Aşılama 2010'un Umutlu Savaşçıları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bebişim sohbet etmek istemiş ama kimseler denk gelmemiş bana kızma tamam mı bizimkinden fırsat bulunca dalıyorum size denk gelmiyor şimdi koltukta horluyor ama birazdan açar gözünü:)))

ben egede devam kararı aldım.2 ay sonra bir sorun olmazsa tüp yapıcak doktorum.bu arada kromozom testi istedi bizden.sen yaptırdınmı öyle birşey?yada duydunmu?

egede derken? bende ege üniversitesinde devam edeceğim
ben tüp bebekte bir topik açtım ama cevap veren yok nu okur musun?
benden böyle bir test istemediler doktorun kim özel mi gidiyorsun?
ben fatihs endağa gidiyordum ameliyatımıda o yaptı sonra bıraktım..
sizde sorun neydi belki konuştuk ama biliyorsun ben pek iyi değildim o sıralar yeni toparlıyorum
ama dediğim topiğe mutlaka uğra belki tecrübelerimizi paylaşırız

okudum yazdıklarını.evet ege üniversitesinin tüp bebek merkezine gidiyorum. doktorum ege tavmergen.prof kendisi.yani poliklinik hastası değilim.dışarda muayenesi yok.herşeyi orada yapıyor.biraz özel gibi oluyor.

okudum yazdıklarını.evet ege üniversitesinin tüp bebek merkezine gidiyorum. doktorum ege tavmergen.prof kendisi.yani poliklinik hastası değilim.dışarda muayenesi yok.herşeyi orada yapıyor.biraz özel gibi oluyor.

tanıyorum kendisini rapor çıkarttın mı ?orada özel olarak tercih edince ne kadar ödeniyor, raporlu normal prosedür işlenirse ne kadar biliyor musun?benim 14 şubatta 3 yılım doluyor dosyam bütün tahlillerim var tek derdim iğneli aşılama olmadan konseyden tüp bebek kararı çıkması sen ne durumdasın biraz bahseder misin?
ister burdan devam ederiz istersen açtığım konudan
ben şimdi çıkmak zorundayım sana iyi geceler yarın ya da denk geldiğimiz başka bir zaman konuşuruz..

ben iğneyle iki aşılama geçirdim orda.o yüzden şimd bana tüp hakkı doğdu.raporum bu ay çıkacak.raporlu olarak normal poliklinik hastası olursan bildiğim kadarıyla 1000-1500 arası veryosun ilaçlar hariç.ama ege hanım yaparsa 2500 dediler bana .memnuniyete gelince gerçekten çok memnunum kendisinden .çok pozitif elektrik aldım .çokta bilgili.mesela ben sebepsiz infim .benden kromozom testi istedi.acaba döllenmede mi bir problem var diye.herşeyi sorgulayan bir doktor.zaten o yüzden orada devam ediyorum.yoksa beklemeler biraz can sıkıyor..bi de şu var. devlet hastanesi olduğu için seni yolma gibi bir dertleri yok.güven problemi yaşamıyorum yani.umarım biraz aydınlatmışımdır.

senin durumunu anladım ama ben bu işlere başlamadan yönetmeliği araştırmıştım.acaba aşılama olmadan tüp yaptırsak diye.eğer raporlu olmak istiyorsan mutlaka 2 başarısız aşılamadan sonra yapıyorlar ki ilk görüşmede de böyle olacağını söylemişlerdi.nitekim öyle oldu.bak sana yönetmeliği ekliyorum.incele istersen.
Soru 1: Tüp Bebekte geri ödeme tam olarak neyi kapsıyor bilmeyenler için bunu tekrar tanımlar mısınız?

