Aşılama 2010'un Umutlu Savaşçıları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
benim de okulda bi arkadaşım hamile galiba
8 yaşında bi kızı var geçen yıldan beri deniyodu olmamıştı
kızından öncee de benim gibi bi kürtaj yaşamış
birlikte üzülüyoduk bana teselli veriyodu
günü geçti hafta sonu da 1-2 damla kan gelmiş yerleşme kanaması gibi
inşallah olmuştur da bana moral olur

böyle işte gelişmeler kızlar
adet oldum rahatladım ne zaman nolur düşünceleri kalmadı
yumurtlama dönemine kadar rahat sonra sil baştan
niye böyle olmak zorunda yaaaaaaaa

merhaba kızlar muhabetti kaçırmışım
ben de yeni geldim sokak terliği oldum bugün:)
burpcum aman canım yavaşta gitsen hızlı da gitsen değişmiyor hiçbirşey ama allah korusun sana birşey olmasın sen olmazsan hiçbirşeyin önemi yok dikkat et canım lütfen...
nbnh cim merak etmiştim hemde ben o depremde turgutluda tek başımaydım çok kötüydü çantamı arabanın anahtarını aldım attım kendimi aşağıya..gece 2 di bütün mahalle aşağı indi çok kötüydü girmedim korkudan eve gece yarısı işe gittim anahtarım vardı allahtan koltukta uyuyakalmıştım çok kötüydü allah yaşatmasın bir daha..
bebişim niye ertelediniz bu yaz olmayacak geciktirme canım giden zaman geri gelmiyor sonra pişman olursun bak..para iş yoğunluğu derken erteliyoruz ama bunlar geri geliyor..inşallah hayırlı olur verdiğiniz karar..
mavicim sen yine sinirlenmişsin otel muamelesi yapıyorlar demek boşver canım iyilik yap denize at demişler eşinin hatırı için..geçen ay çok çalışamadın bu ay inşallah zamanlarını kaçırma:))
bebişim ne güzel kuşadasındaymış annenlerin yazlık bizimkide ayvalıkta hatta babam orda kalıyor yaz kış kalınabilecek bir yer bende çok seviyorum ama annem olmadan tadı çıkmıyor sadece hafta sonu için gidiyoruz o da ben zaten yemek yap iş güç denize gir yorgunluktan başka birşey olmuyor anneciğim hiçbir iş yaptırmazdı herşey önümüze gelirdi(bizde otele gidiyoruz öbür türlü yorgunluktan başka bir anlamı yok yazlığın benim için..
tuanayım ne güzel yapmışsınız değişiklik olmuş kadınlar plajı vardı birde davutlar köyü burpun dediği gibi çok güzel yerler..domuzlar var sürü gibi sürü haline birşey yapmayınca tatlılar ama yine de ürkütücü saldıracakmış gibi gelir hep..
özlemcim 10 nisanda görümcenin nişanı var öyle mi ne güzel düğün en zaman?
nursimcim geçmiş olsun tekrar sanada kolay gelsin hastanede rafakat çok sıkıcı annem yatmıştı 2 kere ben kalmıştım başında hem annene üzülüyorsun hem de etrafta hastaları görünce psikolojin bozuluyor..
denemiş biri olduğu için sevindim bir arkadaşta kullandığını yazmış

ben bugün bal,polen çörek otu tarçın aldım karıştırıp yiyeceğim..
civanperçemi papatya çayı ada çayı aldım karıştırıp içeceğim
acı elma yağı aldım adetin 5. gününden sonra 8 gün nursimcimin dediği gibi koyacağım bakalım bende akıntı olacak mı...
nisan sonu gibi adet olunca aksilik olmazsa başlarız iğnelere..

