bozuk alt komşumuz torunu ile belediye otobüsünden inerken sürüklenmiş yani gerizeklı adam bunlar inmeden hareket etmiş torunu bizden çıkmazdı denize bayılırdı çok fena oldum bacakları kırılmış teyzede bişey yok .Allah beterinden koruzun hayati tehlike yok ama kız fena durumda 4 yaşında daha..
bugunde abimin bebişinin mevlüdü vardı koşturmaca ile geçti hep

bu arada nazarımız değdi galiba 2 gündür kan çoğaldı ona da ayrı sıkıldım bi de üşüttü galiba hep yeşil geliyor kakamız
gecelri serin artık biz bile üşüyoruz

böyle işte kendinize dikkat edin

merhaba dostlarım,

diyorum ya hakkımızda herşeyin hayırlısı diye. ben artık bebek mevzusundan çıktım bambaşka boyutlara geldim. bitkinleştim, yoruldum. burada herşeyimi dökmeye cidden hazır değilim. yalnız kalmaya ihtiyacım var. en sevdiklerime bile tahammül edemiyorum. Allah yardımcım olsun. kesinlikle bebek istemiyorum kendi içime döndüm, acılarıma. size yine yazarım. kendinize iyi bakın.

selam herkese okuyorum hep ama yazmaya pek fırsatım olmuyo

tuanayım hayırlı olsun Allah kahkahasını da duyursun canım benim tadını çıkar

bilgecim biraz izin sana sonra yine dön sorun sadece bebekse isteme boşver ilerde bi sürpriz yaparsa ne ala yok yapmıyosa da Allah kızına uzun ömür sana da bol enerji versin

deniz paşa yine başlamış mı kıyamam ben ona kakası zorlamıştır yazık yavruma geçsin gitsin artık inşallahhh

efe beyi uyuttum bulaşıkları makinaya attım duş alacaktım ama uyanırda ağlar belki diye sabaha erteledim eşim gececi(genelde annemde kalıyodum o gece çalışırken ama hafta sonu efeyle yalnız olmak istedim şimdi de bi garip ooldum yalnız yalnız
2.dişimiz çıktı
diştenmidir huydanmıdır bilmem gece 6-7 kere kalkıyoruz korkarım benim oğlum uyumayı öğrenemeyecek
yalnız kalmak istemiyo hiç cumartesi günü hep emmek istedi sanırım gitmiym diye annecim senin için gidiyorum ben diyorum hep
ama nasıl suçluluk duyuyo insan iyi ki annem var
neysee uzatmıym

ben özlemi aramadım hiç hergün yarın diyorum ama unutuyorum yoğunluktan iyidirler inşallah

herkese iyi geceler kızlar yatıym ben gece elli kere kalkarız nasıl olsa

selam canlarım geçmiş olsun dilekleriniz için tesekkur ederim geçti gitti şükür
herkes iyidir umarım bilgecim kara bulutlar yakısmıyor sana at üzerindekiler de tekrar gel aramıza hayırlısıyla insallah
denzim sevinsek anında nazar oluyor ya geçer gene insallah kan üzme kendini komsunuza cok üzüldüm gecmis olsun

mavisim demek oglusla ask tazeledın benm de ocakta dönmem lazım aslında altı ay izin aldım martta dönebilirim ama kredi ödemesi var
ve sartları zorlamayla anca ocagı bulcaz gibi ama bana kalsa hiç dönme istemiyorum hep kızımın yannda olmak arzum da kör olası hayat işte
maddi sey dısında bsey daha var beni işe dönmee mecbur kılan mavisim sen anlar mısın bi yardım ediver sorar mısın benm ıcın bılen varsa
simdi ben buraya esdurmundan geldım ama işe girişi yapar yapmaz aylıksız izne ayrıldım önümüz yaz kesin olmamakla birlikte esimin sehır degstrme durumu var ve artık esdurumu senede bir yazınmıs ya smdı ben diyelimki işe hiç dönmesem önümüzdeki yaz tekrar eşdurumu isteyebilir miyim..hani buradaki kurumda aktif görevde hıc bulunmamıs olcam ya bana olmazmıs gibi geliyor..o yüzden en azından bi dönem calısmam lazım sanırım..sence?