Cevap: Bilindiği gibi 2005 yılına kadar tüp bebek tedavilerinde sosyal güvenlik kurumlarına kayıtlı olan hastalar tedavi olmalarına rağmen herhangi bir devlet desteğinden faydalanamıyorlardı. Bu tarihe kadar olan süreçte tüp bebek tedavisi için başvuran hastalar ilaç tedavileri de dahil olmak üzere herhangi bir devlet katkısı almamaktaydılar. Diğer sağlık konuları ile ilgili olarak uzun yıllar devlet sektöründe her türlü tedavi imkanlarını kullanabilen hastalar 2002 yılının sonlarından itibaren artık özel hastanelerde de sosyal güvenlik kurumlarına hasta kabulünün başlaması ile birlikte tedavilerini özel hastanelerde de olmaya başladılar. Ancak tüp bebek tedavisi için başvuran hastalar ne devlet sektöründe ne de özel sektörde bu tedavilerinde herhangi bir katkı alamıyorlardı. Ancak 2005 yılında çıkarılan bir kanun ile sosyal güvenlik kurumlarının ki o zaman için bunlar; Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK olarak tanımlamak gerekiyor, bu kurumların kendi otonomisine bırakılarak devlet desteğinin yapılmasına karar verildi. Ama ilk planda Emekli Sandığı mensupları ve Devlet Memurları ile Bağ-Kur mensupları Tüp Bebek de devlet sektörü ile birlikte özel hastanelerde tüp bebek tedavisinden faydalanmaya başladılar. Aynı yılın sonunda SSK mensupları da bu tedaviler kapsamına alındı, ancak sadece ve sadece devlet ve kamu sektöründeki hastanelerde tedavi olmak kaydı ile, fakat 2006 yılından itibaren artık çıkarılan bir yönetmelik tebliği ile SSK mensupları da ki aslında tüm sosyal güvenlik kurumu çalışanları içerisinde herhalde %90 yakın bir grubu bu grup teşkil ediyor, SSK mensupları da artık hem özel hem de devlet hastanelerinde tüp bebek tedavilerinde ilaç ve tedavi desteği alma hakkını edinmiş oldular. Burada devletin verdiği imkanlar çıkarılacak bir heyet raporu sonrasında ki bu heyet raporu sadece ve sadece Sağlık Bakanlığı’na ait olan eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinden alınacak heyet raporları sayesinde hastaların hem ilaçlarının %80'nine yakınını devletin ödemesi şeklinde hem de tüp bebek tedavisi için yaklaşık olarak 1.240 TL + KDV bedeli hastanelere devletin ödemesi şeklinde gerçekleşmiş oldu. Ancak burada bir tek ilaç ödemeleri ile ilgili bir sınırlama getirildi. Hastanın bir tedavi süresinde kullanacağı ilacının maksimum dozunun bunun 3.000 ünite ile sınırlanmasına karar verildi. Bu aslında bir handikap çünkü bazı hastalar 3.000 üniteden daha fazla tedaviye ihtiyaç göstermekteler, bazı hastalar ise aslında 2.000 ünite ile ya da 1.500 ünite ile tedavi edilebilecek iken sadece tek bir kerede reçete yazma hakkı olduğundan hekimler de 3.000 ünitenin altında yazmaya riskli bulduğundan hemen hemen bütün tedavilerde 3.000 ünite reçete edilmeye başlandı. Tabi bunun bir takım olumsuzlukları olmuyor değil.

Soru 2: Tüp Bebekte geri ödeme devlet tarafından onaylanmadan önce bu işlemi yaptıran kişilerin bu uygulamada yararlanabilme şansı var mıdır?

Cevap: Hayır. Daha önce bir tedavi olmuş bir kişi bunu dokümante edebilse bile, belgeleyebilse bile bununla evet ben bu tedaviyi yaptırdım, tekrar gidip hani ödediğim parayı geri almak istiyorum dese bunu almaya maalesef hakkı yok. Çünkü bu tedaviler ya da bu kararlar alındıktan sonraki tedavi ödemelerini kapsıyor, çünkü tebliğlerin ya da kanunların yayınlanmasından sonraki geçen sürede olanlar, zaten burada bir heyet raporu alınması zorunluluğu söz konusu, zaten daha önceki tedavilere ait hastaların da hani bunu heyet raporu olmadığı için ve geçmişe dönükte olarak da bunun verilmesi mümkün olmadığından herhangi bir geri ödeme alma şansı yok.