özlemcim napalım talım herşeyi denemek istiyorum sonra içimde kalıp kafama takılacağına..olursa olur olmazsa olmaz...
hafta sonu kayınvalidemin komşusunun kızı var o evlendi tanıyorum kızı da.. yaşı da benden küçük..
düğün haberi aldımmı arkasından hamilelik haberi geliyor çünkü..
bakalım bunda ne olacak..
allah isteyen herkese versin nasip etsin ama bize de nasip etsin inşallah..bizim neyimiz eksik değil mi eksik değil ama napalım kısmet bizim sınavımızda bu er ya da geç olacak belki ama isyanımız olmasın tek..

deniz bal çörek otu tarçın yumurta kalitesi için di dimi??????
ben de mi yapsam
nereye saracağımı şaşırdım valla
en iyisi eşim bi test yaptırsın da bakalım o da istemiyo psikolojisi bozuluyomuş
ama hala düzelme olmadıysa bi ilaç verir onla oyalanırız
ben bugün bi ısrar ediym sonra adetim bitsin açılışı yapalım sonra 3-4 gün pehriz bi bakalım bakalım
zaman geçtikçe daha çok istiyorum
üzülüyorum ya
hamile olmak istiyorum
ve hamile haberleri almak:)))

burpcum canım benim üzülme,biliyorum böyle haberler sizler için acı ama bigün sizlerde yaşıcaksınız,hep şükür diceksin ki allah sana daha iyisini nasip edicek,sakın bana kızmayın,ben sizleri çoook iyi anlıyorum,hep dua ediyorum allahım sizlerede nasip etsin.

tuanaycım yoktun uzun zamandır,özledik seni.evet yaaa çok insan var dua edeceğim doğuma girerken ama en başta sizlersiniz tabiki.gerçi ben size herzaman dua ediyorum sadece doğuma girerken değil.

nbnh canım güzel sözlerin için sağol.darısı seninde başına inşallahhhhhhhhhh..

evet canım polende var..
yumurtalık için ama çok kullanmak iyi değilmiş
ben çarşamba falan adet olunca 2. günü bşalayacğım 12. güne kadar sabah akşam bir kaşık..bırakıcam sonra nisan sonunda adet olup iğnbeler başlayınca tekrra yapacağım çok yumurtam oluşsa yapmam ama bunda yapacağım öyle de olmuyor böyle nolacak bakalım..
birde cayların karışımndan her gün bri fincan içerim..
bence yaptırsın canım eşin test beklemeye gelmez dediğin gibi ilaç verir belki benimki dün başlamış ilaca..
pekmezide çok sevmiş 2 kavanou bitirecek gelene kadar inşallah hareketlilik artsa biraz sayı çok artmasa da olur..
allahım duy sesimizi:Saruboceq:

semracım allah razı olsun ettiğin dualara..bzide sana ediyoruz sağ salim al kızını kucağına diye..
sana niye kızalım sen anlamıyorsun bizi diye birşey yok sende yaşadın aynı şeyleri allahım sana çok aratmadı..ama bizi anladığına eminiz umut olmaya çalışıyorsun herkes yapmazdı senin yaptığını..

denzicim ben 10 nisanda ankaraya gideceğim saçlarımı yaptırmak için nişan 26 sında kısmetse:)))
ya ben civanperçemini adetlerimi düzene sokmak için kullanmıştım kanamayı sağlıyor diye biliyorum ters birşey yapma sakı araştırdın değil mi? her kadının mutlaka içmesi gerek adet düzene girer falan diyor miyom, kist falan söker diyor hamişler içmesin diyor sen ne diye kullanacaksın onu canım ya nerak ettim.... evet ya yazın elime davetiye verenin şimdi bebişi var(( bizimde elimizde koca bir sıfır....

bende mi denesem şu poleni ya çok duydum methini... tarçını da çok severim başka ne vardı çörekotu onuda severim ama çiğken acı oluyor sevmiyorum fırında kavurup koysam olur mu?

canım ben adet olunca bir dahaki adete kadar 15-20 gün kullanırım sonra bırakırım aşılama için iğneler başlayınca zaten az az koyacağım aktarda söyledi papatya ada birde civanperçeminden bir tutam kaynatıcam..iltihab falan varsa alsın diye araştırdım netten kaç gündür ama yien bakayım kurt düştü aklımaCADIARZU

denizcim:

civanperçemi:bayanların adet dönemlerinde ağrıların alınmasında etkin rol oynar.birde,miyomu olan kadınlar civanperçemi kullanmalıdır.