özlemimi gücendirdik bence haklı da dünya mesgalesi işte kosutrmacadan aramak sormak arada kaynıyor ben gece müsait oluyorm onda da elim varmıyor rahatsız etmeye bıkere aradım o uygun degıldı sanırm ama yanında olamadık kırdık galiba kuzumu oy
batumuz iyi olsun da annesi gönlü zengin affeder bizi

seviim gene kayıplarda iyidir umarım melek de yok gulimus da ugramıo zati
semra bebing burp elanaz nursim unuttgum yok insallah herkes iyidir umarım

bugün 7.ayımızı bitrdik ve kuzum artık alkış yapıyor annesine
agzımda kocaman kocaman yaralr cıktı gecen düşüşte sıkıntı yapmısım anında bastı heryerimi aftlar konusamıom yıyemıyorm yutkunamıyorm cok fena
ilac aldım ama nafile gecmedi hala canım yanıyo cok
bu hafta yolculuk var bize memleketime geliyom haftasonu kcamagı olacak :)

herkesi öptük kocaman

arkadaşlar iyigeceler.sanırım özlem bizlere kırılmış,bikaç kişi dışında bigeçmiş olsun diye arayan olmamış.çokda haklıçherkes kendi derdiyle uğraşıyor amaa işte bu durumda ciddi bir durumdu.insan bekliyor inanın böyle zamanlarda.burda artık yenimiz erkimiz yok en yeni arkadaşımız 1yıllık olmuştur birbirimizi kardeş gördük.ama sanırım koptuk.iyigeceler..

kimse kırılmasın bana biz 1 hafta hastanede yattık hiç beklemediğim arkadaşlar kaç kere aradı ama beklediğim arkadaşlar aramadı geçmiş olsun bile demedi
ben aramak istedğim arkadaşlarımı da aramayın konuşamam dedikleri için aramıyorum
yoksa kimseden koptuğum uzaklaştığım yok
ama herkes kendine gelince kırılıyor başkası olduğu zaman bunu farketmiyor bende çok üzgünüm
hem paylaşımlarda ona göre artık
mesela şikayet etmeyin bebekleriniz olduğu için denmişti
ya da çok konuşmayalım bahsetmeyelim diye
ondan beri artık ne paylaşacığımı şaşırdım
yazmasak bebeği oldu ondan gelmiyor olacak

halbuki hiçbiri değil ama herşey yanlış anlaşılıyor
kusura bakmayın benimde moralim çok bozuk

evet işte bekleniyor canım aynısı senin içinde geçerli,hepimiz için..artık b urda hemen herkes çocuk sahibi,tek ortak noktamız tamamena annelik olmaya başladı,anne olmayan sayılı kişi kaldı,buyüzden tabiki rahatça paylaşabilirsiniz çocuklarınızla ilgili konuları.

ne diyeceğimi bilemiyorum ,nereden başlayacağımıda açıkçası.... evet size kırıldım, gücendim zor bir ameliyat evresi geçirdik ,kist dendi ve bu kist bir çok anlama geliyordu ,uykusuz geceler geçirdik ya kötü huyluysa ya bebeğim allah korusun kanserse diye, emin olun bu bebeğin düşmesinden ya da hastanede delik deşik olmasından çok daha kötü bir durum, herkesin yaşadığı kendine ağır gelebilir ama ben yaşadıklarımı kaldıramadım, moralim çok bozuk, allaha şükür bitti gitti inşalalh tekrar etmez dr dikkat edin dedi, böyle zamanlarda bekleniyor evet ....
bu arada pınar senden hiç beklemezdim bu yorumlar bana yapılmış ve sen hemen ardından kimse gücenmesin diye mesaj yazmışsın şimdi söyle bakalım ben seni kaç kez aradım, 1-2 kez görüştük sonra birkaç defa daha aradım ama açmadın ha ben şimdi burada bunun muhasebesini yapmıyorum ama bu lafın ardından bu üslupla yazman hiç hoşuma gitmedi bilmen gerek, düşün benim durumumu ve kendini benim yerime koy tamam senin evladında çekti ama ameliyat olmadı, gözlerinin önünde çırılçıplak soyulmadı, kendi ellerinle onu ameliyathanenin önünde bırakmadın, ne olacak ,nasıl geçecek diye beklemedin, çıkacağı zamanı bilememek, hastalığı geçecek mi bilememek bu duyguları yaşamadın, o dediğin iğnelerin misli mislini benim evladımda yedi ,umarım sen böyle bir durumda kalmazsın ......
bana hanginiz diyebilirsiniz ki özlem bizi aramadı diye elinizi vicdanınıza koyun lütfen, neyse ben biraz yalnız kalmak istiyorum çocuğumun ve benim hastalığım geçene kadar girmeyi düşünmüyorum, ben buraya bilerek girmedim zaten hep dert hep tasa bende yük olmak istemedim ,kendinize iyi bakın........