Soru 3: Şayet varsa yıllar önce Tüp Bebek yöntemine başvurmuş fakat sonuç alamamış hastanın masraflarını geri temin edemiyorlar yani öyle mi?

Cevap: Evet, dediğimiz gibi daha önceden bir tedavi olmuş ise hasta gebelik olsun ya da olmasın bu hastanın artık herhangi bir geri ödeme alma şansı olmayacaktır.

Soru 4: Tüp Bebekte geri ödeme başladıktan sonra Tüp Bebek için girişimde bulunan insan sayısında bir artış var mı?

Cevap: Evet, bu kanunlar çıktıktan sonra Türkiye'de ki genel dağılıma baktığımız zaman yaklaşık ortalama her yıl 25.000 Tüp Bebek uygulaması yapılırken bugün bu sayı 35.000’lere kadar gelmiş bulunmaktadır. Bu da başvurulardaki artışı gösteriyor. Aslında ülkemizde yıllık olarak her yıl tedavi edilme ihtiyacı gösteren hasta sayısının 100.000'nin üzerinde olduğu hesaplanıyor. Maalesef hem Tüp Bebek heyet raporunun çıkarılmasındaki zorluklar hem de bununla birlikte yine de hastaların özellikle özel sektörde üzerine bir miktar fark ödemeleri zorunluluğu olmasından dolayı, hastaların tedaviye başvurusu yine de kısıtlı kalabilmekte.

Soru 5: Tüp Bebek heyet raporu almak için gerekli koşullar nelerdir? Bu raporlar kolaylıkla alınabiliyor mu?

Cevap: Tüp Bebek tedavileri için heyet raporu almak isteyen hastalar mutlaka Sağlık Bakanlığı'na ait eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinden heyet raporu almaları gerekiyor. Bunun için erkekte veya bayanda tıbbi bir kusur bulunmalı. Ya da bir takım tedavilerle gebelik elde edilememiş olup Tüp Bebek tedavisi karar verildiğine dair ortak bir karar çıkmış olması gerekiyor. Bu raporu alabildikleri takdirde hastanın ilaçlarının 3.000 üniteye kadar olan kısmı reçete edilebiliyor ve tedavilerde kamu sektöründe herhangi bir fark ödemeden,özel hastanelerde fark ödeyerek olabilmekteler. Ancak burada bir takım yeni uygulamalar var. Bu 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren çıkarılan bir genelge ile belirtilen burada artık bayanların yaşı eskiden 40 iken şimdi 39'a indirildi. 39 yaşın üzerinde tüp bebek tedavisinden faydalanamıyorlar. 23 yaşın altında Tüp Bebek tedavisi yapılması zorunlu olsa dahi hasta faydalanamıyor ve SSK'ya belli bir gün sayısı olarak prim ödemiş olma zorunluluğu da getirilmiş bulunmakta. Bu yüzden aslında bu tedavilere başvuracak hastaları kısıtlayan faktörler olarak da bunları söylemek mümkün.

Yazan: Op. Dr. Latif Celal Küpelioğlu

gebelikveannelik

görkemli paylaşımın için teşekkürler denize ilaç gibi gelmiştir eminim:)
tuanay yedin fırçayı gene gördünmü bebingden bebing affetmez yolar saçını başını vallaha
nursim ezmag geri sayım başladı ağır kaldırmayın yayın tötüyü kocalar çalışsın
özlem allah seni ne yapsın emi kociş kakılmış gibi çalışsın demişsin çalışsın tabiki ben okadar iğneleri yiyorum oda destek olsun dimi hayat müşterek ama hiç adil değil
semra senin kardeşin gördüğüm en tatlı dayı minik dayı varmı böyle bir şirinlik yaa harika bir şey adada çok şanslı genç anne genç anane genç dayı maşallah sevdikleri ile uzun ömür diliyorum