papatya:bayanlarda regl dönemlerini rahat ve huzurlu geçirmesini sağlar.

ada çayı:hamile bayanların ilk 3 ayında temkinli kullanılması lazım.düşük tehlikesi yaratır.çünkü adaçayı yaprakları,dört tane düşük yapma riskini arttıran madde içerir.aynı şekilde kekik ve biberiye..

bene bunları kullanmayın.hamile kalmayı destekleyici hiçbişey yazmıyor.bence sadece soğan kürü.kocalarınızıda keçiboynuzu kürü.aktarlara bakmayın siz ya.yalnış yönlendiriyorlar.zaen yeni yasa çıkıyor,herkes kafasına göre aktar olamıcak.artık belgesiz aktar kalmıcak ki bence hemen çıkmalı bu yasa.kullanmayın şunları,hamile falan olsanız bileidedikleriniz tamamen adet söktürücü ve düşüğü ilk tetikleyen bitkiler.

bence bunları boşver sen incir kürünü yap valla daha iyi hem kaynatma ye gitsin ya.... ballı polenli şeyide yapabilirsin onunda zararı olacağını düşünmüyorum sonuçta hepsi inanılmaz faydalı... ama şu diğer otları boşver canım ya gerçi kocişinin gelmesine ve tedaviye daha var istersen bu ay yap varsa atsın aklında kalmasın denedim dersin en azından belki faydası olur ama sonra asla kullanma çünkü civanperçemi düşüğe sebep oluyor diye biliyorum ben...

semracım ben de size dua ediyorum canım neden kızalım
bakma hamile haberleri azcık buruyo bizi ama
kesinlikle seninki değil:))))))))
sağlıkla kızını kucakla inşallah hepimizin umudu o:))))))

semracım özlemcim sağolun canlarım..
bana bunu aktar söylemedi ben hazırlıklı gittim sitediklerimi söyledim nette bir sitede görmüştüm soğan kürü gibi tedavi den önceki aylarda yapılan birşey ben çok kullanmıyacağım zaten nisanın 15 ine kadar falan içeri sonra bırakıcam aşılama da eğer olursa yani bir sorun çıkıp iptal olmazsa mayıs 15 gibi olacak..hamileliğe kadar çok var yani..ama kurt düştü içime ben düşüneyim çünkü adet olup bitmesine çok var

»

Embiryolog gözüyle yeni tüp bebek genelgesi

7 Mart 2010 tarihi itibari ile geçerlilik kazanan yeni tüp bebek yönetmeliği ile transfer edilecek embriyo sayısı şu şekilde düzenlenmiştir;

35 yaşa kadar ilk 2 uygulamada 1 embriyo verilecek,
35 yaşa kadar 3 ve takip eden uygulamalarda en fazla 2 embriyo verilecek,
35 yaşın üstünde herhangi bir uygulamada en fazla 2 embriyo verilecek.

Bu yönetmelik ile hedeflenen çoğul gebeliklerin ve buna bağlı oluşan komplikasyonların önlenmesidir. Uygulamaya konan yönetmelik günümüzde benzer işlevi gören uluslararası standartlarla karşılaştırıldığında deyim yerindeyse merkezler ve dolaylı olarak hastalar açısından en zor koşulları oluşturmaktadır. Bu yönetmeliğin benzerleri tek embriyo transferi konusunda dünyada önderliği yapan Kuzey Avrupa ülkelerininkine eşdeğerdir.

Bu yazıda, yeni yönetmelikte embriyo transferi sayısındaki yeni uygulamayı embriyoloji açısından değerlendireceğim. Çünkü embriyo transferi sayısında yapılan değişiklik kanımca en fazla embriyologları ilgilendirmektedir. Mutlaka ki ovulasyon indüksiyonu yani yumurtalıkların uyarılması uygulaması da dolaylı olarak bu yönetmelik sonucu etkilenecek, daha �yumuşak� indüksiyon protokolleri popüler hale gelecektir. Çünkü transfer edilen embriyo sayısını en aza indirgemek, genele yayıldığında, daha az yumurta gereksinimi doğuracaktır. Dolayısıyla, bundan sonra daha az gamet hücresi ile çalışarak en az sayıda embriyo transfer edeceğiz.