Günaydın canlarım,biraz kırgınlıklarla dolu mesajlar gelmiş,herkesin durumu malum,herkesin kendine göre derdi büyük,Allahım daha büyük dertlerden korusun ama yaşam böyle birşey işte.Hepimiz aynı mücadele için çıktık yola,mücadele farklı biçimlerde devam ediyor.Gönülkırgınlıkları da oluyor tabi ki,çünkü insan anca sevdiğine kırılır,üzülür.Yoksa hiçççç umurunda bile olmaz.Bu topikte yaşanan hayatlar hep paralel ilerliyor,farklı versiyonlarda benzer sevinçler,benzer acılar...Hayatın bize sundukları,hep güzellikler olsa keşke...Bizler,en iyi anlayacak olanlarız birbirimizi.Dünyanın en şefkatli kişileri kimdir,Annelerdir değil mi,lütfen birbirimizi yaralamayalım,üzmeyelim.Dualarımızı esirgemeyelim.Sıkıntılı günlerin hepsi geçecek,hatırlananlar güzel kalmalı.Çünkü burada bulunan bütün dostlarımın her birinin yüreği o kadar güzel ve derin ki,ölçülemez,birbiriyle kıyaslanamaz bile...Hepinizi çok seviyorum,hepinize ayrı ayrı dua ediyorum...Allah,bütünlüğümüzü hiç bozmasın,bozmak isteyenlerede fırsat vermesin...

özlemcim sen bana niye kırılıyorsun ki ben seni baz alarak yazmadım onları benimde içimde kırgınlıklarım var ama hepsi geçiyor çünkü paylaşımlarımız birbirimize verdiğimiz değerler var ..
şimdi burda çocuklarımızın hastalık ya da geçirdiği sıkıntıları mı kıyaslayalım tabiki herkesin yaşadığı kendine zor
ama ben hiçbir zaman ki ameliyat olacak olsaydı da kendimi bırakmaz bana ihtiyacı olduğunu düşünerek daha güçlü olurdum
ve bu opresyonun onun iyiliği için olduğunu düşünürdüm hep
sende böyle düşün lütfen seninde canın sıkkın benimde canım çok sıkkın emin ol
herkesin kendine göre sıkıntıları var
insan sevdiklerinden zor gününde daha çok ilgi bekliyor ama ben de sana çok kırıldım

herkese nasıl olduğunu yazmıştın biz hastaneden çıkmıştık ve bana sormadın hatta bende sana bende iyiyim yazmıştım ve hastane sürecimizde hiç konuşmadık aramışsındır ama emin ol o kadar çok kişi aramış ki ben açamamışım ve farkında bile olmamışım ama ulaşmak isteyenler ulaştı

neyse tartışmaya gerek yok bizim arkadaşlığımızın değeri tartışılmaz bugunlerde geçecek herkes sıkıntılarını atlatacak ve eskisinden daha iyi olacağız

geçmiş olsun çok ben olayın o kadar farkında değilmişim ki sadece küçük bir opreasyon geçirecek sandım
allah korusun kanserin adını bile anma sakın herşey iyi olacak
batu beyimiz iyileşecek bugunler unutulacak
kendi evladıma nasıl dua ediyorsam hepimiz içinde öyle ediyorum

acılar tabiki kıyaslanmaz böyle birşey olabilir mi ben ne dedim herkesin derdi kendine büyük
seninde yaşadıkların çok zor eminim ama insan böyle zamanlarda arıyor ve insan sevdiklerine kırılıyor
yoksa banane der geçerim ,benim burada çok güzel paylaşımlarım oldu kk yı sizinle sevdim
ben seni defalarca aradım inan açmadın bende meşgul diye cesaret edemedim
sadece 1 kez konuşabildik hatırlarsan o an yine hastanedeydin
sonrasında da inan sık sık aramak istedim gelişmeler ne durumda diye ama açmayınca arayamadım
neyse hepimiz için geçmiş gitmiş olsun inşallah
evet biz kolay bir şey atlatmadık daha minicik bir yürek 4,5 aylık bir bebek bunlarla karşılaştı
bebeğim bu ay sadece 200 gram alabilmiş çok üzüldüm
buradaki dr a gittiimizde onun yaşadığı stresi yaşasan sende almazdın dedi
dediği doğru ben o 7-8 gün içinde 3 kilodan fazla verdim
yaşanan şeyler hala gözümün önüne geldiğinde gözlerim doluyor
bebeğim küçük yatmak istemiyor o haliyle bile kalkma gezme derdinde
benim kucağımda bebeğim ,babasının kolunda serum bağlanan ayaklı şey
sabahlara kadar koridorlarda dolaştık sırf ağlamasın diye
kaç gün kaldık ama bana asır geldi
kaç kez çıktı o damar yolu kaç kez ağladık
üstünü değiştirmen gerek o şey koca bir engel
salak hemşirelerin kaprisi ayrı dert neymiş çocuk temizmiş nesi varmış
o kadar aptal şeyler yaşadım ki canım gerçekten çok sıkkın
anlatsam ağlarım o nedenle yazmıyroum oğlumun kendi sayfasına bile fazla yazmadım yüzeysel yazdım geçtim
yoksa duygularımı tamamen yazsam roman olur derler ya aynen öyle
rabbim kimseyi evladıyla sınamasın en zor sınav buymuş
onun yerinde ben olmayı kaç kez istedim bilemezsiniz
çok ama çok zormuş
iyileşecek atlatacağız tabi ama her çiş yaptığında pansuman yaparken orayı görmek yine içimi acıtıyor
buraya geldik her kaka yaptığında gece gündüz hastaneye koşturduk zamanım hiç olmadı
ne kendime ,ne evime, ne eşime hiç zamanım olmadı hiççççççççç
hala daha bitkin, bıkkın ve üzüntülüyüm
kendimi oyalamaya çalışıyorum ama bakalım
bende başaracağım dönceğim eski zamanlara inşallah