ooo hanımlar gece coşmuşsunuz ama sabah kalkamamışsınız sanırım gerçi bende geç yattım kimseyi göremeyince çıktım:) hadi gelinde konuşalım daha ütüm var evim temizlik ister yemekte yok ay bugün ne bu ya üst üste offffffff ... zaten regl de olamadım hala yine mi gecikecek acaba ? ya ne olur düzelsin artık.......

tabi aşkım ya çalışsın ne güzel en azından sen hasta falan olsan yada evde olmasan başının çaresine de sana da bakar ...ben bir kez hasta oldum ama öyle böyle değil normalde ayakta geçiririm ama o defa yatağa düştüm benimki neredeyse açlıktan zafiyet geçirecekti:)) ya anlamıyor ya da her zaman yaptırırım diye bilmezden geliyor... et işini seviyor ve yapıyor ama her gün de aslan parçası gibi e yanmez ki... hayat müşterek ama adil değil bak bu sözü tuttum geçen seferkinden daha oturaklı olmuş... içime oturdu valla... ay nedense bugün bir hüzün var içimde sebepsiz...

iyi cnm hayırlısıynan kurtuldun aşılamadan geçmiş olsun cnm 15 gün sonra hayırlı haberleri almayı nasip etsin Rabbim inşş senin ilki ağrıdı demek ayy benim ilkinde hiç bir şey hissetmedim doktorum kendini kasarsan olmaz dedi acaba olmaz korkusuynanmı oldu bilmyiorum ama çok rahattım doktorum geçmiş olsun dedi hemencik bitti ama bu öyle değildi bağırdım çok cnm acıdı valla dktorda hemencik bitti demedi çok uzun sürdü bir bunu bilirim bide rahim filminde çektiğim acıyı bayıldım resmen rahim filminde çok kötüydü öldüm öldüm dirildim resmen Allahım biz hayırlı evlatlarımız olsun die çekmedimiz acı kalmadı ne olur bizim dualarımızı kabul et Rabbim sana yalvarıyorum Amin...

görkemli canım çok teşekkür ederim paylaşımın için aynı yazıyı arşatırma yaparken bende okumuştum
çok soru sordum ama son bir soru 2 aşılama yaptırdım demişsin bunlar raporlumuydu ve raporluysa ilaçlarla beraber her birine ne kadar ödedin ?
birde doktor eğer isterse bu raporun çıkmasını sağlayabiliyormuş
benim durumum ileri seviyede sorunlu olduğu için birde yaptırdığım tüp bebeğinde dosyasını alacağım belki faydası olurda direk tüp bebeğe geçeriz..

canım aydınlattın tabi çok sağol bende pazartesi gidicem ve durumu anlatıp dosyamın konseye girmesini isteyeceğim geçen ay verelim dediler smyrnadan nasıl sonuç alacağımı bilemediğim için erteledim...
aşılama derlerse tüp bebekle olmayan aşılamayla nasıl olsun ya anlamıyorum bu mantığı..başa gelen çekilecek artık inşallah hayırlısı olur..

ne güzel canım ya demek iyi geçti çok sevindim inşallah 15 gün sonra güzel haberi alırız ...yalnız bizim dr 5 gün üstüste demişti ya hepsi ayrı telden çalıyor valla...

cnm benim doktorda 2 gün ara ver dedi sonra gün aşırı hangisi doğru anlıyamadım valla bazı sitelerde ilişki yasak demiş aşılamadan sonra bekle demiş o doktorda saçmalamış bence aman hepsi bişey dio gerçektende

cnm temizlik yapma günün geçtiyse rengli olunca yap belki hamilesindir kendine dikkat et akşam eşim aldı pcyi cnm odada oluyorum ama bakamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…