ılk olarak şunu söylemek gerekir; tüp bebek uygulamaları ile oluşan çoğul gebelik ve buna bağlı oluşan komplikasyonları en aza indirgemek açısından bu yönetmelik ile ortaya konulan koşullar doğrudur. Çoğul gebelikleri önlemenin tek koşulu birden fazla embriyo transfer etmemektir. Bu koşul yurtdışında yıllar süren bilimsel çalışmaların ortaya koyduğu bir gerçektir. Bu koşulu da ilk uygulayan Türkiye değildir, yukarıda da bahsettiğim gibi birçok ülkede yıllardır bu koşullar uygulanmaktadır ve olumlu etkisi de gözlenmiştir. Bundan sonra benzer olumlu etkileri ülkemizde de gözleyeceğiz.
O halde yeni uygulama ile transfer edilen embriyo sayısını en aza indirgemenin olumsuz yönleri nelerdir?
Herkesin üzerinde uzlaştığı söylem gebelik oranının düşmesidir. Bu da bilimsel bir gerçektir, gebelik oranları bir miktar azalacaktır. Öte yandan bilimsel yayınların desteklediği bulgular çerçevesinde, büyük olasılıkla erken doğumlar, riskli gebelikler azalacak, eve bebek götürme oranı olarak tanımlanan, sağlıklı bebek doğum oranı gebelik oranındaki kadar azalmayacak ve belki aynı kalacaktır. Bu da en azından sosyo-ekonomik bir kazanç elde edeceğiz demektir. Günümüze kadar olan yönetmelik çerçevesinde eve bebek götürme oranı hakkında sağlıklı bir veri elde edilemiyor idi, oysa tüp bebekte gerçek başarı bu veri ile ölçülmelidir. Yani transfer edilen embriyoların kaç tanesi sağlıklı bir bebek olarak doğmuştur konusunu bundan sonra konuşmaya ve tartışmaya başlayacağız. Kalite standartlarımızı en yukarıya taşıyacağız.

Yeni yönetmelik ile ortaya çıkan durum neden en çok embriyologları ilgilendirmektedir? Çünkü tek (ya da en fazla iki) embriyo transfer ederek başarının devamı embriyoloji laboratuvarı açısından iki önemli şarta bağlıdır;

1.Transfer etmek için en iyi embriyoyu seçebilmek,

Laboratuvar koşullarında en kaliteli gametleri seçebilmek ( bu konuda detaylı bilgi için lütfen www.bahceci.com da yayınlanan �Laboratuvar�dan� köşemi okuyunuz.
ıyi laboratuvar koşullarında embriyo kalitesini koruyabilmek,

2.Gereken durumlarda uzamış embriyo kültürü (blastosist) yapabilecek şartlara sahip olmak,

* Eldekiler içinde sağlıklı bebek oluşturma olasılığı en yüksek embriyoyu seçme bilgi ve tecrübesine sahip olmak,
* Arta kalan embriyoları başarıyla saklayabilmek ve tekrar kullanabilmek,
* Başarılı bir embriyo dondurma protokolü,
* Dondurulacak embriyoların seçimi,
* Embriyo dondurma sırasındaki işlem ve manipülasyonlar,
* Dondurulan embriyoları çözerken canlılığı koruyabilmek,

Embriyolar farklı günlerde dondurulup çözülebilir; farklı günlerde dondurma ve çözdürme değişik protokollerin uygulanmasını gerektirir çünkü embriyo gelişim günlerine göre embriyoların canlılıklarını koruma farklı şartlar gerektirir.
Yukarıda anlatmaya çalıştığım perspektif, transfer edilen embriyo sayısındaki değişimlerin laboratuvar açısından değerlendirmesidir. Bu iki koşul birbirini tamamlayıcı unsurlardır. Daha az sayıda embriyo transfer etmek, mutlaka iyi bir embriyo dondurma-çözdürme yetisine sahip olmayı gerektirir. Çünkü önceye göre çok daha fazla sayıda transfer sonrası arta kalan embriyo saklıyor olacağız. Bu embriyoların nasıl dondurulup takip eden tedavilerde ne kadar başarılı olarak çözdürülüp kullanıldıkları çiftler için daha fazla önem taşıyacaktır.