özlemcim kırılmaya gerek yok çok sıkıntılı günler geçirdiğini tabi ki biliyoruz
bende arayarak rahatsız etmek istemedim burdan geçmiş olsun dileklerimizi
her yazdığımızda hepimiz ilettik herkesin küçük büyük sıkıntıları var
bende polip ameliyatı olduğumda birkaç kişi aramıştı
ilk 3 ayımda yataktan kalkamadığım dönemde de öyle
ama zaten konuşacak durumumda yoktu
seninde bebişle uğraştığını düşünerek de aramadım
umarım Batucuk da daha iyidir kısa zamanda sıkıntılarınızı atlatırsınız

Son düzenleme:
özlemcim kendi adıma çok özür dilerim. ben de kendi derdinden dünyayı unutanlardanım. oğluşumuza çok geçmiş olsun. Rabbim daha başka sıkıntı vermesin.

özlemim bugün içime buradaki konuşmalar doğmuş gibi iş dönüşü trafikte fırsat bu fırsat aradım seni müsait değildin heralde ama ben seni özellikle aramadım canım bununda nedeni ben refakatçi olarak çok kalmışımdır babam sürekli hastanelik oluyor malum ailede kalabalık olunca benim için sürekli telefona cevap vermek tam bir kabus oluyordu ve nefret ediyordum hasta uyur dinlenmesi gerekir telefon uyandırma riski var ki bu kaldıki kuş kadar bir bebek ben önceden aramayı tercih ettim sandımki müsait olunca buraya girer paylaşırsın dedim
ama hassasiyetinde yerden göğe kadar haklısın bir lokma can milyonlarca kez demişsindir heralde senin çektiğin sıkıntılar bana gelsin diye öyle oluyor anne yüreği dayanmıyor ben anne değilim ama ablalarımın annelik duygularını görüyorum ve tahmin edebiliyorum canından can çıkmış belliki canın çok yanmış batunun bir senin bin yanmış geçmiş olsun arkadaşım sana ve ilkere geçmiş olsun hepiniz haklısınız kimse bir avuç bebeğini hastane köşelerine yakıştıramaz allah bir daha yaşatmasın hiç birinizin bebişine

bende hala çok fenayım perşembe gecesi sabaha kadar acildeydim kanlı sistit oldum okadar çok kanamam olduki kan kaybından perişan oldum yanmada cabası sabah hiç uyumadan hastaneden doğru işe gitmek zorunda kaldım hem ders hem bologna süreci çalışmaları nefes alamıyorum cüneytin halasının kocası kalp krizi geçirdi bypass olacak bizim eve yakın bir hastanede olacak maa aile bizde olacak buda yetmiyormuş gibi amcasıda felç geçirdi altı bezleniyor tüm haftasonu kayınvalidemler bendeydi bir amcaya bir enişteye koş yemek hazırla bir yandan sistit bir yandan ders hazırladım bugünde işte nefes bile alamadım yarın ameliyat olacak enişte belki bu gece halayı bize alırım yani tamamen dünyevi meseleler ve evde bile bologna süreci için çalışma yapmam lazım

deniz hep aklıma geliyor ama huylandırmamak için söylemiyorum ama dayanamayacağım hani kaka kanlı geliyor ya benim ablamında bebekken aynı sıkıntıları varmış kakasından kan geliyormuş kalın bağırsağı normalden 2,5 metre uzunmuş ablamın litaretüre geçmişti hatta doktoru doçentlik tezini ablamla vermişti hani okadar uzun olduğundan değilde bağırsak yapısına baktılarmı öf yazsammı huylandırmasammı bilemedim çok sürümcemede kaldım ama bilki uzun olmasının hiç bir sakıncası olmadı kısalttılar katana yaşına geldiğinde okadar inşallah popişi küçüktürde her kaka çıkışında kanama olmuştur ondandır büüyüdükçede düzelmiştir

Son düzenleme:
daha yazacaktım ama fareler kalemimi yediler misali hala aradı hastaneye gidiyoruz arkidişler hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…