Mutlaka ki bir ya da iki embriyonun transferi sırasındaki uygulama başarısı da çok önemlidir. Burada belirleyici faktör manipulasyonu yapan doktordur.
Kısaca özetlemek gerekirse; bu yönetmelik sonrasında ülkemizde en gelişmiş standartlarda tüp bebek uygulamasının önü açılmıştır. Tüp bebek merkezlerinin kendilerini bu standartlara adapte etmeleri ile sadece hastalar ya da sosyo-ekonomik kazançlar söz konusu değildir, ülkemizin bilimsel yayın kalitesinin daha da artması beklenebilir. Doğal olarak beklenti, orta ve uzun vadede uluslararası platformlarda önümüzdeki yıllarda ülkemizin tüp bebek açısından daha fazla söz sahibi olmasıdır.

Doç. Dr. Nadir Çıray

denizcim bu ülkede kesinlikle demokrasi yok birkez daha görmüş olduk çatır çatır işleme koydular devlet ödediği tüp bebek sayınıda arttırmadı zaten karşıladığı bir ücrette yoktu şimdi merkezler farklı bir hikaye okumaya başladılar yok efendim yeni bir şey geliştirmişler yanlızca bir embriyo geliştiriyorlarmış yani aşılama tedavisi gibi yapacaklar heralde buda ilaç maliyetini azaltır ben hala şaşırıyorum benim aşılamada 75 lik puregonla ne güzel 3 yumurtam olmuştuda 450 doz artı menagon iğne ile banamısın dememişti hala ikinci aşılamamda kaldı aklım herşey çok güzel gidiyordu hata yapmasalardı ne olurdu ömrüm boyunca düşüneceğim hatta aklımda bir aşılama denemekte geçmiyor değil ama eylüle kadar hiç bir şey yaptırmayı düşünmüyorum
semracım sen bizim için başkasın canım bizim için umutsun çünkü içimizden birisin yani sonuçta sende varikoselle mücadele ettin ve sonuca vardın sen tam tersi umut oluyorsun bize ben ilk tüp bebek denememde benimle aynı anda olumsuz sonuç alan ve aynı şekilde yumurtası gelişmeyen ağır dozlar kullanan bir hatunun negatif denemesinin iki ay sonrasında kendiliğinden hamile kaldığını duyunca neredeyse havalara uçtum sevinçten ablamda okadar sevinmemiştim inan bana kk daki her pozitif bizi pozitife yaklaştırıyor böyle ne idüüübelirsiz yaratıkklar olduk ne yapalım
özlemcim tuz bas tuz bas nereye kadar 32 yaşıma geldim ben 9 yıllık evliyim bu saatten sonra çocuk yapmayı henüz düşünmüyoruz masalını kime inandırırımki ben zaten artık bu hikayeyi okurken gözlerimden okunuyor herşey
ben bugünde öyle kötü karın ağrısı ile uyandımki sabahın beşbuçuğunda adet sancısı söküldüm sandım iki tane cataflam ağrı kesici aldım kesti ağrıyı bir türlü sökülemiyorm ve bu beni huzursuz ediyor çok olumsuzum çok rahatsız ediyor beni (((

mavicim akşam yatarken dayanamadım testi yaptım oda bozuk çıktı hiç çizgi çıkmadı yani öyle bir şans varki yuhhhhhhhhhhh diyorum

gunaydın bile dememmişssin burp um.ama anlıyorum seni canım.biz herlşeyi yapabiliriz.ne de olsa sıyırdık degil mi ama.
denizim bu yeni iş meseleri cok sıkısık o yuzden ertelememiz gerekicek buyuk ihtimalle ama bilemiyorum ki ben.off fkarmakarısıgım yine.cocuk olmak istiyorum yeniden.öylede sıkılırdım ama olsun yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…